Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 350 000,- for kr 4 350 000,-

Velkommen til Flyveien 15 på Vestre Holmen!

Stuen gir muligheter for å møblere med både spisestuemøblement og sofahjørne.

Oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbel er det også rom for. Du har også peisovn i stuen som gir varme og hygge på kalde høstkvelder.

Stuen gir muligheter for å møblere med både spisestuemøblement og sofahjørne.

Stuen gir muligheter for å møblere med både spisestuemøblement og sofahjørne.

Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong med plass til en liten sittegruppe.

Et yndet ekstrarom på varme sommerdager.

Pent kjøkken med god skap- og benkeplass, samt plass til kjøkkenbord ved vinduet.

Innredning med profilerte formpressede fronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i heltre med oppvaskkum i porselen som gir en fin detalje på kjøkkenet.

Integrert stekeovn, micro, induksjonstopp, kjøl/frys og

Flislagt bad som er innredet med dusjkabinett, benkeskap med servant og opplegg for vaskemaskin.

Det er gulvvarme på baderommet.

Det er separat wc utstyrt med toalett.

Leiligheten har to soverom.

Meget romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobe.

Soverom nr. 2.

Entrè med muligheter for å innrede med garderobeskap, kommode, skohylle etc. Det er muligheter for å kle av seg og henge opp ytterjakker på klesstang.

Flyveien 15 - Sentralt beliggende i et rolig og etablert boligområde på Holmen.

Hyggelig og grønne fellesarealer. Her finner man også benytte seg av felles terrasseplatting.

Flyveien 15 ligger hyggelig tilbaketrukket med flotte grønne omgivelser som omkranser blokken.

Plantegning 2D.

Plantegning 3D.

Område

Vestre Holmen - BEKLAGER - SOLGT - BUD DIREKTE TIL SELGER.

Flyveien 15

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 950 000,-

Vestre Holmen - BEKLAGER - SOLGT - BUD DIREKTE TIL SELGER. : Vestre Holmen - BEKLAGER - SOLGT - BUD DIREKTE TIL SELGER.

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 586,-
Fellesgjeld:
Kr 115 582,-
AREAL (P-ROM / BRA)
73 / 73 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentralt beliggende i et rolig og etablert boligområde på Holmen. Her bor du i grønne omgivelser med kort avstand til det aller meste, som bl.a. offentlig kommunikasjon, butikker, Oslo sentrum, m.m. Aksjelaget har store velstelte grøntområder, med vidstrakte plener og flere benkebord som omkranser bebyggelsen. På aksjelagets område er det i tillegg noen flotte grønnsaksparseller, som blir tildelt etter ventelister der beboerne kan dyrke sin egen mat.

T-bane ca. 500 meter fra boligen, ved Holmen og/ eller Hovseter stasjon. Her tar linje 2 deg ned til Majorstuen på ca. 8 minutter. Holdeplass for buss 46 (Majorstuen-Ullerntoppen) ligger nær innkjøringen til Flyveien.

Det er kort vei til Coop Extra på Huseby, med post i butikk. Rema 1000 ved Holmen og på Voksen er også gode alternativer, ellers finner du også Joker Holmenhavna og Kiwi Bogstad en kort kjøretur unna, som i tillegg holder søndagsåpent.

Ellers er det bare noen minutter til Røa Senter som byr på det aller meste av servicetilbud som stor Meny-butikk, sportsforretninger, kaféer, vinmonopol, bank, post i butikk, apotek, bibliotek, m.m. På Røa finner du dessuten treningssenteret Evo og Røa bad med svømmehall og Elixia. Tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren, med koselige turstier i Mærradalen, som videre fører til Bogstad, Sørkedalen, Nordmarka, og til Skøyen og Frognerparken.

