Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 10 000 000,- for kr 10 000 000,-

Velkommen til vakre gabels gate 40

2 stuer på rad med store vindusflater

På varme sommerdager blir balkongen nærmest en forlengelse av spisestuen

Nydelig balkong utenfor spisestuen

Lekker stue med generøs takhøyde

Stuen er smakfullt innredet

Stue

Spisestue - heltre mørkrøkt eikegulv lagt i fiskebensmønster

Spisestue med plass til mange middagsgjester

Spisestuen

Påkostet og innholdsrikt kjøkken

Kjøkken med integrert teknisk utstyr

Kjøkken med benkeplater i kompositt

Kjøkken

Detaljbilde

Østvendt balkong

Entré/gang

Entré med garderobeskap

Gang med wc-rom til gjester

Wc-rommet er lett tilgjengelig fra entréen

Leiligheten har flere spesialtilpassede skap og garderober. Opplegg til vaskemaskin her.

Hovedsoverommet vender inn mot de fredelige omgivelsene i bakgården

Hovedsoverom med garderobeskap

På soverommet opplever du den deilige komforten av å kunne tusle direkte inn til badet

Hovedsoverommet er av god størrelse og oppleves ekstra innholdsrikt av et tilknyttet, separat omkledningsrom

Hovedbad med varmekabler og lekre fliser

Hovedsoverom

Omkledningsrommet egner seg forøvrig også som barnerom eller kontor.

Deilig omkledningsrom innenfor hovedsoverommet

Lekkert bad i tilknytning til hovedsoverom

Dekorative veggfliser fra Fired Earth samt armaturer og tilbehør i kobber

Dekorative veggflisene fra Fired Earth

Soverom nummer to vender også inn mot de fredelige omgivelsene i bakgården og er delikat innredet med mørke gulv og dempede veggflater.

Soverom 2 med downlights i tak

Nybygget bad i tilknytning til soverom nummer to

Badet er innredet i 2018

Utsikt fra balkongen

Vakker fasade med forhave

Gabels gate 40

Lademulighet for El bil like utenfor leiligheten. Området har beboerparkering

Planskisse

Gimle/Frogner - Utsøkt, nydelig 4-roms med balkong i vakker gård med forhage. Oppusset 2018. Fyring og v.vann inkl.

Gabels gate 40

Vis på kart

Prisantydning

Kr 9 800 000,-

Gimle/Frogner - Utsøkt, nydelig 4-roms med balkong i vakker gård med forhage. Oppusset 2018. Fyring og v.vann inkl.: Gimle/Frogner - Utsøkt, nydelig 4-roms med balkong i vakker gård med forhage. Oppusset 2018. Fyring og v.vann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 9 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 930,-
Fellesgjeld:
Kr 121 564,-
AREAL (P-ROM / BRA)
98 / 98 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Gabels gate 40: Boligen ligger attraktivt og tilbaketrukket i et av Frogners hyggeligste områder med gangavstand til offentlig kommunikasjon og servicetilbud. Bytrikken går i Drammensveien og Frognerveien, mens Bussen går i Bygdøy Allé, Skovveien og Solli Plass. Det er også gangavstand til Flytoget på Nationaltheatret.

I hverdagen kan du handle dagligvarene enkelt ved nærbutikken Bunnpris rett over gaten som holder åpent til klokken 23 alle dager, søndager inkludert, eller i de mange andre forretningene omkring.

Området kan by på en rekke spesialforretninger og anbefalte spisesteder som Fjelberg Fisk&Vilt, Enoteca, BA 53, Eckers, La Ficco, Villa Paradiso, Champagneria m.m. Flere servicetilbud og serveringssteder på Solli Plass. Kaffebarer og spisesteder finner du også langs Karenslyst Allé, deriblant Joe & the Juice, Kaffebrenneriet, Starbucks og Waynes Coffe. Fantastiske Maschmanns Matmarked finner du også her.

Legesenteret Aleris( Røde Kors klinikken) ligger like ved. Gangavstand til Tjuvholmen, Aker Brygge, sentrum og Majorstuen med handlegaten Bogstadveien.

