Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 000 000,- for kr 4 000 000,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppsal - Andreetasje i firemannsbolig med utbygget loft

Hellerudsvingen 23

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 200 000,-

Oppsal - Andreetasje i firemannsbolig med utbygget loft: Oppsal - Andreetasje i firemannsbolig med utbygget loft

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 200 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
81 / 82 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leilighet i firemannsbolig med meget hyggelig barnevennlig beliggenhet i småhusområde på Oppsal. Fine grøntarealer med solrike omgivelser utenfor boligen. Rett ved Østmarka med flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. I Østmarka finner du Nøklevann med flott badeplasser og for medlemmer i padleklubb, mulighet for kano- og kajakkleie. Gode fiskemuligheter. Kort vei til Østensjøvannet med et flott dyre- og fugleliv. Fint område til å gå på tur og trene i.

Kort vei til barnehager og skoler. Bydelen har et godt aktivitets- og fritidstilbud. Idrettsanlegg på Trasop med fotball, håndball, basket, ski, cricket og orientering. Det er flere treningssentre i området, Sats Elixia på Hellerud og Mudo Gym på Ulsrud samt flere treningstilbud på Oppsal Arena. Megazone og Leos lekeland på Ulsrud, en fin møteplass for hele familien med lek og aktivitet.

Nærhet til butikker på Oppsal og Tveita senter. Bussforbindelse i Hellerudveien (61B, 76, 79). Innenfor bomringen.

Barnehager og skoler

Trasop skole (1-7. trinn). Flere barnehager i nærmiljøet. Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Se forøvrig vedlagte nabolagsprofil.

Adkomst

Ta inn Hellerudsvingen fra Hellerudveien og følg til nummer 23 som ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen-skilter til fellesvisningene.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 200 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1957

Soverom

2

Primærrom

81m2

Bruksareal

82m2

Tomt

48197m2

KR-kode

4516119

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hellerudsvingen 23, 0684 Oslo

Gnr. 144, bnr. 1037 i Oslo kommune.

Leil.nr. 2103, andelsnr. 149.

Østmarka borettslag, org.nr. 950 467 223.

Tomten

Eiet tomt på 48.197 kvm som tilhører borettslaget. Gressplen og beplantning. Asfalterte gang- og kjøreveier.

Parkering

Det finnes 55 garasjer (selveide) innen borettslaget og parkeringsplasser som fordeles etter liste. Ellers parkering i offentlig gate.

Borettslaget utreder muligheter for etablering av parkeringsplasser med ladestasjoner for el-biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei med private stikkveiermed felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 91 kvm.

Bruksareal: 82 kvm.

Primærrom: 81 kvm.

Alle rom er angitt som primærrom utover ca 1 kvm kott i 2. etasje. I tillegg disponerer boligen en bod ca 6 kvm på loft og i tillegg er det tilgang til enkelt felles vaskerom i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare og avvik kan forekomme. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport datert 14.10.16 utført av Nåmo Takst og Rådgivning AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Innredning av loft er godkjent i borettslaget, men ikke godkjent i kommunen.

Standard

Treroms leilighet med utbygget loft i firemannsbolig med Østmarka som nærmeste nabo.

Inneholder:

Andre etasje: Entré, stue, to soverom, kjøkken og bad.

Loft: Gang, loftstue med enkel kjøkkeninnredning, bad/wc og badstue. Bod

Andre etasje:

Romslig entré med kott.

Kjøkkeninnredning fra 2007 med kirsebær fronter. Benkeplate av heltre eik. Spiseplass ved vindu. Hvitevarer følger med, kjøleskap/fryser, komfyr og oppvaskmaskin.

Lys romslig stue med plass til sittegruppe og spisebord. Original kamin. Trapp til loftetasje. Utgang til sydvendt balkong, ca. 8,5 kvm, med plass til sittegruppe.

To lyse romslige sorevom med medfølgende garderobeskap.

Flislagt bad pusset opp i 2007. Varmekabler i gulv. Boblekar med badekarskjerm i herdet glass og veggheng toalett. Nedfellt servant og innmurt speil.

