Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 500 000,- for kr 1 500 000,-

IMG_0054

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gamle Riksvei 98 - Hovedplan

Solbergelva/Solbergsenteret - Lettstelt leilighet med balkong, heis, flotte fellesarealer og garasjeplass - Ingen forkjøpsrett

Gamle Riksvei 98

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 250 000,-

Solbergelva/Solbergsenteret - Lettstelt leilighet med balkong, heis, flotte fellesarealer og garasjeplass - Ingen forkjøpsrett: Solbergelva/Solbergsenteret - Lettstelt leilighet med balkong, heis, flotte fellesarealer og garasjeplass - Ingen forkjøpsrett

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 250 000,-
Felleskostnader:
Kr 6 167,-
Fellesgjeld:
Kr 857 295,-
AREAL (P-ROM / BRA)
54 / 54 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten er beliggende i 2. etasje i borettsalget over Solbergsenteret i Solbergelva. Leiligheten har gode solforhold, med sydvendt balkong.

I senterets 1.etasje er det bl.a. Kiwi dagligvarebutikk, frisør, blomsterforretning, optiker, apotek og Nille forretning.

I tillegg finner du Bergs café og matbar med et godt utvalg av pizza, småretter og middager.

Bussholdeplassen ligger langs Gamle Riksvei, like over parkeringen for senteret. Herfra er god bussforbindelse til Drammen, Mjøndalen og Hokksund. Det er ca. 10 minutters kjøring til Drammen med bil. God togforbindelse både fra Mjøndalen og Gulskogen stasjon. 32 minutter med tog til Kongsberg. 42 minutter med tog fra Gulskogen til Oslo S. En kort kjøretur til begge jernbanestasjoner, parkeringsmuligheter ved stasjonen. For offentlig kommunikasjon se; www.brakar.no. Ekspressbuss til Oslo og Kongsberg fra Mjøndalen og Åssiden vgs. Se www.nettbuss.no. Flytog fra Drammen stasjon til Gardermoen tar 1 time.

Barne og ungdomskolen ligger like over veien. Like ved ligger og Solberg SK idrettsanlegg med fotballbaner, kunstis skøytebane og idrettshall. Solberg SK har gode tilbud (fotball, bandy, allidrett m.m.) se www.solbergsk.no. Kort biltur til Krokstadelva med bla. svømmehall, Eknes idrettshall, tennisbaner, og Buskerud storsenter.

Solbergskogen og Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Lysløypa har flott turterreng sommer som vinter og blir kjørt med løypemaskin vinterstid når det er forhold for det.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. For komplett liste se; www.bine.no

Solberg skole (1.-7.trinn) med SFO. Se; www.solberg.nek-skole.no

Killingrud skole (8.-10. trinn), se skolens hjemmesider på internett: www.killingrud.nek-skole.no

Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Se kart i nettannonse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 250 000,-

Fellesgjeld

Kr 857 295,-

Totalpris

Kr 2 107 295,-

Felleskostnader

Kr 6 167,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

2008

Soverom

1

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

54m2

Bruksareal

54m2

Tomt

7675m2

KR-kode

191844

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Gamle Riksvei 98, 3057 Solbergelva

Andelsnr. 6 i Solbergsenteret Borettslag, org.nr. 992 973 412

Gnr. 45, bnr. 987, snr 2 i Nedre Eiker kommune.

Tomten

Eiet tomt på 7.675,4 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget har stor fellesterrasse og uteplass i 2. etasje.

Parkering

Garasjeplass i felles garasjeanlegg på gateplan. Forøvrig gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm

Totalt bruksareal: 54 kvm

Totalt primærrom: 54 kvm

Primærrom:

Entré, soverom, gang, bad og stue/kjøkken: 54 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm i felles garasjekjeller like ved parkeringsplassen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.06.2018 utført av Lasse Holm.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte: Grunnmuren er av betongsøyler og yttervegger av rammekonstruksjon i betong med utfyllende bindingsverk. Utvendige fasader kledd med liggende

kledning. Flat takkonstruksjon tekket med Sarnafilduk eller lignende taktetting. Etasjeskille av betong/element. Vinduer og balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Brann-/lydklassifisert inngangsdør med kikkehull. Overbygget balkong på ca. 5 m2 med gulv av glattpusset betong og rekkverk av tre med stående bord.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. For badet observeres det 4 stk løse fliser ved inngangen fra soverommet i tillegg til skade på speilskap.

Videre skriver takstmannen:

Bygningen er oppført i 2008. Leiligheten har livsløpsstandard, har en arealeffektiv og brukervennlig planløsning, samt fremstår som attraktiv. Ingen vesentlige avvik ble registrert på

befaringen annet enn hva man kan forvente av slitasjegrad etter normal alder-/ bruk. Dusjen på badet har ingen beskyttelse med vegger o.l. da dette vil komme i konflikt med kravet til snuplass vedrørende livsløpsstandareden. Et dusjforheng kan imidlertid monteres om dette er ønskelig.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Selger opplyser at det har vært sølvkre i sluk på badet i vinterhalvåret og at håndtaket på medfølgende kjøleskap er defekt.

