Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 200 000,- for kr 5 200 000,-

Pen 3-roms m/stor stue og fin gårdshage.

Nyt en god bok og Your Song i sofakroken.

Romslig stue m/god plass til sofa.

Det er god plass til vitrineskap eller en sjenk.

Lekkert kjøkken m/vindu mot lukket gårdshage.

Vis frem dine ferdigheter på kjøkkenet for gode venner.

Separat kjøkken m/plass til spisebord.

Peisen gir varme og hygge om vinteren.

Stort hovedsoverom m/plass til dobbeltseng.

Hovedsoverommet har adkomst fra stuen.

Soverom to m/skyvedørsgarderobe. 3 eksterne boder medfølger.

Fint soverom to for barn, gjester eller jobb.

Bad fra 2016 m/gulvvarme, samt toalettrom.

Solvang park: Lukket gårdsrom for beboerne.

Solvang park: Indre gårdshage hvor en kan grille og slappe av.

Beboerparkering m/parkering i området for kr. 250,-/mnd.

Monolithic Baby! Frognerparken fenger store og små.

Det er kort vei til en rekke forretninger, treningssentre, samt spisesteder.

Velkommen til en hyggelig visning.

Plan- og 3D-tegning til illustrasjon.

Majorstuen/Solvang park - Pen 3-roms i populært område. Separat kjøkken. Moderne bad. Fin gårdshage.

Hammerstads gate 16

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 290 000,-

Majorstuen/Solvang park - Pen 3-roms i populært område. Separat kjøkken. Moderne bad. Fin gårdshage.: Majorstuen/Solvang park - Pen 3-roms i populært område. Separat kjøkken. Moderne bad. Fin gårdshage.

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 5 290 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 452,-
Fellesgjeld:
Kr 116 524,-
AREAL (P-ROM / BRA)
74 / 74 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktiv og sentral beliggenhet på Majorstuen. Det er gangavstand til restauranter, caféer, utesteder, butikker, parker, kino, vinmonopol, treningssentre og kollektivtrafikk. Om en vil opp i marka, så er det mange som tar banen opp til Sognsvann eller Frognerseteren.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltes ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 290 000,-

Fellesgjeld

Kr 116 524,-

Totalpris

Kr 5 406 524,-

Felleskostnader

Kr 3 452,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

1

Byggeår

1916

Soverom

2

Primærrom

74m2

Bruksareal

74m2

Tomt

6485m2

KR-kode

3817178

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hammerstads gate 16, 0363 Oslo.

Gnr. 46, bnr. 18, aksjenummer. 2 i Oslo kommune.

Solvang Park AS AS, org.nr. 921 706 375.

Tomten

Eiet tomt på 6.485 kvm som tilhører aksjelaget. Tomten er opparbeidet med flotte grøntarealer, prydbusker, gangveier, lekeplasser og flere sittegrupper.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området, noe som betyr at en kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området i tilknytning boligen for kr. 3.000,- pr. år. Elbiler parkerer gratis. Se: www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 82 kvm.

Totalt bruksareal/primærrom: 74 kvm.

Primærrom: To soverom, stue, kjøkken, bad, toalett og entré.

I tillegg disponerer boligen to kjellerboder med ca. seks og to kvm gulvareal, samt en loftsbod med ca. seks seks kvm gulvareal(skråtak).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.07.2018 utført av Stian Claudi Reinung. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Stue: Stor stue med plass til sittegruppe og bord.

Kjøkken: Separat kjøkken med plass til spisebord. Nyere innredning med hvite fronter og stålhåndtak. Peis.

Hovedsoverom: Stort og lekkert hovedsoverom med plass til stor dobbeltseng.

Soverom to: Soverom med skyvedørsgarderobe.

Bad: Flislagt bad med gulvvarme, samt servant med underskap, speil og dusjnisje.

Toalettrom: Toalettrom med servant, speil og toalett.

Entré: Fin entré med plass til yttertøy og sko.

Eksternt og annet: Det er to kjellerboder og en sportsbod på loft som følger med. Kjøleskap og vaskemaskin kan medfølge etter nærmere avtale. Boligen er hovedrengjort til salg og vaskes ikke utover dette.

Oppvarming

Varme fra panelovner montert på vegg, varmekabler på bad og peisovn montert på kjøkken. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 22.10.1919, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G. G = folketrygdens grunnbeløp som per. 01.05.18 var kr. 96.883,-.

Det er tinglyst tre servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale vedr. trapp, bestemmelse om bebyggelse og veg med flere bestemmelser. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i aksjelagets eiendom. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Ved utleie skal det betales et gebyr på kr. 10.000,- til sameiet.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Solvang Park aksjelag.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, og aksjonærene eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Aksjelaget består av 88 leiligheter.

Forretningsfører er USBL, tlf.22 98 38 00, epost: sr@usbl.no.

Bare fysiske personer kan erverve og eie selskapets aksjer.

