Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 950 000,- for kr 2 950 000,-

Spisestue i tilknytning til kjøkken

Kombinert stue/spisestue

Kombinert stue/spisestue

Lys og pen stue med peis og utgang til balkong

Kombinert stue/spisestue med peis

Stue med utgang til solrik og overbygget balkong

Peis i stue

Utgang fra stue til overbygget og solrik balkong

Pent kjøkken med integrerte hvitevarer

Pent kjøkken med integrerte hvitevarer

Pent kjøkken med integrerte hvitevarer

Pent kjøkken med direkte adkomst til spisestue

Lys og romslig soverom med walk-in closet og garderobeskap

Romslig soverom med walk-in closet og garderobeskap

Flislagt baderom med opplegg til vaskemaskin og dusjhjørne

Pent flislagt baderom med dusjhjørne

Flislagt entré med plass til yttertøy

Fasade

Plantegning 3. etasje

Kort vei til Lambertseter senter

Gangavstand til Symra Kino ved Lambertseter senter

Lambertseter

Feltspatveien 37

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 000 000,-

Lambertseter: Pent oppusset 2R endeleilighet med solrik og overbygget balkong. Varmtvann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 574,-
Fellesgjeld:
Kr 233 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 55 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger sentralt til i et hyggelig boligområde på Lambertseter. Usjenert og solrikt beliggende i blokkens 3. etg., med fint utsyn fra balkongen. Store plenområder med flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet.

Godt etablerte idrettsforeninger i bydelen med bla. fotball, håndball, friidrett, svømmeklubb, tennisklubb, fritidsklubber etc. Nærmeste treningssenter er Elixia på Lambertseter og Elixia og Fresh Fitness på Karlsrud. I tillegg finner du treningsstudio EVO på Sæter.

Nærhet til fjorden med mange flotte badeplasser langs Bunnefjorden - Hvervenbukta, Katten og lokale Nordstrand bad er kun en kort sykkeltur unna. Lambertseter innbyr til et rikt tur- og friluftsliv med turstier og lysløyper i området rundt Bergkrystallen.

Kort vei til Ekebergparken, Østmarka og Østensjøvannet med flotte rekreasjons- og turmuligheter.

Lokal KIWI-butikk og REMA1000 på Bergkrystallen. Kort vei til Lambertseter senter med ca. 70 butikker (bl.a. vinmonopol, post/bank, Meny, apotek og klesforretninger), bibliotek og Symra kino.

I tillegg er det kort vei til Sæter handelssenter og Holtet med Mathuset Jacobs, apotek, post/bank, Åpent Bakeri og pizzarestaurant.

Gangavstand til t-bane, både på Lambertseter og Bergkrystallen.

Barnehager og skoler

Flere private og kommunale barnehager i området. I følge utdanningsetaten sogner boligen til Lambertseter skole, skolen ligger en kort spasertur unna leiligheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Ta inn Glimmerveien fra Langbølgen. Følg til Feltspatveien og ta til høyre.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 233 000,-

Totalpris

Kr 3 233 000,-

Felleskostnader

Kr 2 574,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1956

Soverom

1

Primærrom

53m2

Bruksareal

55m2

Tomt

62448m2

KR-kode

44.18228

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Feltspatveien 37, 1155 Oslo

Gnr. 159, bnr. 115, i Oslo kommune.

Leil.nr. 3123, andelsnr. 386,

Bergkrystallen brl, org.nr. 950 201 746

Tomten

Felles eiet tomt på 62.448,3 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomten er pent opparbeidet med store plenarealer, prydbusker, beplantning, samt lekeplasser og sittegrupper. Asfalterte adkomst- og internveier.

Parkering

Borettslaget har 6 garasjer og flere parkeringsplasser til utleie. Utleie av garasjene administreres av styret, og parkeringsplassene av forretningsfører. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 61 kvm

Totalt bruksareal: 55 kvm

Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom 3. etasje, 53 kvm.:

Entré/gang, bad, stue/kjøkken, soverom. Utgang til balkong på 8 kvm fra stuen.

Sekundærrom: 2 kvm. Kott

I tillegg disponerer boligen 3 boder på hhv. 1,9 kvm i kjeller, 3,7 kvm på inngangsplan, og loftsbod med gulvareal på 10 kvm (skråtak). Felles tørkeloft. Felles sykkelbod i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport utført av Finn H. Bjørntvedt datert 26.10.2018, oppført med betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser. Grunnmur i betong. Yttervegger er etterisolert og forblendet med teglstein eller er pusset og malt samt felter ved

balkongene med liggende kledning. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 1983. Tilstandsgrad T2 er gitt for vindusglass fra 1983 og med tanke på alder og isoleringsevne. Støpte dekker som etasjeskillere. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med plater.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Meget pen endeleilighet med en god intern beliggenhet i Feltspatveien. Et trafikkskjermet og flott boområde i parkmessige omgivelser på Lambertseter. Kort vei til kollektivtransport, turmuligheter, skole og servicetilbud ved Lambertseter senter. Leiligheten ligger flott til i 3. etasje, uten særlig gjenboere, og med hyggelig utsyn fra solrik balkong.

