Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 000 000,- for kr 3 000 000,-

Velkommen til Engene 110

Fasade

Fasade

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Gang

Gang

Bad

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Balkong

Utsikt

Fasade

Plantegning

Brakerøya

Engene 110

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 800 000,-

Brakerøya: Meget pen 3-roms toppleilighet med kort gangavstand til "alt". Balkong. Garasje

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 599,-
Fellesgjeld:
Kr 43 981,-
AREAL (P-ROM / BRA)
60 / 60 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende meget sentralt på Bragernes, med gangavstand til "alle" servicetilbud som byen har å tilby! CC kjøpesenter i kort gangavstand med et godt utvalg av butikker, post i butikk, apotek, treningssenter etc. Det er også kort gange til det flotte strandområdet langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, turstier og badeplass. Kort vei til flotte friarealer i marka, sommer som vinter.

Bussforbindelse i Engene, kort gangavstand. Bussknutepunkt på torget. Nettbuss (direkte buss til Oslo) en har stoppested i Tomtegata (kun 3 minutters gange fra leiligheten) og Torget Vest. Gangavstand til togforbindelse (Brakerøya stasjon) med god kommunikasjon mot Oslo området, og til jernbanestasjon på Strømsø. 31 minutter med tog til Oslo fra jernbanestasjonen på andre siden av bybroen, eller fra Brakerøya stasjon. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon. Forøvrig enkel adkomst til E18.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.

Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole er innenfor praktiske avstander.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden ligger cirka 2 km fra eiendommen. Her finnes bibliotek og avdeling for Universitetet i Sør-Øst Norge. Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Fra sentrum/Bragernes Torg følg Engene retning mot Brakerøya. Eiendommen er beliggende på høyre side i krysset med Hofgaardsgate.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 43 981,-

Totalpris

Kr 2 843 981,-

Felleskostnader

Kr 4 599,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1990

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

60m2

Bruksareal

60m2

Tomt

398m2

KR-kode

20.18510

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Engene 110, 3012 Drammen

Gnr. 113, bnr. 263 i Drammen kommune.

Andelsnr. 4, Hofgaardsgate Borettslag, org.nr. 952 581 902

Tomten

Eiet tomt på 398 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

En garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 63 kvm

Bruksareal: 60 kvm

Primærrom: 60 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i 3. etasje som toppleilighet og inneholder entré/gang, 2 soverom, flislagt bad, kjøkken og stue med utgang til balkong. Det minste soverommet er under 15 m3 og er da ikke godkjent som et soverom: 60 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod på ca 4,7 kvm i 1. etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.10.18 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Leilighetsbygg som opprinnelig ble oppført i 1990. Bygningen er totalrenovert i 2014/2015, etter brann 01.08.2014. Alt arbeid er utført i regi av forsikringsselskapet IF.

Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig liggende og stående kledning. Saltak tekket med shingel. Renner og nedløp i plastbelagt stål.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag tilstandsrapport:

Pen leilighet med en normal god standard over overflater og innredning, leiligheten ble pusset opp etter en brann i 2014. Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater og innredninger.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Downlights i tak. Skoskap.

Soverom1: Parkett på gulv, mdf plater på vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe.

Soverom2: Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Soverommet er under 15 m3 og er da ikke godkjent som et soverom.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Dusjkabinett, servant med underskap, høyskap, speil med lys, wc og opplegg for vaskemaskin.

Stue: Parkett på gulv, malte flater på egger, malt tak. Downlights i tak. Lamellgardiner. Utgang til balkong.

Kjøkken: Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Delikat og påkostet Kvikk-innredning med god

Skapplass og innebygd lys. Integrert induksjonstopp, dampovn, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Leiligheten holder en gjennomgående god standard og fremstår som meget pen. Her kan man flytte rett inn!

Oppvarming

Varmekabler på badet. Forøvrig elektrisk oppvarming ved hjelp av ovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.05.1990 (opprinnelig byggeår) og 26.10.2015 (oppbygging etter brann).

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.

Tinglyst 04.07.1990, dagboknummer 6399: Opprinnelig skjøte med bestemmelse om forkjøpsrett, vann/kloakkledning over borettslagets eiendom. Bestemmelsen har ikke betydning for

bruken av leiligheten som er til salgs.

Servitutten vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Hofgaardsgate Borettslag. Borettslaget består av 6 leiligheter.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Dugnad /vaktmester hver 6. uke må påregnes. Månedlig dugnadsavgift som blir tilbakebetalt ved deltakelse.

Dyrehold er tillatt.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 05.10.15 og kommunedelplan datert 30.05.06 er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål nåværende.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.599,- pr. mnd. og inkluderer bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, grunnpakke kabel-tv og internett fra Get, á-konto vann/avløp kr 375,-, renovasjon, strøm til fellesarealer, avsetning til vedlikehold, dugnad, medlemskontigent NBBO og

forretningsførsel.

Grunnpakke kabel-tv og internett er levert av Get og er inkludert i fellesutgiftene. Nåværende eier betales kr 458,- pr mnd for oppdatert tv og internett.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 6.000 kWh pr. år.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.851.163,-. Av dette beløpet utgjør kr 43.981,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Fjellheim 3
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Rådhuset 1.2 km
Bragernes Torg 1.2 km
Bragernes kirke 1.4 km
Bibliotek, kunstgalleri 1.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 91.1 km
Jernbanestasjon Brakerøya 0.5 km
Bussholdeplass Engene 100 0 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bragerøen grus 0.6 km
Idrettsanlegg St. Hallvardhallen 2.4 km
Treningssenter SATS Drammen 0.4 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Sentrum 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Bragernes skole (1-7 kl.) 0.9 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.7 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 2.8 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.1 km
Børresen skole (8-10 kl.) 2.9 km
Lier videregående skole 3 km
St. Hallvard videregående skole 3 km

Barnehager

Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) 0.5 km
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år) 0.9 km
Brannposten barnehage (3-5 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter CC Drammen 0.4 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 1.1 km
Postkontor Meny Brakerøya 0.4 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1.3 km
Apotek Apotek 1 Brakerøya 0.4 km
Apotek Boots apotek Bien Drammen 0.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 2 km
Dagligvare Kiwi Brakerøya 0.2 km
Dagligvare Eurospar Cc Matsenter 0.4 km
Kiosk/video Candy World 1.1 km
Kiosk/video Narvesen Kiosk 1.3 km
Bensin st1 Drammen 0.2 km
Bensin Shell Brakerøya 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,7 %
Andel kvinner 45,3 %
Gj.snittalder menn 36 år
Gj.snittalder kvinner 36,9 år
Husholdninger med barn 17,6 %
Husholdninger uten barn 82,4 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 233
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Fjellheim 3 640 404

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 35.000,- av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?