Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 400 000,- for kr 1 400 000,-

Velkommen til Etterstadgata 30

Entré

Stue

Nedfellbar seng

Stue

Kjøkken

Borettslaget fikk nye vinduer i 2011

Kjøkken

Bad

Varmekabler i gulvet

Kjøkken

Bakgård med sykkelparkering

Fasade rehabilitert i 2018

Utsikt

Kart

Svartdalsparken

Vålerenga

Vålerenga

Plantegning

Vålerenga - Perfekt førstegangskjøp! Lys 1-roms med sentral beliggenhet og sjarmerende utsikt

Etterstadgata 30

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 450 000,-

Vålerenga - Perfekt førstegangskjøp! Lys 1-roms med sentral beliggenhet og sjarmerende utsikt: Vålerenga - Perfekt førstegangskjøp! Lys 1-roms med sentral beliggenhet og sjarmerende utsikt

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Prisantydning:
Kr 1 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 500,-
Fellesgjeld:
Kr 436 578,-
AREAL (P-ROM / BRA)
17 / 17 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Svært stille og rolig boligområde sentralt på Vålerenga. Leiligheten ligger et sjarmerende boligområde omgitt av lavblokker og eldre småhus. Umiddelbar nærhet til Vålerenga park, Svartdalparken og Jordal Idrettsplass. Gangavstand til Kampen, Gamlebyen og Grønland og sentrum. Rema 1000 Etterstad og Narala Nærmat kun 200 meter fra leiligheten.

I området finnes treningsmuligheter som Valhall, Jordal Amfi, SATS Kampen (4 min gange), Fresh Fitness (8 min gange) og Tøyenbadet. Fine turmuligheter langs Alnaelva hvor du har Alnastien med hengebru og fossefall. Vålerengaparken er kun 2 min fra leiligheten og det er kort vei til den økologiske bondegården på Kampen. Det er flere hyggelige spisesteder og kafeer som bl a hyggelige Smia-galleri med uteservering, Kampen Bistro, Vålerenga Vertshus, Kaffebrenneriet, Never Forget Sushi, Pizzeria La Pietra, Stochfleths og Haralds vafler.

Det er kort avstand til offentlig kommunikasjon med bl. a buss nr. 20, 37, 401 og 411, flere nattbusser, og T-bane fra Ensjø og Helsfyr. Buss 37 stopper kun to min unna og går hele døgnet, med holdeplass på blant annet St. hans haugen, Sagene og Handelshøyskolen BI (Nydalen). Buss nr 20 tar deg til Vestre Aker Kirke med videre gangavstand til Universitetet (Blindern).

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Nærmeste busstopp er Etterstad skole og Etterstadgata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 450 000,-

Fellesgjeld

Kr 436 578,-

Totalpris

Kr 1 886 578,-

Felleskostnader

Kr 5 500,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1900

Primærrom

17m2

Bruksareal

17m2

Tomt

288m2

KR-kode

561884

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Etterstadgata 30, 0658 Oslo

Gnr. 232, bnr. 119 i Oslo kommune.

Leil.nr. 41, andelsnr. 17,

Etterstadgata 30 BRL, org.nr. 987 483 814

Tomten

Eiet tomt på 288 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det finnes kommunale ladestasjoner for elbil i Etterstadgata og Hjaltlandsgata, begge få minutters gange fra leiligheten. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 21 kvm

Totalt bruksareal: 17 kvm

Totalt primærrom: 17 kvm

Primærrom:

Entré, bad/wc, kjøkken/stue: 17 kvm

I tillegg disponerer boligen én kjellerbod på ca. 2,8 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.08.2018 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Det perfekte førstegangskjøp i en god vedlikeholdt bygård på Vålerenga. Leiligheten ligger usjenert i øverste etasje med utsikt over småhusbebyggelsen på Vålerenga. Fra vinduet ser man Holmenkollen i vest og Ekeberg i øst. Borettslaget er godt vedlikehold med blant annet vinduer fra 2011 og fasader rehabilitert i 2018.

Entré:

I entréen er det en innbygget skyvedørsgarderobe med speildører. Her er det god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Fra Entréen er det inngang til bad og gang videre til stue/kjøkken.

