Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 650 000,- for kr 6 650 000,-

Stor stue med utgang til balkong

Utgang til balkong med ettermiddags - og kveldssol fra stuen

Erling Skjalgssons gate er en rolig enveiskjørt gate

Stort, sosialt oppholdsrom med hyggelig peis

Stuen har store vindusflater og generøs takhøyde

Den ene delen av stuen har plassbyggede skap og hyller i eikefiner

Stuen har store vinduer

Stuen

Spisestue

Sosial leilighet med åpen planløsning

Spisestue og kjøkken

Spisestue med plass til mange gjester

Utgang til balkong nummer 2 fra spisestue/kjøkken

Brannbalkong mot bakgård - her kan morgensolen nytes

Kjøkken med egen vaskeromsavdeling

Kjøkken med integrerte hvitevarer- oppusset 2013

Nytt bad utført av fagfolk fra 2013

Lekkert bad med varmekabler

Lekkert bad av god størrelse

Romslig hovedsoverom med rikelig garderobeskap

Soverom med skyvedørsgarderobe

Entre/gang med integrert garderobe og varme i gulv

Hyggelig utsyn fra leiligheten

Det er parkering i bakgård til kr 1 200,- pr mnd.

Brannbalkong med morgensol mot bakgården

Erling Skjalgssons gt 21 A

Brannbalkong utenfor spisestuen

1226 Planskisse

Frognerstranda

Bygdøy Alle

Meget gode turområder like ved Frognerparken

Kaffebrenneriet i Frognerveien

Frognerstranda

Bestumkilen

Frogner - Lys, gjennomgående 3-roms - 2 balkonger og peis - Nyere kjøkken & bad - Parkering i bakgård - Lave boutgifter

Erling Skjalgssons gt 21 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 800 000,-

Frogner - Lys, gjennomgående 3-roms - 2 balkonger og peis - Nyere kjøkken & bad - Parkering i bakgård - Lave boutgifter: Frogner - Lys, gjennomgående 3-roms - 2 balkonger og peis - Nyere kjøkken & bad - Parkering i bakgård - Lave boutgifter

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 856,-
AREAL (P-ROM / BRA)
83 / 83 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktivt beliggende i et veletablert og vakkert boligstrøk på Frogner som hovedsakelig består av flotte bygårder, byvillaer og ambassader.

Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til Frognerveien og Bygdøy Allé, kjent for sine mange flotte spesialforretninger spesielt innenfor mote, interiør og mat. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Frogner Mat, Kiwi og Coop. I umiddelbar nærhet finner du også fisk og viltbutikken Fjeldberg, osteforretningen Frogner Special, samt grønsakshandleren Skafferiet. Videre har man restaurantene Enoteca vinbar, Village Tandori samt klassikeren Restaurant Feinschmecker rett "rundt hjørnet". Vinmonopolet i Elisenbergveien er kjent for god produktkjennskap. Kort vei til Gimle kino, en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39. Kinoen er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får man god service og komfort med øl-/ og vinservering i foajeen. Skøyen med Karenslyst Allé, Vika og Aker brygge ligger også i nærheten.

Meget gode kollektivtilbud med både trikk- og bussforbindelser like i nærheten.

Det er kort gangavstand til flere flotte parker med store grøntområder og fine turstier, bl.a. Frognerparken. Her finnes også skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet, stort tennisanlegg og Frogner stadion. Om vinteren er det skøytebane her. Det er også fine tur- og sykkelmuligheter i nærområdet, f.eks. langs Frognerkilen og ut til Bygdøy, eller til Tjuvholmen med pulserende byliv, spennende gallerier og Tjuvholmen sjøbad med bystrand, gressplen for soling etc. Det er også nærhet til flere treningssentre og med t-banen er det kort avstand til marka med nydelig turterreng, både sommer og vinter. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy hvor det også er flotte badestrender som Huk, Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad. Området har med andre ord det meste av det beste Oslo kan by på like i nærheten!

Eiendommen har gangavstand til Uranienborg barne- og ungdomsskole samt Høyskolen i Oslo og Blinderen. Det er et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Bjørknes Private Gymnas, Oslo Handelsgymnas og Majorstuen Skole ligger også i nærheten.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Uranienborg skole 1.2 km

1-7 kl. Skøyen skole 1.4 km

1-10 kl. Majorstuen skole 1.5 km

1-10 kl. Ruseløkka skole 1.6 km

Vgs. Hartvig Nissens skole 1.2 km

Vgs. Oslo Handelsgymnasium 1.4 km

Bhg. De ni musene familiebarnehage (1-3 år) 0.1 km

Bhg. Schafteløkken barnehage (2-6 år) 0.2 km

Bhg. Vigelandsparken barnehage (1-6 år) 0.3 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 800 000,-

Felleskostnader

Kr 1 856,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

1907

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

83m2

Bruksareal

83m2

Tomt

1418m2

KR-kode

4018202

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Erling Skjalgssons gt 21 A, 0267 Oslo

Gnr. 212, bnr. 277, snr. 18 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.418 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Asfaltert bakgård med parkeringsplasser og noe beplantninger.

