Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 160 000,- for kr 1 160 000,-

Velkommen til Eliasmarken 2D!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planskisse

Laksevåg - 3 roms andelsleilighet i 5-etg (toppetasje/hjørneleilighet)

Eliasmarken 2d

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 150 000,-

Laksevåg - 3 roms andelsleilighet i 5-etg (toppetasje/hjørneleilighet): Laksevåg - 3 roms andelsleilighet i 5-etg (toppetasje/hjørneleilighet)

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 150 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 761,-
Fellesgjeld:
Kr 1 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
71 / 75 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger fint til rette med en god sentral beliggenhet i Laksevåg bydel. Her er et veletablert bomiljø med mange spennende aktiviteter og tilbud for folk i alle aldre. Rett over gaten ligger Rema 1000 mens Laksevåg senter ligger en kort kjøretur unna (1.4 km) og kan tilby en ny skjorte eller bare behovet til å fylle kjøleskapet. Her har man en rekke fasiliter som apotek, vinmonopol og matvarebutikk med "post i butikk" samt senteret er nylig oppgradert med flere butikker. Videre er det kort vei til Bergen sentrum og til flere studieinstitusjoner som blant annet UIB, HIB og BI. Gode bussforbindelser har man nemlig innen kort avstand fra leiligheten, med hyppige avganger både til sentrum og Fyllingsdalen samt Bergen Vest.

Nygårdslien skole, Laksevåg vidergående skole, Laksevåg idrettshall og Lyngbø Idrettspark med kunstgress bane er like i nærheten. Nydelige tur- og friluftsområder i nærheten og ellers mange fritidstilbud i regi av lokale idrettslag og foreninger.

Ønsker man å holde seg i form kan Laksevåg by på mange godbiter både innendørs og utendørs. I underetasjen på Laksevåg senter finner du Energi treningssenter som holder åpent fra 05:00-23:00 og bare 0,4 km unna har du Elixia. Gode treningsmuligheter har du også ved Nygårdsmyren idrettsanlegg med fotball- og friidrettsbane. For de turglade, er det fine muligheter for å legge søndagsturen til Lyderhordsfjellet, Damsgårdsfjellet samt Kanadaskogen. For deg som planlegger å gå syv-fjellsturen i år er det fint å vite at du bor rett ved startstreken.

Hornet borettslag er en kjempemulighet for deg som ønsker en moderne og funksjonell leilighet med alle fasiliteter i din egen bakgård.

Barnehager og skoler

Nygårdslien skole, Laksevåg vidergående skole, Laksevåg idrettshall og Lyngbø Idrettspark med kunstgress bane er like i nærheten

Adkomst

Fra sentrum kjør over Puddefjordsbroen og rett frem gjennom Damsgårdstunnelen retning Sotra. Ved utgangen av tunnelen tar man av til høyre retning Nygård. Kjør til høyre i første rundkjøring og deretter etter ca 100 meter tar man inn til høyre igjen mot Laksevåghallen og da har du blokkene i Eliasmarken / Hornet borettslag på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 150 000,-

Fellesgjeld

Kr 1 900 000,-

Totalpris

Kr 3 050 000,-

Felleskostnader

Kr 5 761,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

5

Byggeår

2008

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

71m2

Bruksareal

75m2

Tomt

8756m2

KR-kode

691883

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Eliasmarken 2d, 5164 Laksevåg

Gnr. 149, bnr. 1109, i Bergen kommune.

Leil.nr. H0503, andelsnr. 148,

Hornet Borettslag, org.nr. 991 633 316

Tomten

Eiet tomt. 8 756 kvm. Tomten er felles for borettslaget.

Opparbeidet med diverse interne veier,en fin lekeplass for de mindre. Sittegrupper hvor man kan nyte søndagskaffen og et landlige grøntareal.

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. Forøvrig utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 83 kvm

Totalt bruksareal: 75 kvm

Totalt primærrom: 71 kvm

Primærrom:

5 etasje: Entre/gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken. : 71 kvm

Sekundærrom:

5 etasje: Bod: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen fast oppmerket garasjeplass.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.06.2018 utført av Trond Bertelsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Bebyggelse og byggemåte

For mer detaljert teknisk beskrivelse/byggemåte se boligsalgsrapport utført av Takstingeniør Trond Bertelsen. Denne får du enkelt tilgang til ved å "bestille prospekt fra tilbyder" oppe til høyre i annonsen.

Standard

Vi har gleden av å presentere en romslig og lys leilighet beliggende i hjertet av Laksevåg. Denne hjørneleiligheten på toppen kan by på to altaner på 9,2 kvm og 5,4 kvm med utgang fra henholdsvis stue og hovedsoverom. Her bor du sentralt i et barnevennlig område med kort vei til skole, fritidstilbud, offentlig kommunikasjon og Laksevåg Senter. Innvendig har boligen et lyst og tiltalende uttrykk hvor du har god plass til koselige sammenkomster. Parkér bilen i det lukkede garasjeanlegget og ta heisen tørrskodd opp. Her vil liten og stor trives i et veletablert bomiljø.

Inngangsparti

Entreen gir et godt førsteinntrykk av boligen med flere gode innredningsmuligheter. Her kan man enkelt sette opp et par knagger for ytterklær og eventuelt et skoskap for full utnyttelse av arealet.

