Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 350 000,- for kr 3 350 000,-

Dronefoto med pilmarkering på verandaen til leiligheten

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto med pilmarkering på verandaen til leiligheten

Fasade

Fellesområde

Fellesområde

Fellesområde

Fellesområde

Fasade med pilmarkering på inngangsdør/frokostveranda

Frokostveranda ved inngangspartiet

Utsikt fra frokostveranda

Entré / gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Veranda fra stue

Utsikt fra veranda ved stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Soverom 1

Soverom 2

Dronefoto

Dronefoto

Plantegning Havnegata 101 B - Leiligheten ligger i 3. etasje

Kart

Tangen Brygge - Lys og pen 3-roms eierleilighet - Solrikt - Båtplass - Garasje - Heis

Havnegata 101 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 300 000,-

Tangen Brygge - Lys og pen 3-roms eierleilighet - Solrikt - Båtplass - Garasje - Heis: Tangen Brygge - Lys og pen 3-roms eierleilighet - Solrikt - Båtplass - Garasje - Heis

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 300 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 290,-
AREAL (P-ROM / BRA)
71 / 75 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Tangen Brygge har en flott beliggenhet helt ned mot sjøkanten - i maritime omgivelser. En flott mulighet til å bo ved fjorden, med kort vei til byen. Tangen/Merket er et etablert boligområde, med servicetilbud i nærmiljøet. Praktisk sykkelvei til sentrum.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen, med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg og idrettshall. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter. Lysløyper i nærheten.

Kort gange til busstopp, med god bussforbindelse til sentrum. Ca. 3 kilometer til Drammen sentrum med togstasjon. Under 2 km til knutepunkt for ekspressbusser på Bangeløkka. Lett adkomst og påkjøring til E18 til Oslo.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. For liste, se kommunens hjemmesider.

Flere barneskoler på Strømsø, se kommunens hjemmesider.

Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier.

På Papirbredden ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Les mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 over Motorveibrua over Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik, følg denne veien (Havnegata) et stykke utover. Tangen Brygge ligger på venstre side av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 300 000,-

Felleskostnader

Kr 2 290,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

2003

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

71m2

Bruksareal

75m2

Tomt

4135m2

KR-kode

2018199

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Havnegata 101 B, 3040 Drammen.

Gnr. 112, bnr. 251, snr. 17 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 4.135 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Opparbeidet med plen og beplantning, asfalterte adkomst og parkeringsarealer. Flotte arealer ned mot Drammensfjorden.

Parkering

Garasjeplass i lukket fellesanlegg, under nabobygget. Plassen er merket med B301. Garasjeanlegget har port med fjernåpner, samt persondør mot bebyggelsen med kodelås. Det er tilrettelagt for etablering av ladekontakt for el-bil (for egen kostnad).

Felles utvendig gjesteparkeringsplass.

Sameiet har eget bryggeanlegg. Det medføgler 1 båtplass på 2,5 meter. Plassen er merket med nummer 8. Båtplassen kan leies ut.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei. Interne veier på sameiets grunn har med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningsmassen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 81 kvm

Totalt bruksareal: 75 kvm

Totalt primærrom: 71 kvm

Primærrom:

3. etasje: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad: 71 kvm

Sekundærrom:

3. etasje: Bod: 4 kvm

I tillegg kommer utvendig bod på ca. 5,5 kvm i felles rekke på bakkeplan.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Det er ikke gjennomført vurdering av de bygningsdeler som er del av sameiets felles eiendomsmasse.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk utvendig kledd med panel. Saltak tekket med takstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Trebjelkelag mellom etasjene. Det er ikke gitt TG3 på noen av punktene i rapporten.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten ligger i et koselig og rolig sameie med maritimt miljø. Det er gode solforhold på uteplassene til leiligheten, samt nede ved båthavna. Leiligheten ligger i 3. etasje, med adkomst via felles inngangsparti med tilhørende innvendig trappegang og heis. Leiligheten ligger som endeleilighet på sin rekke (uten gangtrafikk forbi leiligheten), og har da en trivelig uteplass ved inngangsdøren til leiligheten - en flott "frokostveranda" med morgensol og fin utsikt til vannet. Videre er det nordvestvendt veranda med utgang fra stue.

Leiligheten inneholder:

Entré/gang: Lysmalt parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights. Garderobeplass. Dørtelefon med fjernåpner. Sikringsskap med automatsikringer.

Soverom 1: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Helvegg med romslig skyvedørsgarderobe.

Soverom 2: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater.

Bad: Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Downlights. Dusjhjørne (nytt 2017). Opplegg for vaskemaskin, med praktiske hyller over vaskemaskinen (alternativt plass til tørketrommel). Vaskemaskin medfølger. Wc. Hvitprofilert baderomsinnredning med speil, skap og servant.

Stue: Lysmalt parkett på gulvet. Lysmalte overflater samt pen kontrastvegg med kalkmaling. Uttak for tv- og datasignaler. Store vindusflater sikrer mye lys og god romfølelse. Utgang til vestvedt veranda med kveldssol. Det er gitt rammetillatelse fra Drammen kommune om at leilighetene fra 2. etasje og oppover kan utvide veranda/balkong med 80 cm i bredde utover (vinkelrett på bygningen), jfr. punkt om "sameiet" i salgsoppgaven.