Det er barne- og ungdomsskoler i umiddelbar nærhet. Bl.a. Steinerskolen, Hovseter ungdomsskole, Huseby barneskole og Voksen barneskole, samt Persbråten vgs. Det ligger flere barnehager i området. Flere barnehager i nærområdet, deriblant Frantsebråten og Snippen barnehage.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 950 000,-

Fellesgjeld

Kr 115 582,-

Totalpris

Kr 4 065 582,-

Felleskostnader

Kr 3 586,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

1

Byggeår

1951

Soverom

2

Primærrom

73m2

Bruksareal

73m2

Tomt

47535m2

KR-kode

171844

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Flyveien 15, 0770 Oslo

Gnr. 32, bnr. 568 i Oslo kommune.

Leil.nr.103/2012, andelsobligasjon/aksjebrev nr 159.

Luftforsvarets Byggelag AS AS, org.nr. 921 242 786

Tomten

Eiet tomt på 47.535 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Boligen disponerer ingen parkeringsplass, men boligaksjeselskapet har 37 garasjer der 35 av dem leies ut til beboerne, mens 2 av dem benyttes av

vaktmesteren. Leieprisen er 500 kr pr måned. Aksjelaget har også biloppstillingsplasser som disponeres etter førstemann til mølla prinsippet. Ta kontakt med megler vedr. hvor mange som står på venteliste.

Byggelaget har 8 ladeplasser for el-biler på baksiden av blokken. Disse ladeplassene er kun for byggelagets beboere, og plassene kan benyttes hele døgnet. Beboere som ønsker tilgang til ladestasjonen må ta kontakt med styret. Det inngås da en kontrakt, månedsprisen er på 200 kr. En får utdelt et parkeringskort som må være synlig i bilens 4 vindu. Styret oppfordrer beboerne til å flytte bilen umiddelbart når den er ladet, da det til tider er

stor rift om plassene.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 73 kvm

Totalt primærrom: 73 kvm

Bruksareal:

Leilighet 73 kvm.

Primærrom:

Leilighet :

1. etasje 73 kvm: Bad, gang, kjøkken, stue, 2 soverom og wc.

I tillegg disponerer boligen 1 loftsbod med et gulvareal på ca 11 kvm. og 2 kjellerboder påvist av eier på til sammen ca. 14 kvm. BRA.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.07.2018 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Leiligheten ligger hyggelig tilbaketrukket med flotte grønne omgivelser som omkranser blokken. Fra bakkeplan er det enkel adkomst opp til leilighetsplanet med kun en trapp opp til inngangsdøren. Leiligheten har en sydvendt balkong i høy 1.etasje med utsyn mot grøntarealer. Aksjelaget har fine uteområder der det blant annet er muligheter for å dyrke sin egen mat på aksjelagets grønnsaksparseller.

Byggelaget ble tegnet av arkitekt Erling Viksjø og oppført i årene 1948-1952. Bebyggelsen består av ett punkthus på ni etasjer og lavblokker med tre- og fireromsleiligheter i tillegg til hybelhus, barnehage og forretningsbygg. Boligselskapet ble dannet av offiserer i flyvåpnet og sjøforsvaret. I 1953 ble boligfeltet tildelt Sundts premie for god arkitektur. Opplysningene er tatt fra hjemmesiden til byggelaget.

Leiligheten kort oppsummert:

* Sydvendt balkong

* Hjørneleilighet

* Enkel adkomst (høy 1.etg)

* 3 boder

* Sikringsskap med automatsikringer

* 2 soverom

* Separat wc og bad

* Ny kjøkkeninnredning / hvitevarer og parkett på kjøkkenet i 2013

* Nytt overflategulv på soverom 2 /barnerom i 2014

* Beliggende nederst i en blindvei, hvor eneste gjennomgående trafikk er fotgjengere og syklister

* Sentrumsnært

* Aksjelaget disponerer garasjeplasser

* Fine grøntområder på aksjelagets tomt

* Nærhet til marka og flott turmuligheter

* Kort gange til t-bane & buss

* Flere barnehager i området

Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Daglig leder/Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt på tlf. 97 90 91 13 eller k.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!