Stue med gode møbleringsmuligheter

Stuen er lys og delikat med store vindusflater samt åpen løsning mot kjøkken. Her har du mange innredningmulighet med et gulv som lyser opp rommet og gir en behagelig atmosfære i boligen. Du har god plass til sofagruppe og spisegruppe. Et naturlig midtpunkt i boligen! Altanen på 9,2 kvm har plass til en liten sittegruppe hvor man kan nyte morgensolen med en kopp nytrukket kaffe og et lite wienerbrød.

Åpen kjøkkenløsning

Kjøkkenløsningen står i stil med dagens trender og er åpen. Her er det godt med benkeplass både for kokken og for den som ønsker å ta seg en matbit. Tre-stavs eikeparkett på gulv, malt platekledning på vegger/himling. Designa kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate, stål vaskekum, ventilator (Villavent), opplegg for oppvaskmaskin.

Medfølgende hvitevarer:

- Komfyr (Bosch).

- Oppvaskmaskin (Bosch).

- Kjøleskap/frys (Bosch).

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stor og moderne bad fra byggeår

Badet, et av de viktigste rommene. Som også kan bli det dyreste om det må pusses opp, holder TG1 standard. Dette tilsier at badet holder en moderne, fin standard med rør-i-rør system. Tidsriktige fliser i lyse farger på vegg og mørke fliser på gulvet. Inneholder: Servant med møblement/speil og belysning, ett høyskap, toalett, innfelbart dusjhjørne i glass, dusjgarnityr. Plass til både vaskemaskin og tørketrommel.

2 soverom

Soverommene fremstår som lyse og pene. Begge har god plass til seng, kommode og nattbord. Hovedsoverommet har også en egen liten altan!

Bod

Leiligheten disponerer en ekstern bod i u-etg på 5,9 kvm.

Oppvarming

El. oppvarming: Varmekabler på bad. En vegghengt panelovn.

Det er installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i borettslaget.

Dette er ett innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) som føres inn i leilighetene. Luftbehandlingsaggregat er plassert på bad.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.07.09 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Hornet Borettslag.

Borettslaget består av 162 leiligheter.

Forretningsfører er Vestbo, tlf. 48114559

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

In-avtale:

Laget har inngått IN-avtale (inviduell nedbetalingsordning).

Dvs at det er mulig å betale ned fellesgjelden på leiligheten.

Husdyrhold:

Kun tillatt med dyr etter søknad og godkjennelse fra nærmeste

naboer og styret. Det er kun tillatt med hund og inne katt.

Forsikring:

Borettslagets bygningsmasse er forsikret i If Skadeforsikring med polisenr SP0000941675.

Fellesgjeld:

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Sikringsordning: Har avtale om sikrings- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 mnd.

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse mm i henhold til reguleringsplan Laksevåg. Gnr 149 Bnr 1109, Nygård, Lyderhornsveien 40 datert 13.01.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.01.2006.

Reguleringsplan under grunn: Felles parkeringsplass.

Hensynssoner iht kommuneplanen:

Gul Støysone: Berøringsgrad 71%

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Det er installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i borettslaget.

Dette er ett innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk,

filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) som føres inn i leilighetene.

Luftbehandlingsaggregat er plassert på bad.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.761,- pr. mnd. og inkluderer:

- Kommunale avgifter

- Eiendomsskatt

- Forsikring

- Betaling av renter på andel fellesgjeld

- Kabel-tv/internett (grunnpakke)

- Dugnad

- Diverse drift og vedlikehold av fellesarealer og utvendig bygningsmasse.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Borettslagets lån er avdragsfritt i år. Frem til 30.09.2019 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke til 9 594 kr pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.051.532,- Av dette beløpet utgjør kr 1.900.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,- (Vestbo)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Nygårdslien
Kirkesogn Nygård

Steder i nærheten

Nygård kirke 0.6 km
Sjøkrigsskolen 0.9 km
Laksevåg Senter 1.4 km
Puddefjordsbroen 3.3 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 14.4 km
Sentralstasjon Bergen 5.5 km
Bussholdeplass Haustbeitet 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Laksevåg idrettsanlegg 0.4 km
Idrettsanlegg Nygårdsmyren idrettsplass 1.1 km
Treningssenter Elixia Laksevåg 1.2 km
Treningssenter EVO Damsgårdssundet 3.9 km

Steder av interesse

Skoler

Nygårdslien skole (1-7 kl.) 0.6 km
Holen skole (1-10 kl.) 1.3 km
Damsgård skole (1-7 kl.) 2.8 km
Laksevåg videregående skole 0.7 km
Metis privatistskole 5.1 km

Barnehager

Akasia Nygård menighetsbarnehage (3-6 år) 0.7 km
Valheim barnehage 0.8 km
Solgløtt barnehage (0-6 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Laksevåg Senter - Arena 1 1.4 km
Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 4.6 km
Postkontor Rema 1000 Nygård 0.5 km
Postkontor Tilbords Laksevåg (pib) 1.6 km
Apotek Boots apotek Laksevåg 1.4 km
Vinmonopol Laksevåg Vinmonopol 1.8 km
Dagligvare Rema 1000 Nygård 0.4 km
Dagligvare Kiwi Laksevåg 1.4 km
Kiosk/video Spilde & Co's Eftf. 4.6 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 4.6 km
Bensin Shell Nygård 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,2 %
Andel kvinner 49,8 %
Gj.snittalder menn 38,4 år
Gj.snittalder kvinner 42,9 år
Husholdninger med barn 23,2 %
Husholdninger uten barn 76,8 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 903
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Nygårdslien 1253 660

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 39.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

EDR og kommunale opplysninger: kr 3.000,-

Fotograf inkl. stylist: kr 5.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Hamza Yousaf Choudhary
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?