Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 520 000,- for kr 3 520 000,-

Velkommen til Fougstads Gate 49!

Velkommen til Fougstads Gate 49!

Leiligheten har god romløsning og store vindusflater

Hele leiligheten er skjermet for støy og helt uten innsyn

Sovealkove med plass til dobbeltseng - smart oppbevaring under seng

Leiligheten ligger høyt og fritt og har store vindusflater

Lys og hyggelig stue med moderne peisovn.

Stuen

Entre/gang med rikelig garderobeskap

Separat kjøkken med nydelig utsikt over byen

Separat kjøkken med spiseplass

Spisebord med plass til mange gjester

Velutstyrt kjøkken. Vaskemaskin medfølger salget

Kjøkken

Moderne peisovn i stuen- pipeløp er nylig rehabilitert

Hyggelig inngangsparti

Pent flislagt bad, dusjhodet er nytt (juni 2018) og skiftet etter at bildet er tatt

Pent flislagt bad med varmekabler

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på St. Hanshaugen, like ved Alexander Kiellands plass

Bygården ligger på en høyde som gir en flott utsikt fra vinduene

Flott bakgårdshage med sittegrupper og kjøkkenhage mm

Kart

Planskisse

St. Hanshaugen - Særdeles lys og flott leilighet med alkove. Nydelig utsikt og hyggelig felles hage. Bør sees!

Fougstads Gate 49

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 250 000,-

St. Hanshaugen - Særdeles lys og flott leilighet med alkove. Nydelig utsikt og hyggelig felles hage. Bør sees!: St. Hanshaugen - Særdeles lys og flott leilighet med alkove. Nydelig utsikt og hyggelig felles hage. Bør sees!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Prisantydning:
Kr 3 250 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 866,-
Fellesgjeld:
Kr 30 719,-
AREAL (P-ROM / BRA)
42 / 42 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Fougstads gate har en svært attraktiv beliggenhet i et veletablert, rolig og barnevennlig boligområde på "beste" St. Hanshaugen. Et populært og etterspurt boligområde midt i hjertet av Oslo. Her finner du det meste av byens fasiliteter rett utenfor døren, med bl.a. et godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger.

Få minutter unna ligger St. Hanshaugen Senter med bl.a Rema 1000, frisør, post, og renseri. Alexander Kiellands plass finner du rett ned bakken. Ulvetrappa blir rehabilitert nå – adkomsten opp fra Kiellandsplass og opp til leiligheten er majestetisk. Det er gåavstand til det aller meste og området byr på flere fasiliteter slik som kafeer, restauranter, dagligvareforretninger, vinmonopol og treningssentre som f.eks. Myrens sportssenter og SATS Elixia. I nærområdet finner man også flere hyggelig parker; St. Hanshaugen, Kingo parken, Cuba parken samt grøntområdet på Alexander Kiellandsplass med vannspeil.

Voldsløkka og Ilaparken som sørger for gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Langs Akerselva ligger Akerselva Miljøpark, Oslos lengste park, som strekker seg helt fra Maridalen og ned til Operaen i Bjørvika. Liker man å trene utendørs er stiene langs Akerselva et godt alternativ. Frister det å spise ute en kveld kan Tranen by på en hyggelig atmosfære og god pizza.

Skinner solen og man ønsker noe godt i glasset sammen med gode venner kan uteserveringen på Colonel Mustard anbefales. Det spennende utestedet Pauls Boutique kan friste med liveshow, god stemning og mye mer - bare for å nevne noe av hva området tilbyr.

Dette er et område som har alt du trenger i umiddelbar nærhet, og vil du ha et bredere utvalg er det bare knappe ti minutter til hjertet av Løkka, toppen av St. Hanshaugen, Vulkan og Mathallen og 54- eller 34- bussen tar deg til sentrum på noen få minutter. Offentlige kommunikasjon i umiddelbar nærhet; (21-, 33-, 34- og 54-bussen). I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13) samt flybuss.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 250 000,-

Fellesgjeld

Kr 30 719,-

Totalpris

Kr 3 280 719,-

Felleskostnader

Kr 1 866,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1929

Primærrom

42m2

Bruksareal

42m2

Tomt

402m2

KR-kode

4018145

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fougstads Gate 49, 0173 Oslo.

