Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 800 000,- for kr 3 800 000,-

Havnegata 161

Borettslaget har fine fellesarealer ned mot fjordkanten

Havnegata 161

Veranda med fjordutsikt

Nærhet til fjorden

Stue

Stue

Stue

Baderom

Loftstue

Loftstue

Loftstue

Loftstue

 

Inngangsparti

Umiddelbar nærhet til fjorden

Veranda

Fjordutsikt

Stue

Stue

Kjøkken

Baderom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Entre

Entre

Planløsning 2. etasje

Planløsning hovedetasje

Tangen - Stor og innholdsrik rekkehusleil. like ved fjordkanten - Garasje - Inneholder bla. 3 soverom, 2 stuer og 2 rom

Havnegata 161

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 850 000,-

Tangen - Stor og innholdsrik rekkehusleil. like ved fjordkanten - Garasje - Inneholder bla. 3 soverom, 2 stuer og 2 rom: Tangen - Stor og innholdsrik rekkehusleil. like ved fjordkanten - Garasje - Inneholder bla. 3 soverom, 2 stuer og 2 rom

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 850 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 741,-
Fellesgjeld:
Kr 297 366,-
AREAL (P-ROM / BRA)
125 / 125 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en flott intern beliggenhet nesten helt ned mot fjordkanten, og er et drømmested for deg som vil ha nærhet til fjorden! Tangen og Merket er et veletablert boligområde, med flere servicetilbud i nærmiljøet og kort sykkelvei til sentrum.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen, med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg og idrettshall. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter. Lysløyper.

Kort vei til busstopp, med god bussforbindelse til sentrum. Ca. 3 kilometer til Drammen sentrum med togstasjon. Under 2 kilometer til knutepunkt for ekspressbusser på Bangeløkka og påkjøring til E18 til Oslo.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø barnehagekrets. Det er flere barnehageri kort gangavstand på St. Hansberget, bare noen få hundre meter unna leiligheten. For fullstendig liste, se kommunes hjemmesider eller kontakt megler.

Brandengen barneskole (1. - 7. trinn). Ved skolen skal det bygges helt ny flerbrukshall.

Marienlyst ungdomsskole (nyåpnet 2010, 8.-10. trinn).

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjøres det mot Rundtom. Ta av til venstre skiltet mot Svelvik. Ca 1,5 kilometer etter Circle-K-bensinstasjon tar man like etter Tangen Brygge ned til venstre til Fjordparken borettslag. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 850 000,-

Fellesgjeld

Kr 297 366,-

Totalpris

Kr 4 147 366,-

Felleskostnader

Kr 5 741,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1999

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

125m2

Bruksareal

125m2

Tomt

7338m2

KR-kode

2018364

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Havnegata 161, 3040 Drammen

Andel/leil.nr. 59 i Fjordparken Borettslag,

org.nr. 980 918 424

Gnr. 112, bnr. 774 i Drammen kommune

Tomten

Felles selveiertomt på 7.333 kvm som eies av borettslaget.

Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og hellelagte gårdsplasser, samt plen og noe beplantning.

Leiligheten har egen terrasse med utgang fra stuen. Fra terrassen er det noe fjordutsikt. Terrassevarmer. Terrassemarkise. Det er muligheter for utvidelse av terrassen.

Parkering

Garasje for en bil som medfølger leiligheten. Borettslaget har også 5 faste garasjeplasser i parkeringskjeller til utleie, ved ledighet. I tillegg har borettslaget 20 gjesteparkeringsplasser på borettslagets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Havnegata, som eren offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 133 kvm

Totalt bruksareal: 125 kvm

Totalt primærrom: 125 kvm

Primærrom 125 kvm:

2.etg - 72 kvm: Entré, soverom, soverom/garderoberom, baderom, kjøkken, stue.

3.etg - 53 kvm: Loftstue, tre soverom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.08.18 utført av takstmann Jahn-Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Boligen er beliggende i byggets 2. og 3. etasje og inneholder i hovedetasjen:

Entre: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak.

Soverom 1: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak.

Soverom 2/Garderoberom: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak. Garderobeskap.

Baderom: Fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Dusjhjørne. Servant i pen seksjon. Toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Fliser over kjøkkenbenk. Downlights i tak. Lys og profilert Sigdal kjøkkeninnredning. Opplegg for oppvaskmaskin.