Kjøkken: I åpen løsning mot stue. Hvitprofilert innredning med tilhørende kjøkkenøy, som tilsammen gir god skap- og benkeplass. Lysmalt parkett på gulvet. Lysmalte overflater i rommet forøvrig. Integrete hvitevarer: oppvaskmaskin, kjøleskap. Frittstående komfyr medfølger.

Bod/teknisk rom: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Varmtvannsbereder. Hyller medfølger. Fryseboks medfølger. Uttak for tv- og datasignaler.

I tillegg følger ekstern bod utvendig på bakkeplan, samt 1 garasjeplass og 1 båtplass. Felles sykkelparkering i garasjeanlegget.

Oppvarming

Varmekabler i baderomsgulv. Ellers elektrisk oppvarming med termostatstyrte panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger brukstillatelse datert 30.09.2003.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 10 servitutter på eiendommen, som gjelder for hele sameiet. Ingen av disse har særskilt betydning for denne leiligheten.

Det er tinglyst seksjoneringsbegjæring som regulerer oppdelingen av sameiet. I henhold til seksjoneringsbegjæring er 1 garasjeplass og 1 utvendig bod tilhørende denne leiligheten.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Radonmåling anses som lite relevant mer enn 2 etasjer over bakkenivå.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Tangen Brygge, med sameiebrøk 77/3368.

Sameiet består av 40 seksjoner fordelt på 4 bygninger. Sameiet har eget byggeanlegg som har 20 båtplasser. Båtplassene kan kun eies av beboere i sameiet, men kan leies ut utenfor sameiet. Det føres egne kontoer i regnskapet for bryggeanlegget.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Andel av fellesformue for leiligheten var kr. 17.761,- per 31.12.2017.

Sameiet har ingen gjeld per 08.05.2018.

Styreleder er Joakim Wærp.

Sameiet har bygningsforsikring i Gjensidige, polisenummer 86357385.

Det er ikke tillatt med kullgrill på verandaene (kun elektrisk / gass).

Dyrehold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Planer for sameiet:

Det er gitt rammetillatelse 28.03.2017 fra Drammen kommune om at leilighetene fra 2. etasje og oppover kan utvide veranda/balkong fra stue med 80 cm i bredde utover (vinkelrett på bygningen). Hver enkelt seksjonseier dekker kostnadene for denne utvidelsen. Oppretting av eksisterende terrasser gjøres også i forbindelse med dette arbeidet. Status er at sameiet innhenter anbud, kostnad er derfor pt. ikke avklart. Kopi av rammetillatelse og tilhørende fasadeskisser kan fås ved henvendelse til megler.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Havnegata 101, datert 10.12.2001.

Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel, i kraft 05.10.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Lysekroner i stue medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.290,- per måned og inkluderer:

renovasjon, snømåking, trappevask, vedlikehold av fellesområder, kabel-TV (grunnpakke fra Get), internett (grunnpakke fra Get), bygningsforsikring, strøm i fellesområder, drift av garasjeanlegg, drift av bryggeanlegg, etc.

Vann/avløp utgjorde kr 3.673,- i 2017. Det er installert vannmåler i leiligheten slik at avgiften vil variere etter vannforbruket i boligen.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av bredbåndsnett. Avgiften for grunnpakken er inkludert i felleskostnadene.

Selgers strømforbruk utgjør ca. kr. 11.000 per år ifølge selger.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.389.372,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 4
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 2.1 km
Drammens museum 3.3 km
Drammensbadet 3.5 km
Marienlyst stadion 3.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.5 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 2.8 km
Bussholdeplass Merket 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 1.2 km
Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 1.7 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 1.9 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 2.6 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 2.6 km
Åskollen skole (1-7 kl.) 2.2 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.6 km
Børresen skole (8-10 kl.) 4.5 km
Galterud skole (8-10 kl.) 4.7 km
Drammen videregående skole 3.4 km
Akademiet videregående skole Drammen 4.2 km

Barnehager

Tangen menighets barnehage (2-5 år) 0.6 km
Solbakken barnehage 0.6 km
Hedensrud barnehage (0-5 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 2.4 km
Kjøpesenter CC Drammen 3.6 km
Postkontor Kiwi Åskollen 2.2 km
Postkontor Strømsø Postkontor 2.8 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 2.4 km
Apotek Boots apotek Strømsø 2.9 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.1 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 0.9 km
Dagligvare Rema 1000 Tollbugaten 1.4 km
Kiosk/video Rundtom Spill 1.1 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 1.3 km
Bensin Circle K Rundtom 1.2 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,4 %
Andel kvinner 50,6 %
Gj.snittalder menn 45,8 år
Gj.snittalder kvinner 51,7 år
Husholdninger med barn 10,4 %
Husholdninger uten barn 89,6 %
Gj.snitt byggeår 1963
Gj.snitt tomtestørrelse 1455
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 4 265 163

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25 % av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?