Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 450 000,- for kr 3 450 000,-

Velkommen til Grefsenveien 78 D!

Lys og romslig stue med store vindusflater

Fra stuen er det utgang til balkong med flott utsikt

Østvendt overbygget balkong på 5,5 kvm

Gulvet på balkongen er nyoljet i oktober 2018

Flott utsikt fra balkongen

Utsikt over nærområdet

Stuen har god plass til sofagruppe og spisestuemøblement

Fra stuen inn mot kjøkkenet og entréen

Lyst kjøkken med mye skap- og benkeplass

Kjøkken

Romslig flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel

Bad

Soverom med garderobeskap og fin plass til kontorløsning under vinduet

Soverommet har flere møbleringsmuligheter, ønsker man dobbeltseng er det fint plass til det

Nymalt (oktober 2018) entré med garderobeskap og egen nisje for klesoppheng

Planskisse 2 D

Planskisse 3 D

Sameiet har fine fellesområder til glede for beboerne

Sameiet har eget selskapslokale som kan leie til bursdager og lignende

Inngangsparti med automatisk døråpner

Grefsenkollen restaurant med god mat og uslåelig utsikt!

Storo senter er en kort trikketur unna

Trollvannstua med flotte turområder, en kort kjøretur unna

Uendelige turmuligheter i Maridalen

På Grefsenplatået har du grønnsakshandel, restaurant og 7/Eleven

Grefsen

Grefsenveien 78 D

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 300 000,-

Grefsen: Lettstelt seniorleilighet (50+) med balkong og flott utsikt! Heis i bygget og garasjemulighet.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 300 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 285,-
AREAL (P-ROM / BRA)
55 / 55 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Grefsenveien 78 D har en sentral beliggenhet i et attraktivt og veletablert boligområde med kort vei til marka, offentlig kommunikasjon og butikker. Trikkestoppet i Glads vei ligger ca. 2 minutters gange unna, herfra kommer du deg til t-bane, buss og flybuss i Storokrysset på ett par minutter. Det er også kun et par trikkestopp til Kuben aktivitets-/seniorsenter og Kjelsås legesenter i Kjelsåsveien 114. Toget går fra Kjelsås eller Grefsen stasjon. Bydel Nordre Aker har også et tilbud til beboere over 67 år, de aldersvennlige rosa bussene tar deg fra dør til dør innenfor bydelen for 17 kroner.

Storo storsenter er nærmeste kjøpesenter, med 130 butikker og servicetilbud finner du det meste du trenger i hverdagen her. Det er flere matvarebutikker i nærheten, blant annet Kiwi på Disen, søndagsåpen Joker i Kjelsåsveien, Spar på Myrerjordet og Rema 1000 ved Skeidbanen. I Glads vei, kun noen minutters gange fra leiligheten, ligger også Frivillighetssentralen.

Grefsenplatået er områdets "sentrum" med Bellas restaurant, På Platået skjenkestue, 7-Eleven, grønnsaksbutikk og Grefsen Sushi.

Området kan ellers by på flere gode tur-/kulturopplevelser. Det går flott turvei langs Akerselva, fra Maridalsvannet helt ned til Bjørvika. Grefsenåsen, som grenser mot Nordmarka, har fine turveier inn mot Grefsenkollen og Trollvannsstua. Idylliske Trollvann har badeplasser, brygger, bålplasser og benker og om vinteren er det en populær destinasjon for skiglade vaffelelskere i alle aldre med tilgang til både lysløyper, flotte oppkjørte løyper og alpinanlegg (Grefsenkleiva).

Grefsenkollen tilbyr førsteklasses restaurantopplevelse, uteservering, bar og de huser også en av Oslos mest populære festivaler, OverOslo.

Sameiet har en felles storstue, til glede for sameierne, med utsikt mot fjorden. Storstuen kan også leies til selskaper. Sameiet har også et nyoppusset gjesterom som kan leies til overnattningsgjester for en symbolsk sum. Det er også flere sosiale arrangementer i sameiet i løpet av året.

