Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 350 000,- for kr 6 350 000,-

Velkommen til Fredrikke Qvams gate 23

Entré

Entré

Ny rentbrennende peisovn

Lys og romslig stue med mye naturlig lys

Sørvestvendt balkong

Sol fra 12 - 20.30 på sommeren

Tillatt med elektrisk grill

Stue

Spisestue

God plass til middagsgjester

Spisestue/soverom

Hovedsoverom med utsikt til Grefsenkollen på høst/vinter

Godt med oppbevaringsplass

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 2

Kjøkken

Kjøkken

Plass til frokostbord

Nye varmekabler og gulvfliser i 2011

Dusjnisje

Opplegg for vaskemaskin

Toalett på eget rom

Utsikt fra soverom

Fasade

Kart

Bakgård

Bakgård

Akerselva

Alexander Kiellands Plass

Mathallen og Vulkan

St. Hanshaugen

St. Hanshaugen senter

Plantegning

Alternativ plantegning

St. Hanshaugen

Fredrikke Qvams gate 23

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 100 000,-

St. Hanshaugen: Opprinnelig 4-roms endeleilighet med stor balkong | Barnevennlig område | Nærhet til sentrum | Utsikt til Grefsenkollen

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 6 100 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 904,-
Fellesgjeld:
Kr 157 854,-
AREAL (P-ROM / BRA)
89 / 89 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet i en rolig og tilbaketrukket gate på St. Hanshaugen, like ved Alexander Kiellands plass og Vulkan. Området har et rikt utvalg av butikk-, service- og kulturtilbud med diverse kaféer, restauranter, gallerier, parker, skoler, butikker, spa- og treningssentre. I umiddelbar nærhet finner du St. Hanshaugen senter med blant annet dagligvare, apotek, solarium og Fresh Fitness treningssenter.

Få minutters gange til Kiellands Hus med diverse forretninger og servicefasiliteter, vinmonopol med mer. Parkområdet på Alexander Kiellands plass er omringet av hyggelige restauranter og serveringssteder med uteservering i sommerhalvåret. Kort gangavstand til Vulkan med blant annet Oslos første mathall. I Mathallen finner du spesialbutikker, kaféer og spisesteder. I tillegg arrangeres det en rekke matrelaterte aktiviteter som konferanser, kurs, messer og konkurranser.

Akerselva ligger også like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, ned til sentrum i sør og til Maridalsvannet i nord. Det er også grønn turløype til Sognsvann, samt flere gode sykkelmuligheter til Maridalen og Ullevålseter. Langs Akerselven arrangeres det årlig "elvevandring" som har blitt en voksende kulturbegivenhet for både store og små. Akerselva byr på industrihistorie, flotte broer og fossefall.

På den andre siden av Akerselva ligger Grünerløkka med et rikt utvalg av forretninger, nisjebutikker, gallerier, parker, restauranter, konsertscener, samt et yrende kafé- og uteliv, i behagelig gangavstand fra leiligheten. I tillegg er populære områder som Youngstorget, Egertorget/Karl Johans gate, Nationaltheatret og Hegdehaugsveien/Bogstadveien bare 15 minutters gange unna.

Leiligheten har god tilknytning til kollektivtransport med buss nr. 21 og 33 og flybuss ved Falck Ytters plass, buss nr. 37 og 33 ved Stensberggata og buss nr 34 og 54 ved Telthusbakken. Frister ikke buss er det også stativ for bysykkel ved St.hanshaugen senter, 2 minutter fra leiligheten.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Akersbakken barnehage

Akersveien barnehage

Barne- og ungdomsskoler:

1-7 kl. Ila skole

1-10 kl. St. Sunniva skole

1-7 kl. Møllergata skole

1-10 kl. Sagene skole

8-10 kl. Kristelig Gymnasium

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole

8-10 kl. Fagerborg skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Leiligheten har enkel adkomst med kollektivtrafikk. Buss nr. 21 og 33 stopper ved Falck Ytters plass, kun 2 minutters gange fra leiligheten, og buss nr. 37 stopper i Stensberggata, ca. 7 minutters gange fra leiligheten. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 100 000,-

Fellesgjeld

Kr 157 854,-

Totalpris

Kr 6 257 854,-

Felleskostnader

Kr 3 904,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1951

Soverom

3

Primærrom

89m2

Bruksareal

89m2

Tomt

7068m2

KR-kode

56.18117

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fredrikke Qvams gate 23, 0172 Oslo

Gnr. 218, bnr. 3 i Oslo kommune.

