Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 950 000,- for kr 1 950 000,-

Stue

Solrik balkong med fin utsikt over borettslaget

 

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Spisestue

 

Stue

Fin utsikt fra sofakroken mot Lyderhornsfjellet

Kjøkken

Entre

Soverom

Tilpasset garderobeskap på soverom

Bad

DSC_0212

DSC_0230

Plantegning

1_3D

Majestetiske Lyderhorn i det fjerne...

Balkong

 

Blokken ligger sørvendt til med fine solforhold

Laksevåg

 

Laksevåg - Flott toppleilighet med fin utsikt og gode solforhold. Buss og butikk like ved.

Eliasmarken 16

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 080 000,-

Laksevåg - Flott toppleilighet med fin utsikt og gode solforhold. Buss og butikk like ved. : Laksevåg - Flott toppleilighet med fin utsikt og gode solforhold. Buss og butikk like ved.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 080 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 615,-
Fellesgjeld:
Kr 34 890,-
AREAL (P-ROM / BRA)
54 / 54 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boområde på Laksevåg. Skjermet og barnevennlig område med gangavstand til barne,ungdoms- og videregående skole, barnehager og idrettsbane. I Gravdal finner man Lyngbø sportsklubb sin idrettsplass. Her har man en stor kunstgressbane samt en små bane.

Dagligvarene handler man enkelt inn på Rema 1000 som ligger maks 2 min gange unna leiligheten. Videre er også Shell stasjonen innenfor samme gangavstand. Dersom man ønsker seg flere valgmuligheter er ikke veien lang til Vestkanten senter samt Vannkanten og Laksevåg senter. For den aktive kan området friste med turstier opp til Lyderhorn som kan by på en fantastisk utsikt over store deler av Bergen og omegn. I tillegg er det kort vei til Løvstakken for å nevne noen. Nye løvstien er en flott turvei med lekeplasser underveis. Løvstien starter ved melkeplassen og går rundt Løvstakken og helt ned til Kråkenes. Fine turmuligheter er det også på Damsgårdsfjellet, Lyderhorn, og nydelige områder i Tennebekken med badeplasser, på toppen av Nipedalen. Har man ønske om å løpe på tredemølle eller trene med vekter er mEnergy treningssenter og Elixia i nærheten. Område kan også by på flere bademuligheter. For å nevne noen er det flotte badestrender på toppen av Nipedalen, bade muligheter i Gravdalsvatnet samt sjø bading i Gravdalsbukten. I Gravdal finner man Lyngbø sportsklubb sin idrettsplass. Her har man en stor kunstgressbane samt en liten bane.

Barnehager og skoler

Nygårdslien skole 0.5 km

Holen skole 1.1 km

Damsgård skole 2.6 km

Laksevåg videregående skole 0.6 km

Bergen maritime videregående skole 4.8 km

Akasia Nygård menighetsbarnehage 0.5 km

Valheim barnehage 0.7 km

Solgløtt barnehage 0.7 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjør vestover over Puddefjordsbroen og gjennom Damsgårdstunnellen. Ta av til høyre ved utgangen av tunnelen. Følg veien til høyre i rundkjøringen. Ta deretter inn første sidevei til høyre. Idrettsanlegget (Laksevåg Hallen) ligger på høyre side. Ta så til venstre.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 080 000,-

Fellesgjeld

Kr 34 890,-

Totalpris

Kr 2 114 890,-

Felleskostnader

Kr 2 615,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1969

Soverom

1

Primærrom

54m2

Bruksareal

54m2

Tomt

9584m2

KR-kode

691849

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Eliasmarken 16, 5164 Laksevåg

Gnr. 149, bnr. 642, i Bergen kommune.

Andelsnr. 58, Borettslaget Eliasmarken 1, org.nr. 950 055 286

Tomten

Eiet tomt på 9.584,1 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er flott opparbeidet med asfalterte adkomstveier, grøntarealer med gressplener, prydbusker og trær. Tomten disponerer også lekeplass til barna.

Parkering

Felles parkeringsplass ved eiendommen. Parkeringsoblater. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei til privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 57 kvm

Totalt bruksareal: 54 kvm

Totalt primærrom: 54 kvm

Primærrom:

4 etasje: Bad, entré, kjøkken, stue og soverom: 54 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller.

Felles vaskeri i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.04.2018 utført av Byggmester JH Nielsen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger av bindingsverk, betong på gavlvegger isolert innvendig og platet, utvendig platet med Steni fasadeplater og teglstein fasader. Etasjeskiller er av betongkonstruksjon. Vinduer er av 3-lags og 2-lags isolerglass i trekarmer. Type NorDan vinduer fra 1985-86. Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Toppleilighet med sørvendt og solrik balkong.

