Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 800 000,- for kr 7 800 000,-

Stue

Fasade vinter

Gang

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Detaljer kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad - Detaljer

Bad

Bad

Bad

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 3

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Utsikt

Terrasse

Plantegning

Fasade vinter

Kadettangen

Sandvika storsenter

Sandvikselven

Vestmarka skilt

Sandvikselva

Kalvøya dronefoto

Hamang Terrasse

Hamang Terrasse 93

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 700 000,-

Hamang Terrasse: Stor (135 kvm), lys og gjennomgående 4-roms leilighet med 2 bad + vaskerom, heis, peis og garasje

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
3
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 7 700 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 417,-
AREAL (P-ROM / BRA)
135 / 135 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv og idyllisk beliggende leilighet i Hamang Terrasse, like ved Sandvika. Ca. 20 min gangavstand til Sandvika sentrum.

Leiligheten befinner seg i et veletablert boligområde i naturskjønne og rolige omgivelser på gamle Hamang Gård. Det er fin utsikt over nærområdet og fellesområdene er opparbeidet med grøntarealer og parkmessig preg. Leiligheten ligger i 2. etasje, er gjennomgående og har 2 flotte, overbygde balkonger. Det er kort avstand til Sandvika, hvor man kan lett når fram gjennom en naturkoselig gangvei som går langs med Sandvikselven. Sandvika byr på et rikt utvalg forretninger, spisesteder, kulturtilbud og servicefunksjoner. Her finner du alt du måtte ønske, eksempelvis Sandvika Storsenter, resturanter, kino, kulturhus, helsetjenester, frisørsalonger, kollektiv-tjenester og etc.

Vestmarka ligger i umiddelbar nærhet og har en fantastisk natur, hvor det er et flott utgangspunkt for skiturer i lysløyper om vinteren og ulike turer om sommeren. Det er også kort avstand til Kirkerudbakken alpinbakke. Det er flere idrettsparker i nærheten, med Bærum Idrettspark som nærmeste på Rud. Vakre Kalvøya har badestrender og turveier, samt at det er under bygging med helt nytt anlegg på Kadettangen, hvor badestrand-delen åpnet nylig.

Nærmeste bussholdeplass er rett nede i Industriveien og går gjennom bommen mot Bjørnegårdssvingen (ekspress i rushtiden) og til Sandvika. Sandvika er et knutepunkt for kollektiv trafikk med buss, taxi, tog og flytog. Kort vei til barnehage og skole.

Barnehager og skoler

Barneskole: Jong

Ungdomskole: Bjørnegård

Barnehager i nærområdet:

Bhg. Hamang Barnehage (1-5 år) 0.8 km

Bhg. Løxa barnehage - Dønski (2-5 år) 0.9 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

På grunn av ombygging av E-16, følg skilting mot Emma Hjort. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 700 000,-

Felleskostnader

Kr 3 417,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1983

Soverom

3

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

135m2

Bruksareal

135m2

Tomt

40190m2

KR-kode

10.18146

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hamang Terrasse 93, 1336 Sandvika

Gnr. 81, bnr. 21, snr. 191 i Bærum kommune.

Tomten

Eiet tomt på 40.190 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Meget stor og attraktiv eiendom som er parkmessig opparbeidet med asfaltert adkomst, gjesteparkering og gangveier. Stort grøntareal med eplehage og beplantning. Gode adkomstforhold til leiligheten. Det er heis fra inngangsparti og garasjeplan til leilighetsplan.

Parkering

Parkeringsplass for 1 bil i felles garasjeanlegg. Ellers godt med gjesteparkering på sameiets eiendom. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 146 kvm

Totalt bruksareal: 135 kvm

Totalt primærrom: 135 kvm

Bruksareal:

Leilighet 135 kvm

Primærrom:

Leilighet:

2. etasje 135 kvm: Entré, gang, Bad (entrè), bad 2, kjøkken, stue, spisestue, 3 soverom og vaskerom.

+ Medfølger en loftsbod med gulvareal på ca 8,5 m2 (ikke fult målbart pga skråtak)

+ En kjellerbod på ca 3,5 m2.

+ Eget skap i felles kjølerom på loftet.

I tillegg er det felles sykkelbod på utsiden.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.01.2019 utført av Tom Opsund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjon fundamentert på antatt faste/stabile masser. Hovedkonstruksjon i mur/betong, fasade er med teglforblending. Selger opplyser at glatte overflater på terrassen er pusset og malt i senere tid.

Saltak med tresperrekonstruksjoner. Utvendig tekket med takstein. Det er foretatt overflatebehandling av takstein etc. og skiftet nedløpsrør i løpet senere tid.

