Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 100 000,- for kr 3 100 000,-

Velkommen til visning av Emil Korsmos vei 6 - presentert av Emir Mekic hos Krogsveen!

Meget pen og stor 2-roms på Manglerud med solrik balkong

Hyggelig sofakrok

Lys og flott stue med utgang til romslig balkong

God plass til spisestue ved gavlvindu mellom stue og kjøkken

Spisestue i direkte tilknytning med kjøkkenet

Delikat lyst kjøkken

Kjøkken i egen avdeling - kan lukkes dersom ønskelig

Praktiske takhøye skap

Rikelig med skap- og benkeplass på kjøkken

Romslig entré/gang med adkomst til stue/kjøkken og baderom

Pent flislagt badeværelse med dusjhjørne, servant med underskap, speilskap, wc og opplegg for vaskemaskin

Pent flislagt badeværelse

Romslig entré/gang med adkomst til soverom

Lys og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side

Lys og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side

Rikelig med skapplass

Rikelig med skapplass

Praktiske skap - om ønskelig kan det ettermonteres fronter på skapene

Nydelig solrik sydvestvendt balkong på ca. 7 m²

God plass til spisebord, grill, m.m.

Utsikt fra balkongen

Fasade mot balkongen

Utsikt fra kjøkkenet

Fasade mot kjøkken/inngangsparti

Møblert 3D-tegning

Møblert 2D-tegning

Målsatt 2D-tegning

Kart over nabolaget

Manglerud - Flott gjennomgånde 2-roms endeleilighet med stor og solrik balkong. V.V. og fyring inkl. Lave felleskostnader.

Emil Korsmos vei 6

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 100 000,-

Manglerud - Flott gjennomgånde 2-roms endeleilighet med stor og solrik balkong. V.V. og fyring inkl. Lave felleskostnader.: Manglerud - Flott gjennomgånde 2-roms endeleilighet med stor og solrik balkong. V.V. og fyring inkl. Lave felleskostnader.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 100 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 553,-
Fellesgjeld:
Kr 10 795,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 53 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Veletablert og koselig boligområde sentralt og attraktivt beliggende på Manglerud. Barnevennlig med kort vei til barnehager og skoler i alle trinn.

Gangavstand til Manglerud- og Brynsenteret med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Det finnes også flere nærbutikker i området.

Manglerud byr på fine tur og rekreasjonsmuligheter som Tallbergskogen, Østensjøvannet og Østmarka. Østmarka har et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann.

Flere aktivitetstilbud for barn og unge som ishockeyhall, svømmehall, fotball, innendørs fotballbane, friidrett, basketball og aerobic, turn og speiderforeninger.

Kun ti minutters kjøretur til Oslo sentrum. God offentlig kommunikasjon med buss, tog og T-bane bane (Linje 4 Bergkrystallen), T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca 12 min. Det tar ca 35 min til Gardermoen med flybussen.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 100 000,-

Fellesgjeld

Kr 10 795,-

Totalpris

Kr 3 110 795,-

Felleskostnader

Kr 2 553,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1958

Soverom

1

Primærrom

53m2

Bruksareal

53m2

Tomt

61910m2

KR-kode

5418148

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Emil Korsmos vei 6, 0678 Oslo

Gnr. 148, bnr. 270 i Oslo kommune.

Leil.nr. 3151, andelsnr. 281 i

Plogveien Borettslag, org.nr. 954 570 738

Tomten

Eiet tomt på 61.910 m² som tilhører borettslaget.

Tomten fremstår som meget pent opparbeidet mellom bygningene med bl. a. godt vedlikeholdte plen, trær og busker. Asfalterte gang- og sykkelstier internt i borettslaget og området generelt, lekeapparater for de minste, sittegrupper m.m.

Parkering

Borettslaget har 182 parkeringsplasser og 147 garasjeplasser som leies ut etter ventelister. Disse blir administrert via styrekontoret. Eller gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 59 m²

Totalt bruksareal: 53 m²

Totalt primærrom: 53 m²

Primærrom:

3. etasje inneholder: Entré/gang, baderom, stue/kjøkken og soverom.

