Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 600 000,- for kr 4 600 000,-

Lys og pen stue med utgang til sydvendt balkong

Stue

Stue

Peis i stuen som gir god varme og hygge på kalde dager

Stuen har en god størrelse, og det er plass til flere møbler

Stue

Stue

Solrik sydvendt balkong med pent utsyn over borettslagets fellesområder

Lite innsyn til balkongen

Sydvendt balkong

Lyst og stort kjøkken med fliser på gulv, varmekabler i gulvet

Kjøkken

Kjøkken

Vinduet er plassert ved spisekroken på kjøkkenet

Plass til stort spisebord på kjøkkenet

Populære Åpent bakeri ligger 4 minutters gange fra leilighet - her kan man kjøpe ferske bakevarer og god kaffe

Kjøkken

Hovedsoverom

Garderobeskap langs den ene veggen på hovedsoverommet

Plass til stor dobbeltseng på hovedsoverommet

Hovedsoverommet er av god størrelse og har plass til skrivepult

Soverom 2 er også av god størrelse

Garderobeskap på soverom 2

Fin tapet som gir liv i rommet

Bad som er pusset opp i regi av borettslaget

Bad

Varmekabler på badet

Entré/gang med fliser og varmekabler

Gang

Originalt garderobeskap i gangen

Plantegning

Fine sitteplasser rundt borettslaget

Edvard Griegs allé 3 ligger fint til ved toppen av borettslaget

Fellesområder i borettslaget

Lekeplass i området

Kart

Øvre Torshov - Gjennomgående og lys 3-roms leilighet med sydvendt solrik balkong - Meget god intern beliggenhet

Edvard Griegs allé 3

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 600 000,-

Øvre Torshov - Gjennomgående og lys 3-roms leilighet med sydvendt solrik balkong - Meget god intern beliggenhet: Øvre Torshov - Gjennomgående og lys 3-roms leilighet med sydvendt solrik balkong - Meget god intern beliggenhet

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 600 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 062,-
Fellesgjeld:
Kr 313 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
70 / 70 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et populært og veletablert borettslag på Øvre Torshov. Borettslaget Søndre Åsen Borettslag har en meget fin beligghenhet med store grønne fellesområder. Her bor man i idylliske omgivelser, men samtidig meget sentralt og urbant. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet med solrik balkong, og lite innsyn inn til leiligheten. Det er kort gange fra leiligheten til lekeplassen i borettslaget og i Torshovdalen.

Øvre Torshov ligger i bydel Sagene som regnes som Oslos kulturbydel. Området grenser til Nydalen, Storo og Sandaker med kort gangavstand til alle områdene.

Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter.

Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Odeon Kino på Storo, Ringen Kino på Günerløkka, Soria Moria med Torshovteatret, "Det andre teatret" på Lilleborg, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. I umiddelbar nærhet finner du populære Åpent Bakeri, kjent for sine eminente bakervarer og kaffe, samt for kanskje byens beste pizza på kveldstid.

Det er kort vei til populære Grünerløkka med et stort utvalg av kafeer og spisesteder, samt et yrende uteliv.

Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som t-bane fra Sinsen som ligger 300 meter unna leiligheten og som bruker kun 10 min til Oslo sentrum. Det er trikk fra Sandakerveien og bussholdeplass med bussrute 30 til Nydalen/Bygdøy via sentrum ligger 4 minutters gange fra leiligheten. Trikk nr. 17 fra Sinsen ligger 5 min gange fra leiligheten. Sandaker Senter trikkeholdeplass ligger 7 min gange fra leiligheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5. minutt.

For den som er glad i friluftsliv og aktivitet, byr området på rike muligheter for rekreasjon. Det er mange vakre grøntområder i umiddelbar nærhet, f.eks. Torshovdalen som er en av Oslos største parker, med flotte grøntområder og med utsikt ut over Oslofjorden. Torshovdalen ligger 100 meter fra leiligheten. Det bør også nevnes at Torshovparken med flotte grøntområder og sandvolleyballbane, samt Akerselva, Sageneparken, Bjølsenparken og Voldsløkka ligger i kort gangavstand. Fra Akerselva kan du gå ned til sentrum, eller helt opp til Maridalen (5 km) og videre til Nordmarka. Til Grefsen stasjon kommer man etter ca. 5 min gange fra leiligheten. Derfra går toget direkte til Nordmarka. Om vinteren stopper toget også på Stryken, som er et godt utgangspunkt for den aktive som vil gå på ski "hjem" gjennom Nordmarka. Et annet alternativ er idylliske Lillomarka som kan nås med buss 31 på ca. 15 min.

Det er flere treningssentre i området; Sats Storo, Ringnes Park, og Myrens Sportsenter på Torshov som tilbyr aktiviteter som squash, klatring og golf.

Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Sinsen T-bussholdeplass.

