Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 050 000,- for kr 4 050 000,-

Velkommen til en meget hyggelig og romslig 2-roms leilighet

Stue

Meget romslig stue med god plass for flere møbler

Hyggelig leilighet på kveldstid

Stue - kveld

Peisovn mellom stuen og kjøkkenet som gir god varme på kalde dager

God plass for spisegruppe mellom kjøkkenet og stuen

Stue

Meget hyggelig kjøkken med teglsteinsvegg langs den ene veggen ut til stuen

Kjøkken - kveld

Det er god plass for spisebord i stuen mellom kjøkkenet og stuen

Kjøkken

Gang fra stuen til soverommet.

Mellomgang til soverommet som kan fint fungere som kontorplass

Soverom

Soverommet på kveldstid

Stor og lyst soverom med skyvedørsgarderobeskap

Leiligheten har separert toalett og bad

Pene fliser på toalettet

Bad

Servant med underskap og sideskap

Dusjhjørne på badet

Entré

Praktisk sittebenk i gangen

Entré med plassbygget garderobeskap

Plantegning

Fasade på kveldstid

Fasade nå tidlig vår

Leiligheten ligger i et veldrevet og ettertraktet borettslag som er kjent for sitt flotte gårdsrom som er til stor glede for beboerne hele året.

Trafoen som ligger i indre gårdsrom som kan leies via styret

Indre gårdsrom for beboerne i borettslaget

Mulighet for leie av parkeringsplasser i borettslaget (venteliste)

Ved sommeren er det grønt og frodig rundt gården

Torshov

Med beliggenhet rett ved Torshovparken og kort vei til både Akerselva og ikke minst Torshovdalen har man flotte rekrasjonsmuligheter like utenfor døren.

Trikkestallen med uteservering

Kaffebrenneriet i Vogts gate

MustangSally i Vogts gate

Myrens Sportsenter

Soria Moria med populære "HvaSkjer"

Grisen med uteservering

Frankrikegården/Torshov - VINSNING AVLYST. BOLIGEN SOLGT!

Hegermanns gate 12 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 700 000,-

Frankrikegården/Torshov - VINSNING AVLYST. BOLIGEN SOLGT!: Frankrikegården/Torshov - VINSNING AVLYST. BOLIGEN SOLGT!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 700 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 292,-
Fellesgjeld:
Kr 110 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
63 / 65 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov i et rolig og tilbaketrukket område. Leiligheten ligger i populære Frankrikegården som er en del av de klassiske Torshov gårdene. Et veldrevet borettslag med hyggelige og frodige fellesarealer. Leiligheten ligger på vestsiden av gården og har således gode solforhold inn til leiligheten.

Området har et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria med «HvaSkjer» og Torshovteateret. Det er en rekke spisesteder og kaféer på Torshov, blant annet Grisen, Caminito Pizzeria og Trikkestallen som har fine uteserveringer om sommeren, såvel som Kaffebrenneriet, Espresso House og Baker Hansen. Populære slakterforretningen Strøm-Larsen er også rett i nærheten med fantastiske råvarer. Sandaker Senter er nærmeste kjøpesenter med vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop matbutikk, bokhandel og andre forretninger. Det er også kort gangavstand til Torshov Torg med Rema100, posten, nille og apotek.

Torshov grenser til Bjølsen og Sagene, samt Grünerløkka med alle sine forretninger, kafeer, restauranter og yrende uteliv. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er en rekke treningssentre i området, blant annet Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Storo, og Elixia Ringnes Park.

Med beliggenhet rett ved Torshovparken og kort vei til både Torshovdalen og Akerselva har man flotte rekreasjonsmuligheter rett i nærheten.

Godt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med trikkens linjer 11, 12 og 13 som tar deg raskt til og fra sentrum, bussens linje 20 som kjører til og fra Galgeberg i øst til Skøyen i vest og 30-bussen som kjører fra Bygdøy gjennom sentrum og opp til Nydalen, som også er like ved.

Torshov er en bydel i vekst og utvikling, stadig flere oppdager den behagelige følelsen av et tilbaketrukket og stille miljø samtidig som nærheten til byen appellerer. Med kort vei til alle servicetilbud og trivelig bomiljø, hyggelige parker og friområder er dette et området som har "alt".

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Enkel adkomst fra Hergermanns gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 700 000,-

Fellesgjeld

Kr 110 000,-

Totalpris

Kr 3 810 000,-

Felleskostnader

Kr 3 292,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1919

Soverom

1

Garasje

Ja

Primærrom

63m2

Bruksareal

65m2

Tomt

655m2

KR-kode

5317115

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hegermanns gate 12 A, 0478 Oslo

Gnr. 225, bnr. 104 i Oslo kommune.