Leiligheten har ett romslig kjøkken, Kjøkkeninnredning er av type IKEA med hvite slette overflater og med laminert benkeplate.

Kitchen board mellom skap, opplegg for oppvaskmaskin. stål vask og blandebatteri. Ventilator med kullfilter over komfyr. Hvitevarer medfølger. Fliselagt baderom med dusjkabinett, servant med blandebatteri og underskap, gulvstående toalett.

Ett meget romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe, entre med god plass for jakkeoppheng og sko.

- El-anlegget har automatsikringer i innvendig skap i felles gang.

- Leiligheten er utstyrt med porttelefoni.

- Boligen er utstyrt med Pulverapparat og røykvarsler.

- 120 L VV bereder montert i kott i entre.

Oppvarming

Boligen har hovedsakelig elektrisk oppvarming. Mulighet til å montere vedovn/peis. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.05.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet; rett for kommunen å anlegge og ha liggende kloakkledning over eiendom, reparasjon og vedlikehold m.m. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Eliasmarken 1.

Borettslaget består av leiligheter.

Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 22 86 55 51

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold må søkes om til styret.

Foretatt påkostninger de senere år: Det er gjennomført rørfornying i borettslaget. Planlagte påkostninger: Vedlikeholdskomité arbeider med plan for vedlikehold og rehabilitering. Gruppen har fått fullmakt til å inngå avtale om forprosjektering ifb med rehabilitering av eiendommen. Forprosjekteringen er startet. Det vil bli tatt opp lån for å finansiere vedlikehold/ rehabilitering av eiendommen. Økning av felleskostnader må påregnes, størelse ikke avklart.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Iht. burettslagslova kan man bare eie tilsammen en andel i borettslaget og tilknyttede borettslag. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Vanlig praksis er at forkjøpsretten skal ligge 1 uke i markedet etter budaksept.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i henhold til reguleringsplan"Laksevåg ytre Nygård, endret regulerings- og bebyggelsesplan" datert 04.09.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen omfattes også i kommuneplanens arealdel 2010-2021 med berøringsgrad 100%. Ny/under arbeid kommunedelplan "Laksevåg gnr. 146-158" har også en berøringsgrad på 100%.

Hensynssoner i henhold til kommuneplanen:

Vei støy - gul sone, berøringsgrad 7,2%

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk

av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle

eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.615,- pr. mnd. og inkluderer: felles byggforsikring, dugnad, offentlige avgifter, avsetning til vedlikehold, kabel tv grunnpakke/ bredbånd, felles strøm, drift av brl, trappevask, nedbetaling og renter på felles gjeld.

Felleskostnader: kr 1.956,-

Dugnad: kr 100,-

Renhold: kr 100,-

Tv- anlegg: kr 459,-

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.500 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.115.949,-. Av dette beløpet utgjør kr 34.890,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Nygårdslien
Kirkesogn Nygård

Steder i nærheten

Nygård kirke 0.4 km
Sjøkrigsskolen 0.7 km
Laksevåg Senter 1.2 km
Nutec 2 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 14.3 km
Sentralstasjon Bergen 5.4 km
Bussholdeplass Haustbeitet 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Laksevåg idrettsanlegg 0.3 km
Idrettsanlegg Nygårdsmyren idrettsplass 0.9 km
Treningssenter Elixia Laksevåg 1 km
Treningssenter EVO Damsgårdssundet 3.8 km

Steder av interesse

Skoler

Nygårdslien skole (1-7 kl.) 0.5 km
Holen skole (1-10 kl.) 1.1 km
Damsgård skole (1-7 kl.) 2.6 km
Laksevåg videregående skole 0.6 km
Bergen maritime videregående skole 4.8 km

Barnehager

Akasia Nygård menighetsbarnehage (3-6 år) 0.5 km
Valheim barnehage 0.7 km
Solgløtt barnehage (0-6 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Laksevåg Senter - Arena 1 1.2 km
Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 4.5 km
Postkontor Rema 1000 Nygård 0.3 km
Postkontor Tilbords Laksevåg (pib) 1.4 km
Apotek Boots apotek Laksevåg 1.2 km
Vinmonopol Laksevåg Vinmonopol 1.6 km
Dagligvare Rema 1000 Nygård 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Laksevåg 1.2 km
Kiosk/video Spilde & Co's Eftf. 4.5 km
Kiosk/video Mix Bt-Hjørnet 4.9 km
Bensin Shell Nygård 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,2 %
Andel kvinner 49,8 %
Gj.snittalder menn 38,4 år
Gj.snittalder kvinner 42,9 år
Husholdninger med barn 23,2 %
Husholdninger uten barn 76,8 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 903
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Nygårdslien 1253 660

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 40.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Kommunale opplysninger og EDR: kr 5.000,-

Fotograf og stylist: kr 5.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Christer Haugen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?