Parkering

Det er mulig å leie parkeringsplass i bakgården for kr 1.200,- per mnd.

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Varmtvannsbereder fra 2013 på ca. 120 liter er plassert over himlingen på badet.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 93 kvm

Totalt bruksareal: 83 kvm

Totalt primærrom: 83 kvm

Primærrom 3 etasje 83 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. Utgang til vestvendt balkong på 2,5 m2 fra stuen. Utgang til østvendt brannbalkong på 5 m2 fra kjøkkenet.

I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 4 m2 gulvareal (skråtak), merket med «A-32» og en kjellerbod på ca. 4 m2, merket med «A21»

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er oppført i mur. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Frittbærende dekker / etasjeskiller av trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Leiligheten ligger i 3. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller og loft. Trappeoppganger, piperør og utvendig tak er renovert/retekket i 2016. Det er tilgang til heis i bygget ved å gå inn fra oppgang B.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandgrad TG2.

TG 2:

Vinduer og balkongdører:

Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

Brannbalkong:

Det er avskallinger i betongen/pussen på brannbalkongen.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Påkostet og romslig selveierleilighet beliggende i en klassisk bygård fra starten av 1900-tallet. Leiligheten ligger flott til i 3. etasje og Erling Skjalgssons gate er en rolig, enveiskjørt gate .

Leiligheten har gjennomgående planløsning og sol fra morgen til kveld på østvendt brannbalkong på kjøkkensiden og vestvendt balkong utenfor stuen. Leiligheten er oppusset de seneste årene med nye overflater i avstemte og nydelige farger. Fargepalletten er utarbeidet av Dagny Thurman-Moe i Dagny Fargestudio. Maling av alle overflater er utført de siste par årene. Leiligheten har i tillegg nytt kjøkken og bad er fra 2013, smakfullt oppusset av fagfolk. Leiligheten har vært vist på "Vakre Hjem" på Tv Norge samt i interiørmagasiner. Trappeoppgangen er nylig renovert. Det er tilgang fra heis fra oppgang B.

MATERIALVALG:

Entre: Hyggelig entre/gang med gulvvarme og integrert garderobe. Porttelefon med fjernåpner og monitor. Gulvet er flislagt og det er varmekabler under flisene.

Stue: Lyst og flott oppholdsrom med store vindusflater mot gaten og åpen løsning mot spisestuen. I ene enden av stuen er det plassbygget nytt kontor/bibliotek i 2018 med kryssfiner eik. Peis med innsats varmer opp og skaper hygge på kalde dager.

Kjøkken: moderne og velutstyrt kjøkkeninnredning fra Kvik med hvite fronter og integrerte håndtak. Benkeplate av høytrykkslaminat/kompositt. Integrert i innredningen er ovn og induksjon platetopp,

nisje til oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator over platetoppen. Underlimt komposittkum og ett-greps blandebatteri. Den ene enden av kjøkkenet er innredet til grovkjøkken/vaskerom med opplegg for vaskemaskin under kjøkkenbenk og en rekke praktiske hyller for oppbevaring over benken. Kjøkkenet er oppusset av fagfolk i 2013.

Spisestue: Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet og danner et fint skille mot stuen. Kjøkken, spisestue og stue ligger i åpen løsning med hverandre, dog inndelt i naturlkige soner. Dette gir et stort og sosialt oppholdsrom i hjertet av leiligheten.

Bad: Lekkert baderom oppusset av fagfolk i 2013. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med dusjvegg i glass, servant og servantskap. Stort speil. Downlights i tak. Nydelige historiske fliser på gulv. Varmtvannsbereder fra 2013 er plassert over himlingen på badet.

Soverom: Leiligheten har to fine soverom, begge med garderobeskap. Hovedsoverom har god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode.

Gulv: Malte fliser i entré og kjøkken, 3-stavs parkett på det ene soverommet ellers malt parkett. Varmekabler under fliser i entré, på kjøkken og bad.

Vegger: Tapet/stoffstrie på soverommene, ellers slemmet og malte teglsteinsvegger.

