Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 975 000,- for kr 1 975 000,-

Velkommen inn til Fæsteråsen 346!

Velkommen til visning tirsdag 30. januar

Entré pusset opp i 2016

Lys og romslig stue med eget kontor

Utgang til terrasse på 6 kvm

Stue

Kontor

Kontor

Nytt gulv i stue 2018

Overgang fra stue til kjøkken

Delvis åpen stue og kjøkkenløsning

Nytt kjøkken 2016

Kjøkkenet har en stilren og gjennomført helhet.

Rikelig med skap- og benkeplass

Soverom med gode innredningsmuligheter

Soverom

Direkte inngang til bad

Bad med inngang til vaskerom

Bad

 

Gode solforhold

Terrasse

Utsikt fra terrasse

Fasade

Fasade

Plantegning

Bergen Vest - Romslig 2-roms leilighet med fin beliggenhet i Olsvik. Gode bussforbindelser og kort vei til butikk.

Fæsteråsen 346

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 000 000,-

Bergen Vest - Romslig 2-roms leilighet med fin beliggenhet i Olsvik. Gode bussforbindelser og kort vei til butikk.: Bergen Vest - Romslig 2-roms leilighet med fin beliggenhet i Olsvik. Gode bussforbindelser og kort vei til butikk.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 164,-
Fellesgjeld:
Kr 280 882,-
AREAL (P-ROM / BRA)
65 / 69 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommmen har en sentral og attraktiv beliggenhet i Olsvik. Fæsteråsen ligger på en høyde over Kjøkkelvik og Olsvik og er kjent for sine rolige og barnevennlige omgivelser. Leiligheten ligger dermed meget flott til i et veletablert boligområde. Det er kort gåavstand til både barnehager og skoler. Området har flere lekeplasser og en fotbalbane like ved. Man kan velge mellom to flotte idrettsannlegg like i nærheten også.

I nærområdet finner man et flott og variert turterreng med bl.a Lyderhorn i nærheten. Det er gangavstand til nærbutikk (Rema 1000, Kiwi og Coop Prix)

Det er få minutters kjøretur til Vestkanten Storsenter, hvor man finner det meste man måtte trenge av butikker og servicetilbud. Her finner man i tillegg Vannkanten og Iskanten som gir et bredt tilbud på aktivitets- og underholdningsfronten.Er du glad i trening ligger treningssenteret "In shape" rett ned i veien. Er du interessert i CrossFit er CrossFit senteret BPC en kort kjøretur unna.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Olsvik skole

1-10 kl. Kjøkkelvik skole

1-7 kl. Loddefjord skole

8-10 kl. Sandgotna skole

Olsvikåsen videregående skole

Laksevåg videregående skole

Gnist barnehage - Festeråsen

Olsvikåsen barnehage

Norheim barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra sentrum følger du riksvei 555 mot Sotra/Askøy og tar av mot Olsvik.Følg veien helt til toppen og ta til høyre mot Fæsteråsen. Følg veien oppover, etter ca 400 m vil du se borettslaget på venstre side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 280 882,-

Totalpris

Kr 2 280 882,-

Felleskostnader

Kr 4 164,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1984

Soverom

1

Primærrom

65m2

Bruksareal

69m2

Tomt

13937m2

KR-kode

691764

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fæsteråsen 346, 5184 Olsvik

Gnr. 143, bnr. 491, i Bergen kommune.

Andelsnr. 24, Fæsteråsen Borettslag, org.nr. 953 236 362

Tomten

Eiet tomt på 13.937 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget er pent opparbeidet med flere lekeplasser, fotballbane samt fine tun med prydbusker.

Parkering

Parkering på borettslagets felles parkeringsplass. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 75 kvm

Totalt bruksareal: 69 kvm

Totalt primærrom: 65 kvm

Primærrom:

2.etg: Gang, vaskerom, bad, kontor, soverom, kjøkken og stue.: 65 kvm

Sekundærrom:

2.etg: Innvendig bod: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.09.2017 utført av Takstmann Mats Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. våtromrapport fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, grunnundersøkelser er ikke foretatt. Gulv mot grunn i av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtettet og kledd med liggende dobbelfalset trekledning. Innvendig er veggene påmontert platekledning. Vinduer med isolerglass. Saltak med konstruksjon av tresperrer som er tekket med sutakplater, lekter og betong takstein.

Selger har fått utarbeidet en våtromsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;

TG2:

Bad: Membran tettesjikt og sluk - Grunnet alder

Vaskerom: Membran tettesjikt og sluk - Grunnet alder

Våtromsrapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Fæsteråsen 346!

