Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 450 000,- for kr 4 450 000,-

Velkommen til Fredrikke Qvams gate 25

Entré med innbygde garderobeskap

Entré

Stue

Store deler av leiligheten er nymalt i desember 2018

Stue

Stue

Pipeløp rehabilitert i 2017

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Hovedsoverom

Vindu ut mot rolig bakhage

Gjennomgående leilighet

Soverom 2

Soverom 2

Bad

Ny silikonfuge langs badekar

Elektriske varmekabler i gulvet

Fasade

Kart

Bakgård

Bakgård

St. Hanshaugen

Akerselva

Mathallen

Alexander Kiellands plass

St. Hanshaugen senter rett ved leiligheten

Plantegning

St. Hanshaugen

Fredrikke Qvams gate 25

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 500 000,-

St. Hanshaugen: Pen 3-roms leilighet i rolig og barnevennlig område | Nærhet til sentrum | Fine turområder | Lave omkostninger

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 143,-
Fellesgjeld:
Kr 125 904,-
AREAL (P-ROM / BRA)
70 / 70 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet i en rolig og tilbaketrukket gate på St. Hanshaugen, like ved St. Hanshaugen park, Alexander Kiellands plass og Vulkan. Området har et rikt utvalg av butikk-, service- og kulturtilbud med diverse kaféer, restauranter, gallerier, parker, skoler, butikker, spa- og treningssentre. Flere populære butikker i Ullevålsveien. I umiddelbar nærhet finner du St. Hanshaugen senter med blant annet dagligvare, apotek, solarium og Fresh Fitness treningssenter.

Få minutters gange til Kiellands Hus med diverse forretninger og servicefasiliteter, vinmonopol med mer. Parkområdet på Alexander Kiellands plass er omringet av hyggelige restauranter og serveringssteder med uteservering i sommerhalvåret. Kort gangavstand til Vulkan med blant annet Oslos første mathall. I Mathallen finner du spesialbutikker, kaféer og spisesteder. I tillegg arrangeres det en rekke matrelaterte aktiviteter som konferanser, kurs, messer og konkurranser.

Kort vei til parken på St. Hanshaugen, et flott turområde med gressplener, scene, uteservering på sommeren, grillmuligheter og fine gangstier for tur/trening.

Akerselva ligger også like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, ned til sentrum i sør og til Maridalsvannet i nord. Det er også grønn turløype til Sognsvann, samt flere gode sykkelmuligheter til Maridalen og Ullevålseter. Langs Akerselven arrangeres det årlig "elvevandring" som har blitt en voksende kulturbegivenhet for både store og små. Akerselva byr på industrihistorie, flotte broer og fossefall.

På den andre siden av Akerselva ligger Grünerløkka med et rikt utvalg av forretninger, nisjebutikker, gallerier, parker, restauranter, konsertscener, samt et yrende kafé- og uteliv, i behagelig gangavstand fra leiligheten. I tillegg er populære områder som Youngstorget, Egertorget/Karl Johans gate, Nationaltheatret og Hegdehaugsveien/Bogstadveien bare 15 minutters gange unna.

Leiligheten har god tilknytning til kollektivtransport med buss nr. 21 og 33 og flybuss ved Falck Ytters plass, buss nr. 37 og 33 ved Stensberggata og buss nr 34 og 54 ved Telthusbakken. Frister ikke buss er det også stativ for bysykkel ved St.hanshaugen senter, 2 minutter fra leiligheten.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Akersbakken barnehage

Akersveien barnehage

Barne- og ungdomsskoler:

1-7 kl. Ila skole

1-10 kl. St. Sunniva skole

1-7 kl. Møllergata skole

1-10 kl. Sagene skole

8-10 kl. Kristelig Gymnasium

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole

8-10 kl. Fagerborg skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Leiligheten har enkel adkomst med kollektivtrafikk. Buss nr. 21 og 33 stopper ved Falck Ytters plass, kun 2 minutters gange fra leiligheten, og buss nr. 37 stopper i Stensberggata, ca. 7 minutters gange fra leiligheten. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 125 904,-

Totalpris

Kr 4 625 904,-

Felleskostnader

Kr 3 143,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1952

Soverom

2

Primærrom

70m2

Bruksareal

70m2

Tomt

7068m2

KR-kode

56.18135

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fredrikke Qvams gate 25, 0172 Oslo

Gnr. 218, bnr. 3 i Oslo kommune.

