Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 850 000,- for kr 4 850 000,-

Velkommen til Fougners vei 2 B! Romslig 4-roms selveier med 2 balkonger, garasjeplass og flott utsikt. Oppussingsobjekt med stort potensiale!

Stue

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Balkong med utgang fra kjøkken

Soverom II

Hovedsoverom

Soverom III

Hovedsoverom

Badeværelse

Badeværelse

Vaskerom med wc og servant

Wc på vaskerom

Vaskerom

Entré/gang

Entré/gang

Badeværelse

Utsikt fra Utsikt fra sydvestvendt balkong på ca. 10 kvm.

Utsikt fra balkong sydvestvendt

Utsikt fra balkong på ca. 8 kvm. med utgang fra kjøkken

Flott utsikt over Oslo sentrum

Balkong med utgang fra stue. Sydvestvendt med ettermiddagssol

Balkong

Balkong fra stue

Balkong sydvestvendt fra stue

Balkong fra stue

Balkong med utgang fra kjøkken med morgensol

Balkong med utgang fra kjøkken med morgensol

Fasade Fougners vei 2

Fasade Fougners vei 2

Hyggelig gårdstun

Fasade Fougners vei 2

Fougners vei 2B - 3. Etasje - 2D Plantegning

Carl Berner

Busstopp nærme leiligheten

Carl Berner T-banestasjon

Hasle

Kart over nabolaget

Carl Berner/Frydenberg

Fougners vei 2 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 850 000,-

Carl Berner/Frydenberg: Attraktiv og romslig 4-roms med 2 balkonger, garasjeplass og flott utsikt. Oppussingsobjekt!

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 850 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 287,-
AREAL (P-ROM / BRA)
83 / 83 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv. Fougners vei ligger tilbaketrukket i et rolig villastrøk i rolige omgivelser.

Leiligheten ligger rett ved et sentralt og usjenert boligområde ved Keyserløkka i Oslo. Keyserløkka er en av de få sentrumsnære områdene i Oslo som fortsatt har god plass mellom bygningene og store grønt- og parkområder tilknyttet borettslagene. Her finnes epletrær, flere lekeplasser, isbane om vinteren og parsellhager det er mulig å søke om.

Boligen har gangavstand til god offentlig kommunikasjon og et bredt servicetilbud. Det ligger flere parker og grøntarealer med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet, som bl.a. Kampen park, Tøyenparken med populære Tøyenbadet, Botanisk hage og Valle Hovin m.m. Tøyenparken ligger i skråningen vest for høydedraget fra Ola Narr til Kampen park og skaper flott utsikt mot sentrum og fjorden.

Tøyen togstasjon på Gjøvikbanen ligger på Keyserløkka og er en unik mulighet til å ta toget ut i Nordmarka. Kanonhallen kulturhus ligger i nærområdet og har mange konserter og øvrige arrangementer i løpet av året. Vakre Villa Solhaug kan leies til fester og anledninger. Keyserkiosk er et av områdets fasiliteter - en sjarmerende telefonkiosk fra 60-tallet med "bibliotek" for bokbytting.

Det er flere dagligvarehandlere i området. I tillegg er det kort avstand til alle Oslos handlegater med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Eiendommen har gangavstand til Hasle barneskole, Frydenberg ungdomsskole og Teglverket skole (1-10 trinn). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og

kommunale barnehager. Nærmeste er Keyserløkka barnehage som ligger bare en kort gåtur unna boligen.

Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og det er direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m.

Du vil med andre ord enkelt kunne ta deg rundt i hele sentrum.. Fra Carl Berner kjører T-banelinjene 4,5 og 6. I tillegg har blandt annet 20, 21, 28, 31 og 57-bussen, i tillegg til flybussen, holdeplass her. 31-bussen går døgnet rundt! Trikkens linje 17 går også forbi Carl Berner. Se forøvrig www.ruter.no for mer info.

For den som ønsker å trene innendørs finnes blant annet Fresh Fitness, Elixia, Bare trening og Tøyenbadet i gangavstand fra leiligheten. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbane og tennisbaner.

Barnehager og skoler

Ola Narr barnehage (0-6 år) 0.1 km.*

Lykketrollet familiebhg avd. Frydensgate 0.3 km.

Hammerfestgata barnehage (0-6 år) 0.5 km.

1-7 kl. Hasle skole 0.9 km.

1-7 kl. Sinsen skole 1.1 km.

1-7 kl. Tøyen skole 1.5 km.

1-10 kl. Teglverket skole 0.9 km.

8-10 kl. Frydenberg skole 0.6 km.

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole 0.9 km.

Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 850 000,-

Felleskostnader

Kr 2 287,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

3

Byggeår

1978

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

83m2

Bruksareal

83m2

Tomt

5460m2

KR-kode

54182

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fougners vei 2 B, 0571 Oslo

Gnr. 125, bnr. 24, snr. 14 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 5.460 kvm. som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger en bruksrett til garasjeplass i lukket anlegg (nr. 14). Utenom dette gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 91 kvm.

Totalt bruksareal: 83 kvm.

Totalt primærrom: 83 kvm.

Primærrom:

3. etasje: Bad, vaskerom, entré, kjøkken, stue, wc, 3 soverom.

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 7,2 kvm. med vegger i sponplate utførelse.