Entrè:

Entrè med muligheter for å innrede med garderobeskap, kommode, skohylle etc. Det er muligheter for å kle av seg og henge opp ytterjakker på klesstang.

Kjøkken:

Pent kjøkken med god skap- og benkeplass, samt plass til kjøkkenbord ved vinduet. Innredning med profilerte formpressede fronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i heltre med oppvaskkum i porselen som gir en fin detalje på kjøkkenet. Integrert stekeovn, micro, induksjonstopp, kjøl/frys og

oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter. Varmtvannsbereder på antatt 120 l. i benk. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stuen & balkong:

Stuen gir muligheter for å møblere med både spisestuemøblement og sofahjørne. Oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbel er det også rom for. Du har også peisovn i stuen som gir varme og hygge på kalde høstkvelder. Leiligheten ligger i enden av blokken og har derfor et vindu ut fra kortsiden av blokken.

Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong med plass til en liten sittegruppe.

Bad:

Flislagt bad som er innredet med dusjkabinett, benkeskap med servant og opplegg for vaskemaskin. Det er gulvvarme på baderommet.

Det er separat wc utstyrt med toalett. Rommet ble oppgraderte med nye overflater, gulv på toalett og nytt klosett i 2015. Jobben ble utført av tidligere eier, og nåværende selger har ingen dokumentasjon på arbeidet.

Soverom - 2 totalt:

Meget romslig hovedsoverom som gir god plass til dobbeltseng og garderobe. Det er iht. selger installert skyvedørsgarderobe på hovedsoverom i 2014.

Boder:

Leiligheten har 2 kjellerboder og 1 loftsbod.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Gulvvarme i bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1958, iht. mail fra Oslo kommune. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på aksjelagets eiendom:

Dagboknr 11319, tinglyst 28.09.1951, type heftelse: bestemmelse om veg.

Dagboknr. 12636, tinglyst 07.10.1955, type heftelse: bestemmelse om adkomstrett.

Dagboknr. 13723, tinglyst 31.10.1955, type heftelse: best. om garasje/parkering.

Dagboknr. 13727, tinglyst 31.10.1955, type heftelse: best. om garasje/parkering.

Dagboknr. 13728, tinglyst 31.10.1955, type heftelse: best. om garasje/parkering.

Dagboknr. 12880, tinglyst 31.10.1956, type heftelse: best. om vann/kloakkledning.

Dagboknr. 5963, tinglyst 02.06.1958, type heftelse: best. om vann/kloakkledning.

Dagboknr. 16956, tinglyst 19.11.1966, type heftelse: best. om garasje/parkering.

Dasgboknr. 16957, tinglyst 19.11.1966, type heftelse: best. om garasje/parkering.

Dagboknr. 11580, tinglyst 21.06.1973, type heftelse: skjønn - gjelder ekspropriert areal.

Dagboknr. 54815, tinglyst 18.08.1988, type heftelse: erklæring/avtale: som gir Oslo Lysverk rett til å ha en nettastasjon stående på aksjelagets tomt, m.m.

Dagboknr. 26868, tinglyst 02.05.1989, type heftelse: erklæring/avtale: om gir Oslo Lysverk rett til å ha en nettastasjon stående på aksjelagets tomt, m.m.

Følgende servitutter er ikke funnet av megler, men følger aksjelagets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for inneholdet av disse:

Servitutt tinglyst 13.09.1945 med dagboknr. 11413 - BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE.

Servitutt tinglyst 02.01.1948 med dagboknr. 49 - BESTEMMELSE OM VEG.

Servitutt tinglyst 10.02.1948 med dagboknr. 1307 - BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

Servitutt tinglyst 30.06.1948 med dagboknr. 6931 - ERKLÆRING/AVTALE.

Servitutt tinglyst 12.08.1948 med dagboknr.8408 - BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

Servitutt tinglyst 25.11.1948 med dagboknr. 12284 - ERKLÆRING/AVTALE.