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 4 m² med vegger i panelt utførelse. Leiligheten disponerer også et høyskap i kjølerom.

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Fasaden er pusset og malt.

Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.

Vinduer med 3 lags isolerglass i treramme av gran eller furu, datert 1988. Balkongdør med 2 lags isolerglass datert 1988. Entrédør i finert utførelse. Døren er lyd og brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging".

Balkong på 7,7 m². Konstruksjon med betong i metalramme, hengende på strekkstag. Tilgang fra stue. Trelemmer på gulv. Det er montert belysning og stikkontakter. Avrenning mot sluk.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende punkter som har fått TG2.

- Grunnet alder på vinduene og balkongdøren kan det ikke forventes samme isolasjonsevne som dagens vinduer og balkongdører.

- Baderommet er eldre og vil på sikt tas av borettslaget.

- Kjøkkenskråg er eldre og noen ujevnheter på skuffer/fronter.

- Det er ikke tilstrekkelig med friskluftstilgang til boligen med dagens ventiler.

Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:

- Noe i vindskarmen på badet ettersom det er rett ved dusjen.

- Det er et sted på badet hvor det er en dårlig fug.

- Mange andelseiere i området har et ønske om å pusse opp bad ettersom dette ikke er gjort på mange år. Det har vært snakk om å oppgradere rørene og i den forbindelse ta badene. Det er mange andelseiere som har pusset opp badet til tross for at det er snakk om oppgraderinger. Jeg har valgt å vente for å slippe dobbel jobb. Om det blir oppgradering av rør og bad vil det nok bli noe økte husleier.

Standard

Entré/gang:

Romslig entré med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy. Laminat på gulv. Lysmalte vegg- og takflater. Adkomst til stue/kjøkken, soverom og baderom.

Stue:

Stor stue med åpen kjøkkenløsning. Store vindusflater fra tre sider. God plass til sofagruppe i stuedelen og spisebord ved vinduet på gavlsiden. Laminat på gulv. Lysmalte glatte vegg- og takflater. Utgang til balkong på ca. 7 m² med god plass til sofagruppe, grill, m.m. Balkongen er utstyrt med markise, treplatting, utelys og elektrisk kontakt.

Kjøkken:

Flott kjøkken fra IKEA med profilerte nyere fronter, heltre benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Vask og blandebatteri fra 2017. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Integrert komfyr og platetopp. Opplegg for frittstående kjøl/frys og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kanal til yttervegg. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin.

Baderom:

Pent flislagt eldre baderom med varmekabler i flislagte gulv og fliser på vegger. Inneholder dusjhjørne med forheng, toalett, heldekkende servant med underskap, overskap med speilfronter og opplegg til vaskemaskin.

Soverom:

Stort soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og rikelig med oppbevaring i flere store skap. Stort sydvestvendt vindu som sørger for gode sol- og lysforhold. Laminat på gulv. Lysmalte glatte vegg- og takflater.

Diverse fasiliteter:

- Solrik balkong på ca. 7 m²

- Mulighet for leie av parkerings/-garasjeplass

- Varmekabler på bad

- Varmtvann og fyring inkl.

- Automatsikringer

- Dørcalling

- Kjellerbod på 4 m²

- Kjølebod

- Sportsbod/sykkelbod

- Fellesvaskeri

Oppvarming

Sentralfyring med radiatorvarme samt gulvvarme på bad. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene. Kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.10.1968. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men det er ifølge selger ikke gjort endringer i hans eietid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendommen. Disse omhandler bestemmelser om veg og gjerde. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, m.v. Bestemmeler om vann og kloakkledninger som gir kommunen rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Plogveien Borettslag.

- Borettslaget består av 19 blokker med 463 andelsleiligheter og en tjenesteleilighet.

- Forretningsfører er OBOS.

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er ikke tillatt. En andelseier som har særlig behov for å holde dyr kan søke styret om dispensasjon fra forbudet. Styret kan gi samtykke til slikt dyrehold etter en interesseavveining mellom andelseiers behov for dyreholdet og borettslaget, samt øvrige beboeres behov for å unngå de ulemper dyreholdet vil medføre.

