Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 150 000,- for kr 4 150 000,-

Østerås - Smakfull 4-roms toppleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Nymalt i moderne og delikate farger. Populært og barnevennlig område!

Velkommen til Eikskollen 2 A!

Østerås - Smakfull 4-roms toppleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Nymalt i moderne og delikate farger. Populært og barnevennlig område!

Østerås - Smakfull 4-roms toppleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Nymalt i moderne og delikate farger. Populært og barnevennlig område!

Stuen er malt i moderne og behagelige farger.

Leiligheten fremstår som meget moderne.

Østerås - Smakfull 4-roms toppleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Nymalt i moderne og delikate farger. Populært og barnevennlig område!

Østerås - Smakfull 4-roms toppleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Nymalt i moderne og delikate farger. Populært og barnevennlig område!

Østerås - Smakfull 4-roms toppleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Nymalt i moderne og delikate farger. Populært og barnevennlig område!

Kjøkken fra Kvik - med plass til frokostbord ved vinduet - pusset opp i 2009.

Godt utstyrt innredning med glatte formpressede fronter og laminerte skapstammer med fronter i aluminium og glass.

Et meget hyggelig rom som kan by på mange fine stunder.

Kveldsstemning fra verandaen.

Verandaen er på ca. 8 kvm.

Her er det gode solforhold!

Fra verandaene er det hyggelig utsikt!

Lekkert flislagt bad som ble pusset opp i 2009. Badet er innredet med benkeskap med servant, dusjhjørnet i glass og aluminium, vegghengt toalett og det er opplegg for vaskemaskin.

Leiligheten har 3 soverom.

Hovedsoverom.

Entreen er innredet med garderobeskap som gir godt med plass for oppheng av yttertøy.

Soverom nr. 2. Utmerket som barnerom.

Soverom nr. 2 - kan benyttes som kontor/gjesterom.

Soverom nr. 3.

Plantegning 3 D.

Plantegning 2 D.

Leiligheten ligger fritt til i toppetasjen av Eikskollen 2 A.

Østerås har dte meste å by på..

Østerås og Eiksmarka T-bane i gangavstand.

Østerås kjøpesenter i gangavstand

Flere golfbaner i området.

Flere golfbaner i området.

Østerås

Eikskollen 2 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 500 000,-

Østerås: Smakfull 4-roms toppleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Nymalt i moderne og delikate farger.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 4 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 631,-
Fellesgjeld:
Kr 91 127,-
AREAL (P-ROM / BRA)
82 / 82 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eikskollen 2 A har en meget attraktiv beliggenhet i et populært område sentralt midt i mellom Østerås og Eiksmarka. Leiligheten ligger kun en kort gåtur fra Østerås Senter hvor du finner et variert tilbud med butikker som bl.a. post, legesenter, fysioterapeuter, treningssenter, frisør, apotek, kiosk, Baker Hansen og vinmonopol. Her finner du også dagligvarebutikken Meny som har et godt utvalg med stor ferskvaredisk. For øvrig kort vei til søndagsåpne Joker i Eiksveien. Høsten 2018 åpner også nye Eiksmarka senter også bare noen minutters gange fra boligen.

For et større og bredere utvalg, ligger Røa sentrum kun en kort kjøretur unna.

Nærområdet kan by på flere sports- og rekreasjonsmuligheter, med bl.a. flere golfbaner, tennisbaner og fotballbaner innen gangavstand. Forøvrig kort vei til Bærumsmarka med flotte turmuligheter både sommer og vinter, her kan turene starte like utenfor inngangsdøren. Vinterstid er det kilometervis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype i nærområdet, og sommerstid fine tur- og sykkelstier. For golfentusiaster er det kort avstand til Haga og Grini golfbaner. Om sommeren er strendene ved Østernvann og Bogstadvann populære utfluktsmål.

Rutebussen stopper kun en kort spasertur fra leiligheten. Du kommer deg til Oslo sentrum på ca. 15 min med t-bane fra Eiksmarka stasjon, som har flere avganger i timen. God bussforbindelse til Bekkestua, Sandvika og Oslo sentrum. Flybussen går fra Nadderudveien.

Barnehager og skoler

Nærmeste barneskole er Eiksmarka skole. Skolen er en av Bærums største, med 591 elever fra 1.-7.trinn. Eiksmarka skole har tilgang til store friområder, og marka ligger i nærheten. For øvrig sogner området til Eikeli barneskole.

