Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 225 000,- for kr 7 225 000,-

Romslig kjellerstue med god takhøyde

Entré

Romslig og innbydende entré

Entré

Stilig innbygget garderobeskap

Gjennomført stil i hele leiligheten

Kjøkken med vindu mot pent opparbeidet bakhage

Delikat kjøkken med plass til spisebord

Kjøkkenet ble fornyet i 2017/2018

Kjøkken

Mellomgang med rom for arbeidspult

Stue med vindu mot rolig bakhage

Slipte tregulv i hele 1. etasje

Stilig peisovn som gir god varme på kalde vinterdager

Mellomgang/trapperom

Hovedsoverom

Godt med garderobeplass på hovedsoverommet

Kjellerstue i delikate farger

Kjellerstue

Gang i kjeller

Gulvvarme i alle kjellerrom

Soverom 2 i kjelleren

Stilige industridører inn til soverom 3

Soverom 2

Soverom 3

Soverom 3

Bad i kjeller tilknyttet soverom 3

Nyoppusset bad i kjelleren

Bad i kjeller ferdigstilt i 2018

Lekkert bad i kjelleren

Bad 1. etasje

Pusset opp i 2008

Kart

Barnevennlig borettslag

Frodig og pent opparbeidet bakhage

Sittegrupper, plen og beplantning

Bakhage

Bakhage på kveldstid

Bakhage på kveldstid

Øvre Torshov - Innholdsrik, rålekker og gjennomgående leilighet over 2-plan i klassisk Torshovgård - 2 bad - Peis

Hans Nielsen Hauges gate 27

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 350 000,-

Øvre Torshov - Innholdsrik, rålekker og gjennomgående leilighet over 2-plan i klassisk Torshovgård - 2 bad - Peis: Øvre Torshov - Innholdsrik, rålekker og gjennomgående leilighet over 2-plan i klassisk Torshovgård - 2 bad - Peis

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 7 350 000,-
Felleskostnader:
Kr 6 597,-
Fellesgjeld:
Kr 326 483,-
AREAL (P-ROM / BRA)
128 / 129 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et populært og veletablert borettslag på Øvre Torshov i bydel Sagene. Området er populært for store og små, og i borettslaget arrangeres det julegrantenning og sommerfest for beboerne. Området grenser til Nydalen, Grünerløkka og Sagene med kort gangavstand til alle områdene.

Fra leiligheten er det kort vei til matbutikker, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter. På Sandaker senter finner man blant annet Vinmonopol, apotek, bibliotek, matbutikk og bokhandel. Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Ringen Kino og Soria Moria med Torshovteatret, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. I nabobygget finner du populære Åpent Bakeri, kjent for sine bakervarer og kaffe, samt for kanskje byens beste pizza på kveldstid. Oslo Nye Trikkestallen er Norges fremste scene for dukketeater, og spiller ofte kjente og kjære barneforestillinger.

Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som T-bane fra Sinsen/Storo og trikk fra Sandakerveien. Bussholdeplass med bussrute 30 (Nydalen-Bygdøy) er 2 minutts gange fra leiligheten. Buss nr. 20 (Galgeberg-Skøyen) er også i nærheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5. minutt. Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Storo og Sinsen samt på Ring 2.

Flere hyggelige parkområder i nærheten som blant annet Torshovparken, Torshovdalen, Torshov kirkepark og Haarklous plass. I nedre del av Torshovparken finner man minigolf, bordtennisbord, basketball-, fotball- og sandvolleyballbaner. Ellers er det flotte turmuligheter og grøntområder langs Akerselven med turstier med Nordmarka og Maridalen i nord og Oslo sentrum og Bjørvika i sør. Et annet alternativ er en kort trikketur til Kjelsås med inngangen til Lillomarka.

Det er flere treningssentre i området; Sats Storo, Sats Nydalen, Fitness Xpress Storo, Ringnes Park, og Myrens Sportssenter på Torshov som tilbyr aktiviteter som squash, klatring og golf. Akersleven renner også igjennom bydelen med fine turstier til Nordmarka og Maridalen i nord og Oslo sentrum og Bjørvika i sør.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Ragnas hage (0-6 år) 0.1 km

Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år) 0.2 km

Barne- og ungdomsskoler:

1-10 kl. Nordpolen skole 0.2 km

1-7 kl. Lilleborg skole 1.1 km

1-10 kl. Bjølsen skole 1.3 km

1-7 kl. Fernanda Nissen skole 1.3 km

8-10 kl. Morellbakken skole 1.4 km

8-10 kl. Frydenberg skole 1.9 km

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole 2.6 km

Videregående skoler:

Nydalen videregående skole 1.8 km

Kuben videregående skole 3 km

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 350 000,-

Fellesgjeld

Kr 326 483,-

Totalpris

Kr 7 676 483,-

Felleskostnader

Kr 6 597,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1930

Soverom

3

Primærrom

128m2

Bruksareal

129m2

Tomt

5041m2

KR-kode

531818

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hans Nielsen Hauges gate 27, 0481 Oslo

Gnr. 224, bnr. 194, fnr. i Oslo kommune.