Gnr. 219, bnr. 79 i Oslo kommune.

Andelsnr. 109 i Borettslag Ila Kvartal II A, org.nr. 951 516 503.

Tomten

Flott hage med flere sittegrupper og frukt/bær, urter rett utenfor vinduene. Beboere i «øvre gård» kan også bruke «nedre gård» der det er enda større hage. Pent opparbeidede fellesarealer med plen, hekker, trær, bed og diverse beplantning. Solen er i hagen til ca. kl 15 på sommerstid. Felles festet tomt på 402 kvm.

Selskapet fester tomt av Oslo Kommune for en avtaleperiode på 70 år f.o.m 01.11.1951. (utgår 01.11.2021).

Reguleringstidspunktet for festeavtalen er etter de til enhver tid gjeldende prisforskrifter og i intet tilfelle oftere enn med minst 10 års mellomrom.

Årlig festeavgift er kr 111.590,- og ble sist regulert pr 01.01.2012. Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Nærmeste el bil ladestasjon er i Fougstads Gate 30. Videre er det 102 ladepunkter på Vulkan (17-09).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Varmtvannsbereder fra 1999 på ca. 120 liter er plassert i benkeskap på kjøkkenet.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 47 kvm

Totalt bruksareal: 42 kvm

Totalt primærrom: 42 kvm

Primærrom: 2. etasje 42 kvm: Entré/gang, kjøkken, stue, sovealkove og bad.

I tillegg disponerer boligen 3 boder. En loftsbod på ca. 3 m2 (merket med nr. 3) og 2 boder i kjeller. En på ca. 1 m2 og en på ca. 3,5 m2. Fellesvaskeri. Felles sykkelparkering.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.06.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur. Leiligheten ligger i 2. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller og loft. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong. Vindu i stue fra 2013 utført med 2-lags isolerglass. Vindu på kjøkken utført med 2-lags isolerglass pluss et utvendig koblet glass.

Viinduene er inspisert i regi av brl. i 2018. Brann- og lyddør inngangsdør/leilighetsdør. B-30 dB35.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter med TG 2 og TG 3:

TG 2:

Varmtvannsbereder (1999): Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen. Den anbefalte brukstiden på berederen er 20 år.

Vegger på bad: Det skjolder og misfarging i fugene mellom flisene. Over halvparten av anbefalt brukstid er utløpt. Det ble tatt et fuktsøk med en Protimeter MMS2 uten unormale utslag. Dette er en indikasjon og ingen garanti på baderomskonstruksjonen. Membran i vegg er ikke kontrollert da dette krever større inngrep.

TG 3:

Gulv på bad: Gulvet er tilnærmet flatt uten tilstrekkelig fall mot sluk. Dette kan føre til at vann blir stående uten å renne fritt til sluk. Over halvparten av anbefalt brukstid er utløpt. Ventilasjon på bad: Badet er ikke ventilert.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1. Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Fougstads Gate 49. Leiligheten er luftig og lys med store vindusflater, god takhøyde og flott utsikt! Utsikten er fantastisk og endrer seg hele året, dette unikt med tanke på at leiligheten ligger i 2. etasje, kun en trapp opp fra inngangspartiet. Leiligheten vender i sin helhet mot rolig bakgård. Planløsningen er særdeles god og de store vinduene og en generøs takhøyde gir leiligheten en fantastisk atmosfære som må oppleves. Leilighetens layout gjør at den føles større enn den er og gjør at leiligheten fungerer fint for 2 personer. Her vil du garantert trives!

MATERIALER:

Entré/gang: Entré med god plass til yttertøy og sko i medfølgende garderobeskap og skoskap. Entreen fører deg videre til både kjøkken, stue og bad. Porttelefon med fjernåpner.