Det er flere barnehager i nærområdet, hvor Østerås og Fururabben barnehage er de nærmeste.

Kort gåasvtand til Østerås ungdomsskole og Eikeli videregående skole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 91 127,-

Totalpris

Kr 4 591 127,-

Felleskostnader

Kr 3 631,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

4

Byggeår

1958

Soverom

3

Primærrom

82m2

Bruksareal

82m2

Tomt

6507m2

KR-kode

171762

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Eikskollen 2 A, 1361 Østerås

Gnr. 34, bnr. 22, snr. 16 i Bærum kommune.

Det følger med eiendommen en ideell andel av flere realsameier(fellesområder) i området. Se vedlagt grunnbok i salgsoppgaven for oversikt, eller spør megler.

Tomten

Delvis naturtomt og delvis opparbeidet tomt med plen, beplantninger og asfalterte arealer. Eiet tomt på 6.507 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det følger ikke parkeringsplass til leiligheten. Det er mulighet å sette seg på venteliste for leie av garasje i Eiksmarka garasjelag, samt sette seg på venteliste for p-plass som disponerres av sameiet. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 82 kvm

Totalt primærrom: 82 kvm

Bruksareal:

Leilighet 82 kvm

Primærrom:

Leilighet:

4. etasje 82 kvm: Bad, entré, kjøkken, stue og 3 soverom.

I tillegg disponerer boligen to kjellerbod på ca. 4 kvm. påvist av eier.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.03.2018 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner i betong/mur over 4 boligplan + kjeller og loft. Yttervegger i betong/mur utvendig forblendet med steniplater. Saltakkonstruksjon i tre tekket med korrugerte plater.

Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Vinduer er skift på 1980-tallet. Dels noe tregheter men fungerer generelt greit.

Brann -og lydklassifisert inngangsdør. Terrassedør i tre med isolerglass i trekarmer. Inngangsdør av noe nyere dato. Terrassedør er noe mindre værslitt. Tg2.

Utgang til veranda i betong-og stålkonstruksjon på ca 8 kvm.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

- Det er ikke drensspalte for innbygget sisterne. Tg2.

- Bad: Det er. Registrert noe riss i del av fuger i øvre del av dusjhjørnet. Det ble ikke registrert unormale verdier på befaringstidspunktet og det antas at riss kun er tørkesprekker. Det er synlig våtromsplater på vegg under benkeskap da gjennomføringer ikke er tettet iht. krav.Tg2.

- Iht. selger egenerklæringsskjema opplyser selger at han har sett sølvkre på badet.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt og er akkurat nymalt i moderne og delikate farger. Leiligheten ble betydelig fornyet i 2009 med nytt Kvik kjøkken, badet ble pusset opp og det er lagt ny tostavs eikeparkett i leiligheten. Leiligheten ligger fritt til i toppetasjen av Eikskollen 2 A. Fra stuen er det utgang til veranda på ca. 8 kvm. med gode solforhold. Leiligheten disponerer 2 kjellerboder i samme oppgang. Eikskollen 2 A ligger fint til på en liten kolle omkranset med trær og grøntarealer.

- Leiligheten ble betydelig fornyet i 2009

- Kvik kjøkken fra 2009

- Bad fra 2009

- Nye eksklusive tostavs eikeparkett i 2009

- Oppgradering av elektrisk anlegg innvendig i leiligheten i 2009

- Gjennomgående

- Leiligheten ble nymalt i desember 2017

- Toppleilighet

- Veranda på ca. 8 kvm.

- 3 soverom

- Leiligheten disponerer 2 kjellerboder

- Rolig bomiljø

- Kort vei til marka

- Kort vei til T-bane og buss

- Barnehage og skoler i nærområdet

- Østerås kjøpesenter er å finne i området

Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Daglig leder/Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt på tlf. 97 90 91 13 eller k.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!

Entré:

Entreen er innredet med garderobeskap som gir godt med plass for oppheng av yttertøy. Trenger en mer oppbevaringsmuligheter er det mulighet for entrémøbler som kommode, skoskap etc.