Adkomst

Ta 11/12-trikken til Glads vei. Grefsenveien 78 er ca. 2 minutters gange fra trikkestoppet. Med bil, kjør oppover Grefsenveien fra Storokysset. Grefsenveien 78 ligger på venstre hånd før innkjøring til Glads vei. Kommer man med bil er det godt med gateparkering utenfor bygget. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 300 000,-

Felleskostnader

Kr 2 285,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

6

Byggeår

1993

Soverom

1

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

55m2

Bruksareal

55m2

Tomt

7291m2

KR-kode

41.18131

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Grefsenveien 78 D, 0487 Oslo

Gnr. 73, bnr. 2, snr. 58 i Oslo kommune.

Tomten

Festet tomt på 7.291 kvm. Sameiet er bygget på toppen av Grefsenhjemmet og tomtearelalet gjelder for både sameiet og Grefsenhjemmet. Det er Grefsenhjemmet som betaler festeavgift til bortfester.

Parkering

Sameiet disponerer 20 plasser i garasjeanlegget til Grefsenhjemmet. Garasjeplass tildeles etter søknad til styret og parkeringsplassen leies kostnadsfritt. Det er ledig garasjeplass pr. 22.10.18 i følge styreleder. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 60 kvm

Totalt bruksareal: 55 kvm

Totalt primærrom: 55 kvm

Primærrom:

Entré, bad/wc, soverom, kjøkken, stue med utgang til balkong: 55 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 7,5 kvm. Boden ligger i samme etasje som leiligheten, få meter å gå.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.10.2018 utført av Pål Morten Pedersen.

Bebyggelse og byggemåte

Grefsen Senior Boligsameie er et boligsameie som i 1993 ble bygget på taket av Stiftelsen Grefsenhjemmets 2 bygninger. Grefsenhjemmet ble bygget i 1974.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Fasadene er kledd med liggende kledning, fasadeplater, teglstein og malt puss. Pulttak i trekonstruksjoner tekket med takplater i stål.

Balkongdør og vinduer i 2-lags isolerglass fra 1993. Lys (35 dB) og brannklassifisert (B-30) entrédør med kikkhull og sikkerhetslås. Det er sprinkleranlegg i alle rom i leiligheten.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det er i rapporten gitt TG1 og TG2, der TG2 hovedsaklig er gitt på bakgrunn av bygningsdelens alder og bruksslitasje.

Vegger og tak i gang, stue og på soverom er malt og gulvet på verandaen er oljet etter takstmannens befaring (oktober 2018). Badet har fått TG 2 på bakgrunn av utgått levetid, sprekker i enkelte fuger og fliser, samt bom i noen gulvfliser. Dusjing i dusjkabinett anbefales.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og pen leilighet beliggende i et sentralt og populært område på Grefsen med kort vei til marka, offentlig kommunikasjon og butikker. Leiligheten er lettstelt med god planløsning. Enkel adkomst til bygget med ytterdør med automatisk åpner. Tak og vegger i gang, stue og på soverom er nymalt i oktober 2018, samtidig ble også vegger på balkongen vasket og balkonggulvet oljet.

Fin balkong på ca. 5,5 kvm med flott utsikt mot Oslo by og nærområdet. Det er godt med sol på balkongen frem til kl.14 om sommeren og om vinteren er det flott å se månen bevege seg over himmelen. Soverommet ligger på "riktig" side av bygget uten kveldssol slik at man får behagelig sovetemperatur på rommet om kvelden.

Inneholder:

Entrè:

Romslig og lysmalt entrè med god oppbevaringsplass i garderobeskap og nisje for klesoppheng.

Bad:

Flislagt bad med god størrelse. Badet er utstyrt med wc, dusjnisje, servant med underskap samt speilhylle. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet.