Servitutt tinglyst 24.02.1949 med dagboknr. 2103 - BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

Servitutt tinglyst 28.06.1949 med dagboknr. 7501 - BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

Servitutt tinglyst 09.12.1949 med dagboknr.14651 - BESTEMMELSE OM VEG.

Servitutt tinglyst 21.12.1949 med dasgboknr. 15356 - BESTEMMELSE OM VEG.

Servitutt tinglyst 25.10.1950 med dagboknr. 11632 - BESTEMMELSE OM VEG.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Les mer om dette i aksjelagets vedtekter.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Luftforsvarets Byggelag AS aksjelag. Adressene er: Stasjonsveien 64 og 66, Luftfartsveien 2-4-6-8-10-12-14-16 og 18, Landingsveien 1-3-5-7-9, samt Flyveien 1-3-5-7-9-11-13 og 15.

Aksjelaget har egen hjemmeside: Byggelaget har en egen hjemmeside: www.luftforsvaretsbyggelag.no.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Aksjelaget består av 162 leiligheter, næringsbygget med adresse Luftfartsvn 18, 9 hybler + barnehage i Flyvn 11.

Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Det skal være navneskilt på postkassene. Dette kan bestilles hos vaktmesteren.

Det er fellesvaskeri for beboere som kan benyttes etter fastsatte bestemmelser.

Luftforsvarets Byggelag AS arbeider med omdanning av byggelaget/aksjelaget til et eierseksjonssameie. Styret har opplyst følgende til megler skrevet følgende: "Byggelaget betaler for dokumentavgift og tinglysning av skjøte, så dette vil ikke påvirke husleien eller fellesgjelden. Når vi går over til sameie, vil vi få en annen husleiebrøk enn den vi har i dag. Når det gjelder leiligheten til Myrold, har den i dag 3 586.- og vil stige til maks 3 699.- (113.-) dette er ved 50/50 deling, og det er den vi tenker å gå for. Vi har de siste årene lagt på husleien annenhvert år 5-10 %, og det ble gjort i år, så tror ikke det blir økning av fellesgjeld. Det vedtas i så fall på årsmøte/generalforsamling i 2019". Megler gjør oppmerksom på at det kan skje forandringer/uforutsette ting underveis i en slik prosess og at kjøper overtar ansvaret og risikoen ved dette.

Videre har styret i boligaksjeselskapet opplyst at det ikke er avklart hvilken sameierbrøk det eventuelt blir på leiligheten. Foretningsfører opplyser pr.d.d. at seksjoneringsbegjæringen ennå ikke er klar for innsendelse men er under utarbeidelse, samt at heller ikke sameierbrøken er tatt stilling til. Styret har opplyst at de regner med at seksjoneringen er ferdig rundt nyttår 2018/19. Innsending av søknad til Plan- og byggningsetaten er planlagt i september 2018. Kjøper forplikter seg til å bidra til gjennomføringen av ovennevnte prosess dersom boligen (aksjene) gjøres opp og overtas før omgjøringen til eierseksjonssameie er avsluttet.

Det er i alt 3 boder som leiligheten disponerer iht. opplysninger fra styreformannen i boligaksjeselskapet. Det foreliggerer ingen avtale eller annen regulering av dette som er dokumentert og det er således ikke er etablert sikkerhet for disponeringen av bodene. Kjøper må derfor legge til grunn at det kan bli en annen fordeling av bodene i fremtiden. For.fører opplyser til megler pr. mail den 16.08.2018 at det som ligger i forslaget nå er at boder og parkeringsplasser er fellesareal og fordeles av styret. De som har kjøpt bod for utbygging for dette inn i sin bruksenhet. Kjøper overtar ansvaret og risikoen for dette.

Foretatte påkostninger de senere år:

- Soilrør ble fornyet 2014

- Rehabilitert pipene i byggelaget.

- Delvis skiftet branndører på loftene og i kjellerne.

- Vinduer i nesten hele byggelaget ble skiftet i 2010

- Utskifting av callinganlegg/ porttelefoner/ ringeklokker og postkasseskilt.

