Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 200 000,- for kr 7 200 000,-

Lys og luftig stue med god plass til spisebord.

Koselig stue med åpen peis

Flott oppholdsrom med slipte furu heltregulv.

Spiseplass

Murt, åpen peis i stuen.

Åpen vestvendt balkong

Utsikt balkong

Benkeplate av heltre eik og lys under overskap

Nisje til oppvaskmaskin (40 cm), komfyr og kjøleskap.

Kjøkken

Ventilator over platetoppen og fliser mellom over- og underskap

Soverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng og nattbord

Soverom 1

Leilighetens andre soverom/gjesterom.

Her har du plass til seng kommode.

Lyst og luftig soverom

Et ypperlig gjesterom eller kontor.

Entre

Hall sett fra entreen in mot stue

Lyst og pent flislagt bad med gulvmontert toalett

Badekar med oppheng for dusjforheng.

Balkong

Utsikt balkong

Utsikt

Fasade

Den stilfulle og vel bevarte funkisgården er solrikt og fritt plassert på et høydedrag i enden av grøntanlegget "Idioten".

Bakgård

Entre/fasade

Lokalbutikken Bunnpris er søndagsåpen

Midt på Adamstuen har du tilgang til trikk, buss og bysykkel

Adamstuen holdeplass

Adamstuen holdeplass

Nære til trikkestop på Adamstuen

Trikkestopp på Thereses gate

Nærområde

Kart

Plantegning

Adamstuen v/Idioten

General Birchs gate 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 500 000,-

Adamstuen v/Idioten: Lys, gjennomgående og velholdt 3-roms toppleilighet. Solrik hjørnebalkong med utsikt mot byen. Stilrent funkis bygg.

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 6 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 600,-
Fellesgjeld:
Kr 38 902,-
AREAL (P-ROM / BRA)
67 / 67 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sjelden god beliggenhet i meget populært boligområde på Lindern/Adamstuen ved fredelige Valleløkken og med parken "Idioten" som nærmeste nabo. Særdeles solrikt og fritt på et høydedrag med fantastisk utsikt i flere himmelretninger. Leiligheten ligger gunstig til i toppetasjen med vinduer på tre sider og balkong med sol fra tidlig morgen til sen kveld.

Populære friområder i nærheten er St. Hanshaugen og Stensparken. Kort vei til offentlig kommunikasjon i form av trikker og busser. Kort vei til Blindern, Høgskolen i Oslo, Veterinærhøgskolen, Veterinærinstituttet, Tannlegehøgskolen, Ullevål og Lovisenberg sykehus. Nærmeste skoler er Bolteløkka barneskole og Marienlyst eller Ila ungdomsskole. Det er også flere barnehager i nærheten.

På St. Hanshaugen og Bislett/Adamstuen har man alle servicetilbud som bank, post, apotek, bokhandel, vinmonopol og spesialforretninger som Røtter og Gutta På Haugen med mer. Rikt utvalg av kaffebarer, bakerier, sushirestauranter og spisesteder som for eksempel Pascal, Smalhans og St Lars. I sommermånedene er det uteservering i både St. Hanshaugen og Stensparken.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker, Bunnpris og Ica. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger boligen i gangavstand til St.Hanshaugen, Bislett og Bogstadveien.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Geitmyrsveien og ligger ca. 200 meter fra boligen. Med bil fra Adamstuen tar det ca. 3 min til Majorstuen, 6 min til Grünerløkka, 7 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 34 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Bolteløkka barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Fagerborg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Fagerborg videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Blindern og Norges Veterinærhøgskolen ligger også i nærområdet.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.6 km

1-7 kl. Ila skole 1 km

1-10 kl. Marienlyst skole 1.2 km

1-7 kl. Ullevål skole 1.5 km

8-10 kl. Fagerborg skole 0.6 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1.2 km

8-10 kl. Vestre Aker skole 1.4 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 1.2 km

Vgs. Kristelig gymnasium 1.2 km

Bhg. Heftyes barnehage 0.6 km

Bhg. Vestre Aker menighetsbarnehage (3-5 år) 0.6 km

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 38 902,-

Totalpris

Kr 6 538 902,-

Felleskostnader

Kr 3 600,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

3

Byggeår

1933

Soverom

2

Primærrom

67m2

Bruksareal

67m2

Tomt

343m2

KR-kode

40.18252

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

General Birchs gate 22, 0454 Oslo

Gnr. 217, bnr. 148 i Oslo kommune.

Aksjenummer 1 i General Birchs gate 22 AS AS, org.nr. 934 574 478

Tomten

Eiet tomt på 343 kvm som tilhører aksjelaget. Felleseiendommen er opparbeidet med singlet adkomstvei, plen, trær og beplantning. Bakhagen ligger skjermet av hekk og har sittegrupper, felles grill, lekestativ og sandkasse. Idioten med lekeplass, fotball/skøytebane og gress-slette/akebakke ligger rett utenfor døren. Tomten er fellesareal og deles med General Birchs gate 20, 22, 24 og 26A.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 kvm

Totalt bruksareal: 67 kvm

Totalt primærrom: 67 kvm

Primærrom: 3. etasje 67 kvm: Entrè, bad, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue med utgang til balkong.

