Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 250 000,- for kr 2 250 000,-

Collage

Stue

Stue med peis

Stue

Stue

Stue og spiseplass med utgang til balkong

Utsikt fra balkong

Utsikt

Balkong

Kjøkken med opplegg oppvaskmaskin

Kjøkken

Bad med opplegg vaskemaskin

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Entre

Fasade

Fasade

Fasade

Plantegning

Rundtom

Havnegata 14 a

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 300 000,-

Rundtom: Selveierleilighet med 2 soverom og balkong.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 300 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 500,-
Fellesgjeld:
Kr 14 970,-
AREAL (P-ROM / BRA)
70 / 70 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Blokkbebyggelsen ligger i et trivelig og etablert bomiljø med praktisk avstand til bykjernen, og dermed kort vei til de fleste servicetilbud. Infrastrukturen i området er vesentlig modernisert det siste året, blandt annet ved at Holmestrandsveien nå har status som miljøgate. Dette innebærer i praksis mindre trafikk, ny gangvei, oppgradert veistruktur. Gangavstand til skoler, barnehager og dagligvarebutikker. Det er også kort vei til Marienlystområdet med kjøpesenter, fotballbaner, friidrettsbane, kunstisbane om vinteren, treningsstudio, badeland, tennisbaner etc. Bussholdeplass like ved leiligheten med avgang mot Drammen sentrum. 15-20 minutters rolig gange til togstasjonen med hyppige avganger innover mot Oslo. Lett adkomst til E-18.

Gangavstand til sentrum. Meget god bussforbindelse fra Gamle Kongevei og Svelvikveien til sentrum, med flere avganger i timen. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen. Meget praktisk adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i umiddelbar nærhet. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/ny svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø Barnehageområde. Det er flere barnehager på St. Hansberget, noen få hundre meter unna. For liste kontakt megler eller se www.drammen.kommune.no.

Kort gangavstand til Brandengen barneskole (1. - 7. trinn).

Gangavstand til Marienlyst ungdomsskole og Drammen videregående skole.

Flere videregående skoler i Drammen, med både yrkesrettede linjer og allmennlinjer.

Drammen kan også by på høyere utdanning. Papirbredden med bla. Høgskolen i Sørøst-Norge, se www.usn.no. eller www.papirbredden.no

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjøres det mot Rundtom. Ta av til venstre merket mot Svelvik. Etter ca 400 meter befinner blokken seg på høyre hånd i Havnegata.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 300 000,-

Fellesgjeld

Kr 14 970,-

Totalpris

Kr 2 314 970,-

Felleskostnader

Kr 3 500,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

4

Byggeår

1959

Soverom

2

Primærrom

70m2

Bruksareal

70m2

Tomt

1548m2

KR-kode

201869

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Havnegata 14 a, 3041 Drammen

Gnr. 112, bnr. 163, snr. 13 i Drammen kommune.

Tomten

1.548 kvm felles eiet tomt som er med parkeringsplasser samt noe beplantning.

Parkering

Ingen fast parkeringsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Parkeringsplasser ved inngangsparti leies ut til sameiere ved ledig plass. Søknad om bilplass/garasje tildeles etter ansienitet. Leie av parkeringsplass er satt til ca. kr. 1.000,- pr. år og det er en del venting på ledig plass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 kvm

Totalt bruksareal: 70 kvm

Totalt primærrom: 70 kvm

Primærrom:

Entre, gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom. : 70 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller og 1 på loft.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.02.2018 utført av Hilleren Takst AS.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur og betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder "Leilighet beliggende i 4.etasje i bygning fra 1959 med to soverom. Leiligheten fremstår med ulik grad av alder- og bruksslitasje, og lokale oppgraderinger/utbedringer må påregnes. Trappeadkomst til leiligheten. Medfølgende boder. Balkong med adkomst fra stue."