Andelsnr. 17, Torshov kvartal 8 Borettslag, org.nr. 947 173 308

Tomten

Festet tomt på 13.575 kvm.

Festeavgiften er kr 191.938,- pr. år.

Festeavtalen utløper i 2021. Festeavgiften ble sist regulert 01.01.2011 , og denne kan reguleres hvert 10 år iht. konsumprisindeksen.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.208,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Grunneier Oslo Kommune har ikke forkjøpsrett på overdragelse av andeler. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Pris for leie av parkeringsplass er kr 400,- pr. mnd. Beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste el-ladestasjon er i Omsens gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 72 kvm

Totalt bruksareal: 65 kvm

Totalt primærrom: 63 kvm

Primærrom:

Bad, gang, stue/kjøkken, soverom og wc: 63 kvm

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 7,6 kvm og loftsbod på ca. 2,6 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.04.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Lys og hyggelig 2-roms leilighet med god planløsning, en perfekt leilighet for den som vil bo sentralt men likevel tilbaketrukket til. Leiligheten befinner seg i byggets 2.etg, og vender ut mot rolig gate med hageflekk for beboerne i borettslaget. Boligen holder en fin standard og har klassisk preg som store vinduer og god takhøyde. Nyere 2-lags isolerglass vinduer fra 2013 i leiligheten.

Entré:

Innbydende og romslig entre med plassbygget garderobeskap for oppbevaring av klær etc., samt sittebenk. Sikringsskap plassert i oppgang utenfor leilighetsdør. Det er også en innebod i gangen som inneholder varmtvannstank (116 liter) og vaskemaskin (det er satt inn vannstopp for vaskemaskinen).

Stue/Kjøkken:

Åpen kjøkkenløsning mot stuen. Hyggelig og delikat kjøkken med hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Det er flislagt over benkeplaten opp til taket som gir en fin karakter på kjøkkenet, samt oppvaskkum i porselen med to-greps blandebatteri. Integrert komfyr og platetopp, samt frittstående kjøleskap med frys følger med kjøkkenet.

Det er god plass til stort spisebord mellom kjøkkenet og stuen.

Lys og innbydende stue som preges av god takhøyde og store vindusflater, som slipper inn godt med lys. Et stort rom med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og bokhyller. Stuen er i tillegg utstyrt med en velfungerende og moderne peis som kommer godt med varme på lune vinterkvelder. Pipeløp ble rehabilitert av borettslaget i 2017.

Soverom:

Fra gangen har man inngang til et romslig soverom. Soverommet er utstyrt med en stor skyvedørsgarderobeskap som sikrer godt med lagring. Det er også et originalt skap ved enden av soverommet. Det er også en fin kontorplass før man kommer til soverommet med hyller opp til taket.

Bad:

Lyst flislagt bad å gulver og vegg. Badet inneholder dusjhjørne med svingbare dusjdører av herdet glass og samt servant med underskap. Det er også stort speil over servanten og sideskap med god oppbevaringsplass.

Toalett:

Leiligheten har separert toalett og bad. Pent flislagt toalett med lyse fliser og vegghengt klosett, samt servant med speil over.

Dette er en meget hyggelig leilighet i en flott og godt omtalt torshovgård. Bør sees!

Oppvarming

Elektrisk oppvarmning med panelovner fra 2014, og peisovn i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1927.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1927, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale om brannvegg/dør, vann/kloakkledninger, bestemmelse om trafostasjon og bestemmelser om bruk av eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Torshov kvartal 8 Borettslag.

Borettslaget består av 180 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillat såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Dyrehold skal meldes til styret.

Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.torshovkvartal8.no/.

Borettslaget har to felles vaskerier: ett i Hegermanns gate 12 II og et i Krebs gate 17. Vaskeriet i Hegermanns gate 12 ble oppgradert i 2014.

Beboere må sjekke bestillingsbok før man tar i bruk maskiner og holde vasketidene.

Torshov kvartal 8 Borettslag overtok i 2004 tranformatorkiosken mot at borettslaget bekostet byggingen av en ny, underjordisk transformator. Siden åpningen i 2006 har trafoen vært flittig brukt til sosiale aktiviteter og arrangementer. Trafoen finansieres over husleien samt inntektene fra utleie. En egen trafogruppe har ansvar for driften.

Borettslaget har en egen hagegruppe, som bidrar til å ivareta og utvikle grøntområdet. Hagegruppa gjør en viktig og prisverdig jobb med planter, trær, busker og blomster.

