Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 050 000,- for kr 2 050 000,-

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Detalj

Stue

Stue

Stue

Detalj

Kjøkken

Kjøkken

Detalj

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Gang

Enkel adkomst til leiligheten

Fasade

Balkong

Eliasmarken 25, KROGSVEEN, Christer Haugen ,TEB_3D

Laksevåg - Stilren leilighet med gode solforhold. Kort vei til butikk og kollektivtrafikk.

Eliasmarken 25

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 100 000,-

Laksevåg - Stilren leilighet med gode solforhold. Kort vei til butikk og kollektivtrafikk.: Laksevåg - Stilren leilighet med gode solforhold. Kort vei til butikk og kollektivtrafikk.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 100 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
54 / 54 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boområde på Laksevåg. Skjermet og barnevennlig område med gangavstand til barne,ungdoms- og videregående skole, barnehager og idrettsbane. I Gravdal finner man Lyngbø sportsklubb sin idrettsplass. Her har man en stor kunstgressbane samt en små bane.

Dagligvarene handler man enkelt inn på Rema 1000 som ligger maks 2 min gange unna leiligheten. Videre er også Shell stasjonen innenfor samme gangavstand. Dersom man ønsker seg flere valgmuligheter er ikke veien lang til Vestkanten senter samt Vannkanten og Laksevåg senter. Sist nevnte er nylig oppgradert med flere butikker.

For den aktive kan området friste med turstier opp til Lyderhorn som kan by på en fantastisk utsikt over store deler av Bergen og omegn. I tillegg er det kort vei til Løvstakken for å nevne noen. Nye løvstien er en flott turvei med lekeplasser underveis. Løvstien starter ved melkeplassen og går rundt Løvstakken og helt ned til Kråkenes. Fine turmuligheter er det også på Damsgårdsfjellet, Lyderhorn, og nydelige områder i Tennebekken, på toppen av Nipedalen. Har man ønske om å løpe på tredemølle eller trene med vekter er mEnergy treningssenter og Elixia i nærheten. Område kan også by på flere bademuligheter. For å nevne noen er det flotte badestrender på toppen av Nipedalen, bade muligheter i Gravdalsvatnet samt sjø bading i Gravdalsbukten.

Barnehager og skoler

Holen skole 1.1 km

Nygårdslien skole 0.5 km

Laksevåg videregående skole 0.6 km

Akademiet videregående skole Bergen 5 km

Nygård menighets barnehage 0.5 km

Valheim barnehage 0.7 km

Solgløtt barnehage 0.7 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjør vestover over Puddefjordsbroen og gjennom Damsgårdstunnelen. Ta av til høyre ved utgangen av tunnelen. Følg veien til høyre i rundkjøringen. Ta deretter inn første sidevei til høyre. Følg veien videre forbi Idrettsanlegget ( Laksevåg hallen).

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 100 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1958

Soverom

1

Primærrom

54m2

Bruksareal

54m2

Tomt

6880m2

KR-kode

691816

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Eliasmarken 25, 5164 Laksevåg

Gnr. 149, bnr. 540, i Bergen kommune. Andelsnr. 60,

Eliasmarken Borettslag, org.nr. 950 440 678

Tomten

Eiet tomt på 6.880 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget. Flott opparbeidet tomt med asfalterte adkomstveier, grøntarealer med gressplener, prydbusker og trær og lekeplasser.

Parkering

Parkering på borettslagets eiendom med oblat.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 60 kvm

Totalt bruksareal: 54 kvm

Totalt primærrom: 54 kvm

Primærrom:

2 etasje: Bad, entre, kjøkken, stue, soverom: 54 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 boder, 1 i kjeller og 1 på loft.

Felles vaskerom på loft, inkludert i fellesutgifter.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.01.2018 utført av Byggmester JH Nielsen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger av bindingsverk, betong på gavlvegger isolert innvendig og platet, utvendig platet med Steni fasadeplater og teglstein fasader. Etasjeskiller er av betongkonstruksjon.

Vinduer er av 3-lags og 2-lags isolerglass i trekarmer. Type NorDan vinduer fra 1985-86. Entredør av type B30/30db, i slett bøk utførelse med trekarmer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Stilren og lekker leilighet med vestvendt og solrik balkong.

Leiligheten har et nydelig kjøkken fra år 2016 levert fra IKEA med Integrert komfyr, kjøleskap, mikrobølge ovn og oppvaskmaskin. Ventilator over platetopp. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Fliselagt baderom med varmekabler i gulv og vegger, flott og moderne med en herlig og moderne vask.

Ett meget romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe, entre med god plass for jakkeoppheng og sko.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekabler på bad, elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert; 26.10.1994, denne gjelder for rehabilitering. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet; rett for kommunen å anlegge og ha liggende kloakkledning over eiendom, reparasjon og vedlikehold m.m.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Eliasmarken Borettslag.

Borettslaget består av leiligheter.

Forretningsfører er OBOS. Styreleder: Helge tlf: 92438176

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter godkjennelse fra styret.

Foretatte påkostninger: Det er nylig gjennomført rørfornying i borettslaget.

Planlagte påkostninger: ingen planer per tid.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsielsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i henhold til reguleringsplan"Laksevåg ytre Nygård, endret regulerings- og bebyggelsesplan" datert 04.09.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen omfattes også i kommuneplanens arealdel 2010-2021 med berøringsgrad 100%. Ny/under arbeid kommunedelplan "Laksevåg gnr. 146-158" har også en berøringsgrad på 100%.

Hensynssoner i henhold til kommuneplanen:

Vei støy - gul sone, berøringsgrad 7,2%

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk

av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle

eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten lyses ut etter salg.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.536,- pr. mnd. og inkluderer:

Felleskostnader: kr 2.768,-

Renhold: kr 109,-

TV- anlegg: 659,-

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Kjente fremtidige endringer: kr 3.410,-

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.500,-pr. år + nettleie / 5.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital/Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.225.615,-. Av dette beløpet utgjør kr 118.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 0,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 2.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke leilighet xbolig inkl råd styling: kr 5.900

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Christer Haugen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?