Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 12 100 000,- for kr 12 100 000,-

Representativ fasade

Stue med utgang til sørvest vendt balkong

Stuen er stor og lys

Balkong med sol fra ca kl 13 til sen kveld sommerstid

Planløsningen åpner for tre stuer på rad

Spisestuen sett mot den ene hallen

Spisestue med plass til langbord

Stue nummer 3 eller soverom nummer tre- Fleksibel planløsning

Stor stue eller soverom

Leilighete har originale tregulv og en innholdsrik planløsning

Eldre kjøkken av god størrelse. Dør til baktrapp.

Kjøkkenet vender mot bakgård

Soverom mot bakgård

Hall med anretning og plassbygget garderobe

Stor hall

Hall med åpen peis

Hovedsoverommet har god størrelse

Soverom sett mot hall og spisestue

Badet er romslig og det er varmekabler i gulvet

Romslig bad, fagmessig oppusset i 2005

Entre/gang med garderobe

Nydelig, felles bakhage med masse sol

Beplantninger og forhager rundt bygningene

Planskisse

Majorstuen

Harald Hårfagres gate 9

Vis på kart

Prisantydning

Kr 9 500 000,-

Majorstuen: Stor og herskapelig leilighet. Moderniseringsbehov. Solrik balkong. Nydelig bakhage. Varme og v.vann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 9 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 586,-
Fellesgjeld:
Kr 164 199,-
AREAL (P-ROM / BRA)
165 / 165 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Harald Hårfagres gate har en meget sentral beliggenhet i et etablert og hyggelig boligområde på Majorstuen. Leiligheten ligger i en flott bygård med en stor og frodig bakgård med sitteplasser og lekeapparater.

Fra leiligheten er det gangavstand til det aller meste Oslo vest har å by på. Blant annet finner du de populære handlegatene Bogstadveien og Hegdehaugsveien med et rikt utvalg av restauranter, kafeer og forretninger av alle slag. Gangavstand til både Universitetet på Blindern, Høyskolen i Oslo, Politihøyskolen, NRK, Colosseum kino og Ullevål universitetssykehus.

Populære spisesteder som Villa Paradiso, Delicatessen, Cru vinbar og Olivia samt kjente kaffebarer som Starbucks og Espresso House er kun en kort spasertur fra leiligheten. Baker Hansen finner du også "rett rundt hjørnet".

På varme sommerdager er Frognerparken å anbefale. Dette er en urban oase som egner seg for alt fra piknik og spaserturer til trening i fantastiske omgivelser. I tilknytning til parken finner man også Frognerbadet hvor man kan ta seg et forfriskende bad på de aller varmeste dagene. Marienlystparken er også i umiddelbar nærhet, her har man store flotte grøntområder med pent opparbeidede stier og gangarealer. Det er også minigolfbane i parken.

Det finnes et godt utvalg av treningstilbud i nærområdet, deriblant Sats/Elixia Colosseum og Oslo tenninsarena ved Frognerparken. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Majorstuen er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med både T- bane, trikk og buss - kun 3 minutters gange unna leiligheten. I Kirkeveien ved Marienlyst finner du 20-bussen og flybussen.

Flere dagligvarebutikker i nærheten, deriblant søndagsåpne Joker og Bunnpris. Coop Extra ligger kun 100 meter unna leiligheten. Ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen til Matvarehuset Jacobs ved Colosseum. Du finner også Vinmonopol på Colosseum eller i Thereses gate på Bislett.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Majorstuen skole 0.5 km

1-10 kl. Marienlyst skole 0.6 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 1.4 km

Vgs. Kristelig gymnasium 1.4 km

Bhg. Solbærtorvet barnehage 0.2 km

Bhg. Gydas vei barnehage (1-6 år) 0.3 km

Bhg. Suhmsgate barnehage (1-6 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 9 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 164 199,-

Totalpris

Kr 9 664 199,-

Felleskostnader

Kr 5 586,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

3

Byggeår

1922

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

165m2

Bruksareal

165m2

Tomt

2512m2

KR-kode

4017262

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Harald Hårfagres gate 9, 0363 Oslo

Gnr. 46, bnr. 21 i Oslo kommune.

Bolig nr. 54, aksjenummer. 882-903 i Kirkevang AS AS, org.nr. 921 108 028

Tomten

Meget pent opparbeidet bakgård som er oppgradert og beplantet med gressplen, prydbusker, blomster og trær. Asfalterte internveier. Sittegrupper og lekeapparater som beboerne kan benytte seg av. Dette er et flott oppholdssted på sommeren! Eiet tomt på 2.512 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Området er del av ordningen beboerparkering Sone B. Da kan man parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass i Marienlyst Garasjer AS. https://krogsveen.no/Kjoepe-bolig/Bolig/Annet/Kirkeveien-92-plass-nr-161-35783700

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 182 kvm

Totalt bruksareal: 165 kvm

Totalt primærrom: 165 kvm

Primærrom: 3. etasje 165 kvm: Entré, forstue, stue, spisestue, stue2/soverom 3, hall 1, hall, kjøkken og 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen: Loftsbod på ca. 20 m2 gulvareal (skråtak) og kjellerbod på ca. 8 m2. Begge merket med nr. 54.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.18 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i 3. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller og loft.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått TG2.

