Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 030 000,- for kr 3 030 000,-

Velkommen til Hans Langbachs vei 9

Overbygd terrasse på 14 kvm med fantastisk utsikt

Utsikt fra terrasse

Fjordutsikt fra terrasse

Stue med peisovn

Stue med fjordutsikt

Stue

Stue

Stue

Stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning

God plass til romslig spisebord ved kjøkkenet

Spiseplass med fjordutsikt

Utsikt fra spiseplass

Detaljbilde

Delikat kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer

Kjøkken med praktisk kjøkkenøy

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Flislagt bad med gulvarme

Flislagt bad med dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Godt med skapplass på hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 3 med skyvedørsgarderobe

Utgang til terrasse

Inngangsparti

Plantegning

Fasade

Fasade

Fasade

Åskollen

Hans Langbachs vei 9

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 090 000,-

Åskollen: Pen 4-roms eierleilighet med primærrom på 100 kvm - Nydelig utsikt

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 3 090 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
100 / 102 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til i stille, rolige og barnevennlige omgivelser på Åskollen. Fra eiendommen er det nydelig utsikt utover Drammensfjorden og mot Hurumlandet. Gangavstand, og det meste på bilfri gangsti, til barneskole, barnehage og idrettsanlegg med bla. kunstgressbane og idrettshall, samt to dagligvarebutikker. Rolig gate med veldig lite trafikk.

Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen med mange aktiviteter. Klubben har eget idrettsanlegg med flere gressbaner, ny kunstgressbane og idrettshall. To musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte. Diverse aktiviteter i Åskollen Bo- og Servicesenter. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter - med lysløype i Nordbykollen. Flott turterreng også i Røysjømarka. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og bademuligheter i Sota Fjordpark og Nøstodden.

Bussholdeplass både i Nordbyveien og Svelvikveien med god bussforbindelse til Drammen sentrum på dagtid. Tre-fire minutters kjøring til E18 og ca 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Ca. 4 km. til Drammen sentrum og togstasjon og god kommunikasjon til Oslo/Kongsberg/Tønsberg og flytog til Gardermoen.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø Barnehagerområde og flere barnehager i nærmiljøet.

Nederst i Hans Langbachsvei finnes Nøstodden Barnehage, se internett: nostodden.barnehage.no/

I nærmiljøet på Åskollen og Hedensrud finnes følgende andre barnehager: Helleristningen Barnehage, Hedensrud Barnehage, Nordbylunden Barnehage, St. Hansberget Barnehage, Stiftelsen Nordby Gård Barnehage, Tangen Menighets Barnehage, Åskollen Barnehage, Åskollen Barnepark, Åskollen Familebarnehage.

Kort og nesten bilfri skolevei til Åskollen barneskole (1.-7.trinn) med ca. 430 elever. Skolefritidsordning, samt idrettsfritidsordning som administreres av Glassverket IF.

Marienlyst skole (8. - 10. trinn) med skolebussordning.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden med bla. Høgskolen i Buskerud.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 over Motorveibrua/Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik, følg denne veien (Havnegt) et stykke utover. Ta skrått opp til høyre inn Hans Tordsensgate ved skilt Åskollen. Følg denne veien ca. 1 kilometer og ta ned til venstre Glassblåserveien. Følg så Hans Langbachsvei ned til venstre, og videre når Hans Langbachsvei tar en 90-graders høyresving. Eiendommen ligger så på høyre side. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 090 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

1914

Soverom

3

Primærrom

100m2

Bruksareal

102m2

Tomt

844m2

KR-kode

2018172

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hans Langbachsvei 9 - 1.etg, 3039 Drammen

Gnr. 26, bnr. 80, snr. 1 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på ca 844 kvm. og disponeres i fellesskap mellom leilighetene.

Flott utsiktstomt, opparbeidet med plen og planter. Asfaltert oppkjørsel og gårdsplass. Tujah-hekk mot naboen i forkant. Utelys. Utekran.

Gruset parkeringsplass foran boligen, også asfaltert parkeringsplass ved inngangspartiet. Dagens eiere har hatt en muntlig avtale på at denne seksjonen benytter parkeringsplassen i forkant av boligen.

Parkering

Parkeringsplass til en bil i forkant av boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Hans Langbachs vei som er en offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Felles vannmåler for seksjonene.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 108 kvm.

Totalt bruksareal: 102 kvm.

Totalt primærrom: 100 kvm.

