Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 590 000,- for kr 1 590 000,-

Idyllisk nærmiljø på Engersand

Gang- og sykkelsti langs Drammensfjorden

Fasaden og inngangspartiet

Stue

Stue

Spisestue

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom

Soverom

Entré/gang

Entré/gang

Veranda

Veranda

Plantegning

Fasade

Småbåthavna på Engersand

Nærmiljøet

Nærmiljøet

Småbåthavna på Engersand

Engersand Havn - Smakfull 3-roms leilighet. Heis og garasje. Fellesgjelden kan innfris, og vil gi fellesutg. på kr 4.007,-

Engersand Havn 12

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 590 000,-

Engersand Havn - Smakfull 3-roms leilighet. Heis og garasje. Fellesgjelden kan innfris, og vil gi fellesutg. på kr 4.007,-: Engersand Havn - Smakfull 3-roms leilighet. Heis og garasje. Fellesgjelden kan innfris, og vil gi fellesutg. på kr 4.007,-

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 590 000,-
Felleskostnader:
Kr 8 314,-
Fellesgjeld:
Kr 2 555 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
78 / 82 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger meget fint til på Engersand i et nyetablert borettslag (Ankeret II). Ankeret består av to flotte bygg i vannkanten, og ligger midt på området.

Fra egen leilighet har du utgang til en koselig veranda hvor du har fin utsikt ned mot båthavna og fjorden. Engersand Havn har en praktfull beliggenhet i vestvendt skråning ned til Drammensfjorden med strandlinje, båthavn og de beste solforhold. I fjor sommer åpnet det også en restaurant på bryggekanten, som har fått god omtale (www.lierposten.no/lier/drammen/uteliv/svart-pizza-smaker-du-forskjell/s/5-57-816935)

Det er er gang- og sykkelvei både til butikk, skole og jernbanestasjon - og faktisk helt inn til Drammen. For ytterligere informasjon om områdets fasiliteter, se www.engersandhavn.no og www.ticonbaathavn.no.

Kort vei til idrettsanlegg, flott golfbane på Kjekstad, ridesenter, treningssenter og svømmehall. Godt med tur- og bademuligheter i nærområdet. Lysløyper, med godt preparerte skiløyper vinterstid. Kort gangavstand til naturreservatet ved Linnestranda, langs Drammensfjorden.

Det er kort vei inn til Drammen sentrum både med buss, båt og bil. Enkel kjøreadkomst ut til E-18 og videre til Asker/Oslo. 8 minutter til Drammen. 20 minutter til Asker. 35 minutter til Oslo. God bussforbindelse til Drammen, innen kort gangavstand. Kort vei til Lier Stasjon med god togforbindelse til Oslo. For rutetider, se www.brakar.no og/eller www.nsb.no.

Barnehager og skoler

Gullaug barnehage (i Kvernbakken), Linnesstranda barnehage, Sprellopp barnehage. Gullaug barneskole. Høvik ungdomsskole. St. Hallvard Videregående skole og Lier videregående skole.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 590 000,-

Fellesgjeld

Kr 2 555 000,-

Totalpris

Kr 4 145 000,-

Felleskostnader

Kr 8 314,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

2016

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

78m2

Bruksareal

82m2

Tomt

1358m2

KR-kode

2017410

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Engersand Havn 12, 3427 Gullaug

Gnr. 115, bnr. 157, snr. 1 i Lier kommune.

Andelsnr. 14 i Ankeret 2 borettslag, org.nr. 915 610 269

Tomten

Eiet tomt på 1.358 kvm som tilhører borettslaget. Asfaltert adkomst og utvendige parkeringsplasser. Engersand havn består av av ulike sameier, som tilsammen utgjør et fellessameie for området. På disse fellesområdene er det opparbeidet koselige gangstier og pene uteområder. Idylliske omgivelser ved småbåthavna, vannkanten og stranda.

Parkering

En parkeringsplass i felles garasjekjeller. Over parkeringsplassen er det montert oppheng for kajakk eller skiboks. Det er heis fra garasjeanlegget og opp i etasjen hvor leiligheten ligger. Forøvrig utvendig parkering på oppmerkede plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm

Totalt bruksareal: 82 kvm

Totalt primærrom: 78 kvm

Sekundærareal: 4 kvm

Leiligheten ligger i 3.etasje, og inneholder følgende primærareal:

Entré/gang, bad, to soverom, stue og kjøkken

En innvendig bod i leiligheten, samt samt bod og garasjeplass i felles kjeller.

Det er heis i bygget.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Erik Brynildsen.

Standard

Leiligheten var innflytningsklar i 2016, og innehar dermed en topp moderne standard.