Leil.nr. 4011, andelsnr. 106,

Akersbakken borettslag, org.nr. 948 817 705

Tomten

Eiet tomt på 7.068 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Området er opparbeidet med plen og beplantning.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Det er i tillegg flere garasjeanlegg i området med mulighet for kjøp/leie av garasjeplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 95 kvm

Totalt bruksareal: 89 kvm

Totalt primærrom: 89 kvm

Primærrom:

Entré, bad, wc, stue, spisestue, kjøkken og 2 soverom: 89 kvm

I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på 7,4 og 1,2 kvm, samt en loftsbod med gulvareal på ca. 11 kvm (skråtak).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.11.2018 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i armert betong. Saltak tekket med takstein. Grunnmur i murkonstruksjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten er det gitt tilstandsgrad 2 på baderom grunnet alder. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og innbydende 4-roms endeleilighet med svært sentral beliggenhet på St. Hanshaugen. God takhøyde og utgang til stor sørvestvendt balkong. Fra soverommene er det utsikt til Grefsenkollen. Flislagt bad og toalett, laminat på soverom 2, samt parkett i øvrige rom.

Entré:

Leiligheten har et romslig og praktisk inngangsparti med rom for sko og yttertøy. Fra entréen er det inngang videre til alle rom.

Stue:

Stor og lys stue med god plass til sofaseksjon, bokhyller og tv-møblement. Ny rentbrennende peisovn i stuen som gir god varme og hygge på kalde vinterdager. På sommerhalvåret kan man ta turen ut på 5,8 kvm sørvestvendt balkong.

Kjøkken:

Kjøkken fra 2002 med god skap- og benkeplass. Her er det mulighet til å forlenge kjøkkenbenken, eller beholde dagens løsning for å ha rom til et frokostbord. Kjøkkenet består av slette skapfronter, heltre benkeplate med flislagt bakvegg, 1 og 1/2 oppvaskkum og frittstående hvitevarer. Varmtvannbereder er plassert i underskap ved oppvaskkum. Kjøleskap medfølger ikke.

Ved å flytte kjøkkenet ut til tilstøtende vegg i stuen kan man etablere et ekstra soverom i leiligheten. Se alternativ plantegning.

Spisestue:

Spisestuen befinner seg i hjørnet av leiligheten, tilknyttet stuen. Rommet har sørvendt vindu og er det rommet selger opplever som det lyseste på dagtid. Her er det god plass til stor spisestue, i tillegg til reoler/skap. Rommet er opprinnelig et soverom, og kan enkelt tilbakestilles ved å sette inn en dør i åpning mot stuen.

Hovedsoverom:

Det største soverommet i leiligheten ligger lengst fra stuen, og vender øst mot bakgård. Når løvet faller har man flott utsikt over til Grefsenkollen. Rommet har plass til dobbeltseng, kommoder og skyvedørsgarderobe. Kommoder mot yttervegg medfølger, taklampe medfølger ikke.

Soverom 2:

Rommet egner seg godt som gjesterom, barnerom eller kontor. Her er det plass til seng, arbeidspult og rikelig med oppbevaring.

Bad:

Flislagt bad med varmekabler pusset opp i regi av borettslaget i 2002. Nye gulvfliser og varmekabler i 2015. Baderommet består av dusjnisje med vegg i glassbyggerstein, innfliset benkeplate med servant og opplegg for vaskemaskin.

Toalett:

Toalett på eget rom. Rommet består av et toalett og servant med kaldtvann. Taklampe medfølger ikke.