Barnehager og skoler

Barne og ungdomskoler:

1-10 kl. Nordpolen skole

Videregående skoler:

Vgs. Nydalen videregående skole

Vgs. Kuben videregående skole

Barnehager:

Bhg. Ragnas hage (0-6 år)

Bhg. Askeladden barnehage (1 1/2-5 år)

Bhg. Thor Olsens bhg. (1-6 år)

Bhg. Spira barnehage (0-6 år)

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 600 000,-

Fellesgjeld

Kr 313 000,-

Totalpris

Kr 4 913 000,-

Felleskostnader

Kr 3 062,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1950

Soverom

2

Primærrom

70m2

Bruksareal

70m2

Tomt

21295m2

KR-kode

531820

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Edvard Griegs allé 3, 0479 Oslo

Gnr. 224, bnr. 249 i Oslo kommune.

Andelsnr. 28, Søndre Åsen borettslag, org.nr. 948 335 050.

Tomten

Eiet tomt på 21.295 kvm som tilhører borettslaget. Det er pent opparbeidet tomt med store grøntområder. Det er også lekeplass, sittegrupper og asfalterte internveier på borettslagets tomt.

Parkering

Borettslaget har 118 nummererte P-plasser. Styret fordeler parkeringsplassene etter venteliste. Leien for parkeringsplass er kroner 250 pr måned, uavhengig av om det er med motorvarmer eller ikke. Ved nytildeling av parkeringsplass kommer det til enhver tid gjeldende etableringsgebyret fra OBOS som per 01.01.2017 er på 680 kroner (ink. MVA). Leiesummen blir regulert pr. år. Borettslaget utreder nå også mulighetene for lading av elbiler i borettslaget.

Det er innført beboerparkering i bydelen. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Det er 12 kommunale ladeplasser i Hans Nielsens Hauges Gate, rett ved innkjøringen til bygget for leiligheten, her lader elbiler gratis.

Biildelingstjenestene Bilkollektivet og Hyre har biler til utlån i Hans Nielsens Hauges gate 29 C, rett ved leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 77 kvm

Totalt bruksareal: 70 kvm

Totalt primærrom: 70 kvm

Primærrom:

Bad, gang, kjøkken, stue og 2 soverom: 70 kvm

I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på ca. 5,9 kvm og ca. 1,6 kvm, samt en loftsbod med ca. gulvareal på 8 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.06.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Gjennomgående og lys 3-roms leilighet i høy første etasje i populære Søndre Åsen Borettslag på Øvre Torshov. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i bygningen/borettslaget og har en gjennomgående fin planløsning. Leiligheten har vinduer med gode vindusposter som gir svært god lysinngang, og gir således både romfølelse og trivsel. Borettslaget hadde fasadeoppussing og balkongoppussing i 2015/2016. Det ble satt inn nye vinduer i hele leiligheten i 2016, samt ny balkongdør. Edvard Griegs allé 3 er den høyest beliggende bygningen på borettslagets tomt, og leiligheten har dermed lite innsyn.

Leiligheten inneholder:

Entré:

Praktisk og romslig entré med plass til kommode/skoskap. Fra gangen kommer man til alle rom i leiligheten. Original innebod med god plass til oppbevaring av yttertøy osv. Det er fliser i entré/gangen med gulvvarme.

Kjøkken:

Romslig og koselig kjøkken fra 2004 med lyse fronter fra 2011, laminat benkeplate fra 2011 med underlimt oppvaskkum i rustfritt stål, ett-greps blandebatteri. Lys turkis glassmosaikk over benkeplaten som gir et pent utrykk på kjøkkenet. Frittstående hvitevarer som komfyr med platetopp, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin, og det er gulvfliser på kjøkkenet med gulvvarme.

På kjøkkenet er det en fin krok med god plass til spisebord ved vinduskarmen. Vinduet på kjøkkenet gir godt med lys og her er det lite innsyn til leiligheten.

Stue:

Lys og pen stue med plass til sofagruppe og tv-seksjon. Her er det også plass til spisebord. Fra stuen er det utgang til solrik sydvendt balkong med pent utsyn over felles grøntområder. Stuen og balkongen ligger høyt til ved toppen av borettslagets tomt, og har således også lite innsyn. I stuen er det peisovn i hjørne som gir meget god varme og hygge på kalde vinterdager. Det er tre-stavs bjørkeparkett i stuen, samt soverommene forøvrig.

Hovedsoverom:

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode eller skrivepult. Garderobeskap langs den ene veggen på soverommet, som gir god plass for oppbevaring av klær osv. Det er skreddersydde plisségardiner på soverommet (også i stuen og soverom 2). Plisségardinene på soverommene er lystette.

Soverom 2:

Lyst og svalt soverom med plass til seng, kommode og pult. Stort garderobeskap langs den ene veggen medfølger, og det er også et originalt garderobeskap i soverommet. Tapet fra designeren Orla Kiely på den ene veggen gir fargespill på soverommet.

Soverommet er av god størrelse, og man kan fint sette inn en dobbeltseng og bruke dette som hovedsoverom ved ønske.