- Borettslaget har egen nettside: http://www.plogveien.no/

- Borettslagets kontor holder til i styrerommet som har inngang på verandasiden av blokk 13, Emil Korsmos vei 16-18-20. Kontoret er åpent tirsdager mellom kl. 1000-1500 og har tlf.nr. 22 27 79 34 — faks 22 27 79 35. Kontoret kan også nås på e-postadresse plogv@online.no, som også kan benyttes ved henvendelser til styret.

- Borettslaget har to ansatte for å ivareta den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget; driftsleder Jan Petter Andresen og vaktmester Jørn Karlsen.

- Forsikret hos: Tryg Forsikring - polisenummer 6599562.

- Borettslaget har ekstra boder og sjakter for utleie. For interesse, ta kontakt med styrerommet.

- I Emil Korsmos vei 24 er det innredet et velferdsrom som kan leies av beboere til ulike anledninger. Det finnes bestikk og dekketøy for 30 personer.

- Det er vaskeri i hver blokk. Vasketider reserveres på tavle i vaskeri. Reservert tid gjelder også utendørs tørkeplass.

- Det er tillatt med gass- og elektrisk grill på balkong.

- For gjennomført oppussing av bad utført av autorisert rørlegger, vil borettslaget refundere beboer kr 16.000,- for dokumentert skifte av membran og sluk, samt kr 3.125,- for skifte av stoppekran.

- Driften i 2018 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene. Felleskostnadene er dermed uendret for fjerde året på rad. OBOS informerer om at andre borettslag over en slik periode typisk har økt sine felleskostnader med 10-15 %. OBOS er ikke kjent med andre borettslag hvor felleskostnadene har stått i ro i så lang tid.

Foretatt påkostninger de senere år:

- 2015: 1 stk fasadevinduer ble malt og 10 stk fasadevinduer ble skiftet

- 2015: 20 stk garasjeporter ble malt – alle porter fikk årlig service

- 2015: Lekkasje i utvendig vannledning ved Johan Hirsch’ vei 1 ble reparert

- 2015: Diverse kantstein, utvendige trappegelendre og sykkelstativer ble utbedret

- 2015: Utvendig stenderverk i garasjeanlegget i Emil Korsmos vei / Plogveien ble skiftet og malt opp

- 2015: Årlig kontroll av brannsikkerhet av Norsk Brannvern

- 2015: Varmtvannsbereder i blokk 11 ble skiftet ut

- 2015: Ny hovedsirkulasjonspumpe for sentralfyringen (1 av 2) ble skiftet

- 2015: Spyling og kontroll av avløpsrør ble startet opp – gjennomført i 10 av 19 blokker

- 2015: Inngikk avtale med P-Service AS om skilting og kontroll av borettslagets parkeringsregelverk

- 2015: Utvendig oppussing av trafohus

- 2015: Fjerning av gamle TV-kabler på/mellom/over tak og blokker

- 2015: Maling av kjellerganger og sportsrom i blokk nr. 11

- 2015: Fartsdemper i gangvei foran blokk nr. 7

- 2015: 6 bad er renovert i henhold til våtromsnormen med tilskudd fra borettslaget

- 2014: Taktekkingen på alle blokker er kontrollert og ved behov reparert. Begge lekeplasser er totalrenovert. Ny hovedpumpe er montert i fyrhus.

- 2013: Rengjøring av avfallsbrønner for restavfall.

- 2013: Reparasjon av drenering bakside fyrhus.

- 2013: Reparasjon av lekkasjer fra enkelte balkongtak.

- 2011: Kontrollert brannslokningsapparater i hele borettslaget med utskifting av defekte apparater.

- 2010: Ferdigstilling og tilpasning av nytt avfallssystem, inkl 2 nye avfallsbeholdere.

