Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 575 000,- for kr 3 575 000,-

Velkommen til Etterstadgata 22

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Bad

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 2

Entré

Entré

Entré

Bakgård

Fasade

Fasade

Bakgård

Skisse

Vålerenga kirke

Vålerenga

Svartdalsparken

Etterstad vest buss

Etterstad

Vålerenga - Gjennomgående 3-roms med separat kjøkken og v.vann og fyring inkl i felleskostnader. Moderniseringsbehov med stort potensiale.

Etterstadgata 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 800 000,-

Vålerenga - Gjennomgående 3-roms med separat kjøkken og v.vann og fyring inkl i felleskostnader. Moderniseringsbehov med stort potensiale.: Vålerenga - Gjennomgående 3-roms med separat kjøkken og v.vann og fyring inkl i felleskostnader. Moderniseringsbehov med stort potensiale.

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 027,-
Fellesgjeld:
Kr 24 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
73 / 73 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv og sentrumsnær beliggenhet i et spennende og historisk boligområde på Vålerenga. Området er kjent for sine sjarmerende, stille smågater med sitt mangfold av fargerike trehus. Kort vei til kafeer, restauranter, offentlig kommunikasjon og forretninger.

Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærheten, f.eks. Vålerengaparken med Vålerenga kirke, Svartdalsparken og Middelalderparken. Alnaelven har idyllisk tursti langs elvebredden i retning Lillomarka, der man har utallige turmuligheter sommer som vinter. Boligen ligger i gangavstand til Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole. Kort avstand til et bredt utvalg av aktiviteter for barn, f.eks. Kampen økologiske barnebondegård.

Kort vei til flere busslinjer, både fra Galgeberg og det kollektive knutepunktet Helsfyr like ovenfor der også Flybussen stopper på vei til og fra Gardermoen. 37-bussen stopper ca. 100 m fra inngangsdøren og har hyppige avganger hele døgnet. Nærmeste T-banestasjon er på Ensjø, hvor linje 1, 2, 3 og 4 stopper. Fra Ensjø er reisetiden inn til sentrum kun 5 minutter.

For de treningsglade finnes Sats Elixia, FitnessRoom, Jordal Idrettsplass med idrettshall, kunstgressbane, skatepark og ishaller kun noen minutters gange unna.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 24 000,-

Totalpris

Kr 3 824 000,-

Felleskostnader

Kr 4 027,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

1

Byggeår

1951

Soverom

2

Primærrom

73m2

Bruksareal

73m2

Tomt

498m2

KR-kode

561849

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Etterstadgata 22, 0658 Oslo

Gnr. 232, bnr. 111, i Oslo kommune.

Aksjenummer. 00003

Etterstadgaten 22 AS AS, org.nr. 934552059

Tomten

Eiet tomt på 498 kvm som tilhører aksjelaget. Opparbeidet med plenarealer, prydbusker og annen beplanting i bakgård.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm

Totalt bruksareal: 73 kvm

Totalt primærrom: 73 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 boder, hvorav en er en kjellerbod på 2,6 kvm og den andre er en loftsbod på ca 6,6 kvm gulvareal med skråtak.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.06.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong. Grunnmur og etasjeskillere i betong. Fasadene ble pusset opp i 2008.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder synlig slitasje laminatgulv, kjøkkenventilator koblet opp mot kanal i yttervegg, noe som ikke er en anbefalt løsning, mangelfull ventil i dør til bad, sprekk i speil på garderobeskap.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré

Velkommen inn til denne spennende leiligheten.Stor entré med plass til garderobeskap. Entréen har et kontorhjørne med overskap.

Stue

Her får du en lys og romslig stue med flere møbleringsmuligheter. Plass til både en tv-krok og spisebord. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig sollys.

Kjøkken

Kjøkkenet har moderniseringsbehov. Innredet med malte eikefinerte fronter, heltre benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Flislagt over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer som kjøl- og fryseskap, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin. Det er montert aquastop for oppvaskmaskinen. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Badeværelse

Badet ble pusset opp i 2014. Innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne i kasse, servant med vegghengt servantskap og vegghengte dusjdører i dusjnisje. Baderomsvinyl på gulv og våtromsplater på gulv. Opplegg for vaskemaskin.

Hovedsoverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Her følger det også garderobeskap. Vindu vender ut mot bakgård.

Soverom 2

Her er det også plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Vindu mot bakgård. Brukes i dag som barnerom.