Det er flere parker i området som Frognerparken og Hydroparken for å nevne noen. På solrike sommerdager er Frognerparken å anbefale, i parken finner du også tennisbaner og et nettverk gangveier som er velegnede som en del av hverdagslige løpeturer. Det er også kort avstand til flotte turområder og bademuligheter på Bygdøy. Her ligger badestrender som populære Huk, Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad. Kort vei til flere treningssenter som SATS og EVO ved Karenslyst Allé, eller SATS ELIXIA ved Colosseum på Majorstuen.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Uranienborg skole 0.8 km

1-10 kl. Ruseløkka skole 1 km

1-10 kl. Majorstuen skole 1.9 km

1-7 kl. Bolteløkka skole 2.5 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1.6 km

Vgs. Hartvig Nissens skole 0.6 km

Vgs. Oslo Handelsgymnasium 0.8 km

Bhg. Tusindhuus barnehage (1-6 år) 0.1 km

Bhg. Skillebekk barnehage (1-6 år) 0.4 km

Bhg. Frogner International Pre-School (3-6 years år) 0.5 km

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 9 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 121 564,-

Totalpris

Kr 9 921 564,-

Felleskostnader

Kr 4 930,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

2

Byggeår

1935

Soverom

2

Primærrom

98m2

Bruksareal

98m2

Tomt

386m2

KR-kode

401898

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Gabels gate 40, 0262 Oslo.

Gnr. 212, bnr. 388 i Oslo kommune.

Leil.nr. 6 med aksjenummer 56-66, 203-224 i Gabelsgate 40 AS.

Tomten

Eiet tomt på 386 kvm som tilhører aksjelaget. Gården har i 2017 fått ny forhage, denne er fint beplantet med blomster og gressplen. Bakgården er steinbelagt og har en lekeplass for barn. Portrommet er av generøs størrelse og det er mulig å oppbevare barnevogn her.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 110 kvm

Totalt bruksareal: 98 kvm

Totalt primærrom: 98 kvm

Primærrom:

Leilighet: 2. etasje 98 kvm: Entré, gang, separat wc, stue, spisestue, kjøkken, omkledningsrom, 2 bad og 2 soverom. Østvendt balkong på 2 m2, med utgang fra spisestuen.

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder. En loftsbod på ca. 24 m2 (skråtak) og en kjellerbod på ca. 1,5 m2. Det er i tillegg stor felles sykkelbod i kjeller med adkomst fra bakgården.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Nydelig og lun leilighet i vakker bygård med forhave, like ved Gimle på Frogner. Leiligheten er med få unntak ombygget og oppusset i 2018 til særdeles lekker standard. Her er intet overlatt til tilfeldighetene og leiligheten er smakfullt og helhetelig innredet ned til minste detalj. Her får du en topp moderne leilighet samtidig som leilighetens "sjel" er bevart. Leiligheten har luftige rom, generøs takhøyde, store vindusflater og fine lysforhold.

Fra hovedinngangen kommer du inn i en hyggelig entré/hall med plassbygget garderobeskap. Innenfor ligger den flotte stuen og spisestuen på rad og utgang til leilighetens balkong er fra spisestuen. Spisestuen er romslig, med god plass til stort spisebord og mange gjester. I åpen løsning mot spisestuen ligger det flotte kjøkkenet med rikelig skap- og benkeplass samt integrerte hvitevarer av høy kvalitet. Mot bakgården ligger et nydelig hovedsoverom med god plass til garderobeskap, dobbeltseng og nattbord. Herifra er det videre adkomst til separat omkledningsrom og eget marmor bad. Leilighetens andre soverom vender også mot det rolige gårdsrommet og har også adkomst til eget bad som er innredet i 2018. Separat gjestetoalett med servant er praktisk plassert i tilknytning til leilighetens entre/gang. Mellomgangen med rikelig skapplass og opplegg for vaskemaskin. Ytterligere lagringsplass finnes i lofts- og kjellerbod.