Bad:

Lyst flislagt bad som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2003. Dusjhjørne med buede dør i glass, servant med ett-greps blandebatteri og underskuffer, speil over servant, langskap for mer oppvaring og det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Gulvvarme og rør i rør system på badet. Vaskemaskin på bad medfølger.

Utstyr og diverse:

- Tre boder medfølger, og er av veldig god størrelse. Her har man muligheten til å oppbevare en god del ting.

- Automatsikringer til leiligheten plassert i oppgangen med samsvarserklæring fra 2016.

- Varmtvannsbereder på kjøkkenet fra 2010.

- Ny porttelefon og nytt anlegg fra 2015/16.

- Fellesboder i kjeller for plassering av sykler, barnevogner, akebrett osv.

- Fellesvaskeri i oppgangens kjeller.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i baderomsgulv, kjøkken og gang. Termostater i hvert rom. Panelovner på barnesoverom og i stue. Peis med innsats i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1950.

Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 31.08.1950.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Det ble gitt ferdigattest den 16.11.2012 for installasjon av brannalarmanlegg.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om benyttelse, vann/kloakkledning og anlegg og vedlikehold av ledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Søndre Åsen borettslag.

Borettslaget består av 240 andelsleiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter søknad til styret, men må følge husordensreglene.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016: Gjennomført rehabilitering av alle blokker.

2015: Nytt tak i Sigurd Lies gate.

2014: Oppstart av rehabilitering av alle fasader og balkonger i borettslaget.

2013: Utskifting av dører til kjeller og loft. Utbedring av pipeløp.

2012: Nye søppelbrønner.

2010/2011:

Utbedring av baderom med defekte varmekabler som følge av funksjonssvikt.

2008: Det ble fjernet løs puss og mur fra samtlige balkonger for å hindre at løse materialer faller ned og

skader noen, i henhold til Vedlikeholdsnøkkelen.

2007: Rens av alle ventiler og luftekanaler i borettslaget med tanke på å bedre ventilasjonen. Det ble også

gjennomført brannverninspeksjon hos alle beboere der røykvarslere og brannslukkingsapparat ble kontrollert

og defekte apparater skiftet ut.

2006: Dette året ble det opparbeidet en inngjerdet forskriftsmessig lekeplass med godkjente apparater og

sandkasse i tilknytning til borettslagets miljøtun.

2005: Oppussing av oppganger og utskifting av calling-anlegg. Calling-anlegget er med kamera, slik at man

kan etterbestille skjermløsning i leiligheten.

2002-2004: Våtroms- og rørrehabilitering i hele borettslaget.

2001: Oppgraderinger av utearealene i borettslaget.

1999: SKifte av kjellerdører og vinduer i oppgangene.

1994 og 1995: Hele det elektriske anlegget ble rehabilitert.

1990-98: Takene på alle blokkene i borettslaget ble omlagt.

Planlagte påkostninger:

Ingen planlagte iht. årsmøte og protokoll fra 15.08.2018

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål i henhold til reguleringsplan S-3970 datert 09.04.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255 datert 28-.07.1977.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Medfølger ikke leiligheten:

Taklampe i stuen

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.062,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, internett, kommunale avgifter, felles forsikring, trappevask, vaktmestertjenester, nedbetaling andel fellesgjeld. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Prisene for oppjustering av bredbånd for de som ønsker det etter ny avtale med Canal Digital er på 99,- mnd for 50 Mbps og for100 Mbps er kr.199,- pr mnd . Dette kommer i tilegg i til felleskostnadne. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr. 4.921.088,-. Av dette beløpet utgjør kr 313.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Åsen Rode 9
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Sæveruds plass 0.5 km
Sinsenkrysset 0.6 km
Treschows bru 0.7 km
Torshovteatret 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.7 km
Sentralstasjon Oslo S 4.8 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.6 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass Grefsen stasjon 0.6 km
Bussholdeplass Torshovtoppen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Muselunden balløkke 0.8 km
Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.9 km
Treningssenter Sandaker Treningssenter 0.7 km
Treningssenter Mudo Torshov 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.4 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 1.1 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 1.4 km
Fernanda Nissen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.4 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.9 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.6 km
Nydalen videregående skole 1.9 km
Kuben videregående skole 3 km

Barnehager

Ragnas hage (0-6 år) 0.2 km
Askeladden barnehage (1 1/2-5 år) 0.3 km
Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.7 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 1.3 km
Postkontor Rema 1000 Torshov 1.3 km
Postkontor Meny Bjølsen 1.4 km
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.4 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.7 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Kiwi Torshov 0.1 km
Dagligvare Rema 1000 Torshovdalen 0.2 km
Kiosk/video Narvesen Grefsenveien 0.7 km
Kiosk/video Mix Sandaker 0.7 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 0.8 km
Bensin Circle K Storo 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,9 %
Andel kvinner 53,1 %
Gj.snittalder menn 33,3 år
Gj.snittalder kvinner 32,3 år
Husholdninger med barn 20,5 %
Husholdninger uten barn 79,5 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Åsen Rode 9 950 566

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 3.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kamilla Kaptan
Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?