Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 450 000,- for kr 2 450 000,-

Fasade

Fasade

Entré / gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Overbygget verada med utgang fra stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Soverommet

Soverommet

Plantegning - Leiligheten ligger i høy 1. etasje

Kart

Fasade høst

Fasade sommer

Fasade sommer

Fasade sommer

Fasade sommer

Strømsø

Danvikgata 3 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 390 000,-

Strømsø: Nybyen - Lys og tiltalende 2-roms leilighet i høy 1. etasje - Veranda - Sentrumsnært!

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 390 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 576,-
Fellesgjeld:
Kr 139 609,-
AREAL (P-ROM / BRA)
56 / 56 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktivt og meget sentralt beliggende i Nybyen på Strømsø med kort gangavstand til alt av butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Fra eiendommen er det kun få meters gange før man er i Museumsparken. Her finnes flotte og usjenerte grønt- og rekreasjonsområder med hyggelige gangveier - i tillegg café i Lyche-paviljongen og sommeråpen japansk hage.

Kort vei til Union Brygge med treningssentre, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Høgskolesenteret. Nye Strømsø Torg samt Bragernes Torg.

Det er kun ca. 5 minutters gange til jernbanestasjonen med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg. 32 minutter med tog til Oslo. Flytoget har sin endestasjon i Drammen. God bussforbindelse i Konnerudgata og bussknutepunkt innen få minutters gange. Enkel adkomst til E-18. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.timekspressen.no, www.nsb.no og www.flytoget.no.

Kort vei til fine turmuligheter i drammensmarka og alpinbakke i åsen (Haukåsbakken). Kort gangavstand til Marienlyst Idrettspark med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, det nye Drammensbadet (helårsbad), og idrettshall.

Barnehager og skoler

Flere barnehager i nærområdet.

Gulskogen barneskole.

Strømsø ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum i tillegg Papirbredden med nytt høyskolesenter.

Adkomst

Fra Strømsø Torg: Følg Konnerudgata ca 200 meter. Ta inn til høyre skiltet Danvikgata (2. avkjøring). Blokken er da beliggende på høyre side, som den øverste av de 4-etasjes blokkene. Se også kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 390 000,-

Fellesgjeld

Kr 139 609,-

Totalpris

Kr 2 529 609,-

Felleskostnader

Kr 4 576,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

1

Byggeår

1951

Soverom

1

Primærrom

56m2

Bruksareal

56m2

Tomt

1367m2

KR-kode

20189

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Danvikgata 3 A, 3045 Drammen.

Gnr. 110, bnr. 93 i Drammen kommune.

Aksjenummer. 24 i Danvikgata 3 Boligselskap AS, org.nr. 953 627 973.

Tomten

Felles eiet tomt på 1.367 kvm som tilhører aksjelaget. Den ubebygde delen av tomten er opparbeidet med grøntarealer som også har en egen liten hage med uteplass for aksjelaget. Gruset adkomst og gårdsplass.

Parkering

Det er boligsoneparkering i Nybyen. Boligsoneparkeringen har medført at parkeringskapasiteten i større grad forbeholdes beboerne i området, mot en månedlig avgift til kommunen (kr. 280,- for bil 1, kr. 330,- for bil 2).

Gjesteparkeringsplasser (mot avgift ihht. kommunens parkeringsbestemmelser) i nærliggende gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Boligselskapet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 60 kvm

Totalt bruksareal: 56 kvm

Totalt primærrom: 56 kvm

Primærrom:

1. etasje: Gang, kjøkken, bad, stue, soverom: 56 kvm

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5 kvm og en bod på loft på ca. 11 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.02.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer de eventuelle forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Bygningen er ifølge rapporten oppført slik:

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av mur. Utvendig fasadepater. Flatt tak tekket med papp. Etasjeskiller av støpt betong. Felles trapp av betong. Balkong av betong og aluminium ut fra stue.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i høy 1. etasje, med adkomst via felles inngangsparti med innvendig trappegang. Sikringsskap med automatsikringer ved inngangsdøren til leiligheten.

Alle veggoverflater i leiligheten er nymalt i 2017. Leiligheten inneholder:

Entré/gang: Fliser på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Varmekabler i gulv. Dørtelefon med fjernåpner.

Bad: Fliser på gulv, malte flater på vegger, takess i tak. Dusjkabinett (nytt 2017), servant med underskap (nytt 2017), wc (ny 2017) og opplegg for vaskemaskin. Stråleovn samt radiator.

Soverom: Tregulv, malt strie på vegger, malt tak. Stor skyvedørsgarderobe. Et romslig soverom med plass for kontorpult.

Kjøkken: Hvitmalt gulv (2017), malte flater på vegger, malt tak. Pen, hvitprofilert innredning med folierte benkeplater (ny folie 2017). Opplegg for oppvaskmaskin. Spiseplass. Ventilator med avtrekk til friluft.