Boligaksjeselskapets eiendommer er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt, såfremt det ikke er til sjenanse for beboerne.

Foretatte påkostninger de senere år:

- Ferdigstilt montering av balkonger for to av byggene.

- Utbedret brannsikring.

Planlagte påkostninger:

- Generalforsamlingen ga styret fullmakt til å sende inn byggesøknad og iverksette omgjøring av brannbalkongene til balkonger i Solvang Park AS. Søknad om balkong er kun rettet mot aksjonærer som selv ønsker balkong, og hver aksjonær som omfattes av vedtaket, er pliktig til å finansiere egen balkong dersom søknaden godkjennes. Kravet om innbetaling bortfaller for de aksjonærer som måtte få avslag på søknaden om balkong. Kostnader knyttet til byggesøknad fordeles på de aksjonærer som har fått søknad godkjent. Skulle likevel ingen søknader bli godkjent, deles kostnadene knyttet til byggesøknad likt på aksjonærene som har søkt. Med aksjonær i denne sammenheng menes den aksjonær som til enhver tid er eier av enheten som omfattes av vedtaket.

- Bakgården skal oppgraderes. I første omgang dreier dette seg oppgradering av bed, spraying mot ugress, nedlegging av bark og dryppslange. Videre vil vi prioritere generelt vedlikehold av planter og busker på Solvang Parks eiendom.

- Styret kommer også til å gjennomføre reparasjoner og utbedringer av utebelysningen, slik at bakgården igjen blir opplyst.

- Sameiet har en vedlikeholdsplan der drenering, oppussing av trappeoppganger og fasaden inn mot atriet står på planen. Styret er i dialog med flere aktører for å kunne gjennomføre prosjektene nevnt over, og har som tidsramme en implementering senest vår 2019 av praktiske årsaker.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G. I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Planforslag i nærheten:

201619105 - Reguleringssak: Ring2 - Majorstuen til Carl Berners plass. Trikk, sykkelanlegg og trær. For mer informasjon:

http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201619105

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 3.452,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/grunnpakke, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel , strøm til fellesarealer, samt generell drift av eiendommen.

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert med 3 % fra januar 2018.

Husleien fordeles slik:

- Renteutgifter kr. 240,-.

- Avdrag kr. 607,-.

- Driftsutgifter kr. 2.605,-.

Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Aksjeboenhetene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 917,- pr. mnd/ca. kr. 11.000,- pr. år. Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 5.650,-.

- Innflyttingsgebyr til sameiet på kr. 10.000,-.

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr. 2.825,-.

Totale omkostninger inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 18.475,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.308.475,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.424.999,-.

Av dette beløpet utgjør kr. 116.524,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kan valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS komme på kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Majorstuen Rode 11
Kirkesogn Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker

Steder i nærheten

Politihøgskolen 0.4 km
Valkyrie plass 0.4 km
Chateau Neuf 0.6 km
Marienlyst NRK 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 54.2 km
Sentralstasjon Oslo S 4.5 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 2.4 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass Majorstuen Kirkeveien 0.3 km
Bussholdeplass Majorstuen Kirkeveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marienlyst Idrettsanlegg 0.4 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.8 km
Treningssenter White Cloud Studio 0.3 km
Treningssenter Synergy 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.6 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 0.7 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 1.3 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.5 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.6 km
Akademiet videregående skole Oslo 1.3 km
Kristelig gymnasium 1.3 km

Barnehager

Solbærtorvet barnehage 0.2 km
Gydas vei barnehage (1-6 år) 0.4 km
Suhmsgate barnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 0.8 km
Kjøpesenter Vinderen Sentrum 1.9 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.2 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.7 km
Apotek Vitusapotek Majorstuen 0.3 km
Apotek Apotek 1 Sfinxen 0.4 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Bunnpris Kirkeveien 0.2 km
Dagligvare Joker Kirkeveien 0.2 km
Kiosk/video Majoren Tobakkforretning 0.3 km
Kiosk/video Deli De Luca Majorstuahuset 0.3 km
Bensin Shell Marienlyst 0.3 km
Bensin st1 Pilestredet 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,8 %
Andel kvinner 53,2 %
Gj.snittalder menn 40,8 år
Gj.snittalder kvinner 44,2 år
Husholdninger med barn 17,2 %
Husholdninger uten barn 82,8 %
Gj.snitt byggeår 1992
Gj.snitt tomtestørrelse 456
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Majorstuen Rode 11 1282 839

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris kr. 60.000,-.

Grunnhonorar: kr. 15.000,-.

Oppgjørshonorar: kr. 4.550,-.

SmartAnnonsepakke: kr. 13.500,-.

Visningspakke: kr. 22.500,-.

Visnings- og budrundetilrettelegging kr. 4.000,-.

Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,- .

Kunderabatt; kr. 55.000,-.

Faktureringsgebyr: kr. 250,- pr utlegg.

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Aleksander Myrvold
Jurist/Eiendomsmegler/Fagansvarlig
Les mer om megler

Lurer du på noe?