Borettslaget har også et eget ølbryggeri. Oksebrygg er et felles bryggeri for alle beboere i Frankrikegården, Torshov kvartal 8 i Oslo. Bryggeriet ble etablert i 2016 etter vedtak på generalforsamlingen i 2015 som ga Oksebrygg rett til å bruke et gammelt vaskeri til ølbrygging.

I mange av kjellerne er det fuktig. En egen rettledning er utarbeidet av firmaet Mycoteam, beboere må derfor se til at lagring blir gjort på en slik måte at det ikke oppstår soppdannelse.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017- Lekeplass: Nye apparater og nytt dekke, oppgradering av fellesvaskeriet i Krebs gate, rehabilitering av pipene fullført. Stålrør installert i alle pipeløp som er godkjent for fyring.

2016-Trafo: Nedvasket og malt vegger og tak. Nye stoler. Ny kuppel. Alle inngangsdører og kjellervinduer malt. Sikringsskinner mot innbrudd montert på alle inngangsdører.

2015-Byttet ut alle brannslukkere i leilighetene. Slukkere montert i alle fellesareal. Inngått serviceavtale for å sikre regelmessig tilsyn med apparatene. Oppgradering av fellesvaskeriet i Hegermanns gate.

2014- Utskifting av alle vinduer og balkongdører.

2013- Nye postkasser i alle oppgangene. Rens av alle ventilasjonskanaler. Nytt gjerde mot Omsens gate. Vedlikeholdsspyling av alle avløpsrør.

2011- Installasjon av sentralt brannvarslingsanlegg. Montering av dørpumper på alle dører til leilighetene og alle kjeller- og loftsdører.

2010- Drenering, inkl. radontiltak, gjennomført rundt både indre og ytre gård. Nytt tak på Trafoen.

2009- Vegger og trapper malt i alle oppganger

2008- Utbedring/oppgradering av elanlegg i fellesareal

2006- Trafo i bakgården omgjort til grendehus

2004- Nytt tak og nye pipetopper. Noe gjenstående som ble tatt i 2016.

Planlagte påkostninger:

Styret har fått flere henvendelser fra beboere med utbygd loft om at det er problemer med og/eller lekkasjer fra takvinduene. Styret har innhentet tilbud både på utskifting og på en inspeksjons/vedlikeholdsservice av alle disse vinduene. Før større kontrakter for vedlikeholdsservice og utskifting av dårlige vinduer blir inngått, har styret funnet det riktig at det blir gjort en grundig juridisk vurdering ang. ansvarsforholdene for disse vinduene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Eiendommen er verneverdig og står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 3.292,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, internett, trappevask, kommunale avgifter, felles bygg forsikring, forretningsfører m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr. 2.840,-

Trappev/trafo kr. 145,-

Internett kr. 66,-

TV kr. 241,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.900,- pr. år. / 6.700 kwh. pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.811.059. Av dette beløpet utgjør kr 110.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Torshov Rode 4
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Torshovteatret 0.2 km
Sæveruds plass 0.5 km
Advokat Dehlis plass 0.7 km
Sagene Samfunnshus 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.8 km
Sentralstasjon Oslo S 3.6 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 1.5 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 1.1 km
Trikkeholdeplass Torshov 0.1 km
Bussholdeplass Torshov 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.2 km
Idrettsanlegg Golfsenteret 0.5 km
Treningssenter Myrens Sportssenter 0.5 km
Treningssenter Mudo Torshov 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Lilleborg skole (1-7 kl.) 0.2 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 0.7 km
Sagene skole (1-10 kl.) 0.8 km
Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.9 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.9 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.9 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2 km
Foss videregående skole 1.2 km
Hersleb videregående skole 2.1 km

Barnehager

Oskar Braaten barnehage (3-6 år) 0.3 km
Lykketrollet familiebhg - Vogts gt. 0.4 km
Sagene barnehage (1-5 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.5 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.5 km
Postkontor Rema 1000 Torshov 0.4 km
Postkontor Coop Extra Sagene 1 km
Apotek Apotek 1 Torshov 0.4 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.5 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.5 km
Dagligvare Kiwi Vogtsgate 0.3 km
Dagligvare Bunnpris Presidentgate 0.3 km
Kiosk/video 7-Eleven Vogts gate 0.1 km
Kiosk/video Deli De Luca Torshov 0.2 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 44,5 %
Andel kvinner 55,5 %
Gj.snittalder menn 33,2 år
Gj.snittalder kvinner 33,4 år
Husholdninger med barn 24,3 %
Husholdninger uten barn 75,7 %
Gj.snitt byggeår 1923
Gj.snitt tomtestørrelse 442
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Torshov Rode 4 879 497

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastprovisjon: 26.000,-

Grunnhonorar: kr 6.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-.

Visningshonorar: kr 1.875,- for en visning.

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kamilla Kaptan
Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?