Nøkkelopplysninger:

El-anlegg: Automatsikringer

Bod: Loft ( 6,6m2 gulvareal, skråtak) og kjeller (2,6 m2)

Vinduer: Isolerglass fra 1990

Gulv: Laminat, vinyl og parkett

Vegger: Malte panel, malt strietapet.

Varme: Varmekabler på bad, radiatorer med vannbårenvarme.

Oppvarming

Leiligheten er varmet opp av radiatorer tilkoblet fyringsanelgg i kjeller. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 23.11.1955, som iht kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ekspedisjonsdokument ble gitt, men det er ifølge selger ikke gjort endringer i hennes eietid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av aksjelagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ikke registrert servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Fremleie er tillatt for inntil 2 år av gangen, etter skriftlig samtykke fra styret.

Leietaker må følge aksjelagets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er ikke gjennomført radonmåling i denne leiligheten.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Etterstadgaten 22 aksjelag.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Aksjelaget består av 15 leiligheter knyttet til aksjer.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.

Dugnad må påregnes.

Foretatte påkostninger de senere år:

2014: Ny elektrokjel

2014: Rørutbedring til vei

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Øvrige aksjeeiere i aksjelaget har forkjøpsrett. Aksjonærene har 8 dager på å gjøre forkjøpsretten gjeldende.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommunedelsplan KDP-17 datert 22.04.2009

Planlagt oppføring av nytt sykehjem (Vålerengahjemmet bo- og kultursenter). Se saksinnsyn 201602885 hos Plan- og bygningsetaten for mer info.

Etterstadgata 2-4 er utbygger i dialog med kommunen ifm. oppføring av boligblokk. Se saksinnsyn 201507910 hos Plan- og bygningsetaten for mer info.

Etterstadgata 35 er det planlagt ombygging og nytt tilbygg. Se saksinnsyn 201503261 hos Plan- og bygningsetaten for mer info.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige aksjeeiere i aksjelaget er avklart samt at styrets godkjennelse er gitt. Forkjøpsretten må gjøres gjeldende innen 8 dager etter at styret har mottatt melding om salg. Styregodkjennelse kan iht. aksjeloven ta inntil 2 mnd. Praksis i aksjelaget er raskere behandling av styregodkjennelsene.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 4.027,- pr. mnd. og inkluderer: varmtvann, fyring, kapitalkostnader, kabel-TV, trappevask, bygningsforsikring, kommunale avgifter, mm. .

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3374 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 7.944,-

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.362,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 4.100,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.835.306,-

Av dette beløpet utgjør kr 24.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Vålerenga Rode 6
Kirkesogn Vålerengen

Steder i nærheten

Malerhaugen 0.8 km
Jordal Amfi 0.8 km
Dyvekes bru 1.6 km
Valle-Hovin 1.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.6 km
Sentralstasjon Oslo S 4.1 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.9 km
T-bane stasjon Ensjø T-banestasjon 0.9 km
Trikkeholdeplass Munkegata 1.6 km
Bussholdeplass Etterstadgata 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Jordal idrettsanlegg 0.9 km
Idrettsanlegg Jordalhallen 0.9 km
Treningssenter SATS Kampen 0.5 km
Treningssenter Fresh Fitness Ensjø 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Vålerenga skole (1-7 kl.) 0.4 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 0.4 km
Kampen skole (1-7 kl.) 1 km
Brynseng skole (1-7 kl.) 1.3 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 0.7 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.7 km
Etterstad videregående skole 0.6 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1 km

Barnehager

Etterstadgata barnehage (0-6 år) 0.2 km
Fridtjovs gate barnehage (0-3 år) 0.2 km
Internasjonal kulturbarnehage (0-6 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Fyrstikktorget 1 km
Kjøpesenter Tøyen Senter 1.4 km
Postkontor Coop Prix St. Halvardsgate 0.8 km
Postkontor Etterstad Postkontor 1 km
Apotek Apotek 1 Ensjø 0.9 km
Apotek Ditt apotek Kværnerbyen 1 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 2 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 3.2 km
Dagligvare Rema 1000 Etterstad 0.3 km
Dagligvare Kiwi Vålerenga 0.5 km
Kiosk/video Vålerengen Sykehjemskiosk 0.1 km
Kiosk/video Saif Dagligvare 0.5 km
Bensin Shell Etterstad 0.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,7 %
Andel kvinner 52,3 %
Gj.snittalder menn 43,4 år
Gj.snittalder kvinner 56 år
Husholdninger med barn 13,8 %
Husholdninger uten barn 86,2 %
Gj.snitt byggeår 1935
Gj.snitt tomtestørrelse 556
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Vålerenga Rode 6 325 181

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: kr. 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 199,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Christian Høiby
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?