Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 940 000,- for kr 3 940 000,-

Velkommen til visning i Fagerheimgata 4

Entré

Begge soverommene har inngang fra entréen

Originale tregulv i hele leiligheten

God plass til spisebord ved balkongdøren

Stue på kveldstid

Stue

Stue

Stue

Plassbygde hyller i kjøkkenøy

God arbeidsplass på kjøkkenet

Køkkenøy

Delikat kjøkken med integrert oppvaskmaskin og opplegg for vaskemaskin

Hyggelig atmosfære

Stilrent kjøkken

Hyggelig spiseplass

Smart innfellbar skrivepult

Balkongen blir en forlengelse av stuen på solrike sommerdager

Balkongen har sol fra ca. kl 14 - 21:30

Høyt og fritt i øverste etasje

Balkong

Balkong

Balkong

Hovedsoverom med vindu mot sørøst

Skyvedørsgarderobe med speildører

Walk-in på hovedsoverommet

Barnerom

Barnerom/gjesterom

Borettslaget har planlagt rørrehabilitering i løpet av 2018

Bad

Bad

Bad

Bakgården blir hyppig benyttet til middager/selskaper på sommertid

Sittegrupper og felles grill

Bakhage

God intern beliggenhet i borettslaget

Fasade mot Fagerheimgata

Kart

Sofienbergparken

Birkelunden

Torshovdalen

W.B. Samson på Carl Berners plass

Kort vei til Grünerløkka

Nærhet til barer, restauranter og kulturtilbud

Plantegning

Øvre Grünerløkka - Luftig og gjennomgående 3-roms leilighet med originale tregulv, nytt kjøkken og stor solrik balkong

Fagerheimgata 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 800 000,-

Øvre Grünerløkka - Luftig og gjennomgående 3-roms leilighet med originale tregulv, nytt kjøkken og stor solrik balkong: Øvre Grünerløkka - Luftig og gjennomgående 3-roms leilighet med originale tregulv, nytt kjøkken og stor solrik balkong

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 356,-
Fellesgjeld:
Kr 169 051,-
AREAL (P-ROM / BRA)
50 / 50 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentral og attraktiv beliggenhet på øvre del av Grünerløkka. Her bor du i Grünerløkkas urbane bydel med butikker, hyggelige spisesteder og fine parker. Få minutters gange fra leiligheten ligger Løkkas mest attraktive spise- og utesteder, som Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Fru. Hagen, Aku Aku og Parkteateret. Mathallen er også kun en liten spasertur unna.

Nærområdet byr på et godt utvalg av dagligvareforretninger med blant annet Joker, Ica Nær, Rimi og Meny. Ringnes Park med butikker og kino ligger få kvartal unna. SATS Elixia treningssenter og en rekke andre treningssenter er innen kort avstand.

For øvrig er Grünerløkka en svært levende del av byen med et yrende byliv. Idylliske Birkelunden og Olaf Ryes plass, samt flotte grøntområder som Sofienbergparken og Akerselva med turstier fra Bjørvika til Maridalen, er blant utvalget innen tur og rekreasjon.

God offentlig kommunikasjon i området. Enkel adkomst til Sentrum, Blindern og Nydalen. 21 bussen stopper få minutter unna og bringer deg vestover til Bislett, Majorstua, Frogner og Aker Brygge, eller østover til Carl Berner og Hasle. 30 bussen tar deg raskt til Bygdøy og sentrum eller Nydalen og Torshov. Trikk stopper på oversiden av Birkelunden Park.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Læringsverkstedet Konfektfabrikken

Seilduken barnehage

Barne- og ungdomsskoler:

1-7 kl. Grünerløkka skole

1-10 kl. Sagene skole

1-7 kl. Lilleborg skole

1-7 kl. Lakkegata skole

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole

8-10 kl. Frydenberg skole

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole

Videregående skoler:

Foss videregående skole

Hersleb videregående skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 169 051,-

Totalpris

Kr 3 969 051,-

Felleskostnader

Kr 4 356,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

5

Byggeår

1933

Soverom

2

Primærrom

50m2

Bruksareal

50m2

Tomt

3728m2

KR-kode

531827

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fagerheimgata 4, 0567 Oslo

Gnr. 227, bnr. 121 i Oslo kommune.

