Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 730 000,- for kr 2 730 000,-

Velkommen til Christoffer Knudsensgate 44 A

Fasade

Balkong

Stue

Stue

Stue

Stue

Gang/stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Gang

Soverom

Soverom

Soverom

Utsikt

Fasade

Fasade

Garasje i rekke

Garasje

Plantegning

Landfalløya

Christoffer Knudsensgate 44 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 750 000,-

Landfalløya: Meget pen 3-roms leilighet med balkong og garasje. Nytt bad. Attraktiv beliggenhet med nærhet til sentrum.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 750 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 800,-
Fellesgjeld:
Kr 57 685,-
AREAL (P-ROM / BRA)
70 / 70 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktiv og sentral beliggenhet. Ca. 10 minutters gangavstand til Gulskogen Stasjon og Gulskogen senteret med alle servicetilbud. Gangavstand til sentrum. Nærhet til barnehager og skoler. Elvepromenaden ligger rett i nærheten med turveier til sentrum, Åssiden Elvepark, etc. Etablert miljø.

Få minutters gange til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no for rutetider. Ca. 10 min. gange til Gulskogen togstasjon. 40 min. med tog til Oslo. Flytog fra Drammen stasjon, som tar en time til Gardermoen.

De fleste fritidstilbud i sentrum, som er innen gangavstand. Åssiden IF og Drammen ballklubb (DBK) er aktive idrettslag med mange aktiviteter. Kunstgressbane og skøytebane ved Øren skole. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Kort vei opp til Spiralen, og den fantastiske Drammensmarka.

Barnehager og skoler

Få min. gang til barnehage. Flere barnehager på Øren og Åssiden. Øren barneskole og Børresen ungdomsskole i gangavstand. Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. På Papirbredden ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjør igjennom Bragernestunellen, og da i retning mot Åssiden. Ta første mulige vei ned til venstre etter tunellen, som er Hotvetalleen. Ta så til høyre bort Øvre Storgate. Deretter tar med opp til høyre i Nedre Ørengate. Første vei til venstre er Christoffer Knudsensgate. Blokken er beliggende på høyre side inn en stikk vei. Se for øvrig kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 750 000,-

Fellesgjeld

Kr 57 685,-

Totalpris

Kr 2 807 685,-

Felleskostnader

Kr 3 800,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1960

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

70m2

Bruksareal

70m2

Tomt

1830m2

KR-kode

2018505

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Christoffer Knudsensgate 44 A, 3023 Drammen

Gnr. 115, bnr. 34 i Drammen kommune.

Andelsnr. 4, Christoffer Knudsensgate 30 borettslag, org.nr. 954 002 802

Tomten

560 kvm felles eiet tomt. Gruset gårdsplass med parkeringsmuligheter. For øvrig opparbeidet med plen og annen beplantning.

Fra stuen er det utgang til solrik balkong med elektrisk markise.

Parkering

En biloppstillingsplass i egen garasje. For øvrig parkeringsmuligheter i felles gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 74 kvm

Bruksareal: 70 kvm

Primærrom: 70 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder entré, 2 soverom, kjøkken, nytt lekkert flislagt bad og stue med utgang til balkong: 70 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod på loft på ca. 5 kvm.

2 boder i kjeller på ca. 6 og 10 kvm samt 2 felles boder og vaskerom.

Garasje i rekke.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.09.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av murkonstruksjon med utvendig stående kledning. Taket er tekket med takstein. Vinduer med isolerglass. Standard utgangsdør.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater og innredninger. Leilighet med en normal standard over innredninger og overflater. Bad fra 2016 og kjøkken fra 2007. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré: Laminat på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Innebygd garderobeskap.

Soverom1: Parkett på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Våpenskap og bokhyller medfølger ikke.

Kjøkken: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Pen innredning fra Ikea med fliser over benk. Opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger boligen. Kjøkkenet ble oppusset i 2007.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Dusjhjørne med foldedører, servant med underskap, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Et lekkert bad som ble oppusset i 2016.

Soverom2: Parkett på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Garderobeskap samt skyvedørsgarderobe.

Stue: Laminat på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Lekker vedovn. Utgang til solrik balkong med elektrisk markise og utvendige persienner. Ny terrassedør.

Leiligheten holder en gjennomgående normal god standard og fremstår som meget pen og velholdt.

Oppvarming

Lekker vedovn i stue. Varmekabler på baderom. For øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1960. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutte på borettslagets eiendom:

Dagbok nr 1380, datert: 22.09.1958: Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Christoffer Knudsensgate 30 borettslag. Borettslaget består av 8 leiligheter.

Dugnad, trappevask (hver 2. uke) og vaktmestertjeneste (hver 4. mnd.) må påregnes.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Dyrehold er ikke tillatt.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for et areal på Nordsiden av Christoffer Knudensgate datert 18.07.1957.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget (kun intern forkjøpsrett) er avklart, samt at styrets godkjennelse er gitt.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.800,- pr. mnd. og inkluderer bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, grunnpakke kabel-TV og internett, kommunale avgifter og forretningsførsel.

Differensiering av felleskostnader foreligger ikke i fra forretningsfører.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert i andel felleskostnader.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 10.000 kWh pr. år.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.809.267,-. Av dette beløpet utgjør kr 57.685,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Øren-underlia 1
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Tinghus 0.8 km
Buskerud sentralsykehus 1.1 km
Fylkeshuset 1.3 km
Bibliotek, kunstgalleri 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.2 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 1.4 km
Bussholdeplass Ørengata 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 1 km
Idrettsanlegg Gulskogen idrettspark 1.1 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 0.6 km
Treningssenter CrossFit Drammen 1.5 km

Steder av interesse

Skoler

Øren skole (1-7 kl.) 1 km
Rødskog skole (1-7 kl.) 1 km
Åssiden skole (1-7 kl.) 1.6 km
Gulskogen skole (1-10 kl.) 1.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.4 km
Akademiet Ypsilon vgs 0.3 km
Akademiet videregående skole Drammen 2.8 km

Barnehager

Drammen montessoribarnehage (0-6 år) 0.1 km
Bacheparken barnehage (0-6 år) 0.3 km
Ekornheia barnehage (0-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 1.4 km
Kjøpesenter Torget Vest 2.2 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 0.6 km
Postkontor Rema 1000 Gulskogen 1.2 km
Apotek Boots apotek Drammen Legevakt 1.3 km
Apotek Apotek 1 Gulskogen 1.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 2.3 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.2 km
Dagligvare Kiwi Landfalløya 0.6 km
Dagligvare Rema 1000 Gulskogen 1.2 km
Kiosk/video Lillemors Frukt og Tobakk 0.3 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 0.7 km
Bensin Shell Svingen 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,6 %
Andel kvinner 53,4 %
Gj.snittalder menn 40,5 år
Gj.snittalder kvinner 45,4 år
Husholdninger med barn 19,5 %
Husholdninger uten barn 80,5 %
Gj.snitt byggeår 1951
Gj.snitt tomtestørrelse 1258
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Øren-underlia 1 481 277

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?