Terrasser, balkonger og trapper: Terrasse med bærekonstruksjon i betong, tekket med fliser. Rekkverk i murkonstruksjon og en del som blomsterbed. Det er montert lys på balkongen. Areal er målt til ca 9,5 m2 (spisestue) og 10,5 m2 (stue). Det er montert elektrisk markise på balkong fra stuen. Begge terrassene er overbygde. Felles trapp i betong belagt med gulvbelegg. Vegger med teglforblending og tak i glatt malt finish.

* Utvendig forhold/fellesarealer er ikke vurdert på tilstandsnivå av takstmannen da det er sameiets ansvar.

* Vinduer og dører:

- Vinduer: Hvitmalte trerammer med 3- lags isolerglass. Produksjonsstempel i glasset viser 1983. Ingen større feil eller mangler oppdaget på befaringstidspunktet. Slitasjen må anses som normal iht boligens alder. TG:2 settes på grunnlag av alder og bruksslitasje.

- Ytterdører: Brann og lydklassifisert inngangsdør med kikkehull og sikkerhetslås i glatt finish. Det er montert dørpumpe på døren. 2 stk hev og senk terrasseskyvedør i tre med 3- lags isolerglass i trekarmer. Produksjonsdato i glass viser 1982. Registrert noe avflassing av maling enkelte steder. Dører har normal bruksslitasje. Ingen større feil eller mangler oppdaget på befaringstidspunktet. Slitasjen må vi anse som normal iht boligens alder.TG:2.

- Innvendige dører: Profilerte hvite innerdører. Dørvrider i matt krom finish. Dør mellom entrè og stue er med glass, samt glassfelt på hver side. Stor skyvedør med glass mellom spisestue og stue. Normal bruksslitasje. Ingen større feil eller mangler registrert på befaringstidspunktet. TG:1.

VVS:

- Varme generelt: Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad. Oppvarming via vedfyring i stuen. Det er felles varmtvann i gården.

- Brannslokking: Det er montert felles/koblet brannvarslingsanlegg i gården. Lovpålagte røykvarslere og brannslukningsutstyr skal følge boligen ved salg.

- Luftbehandling: Tilluft gjennom ventil på vindu og sentralstyrt felles avtrekk på kjøkken og baderom. Ingen større feil eller mangler registrert. Normalt ventilasjonssystem fra den gangen bygget ble oppført. Selv om denne type ventilasjon er normalt for boliger bygd i denne/tidligere tidsperioden gis TG: 2. Dette fordi det i nyere byggeforskrifter i dag stilles krav til inneklima og energieffektivitet.

El-anlegg: Fordelerskap med automatsikringer, plassert i felles trappeløp. Hovedsikring er på 40 amp i hht kursoversikten. Det elektriske anlegget er ikke kontrollert/vurdert av takstmann, da dette krever egen autorisasjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående 4 roms leilighet med balkong på begge sider av bygget. Leiligheten ligger høyt og fint til i 2. etasje med gode lysforhold. Sameiet ligger i umiddelbar nærhet til gode turmuligheter, men også det man trenger av servicetilbud. Gangavstand til forretninger i Sandvika med kollektivtransport.

Det medfølger en plass i garrasjeannleget, en bod på loftet, og en bod i kjelleren. I tillegg er det felles sykkelbod på utsiden. Det er personheis i bygget.

Entrè:

Her kommer man inn i en åpen og romslig entrè med plass til yttertøy og sko. Fra gangen er det direkte ankomst til vaskerom, bad og stue.

Våtrom:

Bad (entrè):

Pent bad med flislagte gulv og vegger. Varmekabler i gulvet. Badet er innredet med gulvmontert toalett, skap, dusj rett på gulv med dusjvegg i glassbyggerstein og dører i glass.

Bad:

Romslig og pent bad med flislagte gulv og vegger. Varmekabler i gulvet. Badet er innredet med gulvmontert toalett, skap, dusj rett på gulv med dusjvegg i glassbyggerstein og dører i glass.

Vaskerom:

Praktisk vaskerom med gode skapløsninger, og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Spisestue/kjøkken:

Lekker kjøkkeninnredning fra Sivesind med profilerte fronter i ask på skuffer og skapdører. Overskap i samme utførelse, samt med glass. Kjøkkenøy i heltre, som er flyttbar. Medfølgende hvitevarer i kjøkken består av integrert platetopp, ovn, oppvaskmaskin, mikro og kaffemaskin. Kjøkkenavtrekk montert i skap over platetopp. Felles avtrekksystem med baderom. Oppvaskmaskin, platetopp og kjøleskap er nytt fra 2017.