En lys og moderne leilighet som er smakfullt oppusset de senere år med bl.a. nytt kjøkken med integrerte hvitevarer i 2013. I 2015 ble bad pusset opp i regi av borettslaget. Arbeidet omfattet skifte av sluk og legging av membran. Det ble samtidig lagt nye vannrør i badet, rør-i-rør med fordelerskap som har overløp til badet. Innvendige gulv-, vegg- og himlingsflater ble fornyet/oppgradert i 2013. Det elektriske sprede-/fordelernettet ble lagt nytt i 2013 og det ble samme år montert ny innmat i sikringsskapet. I 2017 ble pipene rehabilitert i regi av borettslaget ved at det ble lagt foringsrør i røykløpene.

Leiligheten har en god og praktisk planløsning, og er gjennomgående med vindusflater mot syd og vest som gir god lysinngang. Leiligheten inneholder entré/gang med fliser og varme i gulv, og har god plass til yttertøy. Pent flislagt baderom som ble pusset opp i 2015. Badet er innredet med servantskap, veggmontert wc og dusjhjørne med skjermvegger i glass. Opplegg for vaskemaskin. Lyst og flott kjøkken med hvite fronter og god skapplass som ble pusset opp i 2013. Teglstein over benken gir kjøkkenet særpreg. Integrerte hvitevarer som inkluderer koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøle og fryseskap. Kombinert stue/spisestue med peis (fra 2013), og utgang til solrik og overbygget balkong hyggelig utsyn over nylig oppgraderte fellesarealer. Rommet ligger praktisk vegg i vegg med kjøkkenet. Romslig soverom med garderobeskap og tilliggende kott.

Dette er en meget pen og innflytningsklar leilighet som gir et godt helhetsinntrykk. En plass man vil trives i et hyggelig boområde.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen med mindre annet er avtalt.

Vennligst se tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av boligens standard.

Godt med lagringsplass i 3 boder.

Oppvarming

Varmekabler i badegulv og i flislagt gulv i entré/gang, 1 panelovn ellers. Peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger et arkivkort på eiendommen datert 03.04.57. Det foreligger ferdigattest på balkong 27.09.1995, og utskifting av vinduer og balkongdør datert 23.03.1984. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Dagboknr. 14925, tinglyst 09.11.1953:

Erklæring/Avtale.

Best. om trafostasjon/kiosk. Oslo lysverker gis rett til å ha trafostasjon/kiosk stående på borettslagets tomt. De gis dessuten rett til tilgang til denne.

Dagboknr. 8660, tinglyst 02.08.1958:

Best. om bebyggelse.

Borettslaget skal fjene utsalgskiosen som er plassert på deres tomt dersom kommunen krevet det.

Dagboknr. 15388, tinglyst 30.11.1962:

Best. om bebyggelse.

Borettslaget skal fjerne frysebokshus for egen regning dersom kommunen krever det.

Dagboknr. 3332, tinglyst 12.03.1964:

Erklæring/Avtale.

Vedtak av Oslo kommune som omfatter borettslagets plikt til å knytte seg til offentlig vann- og kloakknett når kommunen måtte kreve det. Borettslaget har det hele og fulle ansvaret for private stikkledninger.

Dagboknr. 78659, tinglyst 02.12.1986:

Erklæring/Avtale.

Kommunen gis rett til adgang til tomten og til å legge ledninger over tomten. Nærliggende eiendommer gis rett til adkomst over borettslagets tomt. Dersom kommunen krever det skal borettslaget opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen tomt.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Bergkrystallen brl.

Borettslaget består av 481 andelsleiligheter + 1 tjenesteleiligheter fordelt på 20 bygninger.

Hjemmeside: www.bergkrystallen.no

Forretningsfører er OBOS, tlf 22865500.

Dugnad må påregnes.

Det er tillatt å holde hund i borettslaget. Eier skal forholde seg til bestemmelsene om dyrehold i husordensregler og vedtekter.

Borettslaget har eget selskapslokale "Kjellerstua" til utleie. Lokalet ligger i kjelleren i Feltspatveien 34, og har bordplass til ca 25 personer, pluss en hjørnesofa. Her er det også kjøkken med ovn, kjøleskap, oppvaskmaskin og toalett.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017 - Oppstart av arbeid med rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade

2015 - Oppstart av utemiljøprosjekt

2013/16 - Våtroms rehabilitering

2015 - Taket på Kiwibygget rehabilitert

2013/15 - Drenert langs alle langblokker fra Bergkrystallen 1-37, samt Feltspatveien 43-45 og 56

2013/14 - Etablert søppelbrønner

2013/16 - Alle rør skiftet. Etablert felles varmtvann

2012 - Skiftet overlys/takluker i punktblokkene

2012 - Montert nye lamper i oppgangene

2011 - Oppgradering av Calling-anlegg, porttelefoner, dørpumper og låssystem

2010/12 - Utbedring av verandatak fortsetter

2009 - Renset ventilasjonssystemet i boligene

2008/09 - Oppgradert til digitalt kabel-tv

2008/09 - Impregnert tegl.