Kjøkken: Stort og flott kjøkken med rikelig skap- og benkeplass samt plass til stort spisebord og mange middagsgjester. Det store vinduet med utsikt over byen bidrar til en god atmosfære på kjøkkenet og et hyggelig sted å sitte. Moderne og velutstyrt kjøkkeninnredning med lyse fronter og håndtak i stål. Nisje til vaskemaskin, komfyr og kjøleskap. Ny ventilator fra Bosch i 2017 (Kraftig og stillegående). Heltre benkeplater, lys under overskap og fliser over kjøkkenbenk.

Stue: Flott stue i gjennomført stil med originale tregulv, glatte lyse overflater og moderne peisovn. Stuen er romslig og man kan innrede i flere soner uten å sette romfølelsen på spill. Den moderne peisovnen er en hyggelig detalj i stuen. Pipeløp ble rehabilitert i 2017. Store vindusflatene slipper inn godt med naturlig sollys. Bygården ligger på en høyde som gir en flott utsikt fra vinduene.

Sovealkove: Skjermet alkove med plass til dobbeltseng. Alkoven gir god utnyttelse av plassen og gir det store oppholdsrommet ekstra dybde. Sengen i alkoven innehar praktiske skuffer for ekstra lagringsplass.

Bad: Pent flislagt baderom fra 1999 med varmekabler. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne uten dusjdører/ dusjforheng og vegghengt servant. Nytt dusjhode og slange i 2018.

Gulv: Originalt tregulv er gjennomgående for leiligheten. Heltre eik og furugulv. Fliser og varmekabler på bad.

Vegger: Malt strie. Fliser på bad og over kjøkkenbenk. Stuen er nymalt høsten 2014.

Tak: Malte, slette flater (betongdekker). Romhøyde i stue er 2,77 meter. Installert nye spotter på badet i 2014.

Uteområder: Flott felles bakgård/hage som er til fri benyttelse for alle som bor her. Her er det flott å grille, sole seg eller la barna leke. Her er det også kjøkkenhage hvor beboerne kan dyrke urter, flere sittegrupper mm. Området er inngjerdet, skjermet og solrikt.

Boder: God lagringsplass i boder. Leiligheten disponerer to boder i kjeller samt en loftsbod med «mesaninløsning».

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn i stuen. Pipeløp ble rehabilitert i 2017. Ny varmeovn med glassfront i 2017. Varmekabler i gulv på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1929.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 14.12.1929 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler bestemmelse om brannvegg/dør, bestemmelse om vann og kloakkledninger samt bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger.

I tillegg foreligger festekontrakt med dagbok nr: 310244, tingslyst: 31.12.1953, nye vilkår med dagbok nr: 918080, tinglyst 12.04.1956 og en prioritetsbestemmelse med dagbok nr: 517496, tinglyst: 12.11.1962.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslag Ila Kvartal II A.

Borettslaget består av 131 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Borettslagets hjemmeside: www.borettslag.net/ilakvartal2a/

Fellesvaskeri i borettslaget.

Borettslaget har egen Facebook side.

Foretatt påkostninger de senere år:

Graving og utskifting av avløpsrør utenfor F49 er gjennomført.

Rehabilitering av piper er gjennomført.

2015/16: Reetablering av ventilasjon i kjellerne. Oppgradering av lamper i oppganger og over dører fra hagene.

2014/15: Utskiftning av alle kjeller-og loftsdører. Oppussing av portalen. Inkludert utskifting av ødelagte vinduer. Branntetting av alle småvinduer i oppgangene, slokkeutstyr satt ut og rømningskilt montert i alle fellesarealer.

2013: Tetting av etasjeskillere, videoinspeksjon av piper m.m. Leilighetsinspeksjon, besøk i alle leiligheter. Registrering og veiledning om brannvern, våtrom, ventilasjon, skorstein, skadeforebygging m.m.

