Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 600 000,- for kr 3 600 000,-

Stor og lys stue

Lys og hyggelig stue som har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement, tv-seksjon og spisebord

Parkettgulv og malte veggflater hvor stuens vegger er malt i moderne farger

Generøs takhøyde i leiligheten på ca. 2,67 meter under taket

God plass til spisebord i stuen - et naturlig samlingssted for venner og familie!

Gjennom store vindusflater får stuen rikelig med naturlig lys - noe som bidrar til å skape en luftig og fin atmosfære

Her kan en møblere etter alle kunstens regler

Lyst og pent kjøkken med profilerte fronter og rustfrie knotter samt benkeplate er i tre

Integrerte hvitevarer i oppvaskmaskin, kjøleskap, platetopp (induksjon) og stekeovn - vaskemaskin er også integrert på kjøkken

Kjøkkenet har en fin arbeidsflate med god benk- og skapplass

Flott flislagt baderom med god størrelse som ble pusset opp i regi av Vannverket Rørleggerbedrift AS i 2012. Badet har vegghengt toalett

Servant med skuffer under og speilskap med lys over

Dusjnisje med glassdør, varmekabler i gulv og nedfelt himling med downlights

Hovedsoverommet har naturlig plass til dobbeltseng, garderobeskap og oppbevaringsmøblement for øvrig

Soverommet er meget romslig og vender ut mot skjermet og stille fellesområde

Her kan du sove med soveromsvinduet åpent hele sommeren!

Soverom II har også god størrelse og er i dag innredet som gjesterom

Rommet egner seg naturligvis like godt som både barnerom/kontor

Soverom II

Praktisk entré/gang med plass for både sko- og yttertøy

Fra entré er det adkomst til leilighetens øvrige rom, noe som understøtter den gode planløsningen

Plantegning - Hans Nielsen Hauges Gate 4

Oversikt - Vedlikehold

Meget flott bakgård hvor en kan benytte seg fritt av fellesområdene

Lekeapparater er det også i bakgården

Her kan man også grille sommerstid

Fasade

Storosenteret er en kort spasertur fra leiligheten - her har man alt man kan tenke seg av butikker og servicetjenester

Torshovdalen - her kan mange fine sommerdager nytes

Torshov

Torshov

Soria Moria

Kart

Sandaker - Lys og pen 3-R med kvadratsmart planløs. og nye vinduer - V.V og fyring inkl. -Kort vei til kollektiv!

Hans Nielsen Hauges Gate 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 750 000,-

Sandaker - Lys og pen 3-R med kvadratsmart planløs. og nye vinduer - V.V og fyring inkl. -Kort vei til kollektiv! : Sandaker - Lys og pen 3-R med kvadratsmart planløs. og nye vinduer - V.V og fyring inkl. -Kort vei til kollektiv!

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 750 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 145,-
Fellesgjeld:
Kr 176 520,-
AREAL (P-ROM / BRA)
62 / 62 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger svært sentralt på Sandaker i meget populært boområde. Sandaker ligger i bydel Sagene som regnes som Oslos kulturbydel. Området grenser til Nydalen, Storo og Torshov med gangavstand på 5-10 min til alle områdene. Her bor man i rolige omgivelser, men samtidig meget sentralt!

Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter.

Det er et rikt kulturtilbud i området, med blant annet Ringen Kino og Soria Moria med Torshovteatret, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. I umiddelbar nærhet finner man populære Åpent Bakeri, kjent for sine eminente bakervarer og kaffe, samt for kanskje byens beste pizza på kveldstid - Lofthus Samvirkelag. Restaurant Jewel of India, i Grefsenveien 6, serverer nydelig mat i pene omgivelser. Til og med Bislett Kebab har etablert seg på Sandaker, dersom det skulle friste.

Norges største kinosenter har nylig åpnet på Storo. Med 11 saler og nærmere 2000 seter er kinoen et nytt samlingspunkt for filminteresserte i Oslo.

Det er heller ikke langt til populære Grünerløkka med et stort utvalg av kafeer og spisesteder, samt et yrende uteliv.

Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som t-bane fra Storo/Sinsen, trikk fra Grefsenveien og flere bussruter. Grefsenveien trikkeholdeplass ligger ca. 5 min gange fra leiligheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5 minutt. BI i Nydalen er 10 min gange fra leiligheten. Med t-bane når man Universitetet i Oslo (Blindern) på 7 min. Tannlegehøyskolen, Kunsthøgskolen, Lovisenberg diakonale høgskole, Veterinærhøgskolen og Arkitekthøgskolen når du med offentlig transport på ca. 15 min fra leiligheten.

For den som er glad i friluftsliv og aktivitet, byr området på rike muligheter for rekreasjon. Det er mange vakre grøntområder i umiddelbar nærhet, f.eks. Torshovparken med flotte grøntområder og sandvolleyballbane som ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Også Torshovdalen, Akerselva, Sageneparken, Bjølsenparken og Voldsløkka ligger i kort gangavstand. Langs Akerselva kan man gå ned til sentrum (via Mathallen), eller helt opp til Maridalen og videre til Nordmarka, et område kjent for sine fantastiske turmuligheter. Med trikk 11 til Kjelsås eller buss 56 til Solemskogen kan man nå idylliske Lillomarka.