Stue: Pen laminat (ny 2017) på gulvet, malt strie på vegger, malt tak. Uttak for tv-/datasignaler (fiberoptisk). Utgang til overbygget veranda. Verandaen har tekstil på gulvet.

I tillegg disponerer leiligheten en stor loftsbod samt en bod i kjelleretasjen.

Oppvarming

Sentralvarme (radiatorer) som er inkludert i månedlige felleskostnader.

Varmekabler i éntre/gang.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1951. Kommunen opplyser at det foreligger innflyttingstillatelse datert 15.06.1951. Megler anfører at det på oppføringstidspunktet ikke var vanlig å utstede ferdigattest.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av aksjelagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen: Dagboknr. 5392, tinglyst 08.04.1992, type heftelse: Erklæring/avtale om tillatelse til å etterse, reparere og vedlikeholde felles vann/kloakkledning sammen med Konnerudgata 12 AS, Konnerudgata 16 AS og Rynningsgate 3 AS.

Servitutten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Det er ikke utført radonmåling.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Danvikgata 3 AS aksjelag.

Aksjelaget består av 24 leiligheter.

Styreleder er Per Haugerud.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 02.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt.

Planlagte påkostninger: Det skal ifølge forretningsfører foretas utskiftning av soilrør/avløpsrør med tilhørende oppgradering av bad. Endelig tids- eller finansieringsplan foreligger ikke pt. Forretningsfører opplyser at prosjektet vil måtte lånefinansieres (økning i andel fellesgjeld). Det er ikke kjent om felleskostnader påvirkes. Styreleder opplyser til megler at status er at det nå innhentes anbud, og at arbeidet med å rehabilitere bad sannsynligvis vil starte i 2018, én oppgang av gangen. Rør på kjøkken er allerede oppgradert i regi av boligselskapet.

Aksjelaget har forsikring i Gjensidige forsikring med polisenummer 86305418.

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Det er ikke forkjøpsrett i boligselskapet.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligområde ihht. kommuneplan datert 26.02.2008.

Eiendommen er ikke omfattet av reguleringsplan (uregulert).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. Overtagelse ønskes som utgangspunkt satt til etter 12. april 2018.

Diverse

Frittstående hvitevarer medfølger ikke, men kan medfølge etter nærmere avtale.

Taklamper medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleien er kr 4.576,- pr. mnd. og inkluderer:

bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, kabel- TV (fiberoptisk grunnpakke), internett (fiberoptisk grunnpakke), oppvarming (sentralvarme via radiatorer), oppvarming av varmtvann, renovasjon, vann/avløp, forretningsførsel, trappevask og vaktmestertjeneste (for fellesarealer).

Differensiering av husleien foreligger ikke fra forretningsfører.

Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Kjøper må selv tegne innboforsikring samt abonnement for strøm/nettleie. Selgers årsforbruk av strøm var i 2017 2.671 kWh.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 2.242,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.397.892,-. I tillegg til dette beløpet utgjør kr 139.609,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Strømsø 2
Kirkesogn Strømsø

Steder i nærheten

Drammensbadet 0.5 km
Bragernes Torg 0.9 km
Strømsø kirke 1 km
Drammens teater 1.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.4 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 0.6 km
Bussholdeplass Museumsparken 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Drammen (vgs) aktivitetssal 0.5 km
Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 0.7 km
Treningssenter MOOV treningssenter 0.6 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Danvik skole (1-7 kl.) 0.7 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 0.9 km
Drammen International School (1-10 kl.) 0.9 km
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 1 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.9 km
Drammen videregående skole 0.4 km
Akademiet videregående skole Drammen 0.9 km

Barnehager

Karuna familiebarnehage (0-5 år) 0.3 km
Marienlyst barnehage (0-5 år) 0.6 km
Lassebakken barnehage (0-5 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Magasinet Drammen 1 km
Kjøpesenter Torget Vest 1.1 km
Postkontor Strømsø Postkontor 0.7 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1 km
Apotek Boots apotek Strømsø 0.6 km
Apotek Apoteket Union Brygge 0.7 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Joker Konnerudgata 0.3 km
Dagligvare Joker Drammen Stasjon 0.5 km
Kiosk/video Mix No 19 Video og Kiosk 0.1 km
Kiosk/video Nybyen Nærkjøp 0.3 km
Bensin Circle K Strømsø 0.3 km
Bensin Shell Strømsø 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,8 %
Andel kvinner 49,2 %
Gj.snittalder menn 35,4 %
Gj.snittalder kvinner 35,5 %
Husholdninger med barn 22,8 %
Husholdninger uten barn 77,2 %
Gj.snitt byggeår 1965
Gj.snitt tomtestørrelse 215
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 67150 31895
Grunnkrets: Strømsø 2 929 499

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon:37.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?