Andelsnr. 59,

Fagerheimen Borettslag, org.nr. 948 322 080

Tomten

Eiet tomt på 3.728 kvm som tilhører borettslaget. Bakgården er pent opparbeidet med gressplen, beplantning, sittegrupper og grill.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Det finnes kommunale ladestasjoner i Dælenenggata, Romsdalsgata og Falsens gate. Alle i få minutters gangsavstand fra leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 56 kvm

Totalt bruksareal: 50 kvm

Totalt primærrom: 50 kvm

Primærrom:

Entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue, innredet rom og soverom: 50 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 3,6 kvm og en loftsbod med gulvareal på ca 4,6 kvm (skråtak).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.07.2018 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Luftig og gjennomgående 3-roms leiligheten med stor og solrik balkong. Leiligheten ble betydelig oppusset i 2015 og fremstår som godt vedlikeholdt. Leiligheten er gjennomgående med slipte tregulv og slette vegger.

Entré:

Åpen entré som leder deg videre inn til stue/kjøkken. Her er det rom for oppbevaring av yttertøy og sko. Nåværende eier har plassert skohylle i felles oppgang da de er i øverste etasje og det er lite forbipassering av andre beboere. Fra entréen er det dør til leilighetens to soverom.

Stue:

Åpen og delikat stue med nordvestvendte vinduer og dobbeldør ut til balkong. Entré, stue og kjøkken er sammenhengende og gjør leiligheten luftig. Plass til stor hjørnesofa langs vegg tilstøtende hovedsoverom, og naturlig sted for spisebord ved vinduet. Veggmontert hylleseksjon i stuen medfølger ikke ved salg.

Kjøkken:

Nytt Epoq-kjøkken satt inn i 2016. Kjøkkenøy med koketopp og avtrekksvifte fungerer som et skille mellom stue og kjøkken, i tillegg til at det gir godt med arbeidsplass. På baksiden av kjøkkenøy er det innbygget hylleseksjon for oppbevaring. Kjøkkenet består av akryl benkeplate med helstøpt kum, innfelt stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin, frittstående kjøl/frys og opplegg for vaskemaskin. Kun integrerte hvitevarer og frittstående kjøl/frys på kjøkkenet følger boligen.

Bad:

Flislagt bad pusset opp i regi av borettslaget i 1999/2000. Badet har varmekabler i gulvet og består av toalett, dusjhjørne med glassdører og servant med under- og overskap. Det ble lagt nye gulvfliset på baderomsgulvet i 2014 i forbindelse med utbedring av feil på varmekabler. Borettslaget har vedtatt utbedring av avløpsrør som vil bli utført i løpet av 2018. Det var ikke behov for full utskiftning, så avløpsrør vil bli trukket med innvendige strømper.

Hovedsoverom:

Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng (160 cm) og nattbord. Rommet har østvendt vindu. Praktisk og godt utnyttet walk-in garderobe med speildører.

Innredet rom/soverom 2:

Rommet benyttes i dag som barnerom, og fungerer fint som både soverom og kontor. Her er det plass til dobbeltseng og garderobeskap, eventuelt arbeidspult og bokhyller. Overskapene sørger for godt med oppbevaringsrom. Merk at rommet er oppmålt til ca 5 kvm, og anbefalt areal for soverom er 7 kvm.

Balkong:

Stor og luftig balkong med god intern beliggenhet på toppen av borettslaget. Balkongen er på ca 5,8 kvm og har plass til hjørnesofa/loungesett, balkongbord og grill. Rekkverk i hullet aluminium som slipper luften gjennom samtidig som det er barnevennlig. Balkongen vender nordvest og har sol fra ca kl 14 - 21.30 på sommertid.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbårne radiatorer tilknyttet fjernvarme. Elektriske varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1933.

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 27.09.1934, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt. Selger opplyser at det i deres eietid har blitt satt opp en lettvegg for å lage to soverom, samt at vegg mellom stue og kjøkken er tatt ned.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet benyttelse av gårdsrom, bestemmelser om branndører og kommunens tilgang for vedlikehold av vann- og kloakkledninger. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fagerheimen Borettslag.

Borettslaget består av 109 leiligheter.

Borettslaget har egen hjemmeside www.fagerheimen.no.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning,

tlf. 22 86 59 99

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter søknad så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Borettslaget har verksted i bakgården til felles bruk.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017 Maling av vinduer og reparasjon av uttrekksledning

2016 Ferdigstillelse av 4 balkonger i Christies gate.

2015 Rehabilitering av tak

2014 Konvertering til fjernvarme

2011 Kontroll og utskiftning av brannsikringsutstyr i leilighetene og nye pumper fyrrom

2010 Nytt callinganlegg

2009 Prosjekt balkongbygging og oljing av ytterdører

2006 Skifte av oljetank / Oljing av ytterdører

2005 Installering av pulverapparater i kjeller og loft, takreparasjoner i Fagerheimgaten og diverse murarbeid i kjeller

2004 Oppussing av fyrrom / Nye søppel hus / Skifte av vannrør mot Fagerheimgaten

2003 Fasaderehabilitering mot gårdsrom, skifte av dører og låssystem, maling av vinduer mot gaten samt skiftet røykvarslere og brannslanger i alle leilighetene.