2012: Reprasjon av gesism og tak (nederste del av taket på gatesiden).

2011: Skiftet/forsterket portene til hagene.

2008: Utskiftning av vinduer og balkongfelt. Utbedring av piper 6-års plan igangsatt hvor alle pipene skal utbedres.

2007: Oppusning av tre oppganger. Innført ny ordning hvor inntil tre oppganger pr. år blir pusset opp.

2006/07: Utskiftning av kjøkkenstammer. Både vann- og avløpsrør er byttet.

2006: Utskifting av inngangsdør mot gaten. Ny sykkelparkering i nedre gård. Oppgradering av gårdens nøkkelsystem.

2005: Opprustning av nedre bakgård. Utsiftning av soilrør. Oppgradering av brannsikkerhet: Alle leiligheter fikk nye husbrannslanger og nye brannvarslere, både ionsik og optisk varsler, med levetid på batteriene på 10 år.

2004: Balkongdør med isolerglass.

2003: Nye isolerglass i vinduer.

Planlagte påkostninger:

Det er vedtatt og godkjent at loftet skal bygges ut og omgjøres til leiligheter. Prosessen med ferdigattest er igang. Dette fører til inntekter til borettslaget som skal brukes til å finansiere generelt vedlikehold.

Det igangsettes utskiftning av vinduer i borettslaget høsten 2018. Dette vil iht. styreleder finansieres ved lån og inntekter fra loftsutbygging.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Diverse

Følgende medføler ikke ved salg: taklampe på kjøkken og i stue. Mørke hyller i alkoven samt kjøleskap.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 1.866,- pr. mnd. og inkluderer: Internett, trappevask, festeavgift, kommunale avgifter, forretningsførsel, bygg forsikring m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9 000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Netgentel som leverandør av fiber internett. 1 Mbps inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Kjøper må selv tegne innboforsikring. Borettslaget har ingen kollektiv Tv-pakke.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.281.751 Av dette beløpet utgjør kr 30.719,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets Ila Rode 1
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

Ilatrappen 0.1 km
Alexander Kiellands plass 0.3 km
Arkitekt Rivertz plass 0.6 km
Knud Knudsens plass 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49.2 km
Sentralstasjon Oslo S 3.2 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 2.4 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 2.4 km
Trikkeholdeplass Birkelunden 1 km
Bussholdeplass Evald Ryghs gate 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Evald Ryghs plass ballbinge 0.1 km
Idrettsanlegg Hallenhagen ballbinge 1.2 km
Treningssenter Gym Ila 0.5 km
Treningssenter Fresh Fitness St. Hanshaugen 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Ila skole (1-7 kl.) 0.3 km
Sagene skole (1-10 kl.) 1 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 1.1 km
Grünerløkka skole (1-7 kl.) 1.1 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.4 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.9 km
Foss videregående skole 0.7 km
Oslo katedralskole 1.2 km

Barnehager

Waldemars barnehage (0-6 år) 0.5 km
Lovisenberg barnehage (1-6 år) 0.5 km
Løkkeberg barnehage (1-6 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Kiellands Hus 0.3 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 0.5 km
Postkontor Coop Mega Alexander Kiellandsplass 0.3 km
Postkontor Rema 1000 Ila 0.5 km
Apotek Apotek Kiellands Hus 0.3 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen Senter 0.5 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 0.3 km
Dagligvare Coop Mega Alexander Killelandsplass 0.3 km
Dagligvare Rema 1000 Darresgate 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Kiellands Hus 0.3 km
Kiosk/video Deli De Luca A. Kiellandsplass 0.4 km
Bensin Circle K Kiellands plass 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,8 %
Andel kvinner 48,2 %
Gj.snittalder menn 32,9 år
Gj.snittalder kvinner 34,4 år
Husholdninger med barn 18,9 %
Husholdninger uten barn 81,1 %
Gj.snitt byggeår 1975
Gj.snitt tomtestørrelse 337
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Ila Rode 1 1006 608

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris kr.35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?