Leiligheten er beliggende i 1. etasje med egen inngang og innholder:

Primærrom - 100 kvm.: Entré, bad, kjøkken med spisestue, stue, soveromsgang og 3 soverom.

Sekundærrom -2 kvm: Bod

I tillegg disponerer boligen del av fellesarealer i kjeller og uthus.

Boligens terrasse på ca. 14 kvm. er overbygget, med nydelig utsikt og kveldssol i sommerhalvåret.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.04.2018 utført av Kenneth Hilleren i. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Boligseksjon i tomannsbolig.

Bygningen er oppført på støpt betongfundament og grunnmur med sparestein og granitt på fjell. Yttervegger over grunnmur av reisverk, isolert og panelkledd. Kledning er ettersett og utvekslet ved behov. Vinduer med isolerglass av varierende alder, datostemplet hhv. 1983, 1988, 2010 og 2016. Kjellervinduer av eldre/enkel type. Ny ytterdør fra 2016. Halvvalmet tak med omlagt papp, sløyfer, lekter og yttertak med takstein fra 2016.

Pipen ble rehabiliterte med ny røykkanal i 2011.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann har ved sin befaring gjennomgått bygget som helhet, og konkludert med at leiligheten holder en gjennomgående normalgod standard. Han har benyttet fuktmålerutstyr på spesielt utsatte punkter, og har ikke kunnet avdekke fuktproblematikk på bad eller kjøkken. Det er påpekt at råkjeller med fjell i dagen er fuktig, og at gjennomlufting av slik konstruksjon er essensielt.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen har egen inngang på bakkeplan.

Her er alle flater oppusset i senere tid, og du kan flytte rett inn!

Leiligheten holder en gjennomgående delikat tone og innbydende standard. Lyse og tiltalende boligrom, med store vinduer, god takhøyde og nydelig utsikt. En god planløsning med praktisk oppbygging og fin flyt mellom bruksarealene.

Boligen har pent bad, nyere kjøkken og nyrenovert terrasse på 14 kvm. I tillegg har leiligheten oppgradert elektrisk anlegg, nyere varmtvannsbereder og inngangsdør. Bygget har i tillegg nyere pipeløp og nylagt taktekke.

De fleste rom har laminat på gulv og slette/sparklede vegger malt i tidsriktige farger. Slette, lysmalte himlinger og ekstra god takhøyde.

Kjøkkenet er nytt i 2016, med integrerte hvitevarer og stilig innredning fra Epoq. Sosial kjøkkenøy og god plass til spisestueløsning, med suveren utsikt mot innseilingen til Drammen.

Stuen har godt gjennomlys, nydelig utsikt og en hyggelig peisovn for vedfyring.

Leiligheten har tre soverom, alle nyoppussede med sval og rolig beliggenhet bakerst i bygget.

Badet er overflateoppusset i 2016. Røropplegg og gulv er av eldre dato. Badet er innredet med pen servantinnredning, nyere dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.

Integrerte hvitevarer vil medfølge ved overtakelse.

Oppvarming

Vedovn i stuen og varmekabler i baderomsgulv.

Forøvrig anbefales elektrisk oppvarming. Der beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med ved overtakelse.

Pipen ble rehabilitert med ny røykkanal i 2011. Det var kontroll/tilsyn 09.04.2018 hvor det ble påpekt at det ikke er montert røykvarsler i kjeller og 1.etg. samt slukkerutstyr (husbrannslange eller godkjent håndslukningsapparat). Nåværende eier vil ikke montere dette før overtagelse.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, da det var ikke vanlig med ferdigattest eller brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Det finnes imidlertid opprinnelige byggetegninger i kommunens arkiv, for både opprinnelig tomannsbolig, og senere tilbygget trappehus.

Senere er bygget tilbygget i to omganger. Første gang med tilbygg mot sør, og andre gang med terrassetilbygg. Det finnes ikke dokumentert byggesøknad eller ferdigattest for disse tilbyggene. Kommunen har i dette tilfelle bekreftet at de ikke vil forfølge de to forholdene, da de etter kommunens vurdering er av mindre betydning. Tiltakene slik de fremstår er i følge kommunen ikke i strid med verken gjeldende plangrunnlag eller lovverket forøvrig. Kopi av vedtaket kan fås hos megler.

Ferdigattest på rehabilitering av pipe fra 2011 foreligger, kopi kan fås v/henv. megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjoneringsbegjæringen ble tinglyst 13.10.2016.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst fem servitutter på eiendommen.