Romslig spisetue, med god plass til spisebord. Fra spisestuen er det direkte adkomst til en herlig balkong. Balkongen har gode møbleringsmuligheter.

Stue:

Stor og lys stue med gode møbleringsmuligheter. Det er god plass til en sofesalong med TV/ medialøsning. Stor peis som gir en koselig følelse. Det er direkte utgang til balkong fra stuen med gode solforhold og fin utsikt over fellesarealene.

Soverom:

Leiligheten har tilsammen 3 soverom. Ett stort hovedsoverom med flott garderobeløsning og plass til stor dobbelseng. Videre er det to mindre soverom med plass til enkeltsenger.

Lagring:

Leiligheten har en loftsbod med gulvareal på ca 8,5 m2 (ikke fult målbart pga skråtak), og en kjellerbod på ca 3,5 m2. Det er eget skap i felles kjølerom på loftet.

Overflater gulv:

Fliser på begge bad. Gulvbelegg på vaskerom. I stuene/kjøkkenet og på soverommene er det 3- stavs parkettgulv i eik. I entre er det 2- stavs.

Overflater vegger:

Malte overflater i lyse farger. Det er montert tapet på en vegg i stuen. Registrert noe misfarging enkelte steder ved overgang vegg/himling.

Overflater tak:

Sparklet og malt himling i hvit farge. Nedsenket platehimling på vaskerom. Takhøyden i stuen er målt til 2,39 m.

Utstyr:

- Porttelefon.

- Fordelerskap med automatsikringer.

- Garderobeskap i ask finish og i entrè med speilfronter.

Oppvarming

Det er montert murt peis i stuen. Peisen er nymalt i 2011/12. Leiligheten har behagelig gulvvarme på bad og for øvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.05.1986. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 4853, tinglyst 08.03.1982, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet for kr. 10.000,- forhøyet til kr. 40.000,- den 25.05.1992. Sikkerhet for betaling av felleskostnader

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom.

* Dagboknr 13139, tinglyst 24.06.1981, type heftelse: Bestemmelse om vann- og kloakkledninger over eiendommen.

* Dagboknr 80158, tinglyst 28.01.2015, type heftelse: Bestemmelse om parkering. Gjelder: Sameiet Hamang Terrasse 55 har eksklusiv og evigvarende bruksrett til 32 parkeringsplasser på Hamang Gård sameiets tomt. Plassene ligger i parkeringsanlegget som er betegnet P3 på sameiets eiendom. Rettighetshaver skal betale kr. 1.000,- pr. parkeringsplass pr. år og justeres etter konsumprisindeksen 01. januar hvert år.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Det følger av sameiets vedtekter at Seksjonseierne kan ikke inngå bindende avtale om utleie av seksjon eller garasjeplass, førleietakeren skriftlig har forpliktet seg til å følge sameiets vedtekter, samt vedtak fattet av årsmøtet og styret.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hamang Gård sameie, med sameiebrøk 56/10000.

Sameiet består av 208 leiligheter.

Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69.

Sameiet har egen hjemmeside: www.hamangterrasse.no

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

Det er foretatt løpende vedlikehold og innkjøp som en følge av inspeksjoner og serviceavtaler.

Under rehabilitering 2017 gjennomførte sameiet første halvdel ( 4 blokker ) av prosjekt

- Reparasjon og maling hvite betongflater/blomsterkasser.

- Innføring av nytt avfallssystem, stenging av nedfallsluker.

- Infrastruktur for el-biler i alle blokker.

Planlagte påkostninger 2019-2020:

2019: Dørcalling og låssystem. Asfaltering p v/31-35 og noen garasjer. Hovedtavler, 1 blokk

2020: Hovedtavler, 2 blokker. VVS utskifting

* Sameiets bygg er nær 35 år, og behov for større vedlikeholds- og rehabiliteringsprosjekter vil fortsette å være betydelig. Derfor anbefaler styret årlig økning i ‘’husleien’’ og innbetaling til vedlikeholdsfond.

* Det var et ekstraordinært sameiermøte den 19 november vedrørende nytt avfallsystem. Det ble vedtatt at sameiet beholder det nåværende avfallsrommet på garasjeplan hvor det deponeres mat- og restavfall. Papir og plast legges i 6 nedgravde containere på parkeringsplassen. Containere for metall og plast vil også bli satt opp i sameiet.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Reguleringsplan: Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan HAMANG datert 10.10.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser. En liten del av eiendommen (14 kvm) er regulert til kontor, (14 kvm) er regulert til bevaring kulturmiljø i henhold til reguleringsplan HAMANG TERRASSE 55 datert: 30.10.2013.