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.01.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Frittbærende dekker utført i armert betong, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i betong. Plateslåtte gavlvegger, panelte langvegger. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Vinduer med 2 lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 1977, balkongdører med 2 lags isolerglass datert 1977. Brannklassifisert inngangsdør. Balkong på 10,5 m2, med utgang fra stue, malt betonggulv. Blomsterkasser utført med lecablokker antatt murt fast i underlaget. Blomsterkasser i front i betongutførelse . Vegg mot leilighet er en panelt, isolert bindingsverkskonstruksjon. Manuell markise, rekkverk utført med malt treverk og blomsterkasser, direkte tilgang til bod på 1,8 m2. Balkong på 8 kvm. Utført på betong dekke, tilgang fra kjøkken, malt betonggulv, vegg mot leilighet er en panelt, isolert bindingsverkskonstruksjon. Avrenning mot balkong ytterkant. Rekkverk utført med malt treverk. Gulv kjøkken skadet grunnet vannskade for ca 20 år siden.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder flere forhold i rapporten merket med TG2 samt bad merket med TG 3 da det har behov for full rehabilitering.

Boligen selges som oppusningsobjekt og interssenter bes derfor undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré/gang:

Stor og romslig entré/ gang med rikelig plass til etablering av garderobeskap. God plass til yttertøy og sko.

Stue:

Romslig og lys stue med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement samt spisegruppe. Mulighet for flere møbleringsmuligheter. Eikeparkett på gulv. Fra stuen er det utgang til solrik sydvestvendt balkong på 10 kvm. med fantastisk utsikt.

Kjøkken:

Kjøkken fra byggeår originalt Norema kjøkken. Fronter i profilert malt utførelse, laminert benkeplate, heldekkende stålbenkebeslag med servant og vaskekum. Flislagt vegg over kjøkkenbenk, frittstående hvitevarer. Det er opplegg for kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kanal til luftepipe.

Bad/WC:

Romslig bad med fliser på gulv og vegger. Servant på vegghengt servantskap. Behov for rehabilitering.

Vaskerom:

Praktisk separat vaskerom med servant, tørkeskap og opplegg for vaskemaskin. Direkte tilgang til wc. Behov for rehabilitering.

Hovedsoverom:

Romslig og lyst hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

2 soverom/gjesterom/barnerom:

2 stk. soverom med plass til seng, nattbord og garderobeskap. Kan også benyttes som kontor/gjesterom/hobbyrom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektrisk stråleovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.12.1979. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr. 10071, tinglyst: 05.04.1979: Erklæring/avtale: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet.

For: NOK 10,000. Med prioritet etter første tinglyste erverrsum. Gjelder denne registreringsenheten med flere.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 8 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vei, gjerde, vann og kloakkledninger og skjønn.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Grenseveien sameie, med sameiebrøk 84/4486.

Sameiet består av 47 seksjoner.

Forretningsfører er Mehmet Dinc.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Ny hovedinngangsdør i Fougners vei 2 A

- Asfaltert utenfor inngang til Fougners vei 2 A

Planlagte påkostninger:

- Betongrehabilitering oppstart våren 2018

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommunedelsplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn datert 23.09.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

- Boligen vil bli ryddet, men ikke ytterligere rengjort før overtagelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.287,- pr. mnd. og inkluderer. Byggforsikring, kommunale avgifter, Kabel-TV fra Get, varmtvann, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8500 kwh. pr. år. ( fra 2016 )

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.972.499,-. I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Sinsen Rode 8
Kirkesogn Hasle

Steder i nærheten

Ola Narr - Friluftsområde 0.3 km
Carl Berners plass 0.5 km
Tøyenbadet 0.9 km
Hasle kirke 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.7 km
Sentralstasjon Oslo S 3.3 km
Jernbanestasjon Tøyen 0.8 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 0.3 km
Trikkeholdeplass Carl Berners plass 0.5 km
Bussholdeplass Einars vei 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Tøyen 7-bane 0.8 km
Idrettsanlegg Valle treningsfelt 0.8 km
Treningssenter Fresh Fitness - Carl Berner 0.5 km
Treningssenter Fitness.xpress Hasle Torg 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Teglverket skole (1-10 kl.) 0.9 km
Hasle skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.6 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.9 km
Hersleb videregående skole 1.5 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.6 km

Barnehager

Ola Narr barnehage (0-6 år) 0.1 km*
Lykketrollet familiebhg avd. Frydensgate 0.3 km
Hammerfestgata barnehage (0-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hasle Torg 0.6 km
Kjøpesenter Løren Torg 1.2 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 0.5 km
Postkontor Meny Løren 1 km
Apotek Vitusapotek Carl Berner 0.4 km
Apotek Apotek 1 Rodeløkka - Carl Berner 0.4 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 0.7 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 1.7 km
Dagligvare Bunnpris Grenseveien 0.3 km
Dagligvare Joker Carl Berner 0.5 km
Kiosk/video 7-Eleven Christian Michelsensgate 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Chr. Michelsensgate 0.5 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 0.8 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,7 %
Andel kvinner 48,3 %
Gj.snittalder menn 35,1 %
Gj.snittalder kvinner 34,9 %
Husholdninger med barn 14,6 %
Husholdninger uten barn 85,4 %
Gj.snitt byggeår 1979
Gj.snitt tomtestørrelse 740
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Sinsen Rode 8 1834 1192

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Boligen selges som oppusningsobjekt og interssenter bes derfor undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagmann. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: kr. 50.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kristian Birkan
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Halid Talic
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?