I tillegg disponerer boligen to boder på ca. 3 og 4 m2. Tilgang til vaskekjeller med to vaskemaskiner, tørketrommel og et romslig tørkerom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.10.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunker som har fått tilstandsgrad TG 3 og TG 2.

TG 2:

Balkongdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og utvendig slitasje.

Inngangsdør/leilighetsdør: Døren er av eldre alder, og er ikke brannklassifisert.

Balkong: Det er malingsflass grunnet rust enkelte steder i rekkverket. Eier informerer om at betonggulvet på balkongen er overflatebehandlet med maling som viser seg å flasse av. Hun har derfor lagt løst tremmegulv i tre på dekket. Betongen er derfor ikke overflatebeskyttet mot fuktighet og vann.

TG 3:

Bad: Badet er en eldre konstruksjon som i tiden før 2009 ble pusset opp med nye fliser, garnityr og møbler. Hovedkonstruksjonen har utløpt den anbefalte brukstiden.

Det er ingen membran i gulv eller vegger, dog dusjes det i badekar og gulv blir derfor ikke direkte belastet for vannsprut. Veggene tar allikevel opp fuktighet som kan trenges ned i gulvet. En bedre løsning vil være å montere et lukket dusjkabinett, for å unngå å belaste gulv og vegger for fukt. Det ble tatt et fuktsøk i veggene med en Protimeter MMS2 uten unormale utslag. Dette er en indikasjon og ingen garanti på baderomskonstruksjonen. Membran i vegg er ikke kontrollert da dette krever større inngrep.

Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:

Vinduet på kjøkkenet kan kun åpnes for lufting da kjøkkenbenk står i veien for fullt utslag. Selger har kjøpt nytt vindu og vil skifte ut dette med et utadslående vindu innen overtakelse.

Tidligere eier opplyste ved salg at fugene i peisen er noe porøse. Dette har ikke påvirket selgers bruk av peisen.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til visning!

General Birchs gate 22 er en lys, gjennomgående og velholdt 3-roms toppleilighet i tredje etasje i stilrent funkis bygg fra 1933. Leiligheten har en særpreget hjørnebalkong med

svært gode solforhold fra morgen til kveld og vidstrakt utsikt mot byen, Holmenkollen og omkringliggende grøntområde. Det er beboerparkering i området. Fyring er inkludert i felleskostnadene.

Innvendig fremstår leiligheten som svært tiltalende, oppgradert el-anlegg, arealeffektiv planløsning og fine påkostninger. Leiligheten har en romslig stue med åpen peis, kjøkken

med barløsning/spiseplass, flislagt bad med badekar, to soverom med garderobeløsning og innbydende entré med garderobe.

Det finnes ytterligere lagringsplass i to private kjellerboder. Leiligheten ble dels pusset opp og modernisert i 2010, blant annet med unntak av flislagte flater på bad.

MATERIALVALG:

Entre/gang: Entreen er lys og innbydende med downlights i tak og originalt tregulv. Entreen er praktisk innredet med spesialtiplasset garderobeløsning med rikelig oppbevaringsplass.

Entreen er holdt i lyse, nøytrale farger, noe som er gjennomgående for de øvrige rommene i boligen.

Stue: Romslig og lun stue med plass til både sofagruppe og spisegruppe. Åpen peis gir varme på kalde vinterdager. Stuen er innredet med fastemontert bokhyller, skap og sittebenk som kan innredes med sofaputer. Vestvendt balkong på ca. 5 m2, med utgang fra stuen.

Kjøkken: Kjøkkenet er holdt i en moderne stil og fronter i røkt eik, Marmorfliser over kjøkkenbenk. Hyggelig spiseplass foran kjøkkenvindu ved plassbygget sittebenk. Kjøkkeninnredning med hvite høyglansfronter og finérte fronter. Benkeplate av heltre eik. Lys under overskap. Nisje til oppvaskmaskin (40 cm), Smeg komfyr og kjøleskap. Ventilator over platetoppen. Fliser mellom over- og underskap. Hvit kum og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er delvis oppusset i 2015.

Bad: Badet er lyst med hvite fliser på gulv og vegg. Rommet har hvitt servantskap med heldekkende servant, speil, veggskap og frittstående toalett. Badet er også utstyrt med

badekar med dusjgarnityr og oppheng for dusjforheng. Badet er oppusset ca. 2009.

Soverom: Leiligheten har to tiltalende soverom med lyse vegger, lyse tregulv, samt tilhørende garderobeløsning på hvert rom. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. plassbygget garderobe i entré og to private boder ved inngangsplan.