Pen og moderne leilighet i et veletablert boligområde i Olsvik. Leiligheten ligger i 2.etg og har en god planløsning med moderne kvaliteter. Fra stuen har man utgang til en terrasse på 6 kvm med gode solforhold. Boligen holder en gjennomgående og fin standard. Nytt gulv i 2017 og kjøkken fra 2016.

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Entréen er pusset opp i 2016 hvor det er lagt nytt gulv og skiftet dører. Fra entréen er det tilgang til en bod på 4 kvm. Her er det gode oppbevaringsmuligheter.

Videre kommer man til en romslig og innbydende stue med gode innredningsmuligheter. Her er det i likhet med resten av leiligheten tidsriktige fargevalg på alle overflater. Rommet har store vindusflater som sikrer et naturlig lysinslipp. Stuen er av stor størrelse og tidligere eier har derfor satt opp en lettvegg slik at man nå har et lite kontor mellom stue og kjøkken.

Kjøkkenet fremstår moderne og har en stilren og gjennomført helhet. Pen og lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Kjøkkenet har rikelig med både skap- og benkeplass. Av integrerte hvitevarer har man komfyr, induksjonsplateropp, mikrobølgeovn og oppvaskemaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Fra stuen kommer man til soverommet. Her er det i likhet med resten av leiligheten brukt tidsriktige farger på overflatene. Boligens soverom er romslig og har dermed god plass til dobbelseng, garderobeskap og andre soveromsmøbler. Soverommet tar deg videre til badet. Badet inneholder toalett, skap over toalett, helstøpt servant, speil og badekar. Her er det benyttet flis på gulv og delvis veggflatene. Badet har varmekabler i gulv. Leiligheten har i tillegg et eget vaskerom av god størrelse.

Oppvarming

Varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.06.1984. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 16545, tinglyst 31.05.1990, type heftelse: Målebrev som inneholder målepunkter av borettslagets eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fæsteråsen Borettslag.

Borettslaget består av 90 boenheter.

Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 22 86 55 51

Dyrehold må søkes om.

Planlagte påkostninger:

Det vil i løpet av januar bli satt opp 6 ladepunkt for EL biler som beboerne kan benytte seg av. Disse vil komme på parkeringsplassen like nedenfor leiligheten.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Laksevåg. Loddefjord Nord felt D, Festeråsen ikrafttrådt 14.06.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.164,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, eiendomsskatt, renter og avdrag (andel fellesgjeld), dugnad, forsikring, tv og internett.Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr 3.548,-

Dugnad kr 25,-

Tv-anlegg kr 489,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett (fiber). Tv-tuner/dekoder medfølger.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.250,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.288.691 Av dette beløpet utgjør kr 280.882,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Festeråsen
Kirkesogn Olsvik

Steder i nærheten

Olsvik kirke 1.3 km
Festergården 1.5 km
Askøybroen, Bergen Siden 1.8 km
Vannkanten 3.7 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 15.5 km
Sentralstasjon Bergen 10.8 km
Bussholdeplass Olsvikåsen 0.8 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Olsvik idrettsplass 1 km
Idrettsanlegg Olsvikhallen 1.3 km
Treningssenter In Shape 1.2 km
Treningssenter SATS Vestkanten 3.6 km

Steder av interesse

Skoler

Olsvik skole (1-10 kl.) 1.3 km
Kjøkkelvik skole (1-10 kl.) 2 km
Loddefjord skole (1-7 kl.) 3.6 km
Sandgotna skole (8-10 kl.) 4.6 km
Olsvikåsen videregående skole 1.2 km
Laksevåg videregående skole 6.7 km

Barnehager

Gnist Bhg - Festeråsen (1-6 år) 0.9 km
Olsvikåsen barnehage (0-6 år) 1.2 km
Norheim barnehage (0-6 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 3.6 km
Kjøpesenter Drotningsvik Senter 5.3 km
Postkontor Coop Prix Olsvik 1.1 km
Postkontor Joker Brønndalen 2.3 km
Apotek Ditt Apotek Olsvik 0.9 km
Apotek Vitusapotek Vestkanten 3.6 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 3.6 km
Vinmonopol Askøy Vinmonopol 7.9 km
Dagligvare Kiwi Olsvik 0.9 km
Dagligvare Coop Prix Olsvik 1.1 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 3.6 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Drotningsvik 5.3 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 3.6 km
Bensin YX Godvik 3.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51 %
Andel kvinner 49 %
Gj.snittalder menn 35,7 %
Gj.snittalder kvinner 35,6 %
Husholdninger med barn 41,6 %
Husholdninger uten barn 58,4 %
Gj.snitt byggeår 1991
Gj.snitt tomtestørrelse 514
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 275068 130423
Grunnkrets: Festeråsen 643 259

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 30.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 11.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 2.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 3.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Emilie Christine Werner
Eiendomsmeglerfullmektig / Salgskoordinator
Les mer om megler

Lurer du på noe?