Det er flere treningssentre i området; Sats Storo, Sats Nydalen, Fitness Xpress Storo, Ringnes Park, og Myrens Sportssenter på Torshov.

Det er også lett å komme seg til Gardermoen med Flybussen som har stoppested på Storo eller Sinsen.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Grefsenveien ta inn til Hans Nielsen Hauges Gate på venstre hånd, fra Sandakerveien ta inn til Hans Nielsen Hauges Gate på høyre hånd. Det vil for øvrig bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 750 000,-

Fellesgjeld

Kr 176 520,-

Totalpris

Kr 3 926 520,-

Felleskostnader

Kr 4 145,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

2

Byggeår

1933

Soverom

2

Primærrom

62m2

Bruksareal

62m2

Tomt

6583m2

KR-kode

371885

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hans Nielsen Hauges Gate 4, 0481 Oslo

Gnr. 224, bnr. 68 i Oslo kommune.

Leil.nr. 359-1-025, aksjenummer. 2533-2548,

Folkvang Boligselskap AS AS, org.nr. 933 773 183

Tomten

Eiet tomt på 6.583,2 kvm ( består av flere bnr.) som tilhører aksjelaget. Pent opparbeidet fellesarealer i indre gårdsrom og mot Brettevilles gate med gressplener, prydbusker, flott lekeplass, sittegrupper og asfalterte og steinsatte gangveier.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 69 kvm

Totalt bruksareal: 62 kvm

Totalt primærrom: 62 kvm

Primærrom:

Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og entré: 62 kvm

I tillegg disponerer en kjellerbod på ca. 11 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.05.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Bebyggelse

4.etasjers boligblokk med kjeller som ble oppført på 1930 tallet i tradisjonell byggeskikk for perioden med med datidens materialvalg, byggemåte og forskrifter. Bygget er iht. vedlagte takst oppført med grunnmur i støpt betong, støpte etasjeskillere med oppforet tregulv og støpte kjellergulv. Støpt betong i bærende konstruksjoner og utfyllende fasader i lettbetong utvendig pusset og malt. Flatt tak i betongkonstruksjon, tekket med folie/papp. Støpte malte trapper og malte murvegger i trappeoppgang.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Hans Nielsen Hauges Gate 4, en velholdt og pen 3-roms aksjeleilighet i høy 2. etasje sentralt beliggende på Sandaker. Boligen er gjennomgående, noe som sikrer gode innvendige lysforhold. God takhøyde i kombinasjon med en fin planløsning gjør at boligen føles romslig. Her bor du midt i smørøyet, men har samtidig en stille og rolig bakgård, omkranset av pene grøntarealer, i et spennende boligområde. Boligen inneholder: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad/wc og entré.

Entré:

Praktisk entré/gang med plass for både sko- og yttertøy. Fra entré er det adkomst til leilighetens øvrige rom, noe som understøtter den gode planløsningen. Entréen har parkett på gulv og malte vegg- og himlingsflater.

Stue:

Lys og hyggelig stue som har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement, tv-seksjon og spisebord. Gjennom store vindusflater får stuen rikelig med naturlig lys - noe som bidrar til å skape en luftig og fin atmosfære. Parkettgulv og malte veggflater hvor stuens vegger er malt i moderne farger.

Kjøkken:

Lyst og pent kjøkken med profilerte fronter og rustfrie knotter, benkeplate er i tre. Integrerte hvitevarer i oppvaskmaskin, kjøleskap, platetopp (induksjon) og stekeovn. Vaskemaskinen er installert i benkeskap på kjøkkenet. For øvrig er det oppvaskkum med ett greps blandebatteri og komfyrvakt installert på kjøkken. (Komfyrvakt stenger strømmen ved overoppheting av komfyr/ koketopp).

Bad/wc:

Flott flislagt baderom med god størrelse som ble pusset opp i regi av Vannverket Rørleggerbedrift AS i 2012. Badet har vegghengt toalett, servant med skuffer under og speilskap med lys over. Dusjnisje med glassdør, varmekabler i gulv og nedfelt himling med downlights. Varmtvann leveres fra fellesanlegg og er inkl. i felleskostnader.

Soverom:

Boligen har to gode soverom som begge har fin størrelse og parkett på gulv. Hovedsoverommet har naturlig plass til dobbeltseng, garderobeskap og oppbevaringsmøblement for øvrig. Soverommet er meget romslig og vender ut mot skjermet og stille fellesområde. Her kan du sove med soveromsvinduet åpent hele sommeren! Soverom II har også god størrelse og er i dag innredet som gjesterom. Rommet egner seg naturligvis like godt som både barnerom/kontor.

Diverse:

- Meget veldrevet boligselskap med god vedlikeholdshistorikk

- Generøs takhøyde på ca. 267 cm.