Videre bemerkes det at enkelte vinduer er klare for utskiftning og har begynnende svertesopp og råteskader. På badet var det ikke mulig å utføre fuktsøk da det nylig var dusjet der men det kommenteres at det bør foretas oppgradering på kobling og synlig røropplegg mellom klosett og dusjkabinett. Det anbefales oppgradering av røropplegg mellom klosett og dusjkabinett. Noe alders og bruksslitasje på kjøkkeninnredning også.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i 3 etasje uten heis.

Entre med laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak. Dørcalling.

2 soverom med laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak. Skap og innebygget skap.

Stue med laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak. Vedovn. Utgang til liten luftebalkong.

Badet har fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv, Malte flater i tak. Dusj. WC. Opplegg for vaskemaskin. Enkel innredning med servant.

Kjøkkenet har laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak. Hvit innredning med fliser over benk og opplegg for oppvaskmaskin. Ingen hvitevarer medfølger boligen. Spiseplass ved vindu.

1 bod på loft og 1 bod i kjeller.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Vedovn i stue.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1959. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 2 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:

Dagboknr. 300141, tinglyst 21.02.1959: type heftelse: Kommunen er fritatt for gjerdeplikt mot tomten, det kan trekkes ledninger (luft/jord) av både vann/avløp og strøm/telefon over tomten samt at eventuell fremtidig støttemur kan oppføres mot veien uten erstattning.

Dagboknr. 3351, tinglyst 04.04.1986: type heftelse: Seksjonering, eiebrøk 1/16

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Havnegata sameie, med sameiebrøk 1/16

Sameiet består av 16 leiligheter.

Forretningsfører er RK Accounting AS.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

Fortløpende vedlikehold.

Planlagte påkostninger:

Oppgradering av vann og avløpsrør og rehabilitering av piper. Det ble i 2017 foretatt en økning i felleskostnader for avsettning til vedlikeholdsfond.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde og bybebyggelse i henhold til reguleringsplan for Kobbervik datert 07.11.1956. Kommuneplanen datert 05.10.2015.

Det er vurdert å oppruste havneområdet på andre siden av veien. Dette er diskutert i mediene men det er ikke fattet noen vedtak. Ombygging av dette området kan på sikt påregnes. Det er da planer om kombinert næring og bolig.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.500,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, kommunale avgifter (vann/avløp/renovasjon), revisjonskostnader, forretningsfører honorar, snøbrøyting, Kabel-tv (grunnpakke GET), diverse småvedlikehold av boligen og nedbetaling av andel fellesgjeld.

Nåværende eier har hatt leiligheten for utleie og strømforbruk vites derfor ikke. Det har blitt sjekket med nettleverandør og oppgitt et forbruk på ca. 9.000 kWh pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.378.964,-. Av dette beløpet utgjør kr 14.970,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 1
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Drammens museum 2.3 km
Drammensbadet 2.6 km
Åskollen 3 km
Marienlyst stadion 2.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 93.4 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1.9 km
Bussholdeplass Havnegata 14 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 0.7 km
Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 1.3 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 0.9 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 1.8 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 0.4 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.5 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 1.7 km
Galterud skole (8-10 kl.) 3.8 km
Drammen videregående skole 2.4 km
Briskeby skole og kompetansesenter 6.4 km

Barnehager

Kobbervik Gård Barnehage (0-5 år) 0.3 km
Kobbervik gård barnehage (0-5 år) 0.3 km
Solbakken barnehage 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 1.4 km
Kjøpesenter CC Drammen 2.7 km
Postkontor Kiwi Austadveien 1.8 km
Postkontor Strømsø Postkontor 1.8 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 1.4 km
Apotek Boots apotek Strømsø 2 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 2.1 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4.1 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Tollbugaten 0.4 km
Kiosk/video Rundtom Spill 0.1 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 0.4 km
Bensin Circle K Rundtom 0.2 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 0.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,2 %
Andel kvinner 47,8 %
Gj.snittalder menn 36,6 %
Gj.snittalder kvinner 38,2 %
Husholdninger med barn 30 %
Husholdninger uten barn 70 %
Gj.snitt byggeår 1936
Gj.snitt tomtestørrelse 837
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 1 613 297

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?