Andelsnr. 100,

Borettslaget Søndre Åsen Kvartal I, org.nr. 852 442 832

Tomten

Meget pent opparbeidet tomt med beplantet forhage og stort gårdsrom med asfalterte gangveier/tørkeplass samt grøntareal med plen, bed, busker og trær. Sittegrupper og lekeplass for barn. Bakgården er flittig brukt av borettslagets beboere med grilling om sommeren og juletrefest med julegrantenning og nissebesøk om vinteren.

Festet tomt på 5.041 kvm.

Festeavgiften er kr 124.000,- pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert 2011, og neste regulering er 01.11.2021

Festeavtalen utløper 01.11.2021

Grunneier er Oslo Kommune. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Iht. festekontrakten kan tomten innløses.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Det er fra 28. mai 2018 innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Det er kommunale ladestasjoner for elbil i Hans Nielsen Hauges gate, like utenfor leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 154 kvm

Totalt bruksareal: 129 kvm

Totalt primærrom: 128 kvm

1. etasje:

Primærrom: Bad, gang, kjøkken, stue, garderobe og soverom: 69 kvm

Sekundærrom: Garderobe: 1 kvm

Kjeller:

Primærrom: Bad, gang, stue og 2 soverom: 59 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 11 kvm (inngang fra fellesareal i kjelleren).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.05.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Innholdsrik og gjennomgående leilighet over 2-plan i klassisk Torshovgård. Leiligheten er bygget ut med en god og effektiv planløsning. Gjennomgående gode farge- og materialvalg som bør tiltale de fleste. Gulvvarme på begge bad samt alle rom i kjelleretasje.

Entré:

Lys og innbydende entré med rom for oppheng av yttertøy. Stilig teglsteinsmur rundt ytterdøren. Allerede i entréen merker man at dette er en lekker leilighet. Fra entré er det inngang til badet og gang ut til kjøkken og stue. I tillegg er det en mellomgang/trapperom mellom stue og soverom som gjør seg godt som hjemmekontor med arbeidspult.

Stue:

Pen og tidsriktig stue med moderne fargevalg. Peisovn sørger for god varme og koselig atmosfære på kalde vinterkvelder. Plass til sofaseksjon og spisebord i stuen. Stort vindu som vender ut mot bakhage og sørger for godt med naturlig lys.

Kjøkken:

Rålekkert kjøkken fornyet i 2017/2018. Sparklet og kalkmalte vegger, glassplate på bakvegg over kjøkkenbenk. Hvite slette skapfronter, laminat benkeplate og integrerte hvitevarer. Stilig fastmontert spisebord med hyggelig utsyn mot bakhage.

Hovedsoverom – 1. etasje

Hovedsoverom av god størrelse malt i delikate farger. Store garderobeskap langs den ene veggen. Rommet passer perfekt for dobbeltseng, og er et hyggelig sted å våkne opp.

Soverom 2 – kjeller:

Soverommet er på samme størrelse som hovedsoverom. Her er det god plass til å sette inn skyvedørsgarderobe. Rommet er malt i lekker blåtone og har vindu ut mot bakgård.

Soverom 3 – kjeller:

Nokså lik størrelse som soverom 2. Rommet har garderobeskap og plass til seng og kommode. Soverommet er tilknyttet lekkert nyoppusset bad.

Bad – 1. etasje:

Komplett flislagt bad av god størrelse med gulvvarme. Badet ble pusset opp i 2007 og består av dusjnisje adskilt med glassmur og dusjdører, servant med underskap, hylleseksjon, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Bad – kjeller:

Nyoppusset flislagt bad ferdigstilt i 2018. Romslig og moderne bad som består av vegghengt toalett, servant med speilskap og regndusj adskilt med glassvegg. Badet fremstår som tilnærmet nytt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet samt vedfyring. Varmekabler i gulv på bad og i hele kjelleretasje samt panelovner i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1929.

Det foreligger et uattestert ekspedisjonsdokument fra 1929. I tillegg foreligger det ferdigattest på kjellerutbygging og bruksendring fra fellesareal til boareal datert 02.05.2018.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 414021, tinglyst 05.11.1951, type heftelse: Festekontrakt.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler bestemmelser om branndører og kommunens tilgang for vedlikehold av vann- og kloakkledninger. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Søndre Åsen Kvartal I.