Balkong: Vestvendt balkong på ca. 5 m2, med utgang fra stuen som vender ut mot parken.

Gulv: Originale tregulv som er slipt og hvitpigmentert de senere årene. Fliser på bad.

Vegger: Malte, slette flater. Fliser på bad.

Tak: Nedsenket gupshimling i entréen, ellers malte, slette flater (betongdekker) Romhøyde i stue er 2,48 meter.

Oppvarming

Leiligheten har fyring med radiatorer tilknyttet sentralfyranlegg basert på bergvarmeanlegg med varmepumpe og oljetank til radiatorer i leiligheten. Fyring er inkl. husleien. I tillegg har leiligheten åpen peis i stue.

I fyrromet står varmepumpe og en oljetank. Oljefyren tar "toppene" når det er sprengkulde.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 50.000,- som synker suksessivt frem til 2020. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 29.01.1935, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vei, bestemmelse om gjerde og bestemmelse om kloakkledning.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan iht. aksjelagets styre ikke leies ut.

Eventuell utleie av leiligheten må godkjennes av aksjelaget og forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Leietaker må følge aksjelagets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet General Birchs gate 22 aksjelag.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Aksjelaget består av 6 leiligheter.

Forretningsfører er Elin Strøm, tlf. 412 27 347.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt.

Foretatte påkostninger de senere år:

Oppgradering av bygget i form av er jordvarmeanlegg i 2011.

Planlagte påkostninger:

På generalforsamling 10.04.18 ble det besluttet at det skal hentes inn tilbud på renovering av alle de 5 balkongene.

På sikt er det planer om full fasadeoppussing. Dette er planlagt utført når lån for jordvarmeanlegget er nedbetalt.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Plansaker i nærheten:

- Saksnummer 201802748: General Birchs gate 16 - Bruksendring fra garasjer til butikker. Rema 1000 og noe øvrig handel og service.

- Det er varslet fra kommunen at General Birchsgate skal oppgraderes med sykkelfelt i begge veier.

- Det arbeides i Statsbygg og på kommunalt nivå om nye planer for Veterinærhøyskolen på andre siden av gaten.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Smeg-komfyr og kjøleskap på kjøkken medfølger. Det samme gjelder faste bokhyller, skap og sittebenk med puter ved spiseplassen på stue. Stringhyller på kjøkken og soverom medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 3.600,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, kabel tv grunnpakke, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter og felles byggforsikring.

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.06.16.

Husleien fordeles slik:

Driftsutgifter kr 2.535,-

Avdrag lån kr 998,-

Renteutgifter kr 67,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.439,- pr. år. / 4.647 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Trappevask dekkes ikke av husleien, men betales via en felles vaktmesterkasse. Dette utgjør kr. 100,--200,- per mnd til en som vasker trapp samt tar klipping av gress om sommeren.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.538.903

Av dette beløpet utgjør kr 38.903,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets St.Hanshaugen Rode 9
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

Ullevål sykehus hovedinngang 0.7 km
Arkitekt Rivertz plass 0.9 km
Ilatrappen 0.9 km
Knud Knudsens plass 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49.7 km
Sentralstasjon Oslo S 3.8 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 2.6 km
T-bane stasjon Blindern T-banestasjon 1.7 km
Trikkeholdeplass Adamstuen 0.4 km
Bussholdeplass Tannlegehøyskolen 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.9 km
Idrettsanlegg Evald Ryghs plass ballbinge 0.9 km
Treningssenter The Work Out 0.7 km
Treningssenter Fresh Fitness Ullevål 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.6 km
Ila skole (1-7 kl.) 1 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1.2 km
Ullevål skole (1-7 kl.) 1.5 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.6 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.4 km
Akademiet videregående skole Oslo 1.2 km
Kristelig gymnasium 1.2 km

Barnehager

Heftyes barnehage 0.6 km
Vestre Aker menighetsbarnehage (3-5 år) 0.6 km
Bolteløkka barnehage (1-5 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.2 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 1 km
Postkontor Rema 1000 Ila 1 km
Apotek Veso apotek 0.2 km
Apotek Boots apotek Bislett 0.7 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Joker Geitmyrsveien 0.2 km
Dagligvare Joker Fayesgate 0.2 km
Kiosk/video Mix Scene1 Bislett 0.7 km
Kiosk/video 7-Eleven Theresesgate 0.8 km
Bensin st1 Kirkeveien/Tåsenveien 0.7 km
Bensin st1 Pilestredet 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,3 %
Andel kvinner 53,7 %
Gj.snittalder menn 40,2 år
Gj.snittalder kvinner 41,7 år
Husholdninger med barn 24,3 %
Husholdninger uten barn 75,7 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 463
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: St.Hanshaugen Rode 9 1211 650

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?