Balkong:

Leiligheten har en stor og solrik balkong på 5,8 kvm som på sommeren blir en forlengelse av stuen. Her er det plass til sittegruppe/daybed og grill. Balkongen vender sydvest og har sol fra kl. 12 til 20:30 på sommeren.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og peisovn. Elektriske varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 18.11.1952, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet Kommunens rett til tilgang på og vedlikehold av vann- og avløpsledninger på borettslaget eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Akersbakken borettslag.

Borettslaget består av 152 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS,

tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe eller sjenanse for andre beboere.

Foretatte påkostninger de senere år:

2017: Borettslaget har gjennomgått et større vedlikeholdsprosjekt i 2017. Dette innebar blant annet rehabilitering av piper, bunnledninger, nye rør og stoppekraner i kjeller, oppgraderinger i vaskerom, rens av ventilasjonsanlegg i leiligheter og maling.

2014: Oppgradering av bakgården

2011: Montert snøfangere på taket

2009: Branndører kjeller og loft

2008: Nye ytterdører

2002: Rehabilitering av bad inkludert rørledninger og avløp

Planlagte påkostninger:

I perioden 2019-2023 skal det lages ny plan for videre vedlikehold og utvikling av borettslaget. Forslag skal diskuteres på neste beboermøte i januar, og videre saksgang fremmes på generalforsamling 27. mai 2019. Det er planlagt en økning i fellesutgiftene med 3 % fra 1. mars 2019.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 25.10.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.904,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, kabel-tv, internett (20 mbit), renter og avdrag, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forsikringer, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 3% fra 01.11.2018.

Felleskostnadene fordeles slik:

Fellesutgifter: kr 2.966,-

Renter og avdrag: kr 938,-

I tillegg faktureres eiendomsskatt kvartalsvis gjennom fellesutgiftene. For 2018 har eiendomsskatten vært kr 163,- som gir fellesutgifter på kr 4.067,- hver 3. måned.

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.915,- pr. år. / 12.955 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 6.265.942,-. Av dette beløpet utgjør kr 157.854,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,- Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets Gamle Aker Rode 3
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

Alexander Kiellands plass 0.5 km
Gassverkstomta 0.6 km
Ilatrappen 0.6 km
Knud Knudsens plass 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49.1 km
Sentralstasjon Oslo S 2.8 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.7 km
T-bane stasjon Stortinget T-banestasjon 1.5 km
Trikkeholdeplass Olaf Ryes plass 1 km
Bussholdeplass Falck Ytters plass 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Evald Ryghs plass ballbinge 0.6 km
Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 1 km
Treningssenter Fresh Fitness St. Hanshaugen 0.2 km
Treningssenter SiO Athletica Vulkan 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Ila skole (1-7 kl.) 0.3 km
St. Sunniva skole (1-10 kl.) 0.8 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 1.1 km
Sagene skole (1-10 kl.) 1.1 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.8 km
Oslo katedralskole 0.7 km
Foss videregående skole 0.8 km

Barnehager

Akersbakken barnehage (1-5 år) 0.1 km
Akersveien barnehage (1-5 år) 0.4 km
Den jødiske barnehage (1-5 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 0.2 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 0.5 km
Postkontor Rema 1000 Ila 0.2 km
Postkontor Coop Mega Alexander Kiellandsplass 0.5 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen Senter 0.2 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen 0.5 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 0.5 km
Dagligvare Rema 1000 Ila 0.2 km
Dagligvare Coop Prix Waldemar Thranesgate 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Kiellands Hus 0.5 km
Kiosk/video Deli De Luca St.Hanshaugen 0.5 km
Bensin Circle K Kiellands plass 0.5 km
Bensin Uno-X Fredensborg 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,8 %
Andel kvinner 51,2 %
Gj.snittalder menn 32,3 år
Gj.snittalder kvinner 31,6 år
Husholdninger med barn 15,9 %
Husholdninger uten barn 84,1 %
Gj.snitt byggeår 1977
Gj.snitt tomtestørrelse 658
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Gamle Aker Rode 3 2059 1353

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?