Tak: Rabbitzhimling med stukkatur og rosett i stuen og på det ene soverommet. På det andre soverommet er det malt platehimling. Ellers er det nedsenket panelhimling. Generøs takhøyde i leiligheten, romhøyde i stue er 3,03 meter.

Oppvarming

Stor, murt peis med innsats i stuen. Varmekabler under fliser i entré, på kjøkken og bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1907

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1907, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 508072, tinglyst 03.05.1974, Pantsettelseserklæring til sameiet på kr. 5.000,-

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om kloakkledning, benyttelse samt brannvegg og dør.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Erling Skjalgssons gate 21 sameie, med sameiebrøk 355/10000.

Sameiet består av 32 seksjoner, men det er tilsammen 41 leiligheter. Sameiet skal reseksjonere slik at leilighetene på loftet får egne seksjonsnr. Ny eier plikter å samtykke til reseskonering på samtlige papirer.

Kjøpere bør gjøres oppmerksom på at de kjøper seg inn i et sameie hvor Helling AS har over 2/3 av stemmene og at Helling AS driver utleie av sine seksjoner.

Forretningsfører er Leif Helling, tlf. 924 02 681

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt uten godkjenning fra styret.

Planlagte påkostninger: Det foreligger et behov for oppgradering av deler av eiendomsmassen. Dette inkluderer (i ikke prioritert rekkefølge): Oppgradering av de 2 siste trapperommene (C og D), utskifting av låssystem til eiendommens felles dører, utskiftning av porttelefonanlegget, reparasjon under balkonger samt nye inngangsdører. Følgende ligger i budsjettet for 2018: Trapperom, nytt porttelefonanlegg og diverse vedlikehold bla balkonger.

Foretatte påkostninger: Oppussing av trappeoppgangen i oppgang A. Rehabilitert piperør og tekket tak i 2016.

Ved salg eller bortleie må det foreligge skriftlig godkjennelse fra sameiestyret. Godkjennelse kan bare nektes av saklige grunner.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Følgende byggesaker i nærheten:

Saksnummer 201711894 - Erling Skjalgssons gate 19 C - Utbygging og bruksendring fra loft til leilighet. Se saksinnsyn for med informasjon: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201711894

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Lysekrone i stuen medfølger ikke salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.856,- pr. mnd. og inkluderer: Internett, trappevask, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, generell drift av sameiet.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Eiendomsskatt på eiendommen utgjør kr 1.348,- for 2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.500,- pr. år. /11 540 kwh. pr. år.

Tidligere er det benyttet Riks TV som leverandør av tv signaler. Nåværende eier benytter antenne og Apple TV. Bredbånd leveres igjennom Lynet og er inkludert i fellesutgiftene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 3.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.974.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Frogner Rode 5
Kirkesogn Frogner

Steder i nærheten

Thomas Heftyes plass 0.2 km
Olav Kyrres plass 0.2 km
Frogner Kirke 0.4 km
Frogner plass 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 56.7 km
Sentralstasjon Oslo S 5.2 km
Jernbanestasjon Skøyen jb.st. 1.5 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 1.6 km
Trikkeholdeplass Nobels gate 0.4 km
Bussholdeplass Odins gate 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Frognerparken Tennisanlegg 0.9 km
Idrettsanlegg Frogner Stadion 1.2 km
Treningssenter EVO Sjølyst 1 km
Treningssenter Elixia Sjølyst 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.2 km
Skøyen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 1.5 km
Ruseløkka skole (1-10 kl.) 1.6 km
Hartvig Nissens skole 1.2 km
Oslo Handelsgymnasium 1.4 km

Barnehager

De ni musene familiebarnehage (1-3 år) 0.1 km
Schafteløkken barnehage (2-6 år) 0.2 km
Vigelandsparken barnehage (1-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tårnhuset 1.1 km
Kjøpesenter Skøyentorget 1.2 km
Postkontor Elisenberg Postkontor 0.4 km
Postkontor Skøyen Bedriftssenter 1.1 km
Apotek Apotek 1 Frogner 0.5 km
Apotek Vitusapotek Fredrik Stangs gate 0.7 km
Vinmonopol Frogner Vinmonopol 0.4 km
Dagligvare Joker Bygdøy Alle 0.2 km
Dagligvare Matkroken Bygdøy Allé 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Bygdø allè 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Frognerveien 0.5 km
Bensin Shell Frogner 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,2 %
Andel kvinner 52,8 %
Gj.snittalder menn 38,3 år
Gj.snittalder kvinner 36,8 år
Husholdninger med barn 13,3 %
Husholdninger uten barn 86,7 %
Gj.snitt byggeår 1986
Gj.snitt tomtestørrelse 71
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Frogner Rode 5 950 622

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?