Planlagte påkostninger:

- Det beregnet kr 1.800.000,- til større vedlikehold som omfatter etablering av flere ladestasjoner for ladbar motorvogn og generelt bygningsmessig og teknisk vedlikehold.

- I forbindelse med vedlikeholds- og øvrig arbeid er det gjennomført et antall befaringer i borettslaget. Særskilt for 2017 er at styret har fått utarbeidet et forprosjekt for totalrehabilitering av borettslaget. Etter en anbudskonkurranse hvor 4 konsulentselskaper ble forespurt fikk Multiconsult tildelt oppdraget. Gjennom store deler av 2017 og også inn i 2018 har arbeidet med dette forprosjektet pågått. Arbeidet har inkludert befaringer, fysiske undersøkelser og prøvetaking, innhenting av tekniske data på bygningsmasse og tekniske installasjoner, evaluering av energiforbruk, samtaler med ansatte og styret m.m.

Forprosjektet vil bli evaluert sammenstilt av styret 1. halvår 2018, og framlagt på et eget informasjonsmøte høsten 2018. Dette vil danne grunnlag for å utarbeide konkrete forslag til ny totalrehabilitering som kan legges fram for ny generalforsamling til diskusjon og vedtak. Som følge av dette må det påregens en økning i andel fellesgjeld og felleskostnader på sikt. Tidshorisonten på prosjektet er i følge styreleder enda ikke besluttet. Kan være alt fra 2-5 år.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. borettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-441 vedtatt 18.06.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Alle hvitevarer medfølger i handelen.

Lamper over kjøkkenbordet og sofabordet medfølger ikke i handelen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.553,- pr. mnd. og inkluderer betjening av andel fellesgjeld kr 253,- og ytterligere felleskostander på kr 2.300,- med blant annet fyring/varmt vann, trappevask, vaktmestertjenester, fellesvaskeri, kabel-TV og internett fra Get, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel, m.m.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.700 kWh per år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.118.383,-

Av dette beløpet utgjør kr 10.795,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,- Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Evt. innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Svartdal
Kirkesogn Manglerud

Steder i nærheten

Ryenkrysset 0.6 km
Manglerud bad 1.3 km
Ekeberghuset 1.8 km
Bryn bru 1.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.6 km
Sentralstasjon Oslo S 5.3 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 1.8 km
T-bane stasjon Manglerud T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass St. Halvards plass 3.5 km
Bussholdeplass Traktorveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Høyenhallen 0.5 km
Idrettsanlegg Manglerud idrettspark 1.2 km
Treningssenter ICON Manglerud 0.4 km
Treningssenter Fresh Fitness Ryen 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Ryenberget skole (1-10 kl.) 0.5 km
Høyenhall skole (1-10 kl.) 0.5 km
Manglerud skole (1-7 kl.) 1.1 km
Ekeberg skole (1-7 kl.) 1.8 km
Holtet videregående skole 2.9 km
Etterstad videregående skole 3.9 km

Barnehager

Svartdalsparken barnehage (0-6 år) 0.4 km
Høyenhall barnehage (3-6 år) 0.5 km
Manglerud barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Manglerud Senter 0.4 km
Kjøpesenter Bryn Senter 1.4 km
Postkontor Meny Manglerud 0.4 km
Postkontor Bunnpris Ryen 0.7 km
Apotek Apotek 1 Manglerud 0.4 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 0.4 km
Dagligvare Joker Manglerud 0.4 km
Dagligvare Coop Extra Manglerud 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Manglerud t-bane 0.3 km
Kiosk/video Confekt-Makeriet 0.4 km
Bensin Shell Manglerud 0.5 km
Bensin Shell/7-Eleven Ryen 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,2 %
Andel kvinner 51,8 %
Gj.snittalder menn 38,2 år
Gj.snittalder kvinner 42,8 år
Husholdninger med barn 24,5 %
Husholdninger uten barn 75,5 %
Gj.snitt byggeår 1965
Gj.snitt tomtestørrelse 2536
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Svartdal 2038 1143

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon er avtalt til fastpris kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 2.000,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Emir Mekic
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler
Kristine Mevik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?