2008 - 2009 Reparert verandatak i nummer 11 til 25 og i 1 til 11. Reparasjonsarbeid fortsetter.

2008 - Malt alle dører, vinduer, balkonger mm. Alle vinduer og balkongdører, samt trevegg på balkongene er malt med to strøk. En del vinduer er skiftet ut. Malt barnehage, vaktmesterhus samt vaskeri.

2008 - Reparert noen balkongtak.

2008 - Besiktiget piper der det er meldt fra om plager med nedslag.

2008 - Nye entredører, lånefinansiert. Tilbudt lånefinansiering gjennom borettslaget til utskifting av entredører.

2007 - Utskifting av tv/data og radiokabler.

2007 - Pusset opp oppganger, nye postkasser. Satt opp sykkelstativ.

2004 - Høytrykkspylt soil- og grenrør

2002/05 - Rehabilitert pussisolerte fasader

Planlagte påkostninger:

Rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade ble vedtatt av generalforsamlingen i april 2017. Arbeidene er påbegynt. Kostnaden er estimert til ca kr 45.000.000, og finansieres ved låneopptak i OBOS-banken. Lån er bevilget med kr 45.000.000, herav er 9.000.000 utbetalt og fordelt per 19.12.17, ytterligere kr 6.000.000 utbetalt 16.03.2018. Fellesgjelden ble oppdatert 22.03.2018. Ytterligere kr 6.000.000 utbetalt 25.04.2018, fellesgjelden oppdatert per 29.05.2018. Ytterligere kr 5.000.000 ble utbetalt 02.08.2018, og 6 millioner ble utbetalt 04.10.2018, ca kr 13 millioner av lånet gjenstår. Prosjektet skal ifølge styret ikke medføre økning av felleskostnader men det må påregnes økning av fellesgjeld når siste del av lånet fordeles på andelseierene. Generalforsamlingen vedtok i 2014/2015 en grøntplan/utomhusplan, som medfører at uteområdes settes i stand med en totalkostnad på ca. 8-12 millioner kroner. Styrets plan er at arbeidene skal finansieres over løpende drift og ikke medføre økning av felleskostnadene. Arbeidene er påbegynt.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig (formål) i henhold til reguleringsplan S-438 datert 11.10.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.05.1952.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.574,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto varmtvann, kabel-tv og internett (basispakke) fra Canal Digital og ATMCOM, vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, bygningsforsikring og forretningsførsel.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr 2.369,-

HMS 50,-

Akonto varmtvann 155,-

Borettslagets lån er avdragsfritt i år. Frem til 01.12.2022 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 102,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og ATMcom som leverandør av internet. Basispakke er inkl. i mnd. fellesutg. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.240.588,- Av dette beløpet utgjør kr 233.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Nordstrand
Grunnkrets Bergkrystallen
Kirkesogn Lambertseter

Steder i nærheten

Lambertseter kirke 0.8 km
Nordstrand Legesenter 1.8 km
Skullerud konferansesenter 1.9 km
Skullerudkrysset 2.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 51.1 km
Sentralstasjon Oslo S 7.3 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 5.1 km
T-bane stasjon Bergkrystallen T-banestasjon 0.2 km
Trikkeholdeplass Sæter 2.4 km
Bussholdeplass Glimmerveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lambertseter fotballanlegg 0.3 km
Idrettsanlegg Lambertseter Svømmehall 0.7 km
Treningssenter Elixia Lambertseter 1 km
Treningssenter Elixia Karlsrud 1.6 km

Steder av interesse

Skoler

Lambertseter skole (1-10 kl.) 0.7 km
Rustad skole (1-7 kl.) 1.4 km
Karlsrud skole (1-10 kl.) 1.4 km
Abildsø skole (1-10 kl.) 1.7 km
Lambertseter videregående skole 1.7 km
Holtet videregående skole 3.8 km

Barnehager

Steinspranget barnehage (1-6 år) 0.3 km
Marmorberget barnehage (1-5 år) 0.6 km
Mellombølgen barnehage (1-5 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Lambertseter Senter 1.1 km
Kjøpesenter Sæter senter 2.4 km
Postkontor Bunnpris Lambertseter 0.9 km
Postkontor Kiwi Lambertseter senter 1 km
Apotek Boots apotek Lambertseter 1.1 km
Apotek Apotek 1 Lambertseter 1.2 km
Vinmonopol Lambertseter Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Kiwi Lambertseter 0.3 km
Dagligvare Rema 1000 Mellombølgen 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Bergkrystallen 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Munkelia t-bane 0.8 km
Bensin Shell/7-Eleven Lambertseter 1.2 km
Bensin Circle K Nordstrand 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46 %
Andel kvinner 54 %
Gj.snittalder menn 36 år
Gj.snittalder kvinner 40,8 år
Husholdninger med barn 21,6 %
Husholdninger uten barn 78,4 %
Gj.snitt byggeår 1996
Gj.snitt tomtestørrelse 12274
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Bergkrystallen 2407 1402

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Jørgen Hartmark
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?