- Rens/ støvsuging av ventilasjonskanaler/ ventilasjonspiper.

- Asfalterte alle hullene på fortauene utenfor Landingsveien 1- 9, samt hullene til den kommunale veien ned til Stasjonsveien 64/66.

Planlagte påkostninger:

- Balkonger:

Utvidelse av 3- roms balkongene (Flyveien og Luftfartsveien) vs rehabilitering av disse. Søknad om utvidelse er nå under behandling hos Plan- og Bygningsetaten i Oslo etter å ha vært hos Byantikvaren. Byantikvaren anbefaler ikke utvidelse, noe som både styret, vår prosjektleder i Abbl og vår arkitekt er sterkt uenig i. Vi jobber fortsatt med å få igjennom våre synspunkter og argumentasjon til Plan- og Bygningsetaten. Styret bør også vurdere om balkongene i 4-romsleilighetene (Flyveien, Luftfartsveien,Landingsveien og Stasjonsveien) skal rehabiliteres samtidig. Styret bør etter endelig svar fra Plan- og Bygningsetaten ha en ekstraordinær Generalforsamling/ Årsmøte som orienterer om saken, deretter ha en avstemming på hva aksjeeierne /seksjonseierne ønsker.

- Flyveien 11:

Søknad om ombygging er nå under behandling hos Plan- og Bygningsetaten i Oslo etter å ha vært hos Byantikvaren. Byantikvaren er positiv til ombyggingen, men hadde noen krav som vil bli rettet av vår arkitekt og prosjektleder i Abbl. Styret bør etter endelig svar fra Plan- og Bygningsetaten ha en ekstraordinær Generalforsamling/ Årsmøte som orienterer om ombygging kontra oppussing/ fortsatt utleie av hybler. Deretter avstemming på hva aksjeeierne /seksjonseierne ønsker.

- Garasjer:

Garasjene som står utenfor Stasjonsveien 64/66 og de som står mellom Luftfartsveien 8/10, samt utenfor Flyveien 13/15 er i så dårlig forfatning at de bør rives på sikt. Spørsmålet blir om det bør bygges nye eller heller etablere biloppstillingsplasser på stedet. Plan- og Bygningsetaten i Oslo vil nok ikke godkjenne nye garasjer slik som de er plassert nå, iht. skriv fra generalforsamlingen.

- Dører:

Styret har innhentet anbud på nye inngangsdører og kjellerdører. Pris ca. 2- 2 ½ millioner for utskifting av 33 dører.

Planlagte styreaktiviteter 2018:

- Seksjonering av Byggelaget/ aksjelaget til sameie, derav å skrive Vedtekter og Husordensregler m.m.

- Leie ut og/eller selge vaktmesterleiligheten i Flyveien 13 på Finn.no.

- Utbedring av vannlekkasjen i taket i Landingsveien 7, sjekke om flere tilsvarende bygg har samme mangel.

- Utbedring av yttervegg Landingsveien 5, østre vegg. Det er sannsynligvis fuktighetsinntrenging og frostspreng i teglsteinen. Området utenfor sperret av da stein og større flak av puss har falt av, utbedre skadene så fort som været tillater det.

- Drenering og mulig vanninntrenging til alle kjellerne bør også sjekkes.

- Oppfølging av prosjektet for rehabilitering av fasade og balkonger i Flyveien 13, deler av murpussen har igjen begynt å flasse av.

Kommentar fra styret på mail:

- Vi har noe etterslep på utvendig piper, snøfangere på tak og noe lekkasje fra tak + østveggen på høyblokken.

Kommende 5-årsperiode:

- Vedlikehold av bygningsmasse, inkludert tak, yttervegg og drenering rundt kjellere.

- Mulig ints. av vannmålere.

- Diverse varmtvannsperedere.

- Prosjekt for overføring av eierskap til byggelagets vann- og avløpsrør til kommunen.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-354GA med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 27.10.1948.

