Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 000 000,- for kr 3 000 000,-

Stor og romslig stue med plass til spisebord og sofa

Lys og hyggelig stue

Åpen kjøkkenløsning mot stuen

Hyggelig spiseplass ved kjøkkenet

Hvit, høyglans kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer

Plass til spisebord

Kjøkken

Soverom 1

Soverom 1

Soverom 1

Soverom 2 med stort garderobeskap

Stort garderobeskap på soverom 2

Bad med dusjkabinett og vaskemaskin

Ny vaskemaskin på badet

Entré/gang

Casparis gate

Stor og flott bakgård med sitteplasser

Veldig stor og åpen bakgård

Bakgården

Bakgården

St.Hanshaugen senter ligger rett ved

Parken på St.Hanshaugen

Alexander Kiellands plass

Uteservering på Alexander Kiellands plass

Populære Tranen

Populære Mathallen

Plantegning

Ila/St.Hanshaugen

Casparis gate 5

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 000 000,-

Ila/St.Hanshaugen: Lys og hyggelig 3-roms med stor og grønn bakgård. Vv./fyring inkl. IN-ordning.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 322,-
Fellesgjeld:
Kr 571 844,-
AREAL (P-ROM / BRA)
52 / 52 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet i sentrumsnært boligområde på St. Hanshaugen som er en av de flotteste bydelene i Oslo med parkanlegg samt fine tur- og rekreasjonsområder. Kort vei til Bislett, Sentrum og Grünerløkka samt turveier langs Akerselven.

I nærheten ligger også Alexander Kiellands plass med spisesteder, cafeer og stor uteservering. Alexander Kiellands plass ble for få år siden renovert og fornyet med parkanlegg, og fremstår i dag som et trivelig område i positiv utvikling. Lokalt kjøpesenter med diverse servicetilbud i Kielland hus på Alexander Kiellands plass og St.Haugen senter få meter fra leiligheten. Videre er det rikt utvalg av frisør, spa, apotek, tannlege, samt Vinmonopolet og Posten. Flere treningssenter ligger en kort spasertur unna.

Innen kort gangavstand ligger Vulkan-området, en spennende "by i byen". Vulkan har allerede etablert seg som et annerledes og rikt byområde med kulturtilbud, uteliv, hoteller, boliger, treningssentre og mye mer. Mathallen Oslo har blitt en viktig attraksjon for Oslo.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 571 844,-

Totalpris

Kr 3 571 844,-

Felleskostnader

Kr 4 322,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1939

Soverom

2

Primærrom

52m2

Bruksareal

52m2

Tomt

274m2

KR-kode

3818218

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Casparis gate 5, 0174 Oslo

Gnr. 218, bnr. 89, andelsnr. 375 i Oslo kommune.

Gamle Aker Borettslag, org.nr. 987 965 681

Tomten

Eiet tomt på 274,3 kvm som tilhører borettslaget. Stor bakgård som er opparbeidet med asfaltdekke, plen, beplantning, sittegrupper og lekeområde.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm

Totalt bruksareal: 52 kvm

Totalt primærrom: 52 kvm

Primærrom:

1. etasje 52 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken, 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5,5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.10.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong og mur.

Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein, frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong, tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie. Trapper og repo i oppgang i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende har fått tilstandsgrad TG2:

Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Alle vinduene i denne leiligheten skal byttes ut i regi av borettslaget.

Bad: Tilstandsgrad er gitt utfra alder/gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging og manglende garantier. Det er malingsflass i himlingen, spesielt rundt sluket i etasjen over. Dette kan tyde på en mindre lekkasje rundt sluket på badet over. Badet ansees som funksjonelt ved daglig, normalt bruk da det dusjes i dusjkabinett som gjør at gulv og vegger ikke belastes direkte med vann. Det er allikevel ingen garanti for lekkasjer til underliggende konstruksjoner ved f. eks. en lekkasje fra vaskemaskinen. Sluk og tilknytningen til membran er et kritisk punkt på et baderom, og det er derfor viktig med jevnlig inspeksjon for å oppdage potensielle lekkasjer før de oppstår og gjør skade på side- og underliggende konstruksjoner. Jevnlig rens av sluk er svært viktig selv om det er dusjkabinett.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten inneholder:

Romslig entré med plass til sko og yttertøy.

To soverom med god størrelse. Det ene soverommet har stor skyvedørsgarderobe. Det er det og plass til på soverom 2.

Noe eldre bad med dusjkabinett, flislagt gulv og servant med underskap. Det er montert nytt toalett og satt inn ny vaskemaskin i 2017.