Stue/kjøkken:

Stuen og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning. Her har du plass til sofaseksjon/sovesofa, tv-møblement og kommoder/hyller for oppbevaring. Stuen har en smart nedfellbar seng som kan medfølge dersom ny eier ønsker dette. Kjøkkenet består av hvite, glatte fronter, laminat benkeplate med kum i aluminium og frittstående hvitevarer. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Rommet vendt sørvest og har sol fra tidlig ettermiddag og utover.

Bad:

Flislagt bad med varmekabler. Badet består av toalett, servant, speilskap og åpen dusjløsning med forheng. Borettslaget har felles vaskeri som ble oppgradert med ny vaskemaskin og tørketrommel i 2017.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler i gulv på bad og ellers panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1900, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. Det har i senere tid blitt tegnet opp nye plantegninger for hele borettslaget som er godkjent av Plan- og Bygningsetaten. Det er ikke gjort endringer siden godkjennelse ble gitt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Etterstadgata 30 BRL.

Borettslaget består av 19 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS,

tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter søknad og godkjennelse av styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

2018: Rehabilitering av fasader

2017: Installert avfukter i kjelleren

2016: Utskiftning av leilighetsdører for brannsikring

2014: Utskiftning av bærebjelke i kjelleren

2013: Utbedring av kjeller

2012: Brannsikringstiltak

2011: Vindusutskiftning

Planlagte påkostninger:

I følge forretningsfører er det ingen større prosjekter planlagt i borettslaget.

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring av boligi henhold til reguleringsplan datert 16.08.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-3008 datert 16.11.1988. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.500,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv (Get Box Mikro) og internett (5 mbit), renter og avdrag, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forsikringer, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Fellesutgifter: kr 3.029,-

Renter og avdrag (kapitalkostnader: kr 2.471,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år. / 3.700 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og avgift betjenes gjennom fellesutgiftene. Dekoder medfølger ikke. Borettslaget har inngått avtale med Get hvor Get Box Mikro er standard, samme med en bredbåndshastighet på 5/2 mbit. Borettslaget har rabatterte pris på oppgradering til HDPVR og Get Box II.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 1.888.110,-. Av dette beløpet utgjør kr 436.578,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Vålerenga Rode 6
Kirkesogn Vålerengen

Steder i nærheten

Malerhaugen 0.8 km
Jordal Amfi 0.9 km
Dyvekes bru 1.5 km
Bryn bru 1.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.6 km
Sentralstasjon Oslo S 4.2 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 1.8 km
T-bane stasjon Ensjø T-banestasjon 1 km
Trikkeholdeplass Munkegata 1.6 km
Bussholdeplass Etterstad vest 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Jordal idrettsanlegg 0.9 km
Idrettsanlegg Jordalhallen 0.9 km
Treningssenter SATS Kampen 0.6 km
Treningssenter Fresh Fitness Ensjø 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Vålerenga skole (1-7 kl.) 0.3 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 0.5 km
Kampen skole (1-7 kl.) 1 km
Brynseng skole (1-7 kl.) 1.3 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 0.8 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.7 km
Etterstad videregående skole 0.6 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.1 km

Barnehager

Fridtjovs gate barnehage (0-3 år) 0.2 km
Internasjonal kulturbarnehage (0-6 år) 0.2 km
Etterstadgata barnehage (0-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Fyrstikktorget 1.1 km
Kjøpesenter Tøyen Senter 1.5 km
Postkontor Coop Prix St. Halvardsgate 0.8 km
Postkontor Etterstad Postkontor 1.1 km
Apotek Ditt apotek Kværnerbyen 0.9 km
Apotek Apotek 1 Ensjø 1 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 2.1 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 3.3 km
Dagligvare Rema 1000 Etterstad 0.2 km
Dagligvare Kiwi Vålerenga 0.6 km
Kiosk/video Vålerengen Sykehjemskiosk 0.2 km
Kiosk/video Saif Dagligvare 0.5 km
Bensin Shell Etterstad 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,7 %
Andel kvinner 52,3 %
Gj.snittalder menn 43,4 år
Gj.snittalder kvinner 56 år
Husholdninger med barn 13,8 %
Husholdninger uten barn 86,2 %
Gj.snitt byggeår 1935
Gj.snitt tomtestørrelse 556
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Vålerenga Rode 6 325 181

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris kr 30.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?