Leil.nr. 1014, andelsnr. 14,

Akersbakken borettslag, org.nr. 948 817 705

Tomten

Eiet tomt på 7.068 kvm som tilhører borettslaget. Området er opparbeidet med plen, busker og sittegrupper. Nedgravd søppelcontainer.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Det er i tillegg flere garasjeanlegg i området med mulighet for kjøp/leie av garasjeplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 kvm

Totalt bruksareal: 70 kvm

Totalt primærrom: 70 kvm

Primærrom:

Entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom: 70 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 9 kvm og en loftsbod med gulvareal på ca. 10 kvm (skråtak).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.01.2019 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i armert betong. Saltak tekket med takstein. Grunnmur i murkonstruksjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten er det gitt tilstandsgrad 2 på baderom grunnet alder. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Gjennomgående 3-roms leilighet i populært og barnevennlig området på St. Hanshaugen. Leiligheten fremstår som pen, velholdt, har god planløsning og godt egnet for småbarnsfamilier. Store deler av leiligheten ble malt i desember 2018. Overflater består i hovedsak av slette, malte vegger og parkettgulv.

Entré:

Leilighetens inngangsparti har god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Innbygget garderobeskap sammen med hyller langs tak gir ytterligere oppbevaringsmuligheter. Fra entréen er det inngang til bad, kjøkken, ett soverom og stue. Taklampe i entré medfølger ikke.

Stue:

Romslig stue med plass til både spisebord og sofaseksjon. Store vinduer ut mot rolig gate, og gjennomlys fra vindu på soverom, gir godt med naturlig lys. Stuen har peisovn med pipeløp rehabilitert i 2017. Hele stuen ble malt i desember 2018.

Kjøkken:

Kjøkken på eget rom med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet består av profilerte skapfronter, enkel oppvaskkum, innfelte hvitevarer og laminat benkeplate (ny 2012) med flislagt bakvegg. God plass til frokostbord, som eventuelt kan erstattes med ytterligere kjøkkenskap. Fra kjøkkenet er det vindu ut mot bakhage. Varmtvannsbereder plassert i benkeskap. Taklampe medfølger ikke.

Hovedsoverom:

Stort hovedsoverom med garderobeskap og plass til dobbeltseng. Innbygget skap for ytterligere oppbevaring. Utsyn mot rolig bakhage.

Soverom 2:

Begge soverommene er av god størrelse. Her er det plass til dobbeltseng, eller enkeltseng sammen med arbeidspult og garderobeskap. Rommet egner seg godt som gjesterom, kontor eller barnerom.

Bad:

Flislagt bad pusset opp i regi av borettslaget. Badet består av toalett, frittstående servant, speilskap og badekar med dusjhode. Elektriske varmekabler i gulv på badet.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og peisovn. Elektriske varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 18.11.1952, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet kommunens rett til tilgang på og vedlikehold av vann- og avløpsledninger på borettslaget eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Akersbakken borettslag.

Borettslaget består av 152 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS,

tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe eller sjenanse for andre beboere.

Foretatte påkostninger de senere år:

2017: Borettslaget har gjennomgått et større vedlikeholdsprosjekt i 2017. Dette innebar blant annet rehabilitering av piper, bunnledninger, nye rør og stoppekraner i kjeller, oppgraderinger i vaskerom, rens av ventilasjonsanlegg i leiligheter og maling.

2014: Oppgradering av bakgården

2011: Montert snøfangere på taket

2009: Branndører kjeller og loft

2008: Nye ytterdører

2002: Rehabilitering av bad inkludert rørledninger og avløp

Planlagte påkostninger:

I perioden 2019-2023 skal det lages ny plan for videre vedlikehold og utvikling av borettslaget. Forslag skal diskuteres på neste beboermøte i januar, og videre saksgang fremmes på generalforsamling 27. mai 2019. Det er planlagt en økning i fellesutgiftene med 3 % fra 1. mars 2019.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 25.10.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.143,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, kabel-tv, internett (20 mbit), renter og avdrag, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forsikringer, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 3% fra 01.11.2018.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: kr 2.387,-

Renter og avdrag: kr 756,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.000,- pr. år. / 16.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.633.992,-. Av dette beløpet utgjør kr 125.904,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?