Lys og hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning. Hvit kjøkkeninnredning med høyglansfronter og integrerte hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin samt nytt kjøleskap/fryser fra 2016.

Det er god plass til både spisebord og sofa. Stort vindu slipper inn godt med naturlig lys.

Heltre eikegulv i alle rom, utenom bad. Tak og vegger i stue/kjøkken og begge soverommene er nymalte, samt at alle innvendige dører er pusset og malt.

Oppvarming

Radiatorer koblet på byggets anlegg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 10.06.1944, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledning, bestemmelse om gjerde, bestemmelser om bruksrett til felles gårdsplass på bnr 153 og bestemmelser om parkering, vedlikehold. Med flere bestemmelser.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Gamle Aker Borettslag.

Borettslaget består av 118 leiligheter.

Forretningsfører er USBL, tlf. 08725 e-post: sr@usbl.no.

Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt, men lufting av hunder i bakgård er ikke tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

Fornying av soilrør, byttet låser til brikker, installert videoovervåking i oppganger og overgang til fibernett.

Planlagte påkostninger:

Styret opplyser at de skal i gang med utskifting av vinduer som ikke er tatt tidligere, og som er i dårlig stand. Dette skal gjøres med egenkapitalen til borettslaget. Det er foreløpig ikke bestemt om denne leiligheten skal skifte vinduer, men det vil bli gjort en vurdering ut fra standarden på vinduene. Balkongene skal også utbedres på sikt, men det er foreløpig ikke planlagt når dette skal utføres. Styret opplyser også at felleskostnadene ikke har vært justert på mange år, og planlegger en generell økning her etterhvert.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Plan og byggesaker i område:

201813430 - Byggesak: Casparis gate 4 - Bruksendring fra butikk til forsamlingslokale.

201710800 - Byggesak: Akersbakken 12 - Oppføring av takterrasse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.322,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), vedlikeholdsfond, kommunale avgifter, bygningsforsikring, renter på andel fellesgjeld, forretningsførsel, drift og vedlikehold av eiendommen.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr 2.862,-

Renteutgifter kr 1.001,-

Vedlikeholdsfond kr 100,-

Kabel-tv kr 359,-

Frem til 30.04.2036 betales det kun renter på borettslagets lån. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode. Megler har ikke mottatt informasjon om dette fra forretningsfører, og det er derfor uklart hva felleskostnader etter avdragsfri periode vil utgjøre.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1.985,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.572.876,-.

Av dette beløpet utgjør kr 571.844,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets Gamle Aker Rode 4
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

Alexander Kiellands plass 0.4 km
Gassverkstomta 0.4 km
Ilatrappen 0.5 km
Grünerbrua 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49.1 km
Sentralstasjon Oslo S 2 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.8 km
T-bane stasjon Stortinget T-banestasjon 1.5 km
Trikkeholdeplass Olaf Ryes plass 0.9 km
Bussholdeplass Telthusbakken 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Evald Ryghs plass ballbinge 0.6 km
Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 1.2 km
Treningssenter SiO Athletica Vulkan 0.3 km
Treningssenter Fresh Fitness St. Hanshaugen 0.3 km

Steder av interesse

Skoler

Ila skole (1-7 kl.) 0.4 km
St. Sunniva skole (1-10 kl.) 0.9 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sagene skole (1-10 kl.) 1 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.9 km
Foss videregående skole 0.6 km
Oslo katedralskole 0.7 km

Barnehager

Akersbakken barnehage (1-5 år) 0.2 km
Akersveien barnehage (1-5 år) 0.4 km
Waldemars barnehage (0-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 0.3 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 0.4 km
Postkontor Rema 1000 Ila 0.3 km
Postkontor Coop Mega Alexander Kiellandsplass 0.4 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen Senter 0.3 km
Apotek Vitusapotek Vulkan 0.4 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 0.4 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.9 km
Dagligvare Rema 1000 Ila 0.3 km
Dagligvare Coop Mega Alexander Killelandsplass 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Kiellands Hus 0.4 km
Kiosk/video Deli De Luca A. Kiellandsplass 0.4 km
Bensin Circle K Kiellands plass 0.4 km
Bensin Uno-X Fredensborg 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50 %
Andel kvinner 50 %
Gj.snittalder menn 34 år
Gj.snittalder kvinner 31,8 år
Husholdninger med barn 9,8 %
Husholdninger uten barn 90,2 %
Gj.snitt byggeår 1972
Gj.snitt tomtestørrelse 128
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Gamle Aker Rode 4 1135 887

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.200,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Kjersti Ekern Villand
Fagansvarlig/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?