-1977- tinglyst en veirett til naboeiendommen gnr. 26, bnr. 232 til å bruke felles innkjørsel til Hans Langbachs vei 9 a. Rett til kloakkledning ble også tinglyst. Vedlikehold og snørydding skal skje i fellesskap.

-2000- tinglyst rett til naboeiendommen på oversiden gnr. 26, bnr. 371 (Hans Langbachs vei 9 d) til å ha veirett, samt rett til å vann-kloakkledning liggende over eiendommen. Eiendommen har også rett til å plassere avfallsbeholdere på eiendommen, hvis nødvendig.

I tillegg er det tinglyst tre servitutter fra 1913 og 1914, bestemmer om bebyggelse, gjerde og vannolle. Dokumentene er vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen.

Kopi av dokumententene kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Sameiet er nyetablert med standardvedtekter, som kan fåes ved henvendelse til megler.

Dagens eiere har valgt å drive sameiet etter fri modell, uten sparepenger, der alle kostnader faktureres til den enkelte seksjonseier og felles oppgraderinger betales fortløpende ved forfall.

Det anbefales at ny eier konstituerer et styre og registrere sameiet i enhetsregisteret. Det bør mellom de aktuelle beboerene etableres et samarbeid der de bl.a. skriver bruksavtale om disponering av fellesarealer ute og inne, samt evt. fastsetter husordensregler. I tillegg anbefales det at partene oppretter en felleskonto for eiendommens utgifter, og enes om evt. avserning til felleskostnader og fremtidige vedlikeholdskostnader.

Vedtektene fastsetter at løpende felleskostnader og vedlikeholdskostnader skal deles med en halvdel på hver enhet, men at skjevdeling kan være aktuelt i enkelttilfeller. Gjenstand for felleskostnader i denne bygningen vil normalt være vann/avløp, renovasjon, feiing/tilsyn på fyringsanlegg, bygningsforsikring og avsetning til felles vedlikehold.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert, men ligger i kommuneplanen i område som er avsatt til nåværende boligbyggelse. Kopi av kommuneplan fra 2015 kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Boligen vil ikke bli ytterligere vasket og ryddet før overtagelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter for vann og avløp vil variere med faktisk forbruk, da bygget har felles vannmåler for enhetene.

Leiligetens andel av kommunale avgifter har vært ca kr. 10.500,- pr. år.

Ifølge eier av leiligheten i 2. etasje er årlig byggforsikring på kr. 2200,- per seksjon.

Leilighetens andel av renovasjonsutgifter er 2.669,- i 2018.

Eiendommen selges gjennom fulllmektig og har ikke oversikt over løpende utgifter for eiendommen. Det bør påregnes kostnader knyttet til internett, tv-signaler, strøm og innboforsikring. Tv og internett har tidligere vært levert av Get, som har sentral i byggets kjeller.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: 3.168.499,00

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 15
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 1.1 km
Drammens museum 5 km
Drammensbadet 5.2 km
Marienlyst stadion 5.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 96.2 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 4.5 km
Bussholdeplass Glassverket 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Glassverket kunstgress 1.2 km
Idrettsanlegg Glassverkhallen 1.2 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 3.6 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 4.3 km

Steder av interesse

Skoler

Åskollen skole (1-7 kl.) 1.3 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 4.2 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 4.3 km
Børresen skole (8-10 kl.) 6.2 km
Galterud skole (8-10 kl.) 6.4 km
Drammen videregående skole 5.1 km
Akademiet videregående skole Drammen 5.9 km

Barnehager

Nøstodden barnehage 0.1 km
Nordbylunden barnehage (0-5 år) 0.9 km
Helleristningen korttidsbarnehage (3-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 4.1 km
Kjøpesenter CC Drammen 5.3 km
Postkontor Kiwi Åskollen 1.3 km
Postkontor Strømsø Postkontor 4.5 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 4.1 km
Apotek Boots apotek Strømsø 4.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 4.7 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 6.8 km
Dagligvare Kiwi Åskollen 1.3 km
Dagligvare Rema 1000 Åskollen 1.3 km
Kiosk/video Rundtom Spill 2.8 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 3 km
Bensin Circle K Rundtom 2.9 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 3.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,9 %
Andel kvinner 47,1 %
Gj.snittalder menn 37,4 år
Gj.snittalder kvinner 40,8 år
Husholdninger med barn 34 %
Husholdninger uten barn 66 %
Gj.snitt byggeår 1962
Gj.snitt tomtestørrelse 629
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 15 716 335

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssum

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Sondre Skree
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?