Stue: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Downlights i takl. Peis-/vedovn. Utgang til terrasse, med terrassemarkise, terrassevarmer og noe fjordutsikt. Det er muligheter for å bygge ut terrassen.

Andre plan inneholder:

Loftstue: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak.

Soverom 3: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Fastmonterte hyller.

Soverom 4: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak.

Kontor/soverom 5: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Garderobeskap.

Knevegg, med lagringsmuligheter.

Det er montert utfellbar rømningsstige fra loftsetasjen.

To av rommene som i salgsoppgaven blir kalt soverom i loftsetasjen har ikke tilfredstillende rømningsvei eller godkjent lysforhold. Rommene er av selger/tidligere eier benyttet som soverom/gjesterom, uten at det er søkt og/eller godkjent bruksendring til oppholdsrom, dette blir kjøpers ansvar og risiko å gjøre.

En lagringsbod i tilknytning til garasjen.

Standard

Lys, pen, stor og innholdsrik rekkehusleilighet over to plan. Leiligheten holder en normal god standard.

Oppvarming

Peis-/vedovn i stuen. Varmekabler i gulvet på baderommet. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.11.2001 Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av borettslagets legalpant i alle leiligheter i borettslaget for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to erklæringer/servitutter på borettslagets eiendom fra 2000, som ikke antas å ha noen praktisk betydning for den daglige bruken av leiligheten. Kopi av tinglyste erklæringer kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fjordparken Borettslag.

Borettslaget består av 47 omsorgsboliger, èn omsorgsbase, 13 ordinære borettslagsboliger samt èn næringsdel (kafeteria), alt fordelt på 6 bygninger.

Forretningsfører er NBBO. Svenn Erik Fredriksen er styreleder i borettslaget.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt, men søknad om dyrehold skal fremmes styret før anskaffelse av dyr. Dog er kamphundraser forbudt. Det er ikke tilllatt å drive avl eller oppdrett i borettsslaget.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kopi av borettslagets vedtekter, husordensregler, årsregnskap m.v. kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Havnegata 119 A datert 22.09.98 Kopi av reguleringsplan m/tilhørende bestemmelser kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale, kan skje på kort varsel. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Verditakst: kr. 3.850.000,-.

Lånetakst: kr. 3.380.000,-.

Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema følger som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Kun eventuelle integrerte hvitevarer medfølger i salget, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.741,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter, vannforbruk, ytre vedlikehold, drift av borettslaget, nedbetaling av fellesgjeld og grunnpakke kabel-tv og internett.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter/avdrag: kr. 2.270,-

Driftsutgifter kr 3.441,-

Miljøgebyr for papirfaktura: kr. 30,-

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av internett og kabel-TV, grunnpakke er inkludert i de månedlige felleskostnadene. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.148.975,- Av dette beløpet utgjør kr. 297.366,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.250,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 4
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 1.9 km
Drammens museum 3.6 km
Drammensbadet 3.9 km
Marienlyst stadion 4.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.8 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 3.2 km
Bussholdeplass Merket 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 1.2 km
Idrettsanlegg Glassverket kunstgress 2 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 2.2 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 3 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 1.8 km
Åskollen skole (1-7 kl.) 2 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 3 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 3 km
Børresen skole (8-10 kl.) 4.8 km
Galterud skole (8-10 kl.) 5.1 km
Drammen videregående skole 3.8 km
Akademiet videregående skole Drammen 4.6 km

Barnehager

Tangen menighets barnehage (2-5 år) 0.6 km
Hedensrud barnehage (0-5 år) 0.8 km
St. Hansberget barnehage (0-5 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 2.7 km
Kjøpesenter CC Drammen 4 km
Postkontor Kiwi Åskollen 2.1 km
Postkontor Strømsø Postkontor 3.1 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 2.7 km
Apotek Boots apotek Strømsø 3.3 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.4 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 1.2 km
Dagligvare Rema 1000 Tollbugaten 1.7 km
Kiosk/video Rundtom Spill 1.5 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 1.7 km
Bensin Circle K Rundtom 1.6 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 1.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,4 %
Andel kvinner 50,6 %
Gj.snittalder menn 45,8 år
Gj.snittalder kvinner 51,7 år
Husholdninger med barn 10,4 %
Husholdninger uten barn 89,6 %
Gj.snitt byggeår 1963
Gj.snitt tomtestørrelse 1455
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 4 265 163

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25 % av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?