Standard

Overflater: Parkett på gulv, malte flater på vegger og himlinger med malt betong.

Pent flislagt baderom med adkomst fra soverom og fra gang. Rommet er innredet med servantskap, vegghengt skap, gulvmontert toalett, dusj uten forheng og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og sentralt avtrekk.

Soverommet har plass til dobbelseng og har riklig med plass i garderobeskap langs to av rommets vegger.

Stuen er lys med plass til sofagruppe og liten spisegruppe mot kjøkkenet. Utgang til sydvent balkong på ca. 5 kvm.

Kjøkket har åpen løsning mot stuen. Innredning i slett og lys utførelse med laminert benkeplate. Flislagt mellom overskap og benkeplate, nedfelt stålvask med oppvaskbenk. Avtrekksvifte over komfyr med utblåsning tilkoblet det sentrale avtrekksysmtemet. Det er satt av plass under benken til oppvaskmaskin, men det er ikke opplegg for det. Frittstående komfyr, fryseboks, kjøleskap og microbølgeovn medfølger. Det gis ingen garanti på medfølgende hvitevarer.

I tillegg disponerer leiligheten 1 boder i felles garasjeanlegg.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Panelover. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.04.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg, vann og kloakk.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Solbergsenteret Borettslag

Borettslaget består av 34 leiligheter.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag og kontaktperson for borettslaget er Kristian Andersen tlf. 32211500

Styreleder er Rolf Korneliussen tlf. 913 85 056

Dyrehold er i følge styreleder tillatt.

Borettsalget har satt bort jobben med vask og vedlikehold av fellesarealer. Det er heller ingen forpliktende dugnader i følge styrelder.

Styreleder opplyser at det er ikke planlagt noen store påkostninger. Det er pågående male arbeider i borettsalget men dette kommer ikke til å føre til økning i felleskostnader.

Årsberetningen for 2017 forteller at borettslaget gikk med overskudd på kr 890.429,-.og at disponible midler pr. 31.12.2017 var kr 258.370,-

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget.

Borettslaget er tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert bolig/forretningsbygg, i tillegg til felles parkeringsplass, leke- og gangareal i henhold til reguleringsplan SO49 Solbergsenteret datert 20.06.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.10.2015.

Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for vegstøy og 200-års flom.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 6.167,- pr. mnd. og inkluderer: betjening av fellesgjeld, bygningsforsikring, honorar til revisjon og forretningsfører, grunnpakke TV, a-konto vann/avløp, renovasjon, snøbrøyting og strøm til fellesarealer. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk på ca. kr 5.000,- i året.

Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av Tv og Internett. Grunnpakke Tv er inkludert i felleskostnadene. Selger betaler i tillegg for sine abonnement kr 79,- for Tv med pvr(opptaksfunksjon) og kr 399,- for 80/80 mbps internett pr mnd. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring. Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.107.295,- Av dette beløpet utgjør kr 857.295,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nedre Eiker
Grunnkrets Spinnerikroken-ulverudbekken
Kirkesogn Nedre Eiker

Steder i nærheten

Solberg Legesenter 1.8 km
Mjøndalen 5 km
Krokstadelva 4.4 km
Buskerud sentralsykehus 5.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 100.3 km
Jernbanestasjon Mjøndalen stasjon 5.7 km
Bussholdeplass Solberg skole 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Solberg Sport- og Kultursenter 0.3 km
Idrettsanlegg Killingrud gress 0.4 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 3 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Åssiden 3.4 km

Steder av interesse

Skoler

Solberg skole (1-7 kl.) 0.1 km
Killingrud ungdomsskole (8-10 kl.) 0.4 km
Åssiden videregående skole 2.7 km
Akademiet Ypsilon vgs 5.9 km

Barnehager

Veslestua familiebarnehage (0-5 år) 0.7 km
Skyttelveien andelsbarnehage (0-5 år) 0.7 km
Grinde barnehage (0-5 år) 1.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Solberg Senter 0 km*
Postkontor Drammen Bedriftssenter 3.4 km
Postkontor Meny Åssiden 3.9 km
Apotek Ditt Apotek Solberg Senter 0 km*
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 6.3 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 7.7 km
Dagligvare Kiwi Solbergelva 0 km*
Dagligvare Kiwi Ligosenteret 3 km
Kiosk/video Mix Candy 0 km*
Bensin Uno-X Travbanen 2.4 km
Bensin st1 Drammen 2.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,6 %
Andel kvinner 52,4 %
Gj.snittalder menn 40,1 år
Gj.snittalder kvinner 42,9 år
Husholdninger med barn 32,4 %
Husholdninger uten barn 67,6 %
Gj.snitt byggeår 1986
Gj.snitt tomtestørrelse 931
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nedre Eiker 24718 10510
Grunnkrets: Spinnerikroken-ulverudbekken 1148 519

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2,1% av salgssummen inkl. fellesgjeld.

Minimumsprovisjon: kr 44.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?