Soverom:

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og mye oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap. Fin plass til arbeidspult under soveromsvinduet. Tak og vegger på soverommet er nymalt i 2018.

Stue/kjøkken:

Fin stue/kjøkkenløsning hvor kjøkkenet er plassert i en nisje adskilt fra stuen. Kjøkkenet har veldig god plassutnyttelse der innredningen har godt med skap- og benkeplass.

I stuen er det god plass til spisebord, sofagruppe samt godt med veggplass til reol eller liknende møbel langsmed langveggen. Tak og vegger i stuen er også nymalt i 2018. Fra stuen er det utgang till en koselig balkong med flott utsikt.

Balkong:

Her er det god plass til bord og stoler. Det er sol fra morgen til ca. kl.14 om sommeren og det er flott utsikt mot Oslo by og nærområdet. Balkongen er overbygget, noe som gjør man kan nyte å sitte ute selvom det er "innevær".

Balkonggulvet er nyoljet i 2018 og veggene på balkongen er vasket.

I tillegg er det godt med lagring i bod på 7,5 kvm i samme etasje som leiligheten.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på Grefsenhjemmet datert 09.06.1978. Grefsen senior boligsameie er bygget på toppen av Grefsenhjemmet i 1992/93. Ferdigattest for påbygg/tilbygg som er sameiet er datert 19.09.1996. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

04.09.1931 00:00:00 - Elektriske kraftlinjer

Rettighetshaver: GLOMMEN TRESLIPERI

Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:2

Gjelder denne registerenheten med flere

08.12.1952 00:00:00 - Erklæring/avtale

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:2

Gjelder denne registerenheten med flere

03.12.1969 00:00:00 - Bestemmelse om bebyggelse

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:2

Gjelder denne registerenheten med flere

14.10.1970 00:00:00 - Erklæring/avtale

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:2

Gjelder denne registerenheten med flere

13.11.1974 00:00:00 - Bestemmelse om bebyggelse

Byggeforbud på nærmere angitt avstand

Overført fra gnr 73 bnr 841

Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:2

Gjelder denne registerenheten med flere

04.10.1993 00:00:00 - Seksjonering

Opprettet seksjoner:

Snr: 58

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 98/10000

02.05.2003 00:00:00 - Resek/tilleggssek

Endret seksjon:

Snr: 58

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 98/10000

02.05.2003 00:00:00 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel

Endret seksjon:

Snr: 58

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 71/10000

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker skal godkjennes av styret i henhold til vedtektenes § 2-2 og må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Grefsen senior boligsameie, med sameiebrøk 71/10000

Sameiet er ikke tilknyttet Grefsenhjemmet.

Nedre aldersgrense for kjøp av leilighet i sameiet er 50 år, jf. vedtektene § 2.

Sameiet består av 33 seksjoner.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333

Dyrehold er ikke tillatt. Dette gjelder allikevel ikke hvis gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for øvrige beboere.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Ny kollektiv bredbåndsavtale med GET i 2018

- Vedlikehold/reparasjoner av taket i 2018

- Ventilasjonsanlegget ble renset i 2017.

- Styret inngikk en 3-års avtale i 2017 med Norsk Brannvern slik at sameiet til enhver tid tilfredsstiller offentlige krav

- Malt inngangsparti mot Grefsenveien.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til allmennyttig formål/bolig i henhold til reguleringsplan S-3720 datert 07.05.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale, ønsket overtagelse bes oppgitt i budskjema. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Taklampe på soverom og 3 stk Billy-reoler medfølger ikke handelen.

Leiligheten er vasket til visning og vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.285,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-TV og bredbånd, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert opp med kr 25,- fra 01.06.2018. Fellesutgiftene ble justert opp på grunn av etablering av kollektivt bredbånd i sameiet.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.388.967,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Kunderabatt Krogsveen: kr. 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Pernille Fagerheim Rogneby
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?