- Sikringsskap i oppgangen med automatsikringer

- Pent opparbeidede grøntområder med lekeplasser, turstier og sittegrupper

- Barnevennlig område

- Rikelig med bodplass

- Ingen dokumentavgift!

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme ( oljefyr) via radiatorer. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Varmekabler i gulv på bad.

Styret har igangsatt arbeid med dette, se mer info i pkt. informasjon om akjselaget.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 28.08.1936, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 5 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vannledning, brannvegg/dør, adkomstretter samt om bruk av felles gårdsplass. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Folkvang Boligselskap AS.

- Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

- Aksjelaget består av 283 leiligheter og 3 næringslokaler.

- Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97.

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, dersom gode grunner taler for det kan styret gi tillatelse så fremt dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

- Resultatregnskapet for 2017 viser et overskudd på kr 1.897.777,- mot et budsjettert underskudd på kr 554 051,-. Avviket skyldes blant annet at fyringskostnadene og avskrivningene ble lavere

enn budsjettert.

- Hjemmeside: Folkvangboligselskap.no

- Selskapet er forsikret hos Gjensidige med polisenummeret 81666967

Foretatte påkostninger de senere år: (et utvalg)

2017: Vindu og fasaderehabilitering

2013/2017: Maling av trapper

2009/2013: Nye hoveddører og nytt callinganlegg

2008/2013: Maling av fasade og vinduer

2011/12: Rehabilitering av soilrør (rørfornying v/Proline)

2005/2013: Utskiftning av radiatorer

2005/2007: Utbedring/tekking av tak samt nye beslag og takrenner

2004/2013: Utskiftning/service av vaskemaskiner og tromler i 9 av vaskeriene

Se oversikt over gjennomførte og planlagte vedlikeholdsarbeider som vedlegg i salgsoppgaven.

Planlagte påkostninger:

I følge styreleder 30.05.2018 er det ingen planlagte større prosjekter på gang annet en generell drift og vedlikehold av boligselskapet.

Det vedtatt at styret skal se på muligheter for å gå over fra oljefyring til et mer miljøvennlig alternativ. Styret er gitt fullmakt til å utrede, samt inngå en låneavtale på inntil 15.000.000,- for å finansiere tiltaket. Dette vil medføre en økning av fellesgjelden, men man ser ikke for seg at dette vil skje på kort sikt/før 2020. Det antas at overgangen til f.eks bergvarme vil gi en positiv kontantstrøm helt fra start, og at det derfor ikke vil være noen særlig økning av fellesutgiftene relatert til dette tiltaket når det først gjennomføres. For øvrig pågår det utskiftning av sluk på baderommene, hvor det gjenstår ca. 40 sluk.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i S-2937 datert 01.10.1987.

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 4.145,- pr. mnd. og inkluderer: Oppvarming, varmtvann, kabel-tv, bredbånd, betjening av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold, trappevask, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2017.

Husleien fordeles slik:

Felleskostnader kr 3.600,-

Fibernett kr 299,-

Kabel-tv kr 246,-

Det er beregnet at felleskostnadene ikke trenger å øke som følge av overgang fra oljefyr til annen løsning.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3830 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Bredbånd levers av Bayonette Fiber med mulighe for opp mot 1000/1000 Mbit hastighet.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 2.900,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning (3.750.000,-) er kr 3.926.520,-

Av dette beløpet utgjør kr 176.520,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Åsen Rode 3
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Treschows bru 0.2 km
Torshovteatret 0.6 km
Storokrysset 0.7 km
Sæveruds plass 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.1 km
Sentralstasjon Oslo S 5.2 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 1 km
T-bane stasjon Storo T-banestasjon 0.7 km
Trikkeholdeplass Grefsenveien 0.2 km
Bussholdeplass Nordpolen skole 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjølsenhallen 0.8 km
Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.9 km
Treningssenter Sandaker Treningssenter 0.1 km
Treningssenter Fitness.xpress Storo 0.3 km

Steder av interesse

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.1 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 0.9 km
Fernanda Nissen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 1 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.1 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.4 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 2.7 km
Nydalen videregående skole 1.4 km
Foss videregående skole 1.9 km

Barnehager

Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år) 0.1 km
Thor Olsens bhg. Sandakerveien (1-5 år) 0.2 km
Nordpolen FUS bhg - Sandakerveien (0-6 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.4 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 0.8 km
Postkontor Meny Bjølsen 0.9 km
Postkontor Nydalen postkontor 0.9 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.4 km
Apotek Vitusapotek Storo 0.8 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.4 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 0.8 km
Dagligvare Joker Sandaker 0.1 km
Dagligvare Rema 1000 Storo 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Grefsenveien 0.1 km
Kiosk/video Mix Sandaker 0.4 km
Bensin Circle K Storo 0.7 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,5 %
Andel kvinner 53,5 %
Gj.snittalder menn 31,6 år
Gj.snittalder kvinner 32,2 år
Husholdninger med barn 16,9 %
Husholdninger uten barn 83,1 %
Gj.snitt byggeår 1926
Gj.snitt tomtestørrelse 1172
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Åsen Rode 3 634 391

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Emir Resulbegovic
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?