Kjøkken fra Kvik - med plass til frokostbord ved vinduet - pusset opp i 2009:

Godt utstyrt innredning med glatte formpressede fronter og laminerte skapstammer med fronter i aluminium og glass. Lekker benkeplater i naturstein med nedsenket oppvaskkum i stål og glass over kjøkkenbenk. Av integrerte hvitevarer (Constructa) er det induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl & frys. Innredningen var ny i 2009 og fremstår i god stand. Et meget hyggelig rom som kan by på mange fine stunder.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som følger boligen. Ventilator med kullfilter. Nye rør i rør for kjøkken og bad i 2009. Fordelerskap er plassert i kjøkkenbenk og drenert rett i sluk. Det er ikke endetettinger for overgang vannrør/varerør.

Bad - pusset opp i 2009:

Lekkert flislagt bad som ble pusset opp i 2009. Badet er innredet med benkeskap med servant, dusjhjørnet i glass og aluminium, vegghengt toalett og det er opplegg for vaskemaskin. Downlights i taket gir en god og jevn belysning i rommet. Plastsluk med klemring og synlig membran/mansjett. Faktura datert 08.12.2009 for membrantekking fra Euroservice er forevist takstmann. Høyde topp sluk og topp flis/evt membran ved dør/lekkasjepunkter er under kravet på 2.5 cm. For øvrig er det greit fall til sluk og det antas å fungere greit ved normalt bruk. Tilstandsgrad settes med bakgrunn i forskriftskrav, Tg2. Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at han ikke mottok dokumentasjon på arbeidene på badet. Har kontrakt og faktura med NeoConcept ANS, men arbeidene er ikke spesifisert her. Har originalfaktura fra Euro-Service AS for legging av membran.

Ventilasjon: Ventil i himling med elektrisk vifte og det er tilluft via spalte i dør.

Stue & veranda:

God størrelse på stuen som gir mulighet for å møblere med både spisestuemøblement og egen tv-seksjon. Oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbel er det også rom for. Fra stuen er det utgang til veranda på ca. 8 kvm. Verandaen er en flott uteplass som er et yndet ekstra rom på varme sommerdager.

Soverom:

Leiligheten har i alt 3 soverom. To av soverommene har inngnag fra entrè og ett soverom har inngang fra stuen.

Boder:

Leiligheten disponerer 2 kjellerboder i samme oppgang.

El-anlegg: Oppgradering av elektrisk anlegg innvendig i leiligheten i 2009 via NeoConcept ANS. Selger opplyser at de ikke vet om elektriker var godkjent da alt gikk gjennom NeoConcept ANS. Mottok aldri samsvarserklæring. Sikringsskap i gang oppgradert før selger kjøpte leiligheten.

Oppvarming

Sameiet har oppgradert fyringsanlegget til el-kjel med bergvarmepumpe og oppvarming av leiligheten er via radiatorer.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Det er vanskelig å tyde når denne er datert. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 3818, tinglyst 27.02.1976, type heftelse: Pantsettelseserklæring. Sameiet forbeholdes panterett for kr 10.000,- i hver seksjon. Sameiet plikter å vike prioritet for inntil 90% av den enkelte andels lånetakst til enhver tid.

I tillegg følger det av vedtektene at sameiet har lovbestemt panterett (legalpant) i seksjonene for krav mot sameierne som følge av sameieforholdet. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Servitutt med dagboknr 2089, tinglyst 08.03.1954, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud.

Servitutt med dagboknummer 3818, tinglyst 27.02.1976, type heftelse: erklæring/avtale om at sameierene har ingen innløsning eller oppløsningsrett. Den enkelte sameier gir avkall på eventuell forkjøpsrett og/eller rett til å kreve sameiet oppløst, som man måtte ha eller få etter norsk rett i forhold til de øvrige sameierne.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier og styret har gitt sin skriftlige godkjennelse. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Sameierne kan ikke inngå bindende avtale om utleie av seksjon, før leietakeren skriftlig har forpliktet seg til å følge boligsameiets vedtekter, samt vedtak fattet av sameiermøte og styre.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Knausen Boligsameie, med sameiebrøk 1/50.

Sameiet består av 50 leiligheter.

Forretningsfører er ABBL Eiendomsmegling, avd. Sandvika, tlf. 67 54 73 55

Dugnad må påregnes. Styret organiserer dugnad hver vår og høst (normalt i mai og oktober), hvor sameierne plikter å delta. Beboer som er forhindret å delta, vil bli belastet et gebyr.

Sameier som ønsker å anskaffe hund, må innhente tillatelse fra styret. For øvrig dyrehold ta kontakt med styreleder.

Det er fellesvaskeri i sameiet.

Sameiets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring.