MATERIALVALG:

Entre: Hyggelig entré med plassbygget garderobeskap med speiler. Porttelefon med fjernåpner.

Gjestetoalett: Separat Wc-rom med fliser og varmekabler på gulv og tapetserte vegger. Rommet er innredet med vegghengt toalett og servant og ligger lett tilgjengelig fra entréen. Armatur og detaljer er holdt i kobberfarge, i fin kontrast til marmorflisene og den blomsterinspirerte tapeten.

Stue: Vakker stue med generøs takhøyde, store vindusflater og fine lysforhold. Rommet er romslig og smakfullt oppusset med god plass til flere sittegrupper. De mørkrøkte eike gulvene utgjør en fin kontrast til de lysere veggflatene. Hele leiligheten er nymalt våren 2018.

Kjøkken/spisestue: Nydelig kjøkken med tillhørende spisestue og utgang til leilighetens hyggelige balkong. Stilren kjøkkeninnredning fra Sigdal med hvite, profilerte fronter og sorte håndtak. Benkeplater i polert steinkompositt med underlimt sort komposittkum og ett-greps blandebatteri. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, stekeovn og bred induksjon platetopp. Nisje til kjøleskap. Ventilator over kokeplate. Det er montert komfyrvakt over platetopp og waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje. Kjøkkenet er velutstyrt og av høy kvalitet og passer således godt inn i resten av leiligheten.

Hovedsoverom: Romslig soverom utstyrt med garderobeskap og god plass til både dobbeltseng og nattbord. Soverommet er nyoppusset og har store vindusflater mot rolig bakgård. På soverommet opplever du den deilige komforten av å kunne tusle direkte inn til badet.

Omkledningsrom: Adkomst fra hovedsoverommet til et deilig omkledningsrom med rikelig garderobeplass. Tilpassede garderobeskap langs tre vegger. Rommet egner seg forøvrig også som barnerom eller kontor.

Bad: Lekkert oppusset baderom i tilknytning til hovedsoverommet. Badet har marmor fliser og varmekabler på gulv, dekorative veggfliser fra Fired Earth samt armaturer og tilbehør i kobber. Innmurt badekar med dusj. Toalett og servant med servantinnredning i doble skuffer. Overskap med speilfronter. Elektrisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Badet er oppusset i 2015 og det er varmekabler i gulv.

Soverom nr 2: Leiligheten har to fine soverom. Også dette soverommet vender inn mot de fredelige omgivelsene i bakgården og er delikat innredet med mørke gulv og dempede veggflater.

Bad nr 2: Leilighetens andre bad befinner seg i tilknytning til leilighetens andre soverom. Gulvet og deler av veggen er flislagt med lekre 60*60 marmorfliser. Servant med servantskap og speilskap. Dusjkabinett og vegghengt toalett. Badet er innredet i 2018 og det er varmekabler i gulvet.

Gang: Mellomgang innredet med rikelig garderobeskap og opplegg for vaskemaskin integrert i innredningen.

Vegger: Malte, slette flater. Tapet på taolett. Plassbygde garderobeskap i entré, gang, omkledningsrom og på hovedsoverom. Nye overflater i 2018.

Tak: Malte, slette flater med stukkatur i kjøkken/spisestue og i stuen. Romhøyde i stue er 2,81 meter. Nymalte himlinger i 2018.

Gulv: Gjennomgående heltre, mørkrøkte eikegulv. På hovedsoverom, stue, spisestue og kjøkkenet er gulvet lagt i fiskebensmønster.

Elektrisk: Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgangen utenfor leilighetesdøren Det elektriske anlegget har stort sett skjulte kabelføringer og utenpåliggende stikk/brytere.

Oppvarming

Radiatorer koblet på byggets anlegg. Fyring og varmtvann er inkludert i husleien. Varmekabler i gulv på begge bad og separat wc. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1936.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1936 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst to servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut leiligheten iht. aksjelagets husordensregler.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Gabelsgate 40 aksjelag.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Aksjelaget består av 9 aksjeleiligheter.

Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatte påkostninger de senere år:

- Oppgradert forhagen og inngangspartiet med inngjerdning og beplantning.

- Ny sykkelbod.

Planlagte påkostninger:

Det er ønsker om å etablere heis i aksjelaget. Det er ikke vedtatt noe forløpig iht styreleder. Det vil finansieres ved å ta opp et lån på 1.000.000 kr, som igjen vil føre til en økning i felleskostadene på ca. 1.000,- i mnd. Forslag vil tas videre på neste generalforsamling og stemmes over i fellesskap.

Tidligere sykkelbod frigjøres for areal da det er satt opp ny sykkelbod i aksjelaget. Arealet til den tidligere sykkelboden på ca. 90 kvm skal i næremste fremtid gjøres om til bod areal for beboerne, og dette vil utgjøre ca. 10 kvm ekstra bodareal per. leilighet. Det er noe behov for oppussing og evt inngjæring/oppmerking. Nærmere bestemmelser knyttet til kostadene og hvilken type inndeling av bodene som ønskes vil stemmes over på neste generalforsamling.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Lysekroner i stuer og på hovedsoverom medfølger ikke salget. Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 4.930,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, trappevask, kabel-TV, betjening av andel fellesgjeld, gårdsbestyrelse, kommunale avgifter, felles forsikring, felles vedlikehold og generell drift av boligselskapet.

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert flere år tilbake iht. styreleder.

Husleien fordeles slik:

Felleskostander: kr 3.957,-

Lånekostander: kr 238,-

Lånekostnader: kr 735,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 5.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 4.728kr for 2018. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 2.850,-

- Transportgebyr partialobligasjon kr 2.000,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9.932.064,-

Av dette beløpet utgjør kr 121.564,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Frogner Rode 10
Kirkesogn Frogner

Steder i nærheten

Frogner Kirke 0.3 km
Amtmann Furus plass 0.4 km
Thomas Heftyes plass 0.5 km
Solli plass 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 55 km
Sentralstasjon Oslo S 4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.4 km
T-bane stasjon Nationaltheatret jb.st. 1.4 km
Trikkeholdeplass Lille Frogner allé 0.3 km
Bussholdeplass Lille Frogner allé 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Vestkantbadet 0.6 km
Idrettsanlegg Frognerparken Tennisanlegg 1.3 km
Treningssenter SATS Solli plass 0.6 km
Treningssenter Friskis & Svettis Oslo 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Uranienborg skole (1-10 kl.) 0.8 km
Ruseløkka skole (1-10 kl.) 1 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 1.9 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 2.5 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.6 km
Hartvig Nissens skole 0.6 km
Oslo Handelsgymnasium 0.8 km

Barnehager

Tusindhuus barnehage (1-6 år) 0.1 km
Skillebekk barnehage (1-6 år) 0.4 km
Frogner International Pre-School (3-6 years år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter House of Oslo 1.1 km
Kjøpesenter Aker Brygge 1.3 km
Postkontor Elisenberg Postkontor 0.4 km
Postkontor Solli Postkontor 0.7 km
Apotek Vitusapotek Fredrik Stangs gate 0.3 km
Apotek Apotek 1 Skovveien 0.4 km
Vinmonopol Frogner Vinmonopol 0.5 km
Dagligvare Bunnpris Bygdøy Allè 0.1 km
Dagligvare Kiwi Bygdøy Allè 0.1 km
Kiosk/video Narvesen Fredrik Stangsgate 0.3 km
Kiosk/video 7-Eleven Niels Juels gate 0.3 km
Bensin Shell Frogner 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 45,7 %
Andel kvinner 54,3 %
Gj.snittalder menn 38,9 år
Gj.snittalder kvinner 38,2 år
Husholdninger med barn 7,6 %
Husholdninger uten barn 92,4 %
Gj.snitt byggeår 1984
Gj.snitt tomtestørrelse 75
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Frogner Rode 10 1077 845

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris kr. 60.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?