På gulvene i alle oppholdsrom er det eikeparkett. Lyse og stilrene vegg- og takflater. Smakfullt og tiltalende kjøkken i åpen løsning mot stuen.

Kjøkken- og baderomsinnredning fra Crown. På kjøkkenet er det godt med skapplass, og følgende hvitevarer er integrert på kjøkkenet: kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og keramisk koketopp m/induction.

Pent flislagt bad med god plass til servant, WC, dusjhjørne og vaskemaskin.

Eier har valgt dyrere løsninger både på kjøkken og bad, slik at flere underskap på kjøkkenet er erstattet av skuffseksjoner, og på badet er det en plassbygd skapløsning med plass for vaskesøyle. Overskap over porselensvask, og skuffer under denne, er i samme utførelse. På hovedsoverom er det plassbygde garderobeskap og en skyvedørsvegg fra Crown. Plassen bak skyvedørene brukes i dag som kontorplass. Det er også montert skyvedørsgarderobe i gang.

Vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom, mens på badet er det varmekabler. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Styringsenheten er plassert i den innvendige boden. Fibernett er installert.

En velutstyrt og innflytningsklar leilighet med mye lagringsplass.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom. På badet er det varmekabler. Mulighet å montere gasspeis i stuen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.06.2016.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: det utstedes ikke ferdigattest før utenomhusarealet er ferdig opparbeidet. Dette er utbyggers ansvar (Betonmast Selvaagbygg).

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Ankeret 2 borettslag.

Borettslaget består av 29 leiligheter.

Forretningsfører er USBL Lier

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt når dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Planlagte påkostninger: Normalt og nødvendig vedlikehold forvaltes gjennom borettslagets styre etter behov.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/bevertningsformål jfr. reguleringsplanen med bestemmelser for Engersand Havn (vedtatt 10.10.2006)

Det bygges på naboeiendommen, og dette skal være ferdig i løpet av 2018.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Hvis fellesgjelden innfris i sin helhet vil månedlige fellesutgiftene kun være driftsutgifter og a-konto varme, som pr. nå utgjør kr. 4.007,-

Med dagens situasjon er felleskostnadene kr 8.314- pr. mnd. og inkluderer: a-konto varme, renovasjon, renter på fellesgjelden, forretningsførsel, snøbrøyting, kommunale avgifter, utvendig forsikring, grunnpakke på tv og internett, serviceavtale for ventilasjonsanlegget.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr 4.307,-

Driftsutgifter kr 3.188,-

A-konto varme kr 819,-

Borettslagets lån er avdragsfritt frem til 30.09.2021, og det betales nå kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke til kr 14.264,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3.200 kwh. pr. år.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.146.059,-

Av dette beløpet utgjør kr 2.555.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Lier
Grunnkrets Engersand
Kirkesogn Frogner

Steder i nærheten

Spikkestad 3.1 km
Røyken 7.4 km
Kjellstad 6.3 km
Midtbygda 9.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 91.8 km
Jernbanestasjon Lier 4.1 km
Bussholdeplass Røykenveien 49 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Gullaugbanen 1.6 km
Idrettsanlegg Hyggenbanen 5.9 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Lier 5.3 km
Treningssenter Røykenbadet (treningssenter) 7 km

Steder av interesse

Skoler

Høvik skole (1-10 kl.) 6.3 km
Gullaug skole (1-7 kl.) 3 km
Lierbyen skole (8-10 kl.) 10.2 km
Tranby skole (8-10 kl.) 12.4 km
Lier videregående skole 6.1 km
St. Hallvard videregående skole 6.1 km

Barnehager

Plutten familiebarnehage 1.6 km
Filibombombom familiebarnehage 1.6 km
Sprellopp Linnesbakken barnehage (0-6 år) 3.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Røyken Sentrum 7.4 km
Kjøpesenter CC Drammen 7 km
Postkontor Kiwi Gullaug 2.3 km
Postkontor Rema 1000 Spikkestad 3.9 km
Apotek Vitusapotek Røyken 7.4 km
Apotek Boots apotek Bien Drammen 7 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 8.8 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 8.6 km
Dagligvare Kiwi Gullaug 2.3 km
Dagligvare Kiwi Spikkestad 3.9 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Gullaug 2.5 km
Kiosk/video HovedSPORET Café & Bar 4 km
Bensin Shell/7-Eleven Gullaug 2.5 km
Bensin Shell Express automatstasjon 4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 45,7 år
Gj.snittalder kvinner 45,5 år
Husholdninger med barn 25,1 %
Husholdninger uten barn 74,9 %
Gj.snitt byggeår 1991
Gj.snitt tomtestørrelse 924
Område Personer Husholdninger
Kommune: Lier 25368 10820
Grunnkrets: Engersand 844 343

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 40.000,- av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Alexander Abelseth
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?