2002 Alle røykvarslere skiftet i oppgangene.

2001 Tilknytning bredbånd, Bredbåndfabrikken

2000 Oppussing av oppganger

1999 Oppussing av våtrom / Skifting av avløpsrør / Opparbeiding av uteplass

1997 Nytt søppel hus / Innkjøp av tørketromler

1992-1993 Vedlikehold av fasade mot gårdsrom

Planlagte påkostninger:

Borettslaget har utbedret avløpsrør ved å trekke innvendige strømper. Arbeidet ble utført i starten av 2018. Lånerammen for prosjektet ble satt til kr 2.000.000,- og per 27.04.18 er det utbetalt og fordelt kr 1.911.900,-. I følge styreleder ble prosjektet dyrere enn antatt, og det er mulig det må lånes opp noe mer. I tillegg var det, grunnet svært kald vinter, høyere fyringsutgifter enn budsjett. Dette betyr at det ikke kan utelukkes en økning av fellesutgiftene i fremtiden.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Frist for å melde forkjøpsrett er 31.07.2018.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 17.07.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Bymiljøetaten har satt i gang en planprosess med planprogram og konsekvensutredninger av trikk, sykkel og beplantning langs Ring 2 fra Majorstuen til Carl Berners plass. Både trikk og sykkelanlegg skal bli løst på strekningen, og Ring 2 skal fremstå som en gjennomgående "boulevard" med trebeplantning. Mer informasjon om prosjektet finner du på www.oslo.kommune.no.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Hele det elektriske anlegget i leiligheten og ut til sikringsskap (foruten bad) ble skiftet i 2015. Arbeidene er utført av eier som har elektroutdannelse. Det foreligger rapport og samsvarserklæring fra uavhengig elektriker innhentet i 2018. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.356,- pr. mnd. og inkluderer: Oppvarming og varmtvann (fjernvarme), kabel-tv, internett (5 mbit), renter og avdrag, forsikringer, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, trappevask, vaktmestertjenester, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader 2.938,-

Lån og renter kr 100,-

Rentekostnader lån EIKA1 kr 602,-

Rentekostnader lån HUS101 kr 716,-

Ved å innløse andel fellesgjeld vil felleskostnadene bli kr 2.938,- pr. mnd.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år. / 2.400 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har betjenes gjennom fellesutgiftene. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.977.139,-. Av dette beløpet utgjør kr 169.051,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Rodeløkka Rode 2
Kirkesogn Paulus og Sofienberg

Steder i nærheten

Freiaparken 0.3 km
Birkelunden 0.4 km
Ringen kino 0.6 km
Sofienberghjemmet 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.8 km
Sentralstasjon Oslo S 2.9 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.7 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 0.9 km
Trikkeholdeplass Birkelunden 0.3 km
Bussholdeplass Dælenenga 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Dælenenga fotballanlegg 0.2 km
Idrettsanlegg Hallenhagen ballbinge 0.6 km
Treningssenter FitFactory Grünerløkka 0.6 km
Treningssenter Elixia Ringnes Park 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Grünerløkka skole (1-7 kl.) 0.4 km
Sagene skole (1-10 kl.) 0.7 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 0.9 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 1.4 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.9 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.8 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 2.5 km
Foss videregående skole 0.6 km
Hersleb videregående skole 1.3 km

Barnehager

Læringsverkstedet Konfektfabrikken (1-6 år) 0.2 km
Seilduken barnehage (0-6 år) 0.4 km
Barnas Hus barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.9 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.1 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 0.7 km
Postkontor Grünerløkka Postkontor 0.9 km
Apotek Apotek 1 Ringnes Park Senter 0.5 km
Apotek Vitusapotek Carl Berner 0.7 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 1 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Joker Københavngate 0.1 km
Dagligvare Joker Dælenenggata 0.1 km
Kiosk/video Nguyen Kiosk og Dagligvare 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Ringnes Park 0.5 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 0.8 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,6 %
Andel kvinner 48,4 %
Gj.snittalder menn 34,7 år
Gj.snittalder kvinner 33,1 år
Husholdninger med barn 13,6 %
Husholdninger uten barn 86,4 %
Gj.snitt byggeår 1983
Gj.snitt tomtestørrelse 123
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Rodeløkka Rode 2 1158 806

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?