-Borettslaget består av 102 leiligheter.

-Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.

-Dugnad må påregnes.

-Dyrehold er tillatt, men må søkes til styret. Dyrene kan ikke være til sjenanse for naboene.

-Fellesvaskeri i borettslaget.

-Felles sykkelbod for noen oppganger, samt sykkelparkering i gården.

-Det blir satt ut griller og hagemøbler i sesongtiden.

-Portner i borettslaget står for blant annet plenklipping, strøing, snømåking etc.

Foretatt påkostninger de senere år:

-Gjennomført fullstendig piperehabilitering.

-Vedlikehold av takrenner.

-Innstallert godkjent brannvarslingsanlegg i 2013 for hele borettslaget.

-Innstallert automatiske selvlukkere for alle leilighetene.

-Rensing av ventilasjonsanlegget.

-Oppussing av fellesoppganger 2015/2016.

-Nye boder i fellesgården for barnevogner.

Planlagte påkostninger:

-ventilasjon: Borettslaget har vært i en prosess med å installere balansert ventilasjon med direkte utløp i vegg. Prosjektet ble avbrutt og satt på vent grunnet konkurs hos entreprenør og sen avklaring fra byantikvaren. Der andelseier ikke har installert balansert ventilasjon, er det viktigste man kan gjøre med nåværende løsning å sørge for at den naturlige ventilasjonen fungerer. Andelseierne må da sørge for at tilførsel av friskluft er god (ikke tette eksisterende ventiler) og at man ikke kobler til mekanisk ventilasjon på bad/kjøkken (kun bruke kullfilter, og ikke elektrisk vifter på bad/kjøkken.

- Styret antar at det må gjennomføres en takutskiftning i løpet av 1-4 år. Dette er grunnet mange små reparasjoner over de siste årene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 24.05.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Bygården og gårdsrom er kommunalt listeført i Gul liste. Dette er ingen formell fredning eller verning, men en listeføring om at bygningen kan være verneverdig. Listeføringen innskrenker ikke eiers råderett over eiendommen, men det kan kreves en uttalelse fra Byantikvaren for arbeider som endrer bygningenes fasade. Dette har ingen praktisk betydning for eier av leiligheten, og innvendig vedlikehold/modernisering vil ikke kreve noen uttalelse fra Byantikvaren.

Medfølger ikke leiligheten:

-Vegghente hyller

-Fastmonterte lampeter på soverom

-Vegghengt speil

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 6.597,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett (50/20 mbit levert av Get), trappevask, renter og avdrag, festeavgift, kommunale avgifter, forsikringer, drift og vedlikehold, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter og avdrag: kr 1.386,-

Bredbåndsavgift: kr 394,-

Felleskostnader: kr 4.817,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Det er innført eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten regnes av boligens formuesverdi, og formuesverdien på denne boligen er så lav at det ikke vil bli eiendomsskatt. Merk at det vil utløse beregningsgrunnlag for eiendomsskatt dersom formuesverdien overstiger kr 1.437.500,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.000 kwh,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 7.678.015,-. Av dette beløpet utgjør kr 326.483,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Åsen Rode 6
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Sæveruds plass 0.5 km
Treschows bru 0.6 km
Sinsenkrysset 0.6 km
Torshovteatret 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.6 km
Sentralstasjon Oslo S 4.8 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.6 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 0.5 km
Trikkeholdeplass Sandaker senter 0.5 km
Bussholdeplass Torshovtoppen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Muselunden balløkke 0.9 km
Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.9 km
Treningssenter Sandaker Treningssenter 0.5 km
Treningssenter Mudo Torshov 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.2 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 1.1 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 1.3 km
Fernanda Nissen skole (1-7 kl.) 1.3 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.4 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.9 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.6 km
Nydalen videregående skole 1.8 km
Kuben videregående skole 3 km

Barnehager

Ragnas hage (0-6 år) 0.1 km
Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år) 0.2 km
Lilleborg barnehage (1-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.6 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 1.1 km
Postkontor Rema 1000 Torshov 1.2 km
Postkontor Meny Bjølsen 1.2 km
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.4 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.6 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Kiwi Torshov 0.1 km
Dagligvare Rema 1000 Torshovdalen 0.2 km
Kiosk/video Narvesen Grefsenveien 0.5 km
Kiosk/video Mix Sandaker 0.6 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1 km
Bensin Circle K Storo 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,7 %
Andel kvinner 51,3 %
Gj.snittalder menn 31,7 år
Gj.snittalder kvinner 31,4 år
Husholdninger med barn 22,5 %
Husholdninger uten barn 77,5 %
Gj.snitt byggeår 1928
Gj.snitt tomtestørrelse 690
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Åsen Rode 6 692 409

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kamilla Kaptan
Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?