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Pågående plan- og byggesaker i området:

- 200411517 - Reguleringssak: Ny Sørkedalsvei - delplan 5, strekning Stasjonsveien - Makrellbekken, forslag til reguleringsplan.

- 201400896 - Reguleringssak: Stasjonsveien 51 - Dialogfase - Oppføring av boligbygg.

- Flyveien 11: Søknad om ombygging er nå under behandling hos Plan- og Bygningsetaten i Oslo etter å ha vært hos Byantikvaren.

Reguleringsplan S-4514 (som strekker seg på østsiden av blokken): Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Ny Sørkedalsvei - delplan 4: Strekningen Vei 20594 - Stasjonsveien. REGULERINGSBESTEMMELSER FOR OMREGULERING AV TRASÉ FOR NY SØRKEDALSVEI – DELPLAN 4: VEI 20594 – STASJONSVEIEN.

Kommunedelplan for torg og møteplasser Vedtatt 22.04.2009.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

- Ingen lamper medfølger.

- Vaskemaskin kan kjøpes separat.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 3.586,- pr. mnd. og inkluderer:

- renter og avdrag på andel fellesgjeld

- vaktmester

- inernett og kabel-tv fra GET

- renovasjon

- gressklipping

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter, og ble sist regulert opp 10% den 01.07.2018. Styreleder opplyser at felleskostandene justeres ca. 5-10 % opp annenhvert år.

Husleien fordeles slik:

grunnkostnad kr 2 783,-

avdrag fellesgjeld kr 535,-

renter fellesgjeld kr 268,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.13.000 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på

kr 318 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Eiendomsskatt: Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.180,-

- Transportgebyr kr 1.875,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.960.705,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 4.100,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.065.582,-.

Av dette beløpet utgjør kr 115.582,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Vestre Aker
Grunnkrets Holmensletta
Kirkesogn Voksen

Steder i nærheten

Gardeleiren 1.2 km
Voksen kirke 1.3 km
Holmenporten 1.6 km
Røa næringspark 1.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 55.8 km
Sentralstasjon Oslo S 10.3 km
Jernbanestasjon Skøyen jb.st. 4.8 km
T-bane stasjon Holmen T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Hoff 4.4 km
Bussholdeplass Hovseter skole 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Hovseter idrettshall 0.4 km
Idrettsanlegg Voksen flerbrukshall 0.9 km
Treningssenter Hovseter Velvære 0.5 km
Treningssenter EVO Røa 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Rudolf Steinerskolen i Oslo (1-10+vgs kl.) 0.1 km
Huseby skole (1-7 kl.) 0.8 km
Voksen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Holmen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Hovseter skole (8-10 kl.) 0.5 km
Persbråten videregående skole 0.9 km
Ullern videregående skole 3.8 km

Barnehager

Snippen barnehage og foreldrelag (2-6 år) 0.1 km
Frantsebråten barnehage (1-6 år) 0.5 km
Jeppes familiebarnehage 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Røa Senter 1.2 km
Kjøpesenter Vinderen Sentrum 4.5 km
Postkontor Coop Extra Huseby 0.5 km
Postkontor Røa Postkontor 1.2 km
Apotek Vitusapotek Røa 1.2 km
Apotek Apotek 1 Røa 1.3 km
Vinmonopol Røa Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Rema 1000 Stasjonsveien 0.5 km
Dagligvare Extra Huseby 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 0.5 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Gressbanen 1.2 km
Bensin Esso Røa 1.1 km
Bensin Shell/7-Eleven Gressbanen 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 44,6 %
Andel kvinner 55,4 %
Gj.snittalder menn 37,8 år
Gj.snittalder kvinner 47,4 år
Husholdninger med barn 21,7 %
Husholdninger uten barn 78,3 %
Gj.snitt byggeår 1980
Gj.snitt tomtestørrelse 997
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Holmensletta 688 401

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon/fastpris: 25.000,-

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.250,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kristoffer Stormfelt
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?