Sameiet har egen hjemmeside: http://knausen.org

Foretatt påkostninger de senere år:

- Nytt fyringsanlegg.

- Div fasadearbeid i 2017

Planlagte oppgaver og vedlikehold:

- Grave ned kontainer for matavfall

- Male vinduene i oppgangene

- Asfaltere ved biloppstillingsplassene langs eikskollen

- Sette opp ladestasjon for El-biler

- Ettersyn huske på lekeplass

- Inngå ny avtale ang. snømåking og grusing for 2017/2018

- Inngå ny avtale med Canal Digital

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Totalrestanse inklusive renter og omkostninger skal være innbetalt sameiet ved forretningsfører, før godkjennelse kan foretas.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1949119 Eiksmarka, område G datert 09.08.1950 med tilhørende reguleringsbestemmelser 201301.

Kommuneplaner: Kommuneplanens arealdel 2015-2030 datert 17.06.2015.

Kommuneplaner under arbeid: KOMMUNEPLAN 2017-2030, med status som planforslag.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.631,- pr. mnd. og inkluderer:

- Varmtvann

- Sentralfyring

- Kommunale avgifter

- Forsikring på bygningen (ikke innbo)

- Kabel-tv fra Canal Digital

- Internett

- Trappevask

- Vaktmester tjenester

- Avdrag fellesgjeld og renter fellesgjeld

- Vedlikeholdsfond

Felleskostandene fordeles slik:

grunnkostnad kr 2 395,-

avdrag fellesgjeld kr 764,-

renter fellesgjeld kr 272,-

vedlikeholdsfond kr 200,-

Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.100,-pr. år. / 3.900 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostandene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Selger betaler 99,- per mnd ekstra for oppgradering til 60 megabit/s.t.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter

kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 5.245,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.506.244,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 6.500,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.618.994,-.

Av dette beløpet utgjør kr 92.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bærum
Grunnkrets Østerås
Kirkesogn Østerås

Steder i nærheten

Østerås kirke 0.8 km
Øvrevoll Galoppbane 1.4 km
Grini Næringspark 1.6 km
Sauejordet 3.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 58.7 km
Sentralstasjon Oslo S 13.4 km
Jernbanestasjon Lysaker jb.st. 5.9 km
T-bane stasjon Eiksmarka T-banestasjon 0.8 km
Trikkeholdeplass Jar 3.9 km
Bussholdeplass Niels Leuchs vei 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Eiksmarka Tennisanlegg 0.5 km
Idrettsanlegg Eiksmarka gressbane 0.9 km
Treningssenter Østerås Treningssenter 0.4 km
Treningssenter EVO Østerås 1.7 km

Steder av interesse

Skoler

Eiksmarka skole (1-7 kl.) 0.9 km
Eikeli skole (1-7 kl.) 1.4 km
Østerås skole (8-10 kl.) 1.1 km
Hosletoppen skole (8-10 kl.) 2 km
Eikeli videregående skole 1.6 km
Persbråten videregående skole 3.7 km

Barnehager

Gullungene familiebarnehage (1-5 år) 0.7 km
Eiksmarka barnehage (1-5 år) 0.7 km
Grini barnehage Briskehaugen (1-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Østerås Kjøpesenter 0.4 km
Kjøpesenter Røa Senter 2.7 km
Postkontor Joker Eiksmarka 0.6 km
Postkontor Coop Prix Eiksmarka 1.4 km
Apotek Vitusapotek Østerås 0.4 km
Apotek Vitusapotek Røa 2.7 km
Vinmonopol Østerås Vinmonopol 0.4 km
Vinmonopol Røa Vinmonopol 2.7 km
Dagligvare Meny Østerås 0.4 km
Dagligvare Joker Eiksmarka 0.6 km
Kiosk/video Mix Østerås Kiosken 0.4 km
Kiosk/video Eiksmarka Kiosk 0.7 km
Bensin Uno-X Eiksmarka 1.2 km
Bensin Shell Grini 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 45,3 %
Andel kvinner 54,7 %
Gj.snittalder menn 34,9 år
Gj.snittalder kvinner 36,4 år
Husholdninger med barn 39,8 %
Husholdninger uten barn 60,2 %
Gj.snitt byggeår 1975
Gj.snitt tomtestørrelse 352
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bærum 120706 51342
Grunnkrets: Østerås 285 126

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.625,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.900,-

Visningshonorar: kr 2.250,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kristoffer Stormfelt
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?