Reguleringsplan under bakken: Deler av eiendommen under bakken er regulert til:

-Delareal 618 m Formål: Annen veggrunn, delareal 1 662 m Formål: Annen veggrunn, delareal 4 441 m Formål: Annen veggrunn, Delareal 2 962 m Formål: Kjøreveg, Delareal 842 m Formål: Annen veggrunn , Delareal 973 m Formål: Annen veggrunn

Reguleringsplan under arbeid:Reguleringsplan FRANZEFOSS. Områderegulering med igangsatt planlegging.

Kommuneplan: Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse (40113 kvm) og nåværende næringsbebyggelse (77 kvm) iht kommuneplan 2017-2035. Det er igangsatt planlegging av kommuneplanens arealdel 2035-2040.

* Det er planlagt og pågår utbygging i området, med utbygging av E-18 mellom Sandvika og Wøyen samt oppføring av leilighetsbygg.

- E-16 bygges ut til firefeltsmotorvei og med en lang tunnel (Bjørnegårdstunnelen fra Kjørbo til Bærumsveien). Planlagt ferdigstillelse er 2020 iht. Statens vegvesen.

- På en av naboeiendommene (Bjørnegårdsvingen) skal det bygges leiligheter, barnehage mm.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

- Kjøleskap på kjøkken og fastmontert vegghengt hylle på det midterste soverommet følger ikke med boligen ved salg.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.417,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, garasjeplass, trappevask, kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-TV, vaktmester, snøbrøyting, strøm fellesarealer, vedlikeholdsfond mm..

*Kjølerom belastes via felleskostnadene kr 155,- i Juli 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,- pr. år. / 6220 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og selger betaler kr 449,- pr. mnd for dette. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.899.372,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bærum
Grunnkrets Sandvika-valler
Kirkesogn Helgerud

Steder i nærheten

Hamang bru 0.4 km
Bærum sykehus 0.9 km
Helgerud kirke 1.2 km
Hamang industripark 1.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 66.5 km
Sentralstasjon Oslo S 16.6 km
Jernbanestasjon Sandvika 1.9 km
T-bane Gjettum T-banestasjon 3.3 km
Buss Hamang allé 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Emma Hjort-banen 1.8 km
Idrettsanlegg Kirkerudbakken (slalom) 2 km
Treningssenter Fresh Fitness Sandvika 0.9 km
Treningssenter FitnessRoom Sandvika 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Evje skole (1-7 kl.) 1.4 km
Emma Hjorth skole (1-7 kl.) 1.7 km
Levre skole (1-7 kl.) 1.8 km
Jong skole (1-7 kl.) 2.7 km
Bjørnegård skole (8-10 kl.) 1.9 km
Vøyenenga skole (8-10 kl.) 2.2 km
Gjettum skole (8-10 kl.) 2.8 km
Sandvika videregående skole 1.3 km
Dønski videregående skole 1.7 km

Barnehager

Hamang Barnehage (1-5 år) 0.8 km
Løxa barnehage - Dønski (2-5 år) 0.9 km
Tommeliten barnehage (1-5 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandvika Storsenter 1.3 km
Kjøpesenter Helgerudgården 1.9 km
Postkontor / post i butikk Sandvika Postkontor 1.1 km
Postkontor / post i butikk Bunnpris Gjettum 1.5 km
Apotek Sykehusapoteket Asker og Bærum 0.9 km
Apotek Apotek Sandvika Vest 1.2 km
Vinmonopol Sandvika Vinmonopol 1.7 km
Vinmonopol Kolsås Vinmonopol 3.3 km
Dagligvare Kiwi Kjørbo 1.3 km
Dagligvare Meny Sandvika 1.3 km
Kiosk Mix Bærum Sykehus 0.9 km
Kiosk Narvesen Sandvika Storsenter 1.4 km
Bensinstasjon Circle K Sandvika 1 km
Bensinstasjon Smart Sandvika 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 43,3 %
Andel kvinner 56,7 %
Gj.snittalder menn 62,5 år
Gj.snittalder kvinner 63,7 år
Husholdninger med barn 4,7 %
Husholdninger uten barn 95,3 %
Gj.snitt byggeår 1982
Gj.snitt tomtestørrelse 256
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bærum 124008 52583
Grunnkrets: Sandvika-valler 402 256

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,7 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.900,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Energiattest
 
Fredrik Nordstrøm
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les mer om megler

Lurer du på noe?