TG 2:

- Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk. Enkelte av håndtakene var tunge/harde å åpne. Enkelte utforinger har sprukket opp.

- Inngangsdører/leilighetsdører: Dørene mangler brannklassifisering.

- Overflater på innvendige vegger: Enkelte overflater bærer preg av alder og slitasje. På hovedsoverommet er det noe malingsflass.

- Overflater på innvendige himlinger: I den ene hallen er det en del malingsflass i himlingen.

- Kjøkken: Innredningen bærer preg av alder og slitasje. Vann- og avløpsrørene er av eldre alder, og har behov for utskifting.

- Radiatorer: Eldre radiatorer, dog uten tegn til synlige lekkasjer. Flere av radiatorene mangler veggfeste.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Stor og herskapelig leilighet med sørvest-vendt balkong. Leiligheten er særdeles lys og hyggelig med store vindusflater, generøs takhøyde og store rom. På balkongen er det sol fra ca. kl. 13 og utover hele kvelden sommerstid. Det er montert markise over balkongen. Leiligheten har bad fra 2005 og fine, originale tregulv i de fleste rom. Forøvrig er det eldre standard på overflater og utstyr, og det bør derfor påberegnes utskiftinger og moderniseringer.

Vann- og avløpsrør er av eldre dato og har behov for utskiftinger (unntak er vannrørene inne på badet som ble skiftet i 2005). Ved rehabilitering av bad/kjøkken ønsker styret at beboerne vurderer behov for utskiftning av soilrør. AS Kirkevang dekker inntil 15.000,- + moms per rom (kjøkken/bad) etter spesifisert regning for deler og arbeid som er direkte relatert til fellesanlegget. Dette da noe av det felles røropplegget i gården er gammelt og korrodert og styret ser på denne løsningen som en rimelig måte å skifte ut eldre rør i gården på.

Her har du mulighet for å skape din egen drømmeleilighet!

MATERIALER:

Entre: Entré med plass til klesavheng og sko. Porttelefon med fjernåpner.

Forstue: Inngang fra entreen til en romslig forstue/hall med åpen peis.

Stue: Stor stue med god plass til sofagrupper og tv møblement. Det er utgang til sørvest-vendt balkong på 2 m2. på balkongen er det sol fra ca. kl 13 til sent på kveld sommerstid. Dersom det er ønskelig det er det mulighet for å innrede leiligheten med 3 flotte stuer på rad.

Spisestue: Spisestue av god størrelse med god plass til langbord og mange middagsgjester.

Soverom: Leiligheten har 3 fine soverom hvorav det ene vender mot bakgård. Hovedsoverommet er innredet med stor og dyp skyvedørsgarderobe. Det ene soverommet er per i dag innredet som stue.

Kjøkken: Eldre kjøkkeninnredning med malte fronter. Benkeplate av laminert spon. Nisje til oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Ingen Ventilator over kokeplate. Fliser mellom over- og underskap. Stålkum og ett-greps blandebatteri. God plass til spisebord. Utgang til baktrapp fra kjøkkenet.

Hall: Hall med anretning knytter bad, kjøkken og hovedsoverommet sammen. Rommet er innredet med plassbygget garderobe.

Bad: Flislagt bad av god størrelse med varmekabler, dusjhjørne med foldbare glassdører, gulvmontert toalett, servant og opplegg for vaskemaskin. Badet er oppusset i 2005 og arbeidene er utført av Martinsen&Brodahl autorisert rørleggerbedrift.

Gulv: I stuene, stue/soverom, soverom, hallene og i entréen er det heltre grangulv. På hovedsoverommet er det også heltre grangulv, belagt med vegg-til-vegg-teppe. På kjøkkenet er det vinylgulv. Fliser og varmekabler på bad.

Vegger: Malte, slette flater, tapet, strie og furu «hyttepanel». Fliser på bad.

Tak: Malte, slette flater (malte og pussede betongdekker). Romhøyde i stue er 2,83 meter.

Vinduer/Dører: Vinduer og balkongdør fra 1985 utført med 2-lags isolerglass pluss et utvendig koblet glass. Eldre inngangsdør/leilighetsdør og bakdør.

Oppvarming

Radiatorer koblet på byggets fjernvarmeanlegg. Åpen peis i den ene hallen. Varmekabler på bad. Smijernsovn i loftsbod medfølger. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1924.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1924, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser med unntak av aksjenes fellesgjeld.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på aksjelagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelse om veg og bebyggelse.

Servitutten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Kirkevang aksjelag.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Aksjelaget består av 64 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold skal meldes til styret.

Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Det tilkommer et flyttegebyr kr. 1.250,- + fakturaomkostninger kr. 94,- ved innflytting. Gebyret skal dekke utgifter til navneskilt på postkasse og dørklokke, slitasje på oppgangen m.m.

Fellesvaskeriene ligger i Kirkeveien 80/82 og Harald Hårfagres gate 9/11

Årets generalforsamling vil være 12. april.

Aksjelaget har egen hjemmeside: www.kirkevang.no

Foretatte påkostninger de senere år:

2016 Hovedstoppekraner og enkelte andre stoppekraner er skiftet. Nederste del av alle soilrør er byttet i kjellerne.

2015-2016 Det er montert brannmansjetter på gjennomgående rør i kjeller der dette manglet. Det er montert seriekoblede. Røykvarslere i baktrapp, på loft og i kjeller.

2015 - 2016 Lofts- og kjellerdører er byttet til B30- standard og med dørpumpe. Oppussing av hoveddører.

2015 - 2016 Nye avfallscontainere er plassert utenfor porten.

2012 - 2013 Full rehabilitering av fjernvarmeanlegg.

2012 - 2012 Nytt dørklokkesystem.

2010 - 2010 Nytt tak og malt vinduskarmer.

2004 - 2004 El-kontroll av alle leiligheter. Utført av Hafslund, påpekte mangler er utbedret av eierne. Det kan muligens fremdeles være noen rettelser som fremdeles ikke er utført.

Planlagte påkostninger:

Det er gitt rammetilatelse på følgende: Fjerning av eksisterende nettinggjerder og overbygg i bølgeblikk og oppføring av sykkelbod på 187 m2. Sykkelboden oppføres som en lett stålkonstruksjon og dekkes av hagevillvin. Taket skal beplantes med sedum. Styret har fått fullmakt til å utvide eksisterende lån i Handelsbanken med 1 million til grunnfinansiering av ny sykkelboden. Styret er pr. 20.03 i gang med å innhente tilbud fra entreprenører.

Det har vært uttrykt ønske fra flere beboere om kunne skifte ut oppgangsdøren for egen regning. Styret har utarbeidet en mal som balanserer dagens behov og hensynet til gårdens historiske uttrykk.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Ingen forkjøpsrett.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Planforslag i nærheten: Ring2 - Majorstuen til Carl Berners plass. Trikk, sykkelanlegg og trær. For mer informasjon:

http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201619105

Overtagelse

Leiligheten er ledig for overtakelse. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Leiligheten er ren gjort av Krogsveen Pluss til visning og vil ikke bli ytterligere rengjort før overlevering.

Oppvaskmaskin samt nattbod på hovedsoverom medfølger ikke salget.

Smijernsovn i loftsbod medfølger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleie er kr 5.586,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring (fjernvarme), varmtvann, internett, kabel tv, drift iog vedlikehold, kommunale avgifter, forretnignsførsel m.m

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.16.

Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens antatte ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 12.430,- for 2018. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og utgiuftene til dette er inkludert i husleien. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Kjøper må selv tegne innboforsikring. Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen (strømforbruk).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 7.944,-

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.362,-

- Flyttegebyr kr 1.344,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9.676.849,-

Av dette beløpet utgjør kr 164.199,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Majorstuen Rode 11
Kirkesogn Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker

Steder i nærheten

Politihøgskolen 0.3 km
Valkyrie plass 0.5 km
Chateau Neuf 0.5 km
Marienlyst NRK 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 53.2 km
Sentralstasjon Oslo S 4.4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 2.4 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass Majorstuen Kirkeveien 0.4 km
Bussholdeplass Majorstuen Valkyriegata 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marienlyst Idrettsanlegg 0.4 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.8 km
Treningssenter White Cloud Studio 0.4 km
Treningssenter Synergy 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.5 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 0.6 km
Akademiet videregående skole Oslo 1.4 km
Kristelig gymnasium 1.4 km

Barnehager

Solbærtorvet barnehage 0.2 km
Gydas vei barnehage (1-6 år) 0.3 km
Suhmsgate barnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 0.8 km
Kjøpesenter Vinderen Sentrum 1.9 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.3 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.8 km
Apotek Vitusapotek Majorstuen 0.4 km
Apotek Apotek 1 Sfinxen 0.5 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Coop Extra Majorstuen 0.2 km
Dagligvare Joker Kirkeveien 0.3 km
Kiosk/video Monaco Spill og Kiosk 0.3 km
Kiosk/video Deli De Luca Majorstuahuset 0.3 km
Bensin Shell Marienlyst 0.2 km
Bensin st1 Pilestredet 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,8 %
Andel kvinner 53,2 %
Gj.snittalder menn 40,8 %
Gj.snittalder kvinner 44,2 %
Husholdninger med barn 17,2 %
Husholdninger uten barn 82,8 %
Gj.snitt byggeår 1992
Gj.snitt tomtestørrelse 456
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Majorstuen Rode 11 1282 839

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?