Loftetasje:

Stue med plass til stuemøblement. Enkel kjøkkenløsning med vask. Takvindu og lite vindu i gavl. Kott i knevegg bak bad og langs yttervegg. 2*120 L. beredere i kneveggskott.

Flislagt bad fra 2007 med varmekabler i gulv. Servant med underskap. Boblekar med badekarskjerm i herdet glass og veggheng toalett. Takvindu. Adgang til liten badstue.

Gang med adkomst til bod med skråtak, ca 6 kvm, og felles trapperom.

Hovedsakelig panel i himlinger, smartpanel på vegger og laminat på gulv. Boligen bærer preg av godt vedlikehold og har lite bruksslitasje på overflater og utstyr.

I kjeller disponerer boligen en del av vaskerom hvor det er opplegg til vaskemaskin tilknyttet leilighetens el-anlegg. Sikringsskap med automatsikringer fra 2007.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Vedfyring i stue. Varmekabler på bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på bygningen datert 31.1.1958. Ferdigattesten omfatter ikke innredning av loft.

I følge dokumenter fra kommunen ble rom/kvistværelser etabler på loftet tidlig på 1970-tallet og på begynnelsen av 1980-tallet.

Da selger kjøpte boligen i 2006 var deler av loftet innredet med et rom og interntrapp til 2. etasje. Selger har senere og i samråd med øvrige eiere i bygningen gjort utvidelse på loft ved å innlemme bodareal og innrede arealet til bad/wc, badstue og bodareal samt montere takvinduer. Selger ble i 2012 gjort oppmerksom på at loftet ikke er godkjent. Loftet ble ble søkt godkjent i flere omganger fra 2012, sist vinteren 2018, men gitt avslag pga manglende dokumentasjon (mer utfyllende begrunnet dispensasjonssøknad, eventuelt søknad om fravik fra TEK i henhold i plan- og bygningsloven § 31-2) og fordi det mangler godkjenning fra borettslagets styre. Styret har godkjent utbyggingen med forbehold pr 06.04.2018. Dette med bakgrunn i at borettslaget ikke har fått kontrollert arbeidene. Dette skal meddeles Plan- og bygningsetaten ved søknad om godkjenning av loftsarealet.

I april 2015 engasjerte borettslaget rådgivende ingeniør i byggteknikk, Dr.techn. Kristoffer Apeland AS for utvendig inspeksjon av taket i Hellerudveien 23. Det ble konstatert at det er luftespalte ved takfot, men ikke helt til mønet. Det er to ventiler oppunder gesims i mønet i gavlvegger som indikerer noe utlufting innvendig langs mønet. 11.05.2015 ble befaring av innvendig loft tilknyttet leiligheten og fellesarealer på loftet. Det ble konstatert at dampsperre er montert langs himling, men ikke mulig å avdekke om det er etablert korrekt lufting mot taktro. Eier hevder dette ble etablert da loftet ble bygget ut. Det ble ikke avdekket skader, fuktighet eller symptomer på råte. For å få bekreftet om det er etablert lufting mot taktro over hele loftet er dette kostbart og selskapet anså inntil videre ikke behov for slike undersøkelser. Samtidig ble det vinteren 2015 konstatert at snø på taket over denne leiligheten smelter, noe som tyder på et større varmetap enn ellers i taket. Dette kan ha med bruken av loftet å gjøre, men også tyde på utillstrekkelig lufting og således et risikoområde for at skader kan oppstå, særlig om dampsperre ikke er tett. Fuktighet kan i så fall trenge inn i konstruksjonen og gi fukt-og råteskader.

Kjøper må påregne kostnader knyttet til søknad om godkjenning av innredning av loft til kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 18 servitutter på borettslagets eiendommen, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Østmarka borettslag.

Borettslaget består av 172 andelsleiligheter.

Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt, men erklæring må signeres før inførsel av dyreholdet.

Borettslaget har rehabilitert pipene i 2017.

Fasader er tilleggsisolert og ny panel ble montert for noen år sider.

Planlagte påkostninger:

- Det planlegges i regi av borettslaget utskiftning av vinduer som er fra 50 årene.

- Styret har i 2017 skiftet trapper i Hellerudsvingen og i Hellerudfaret. Arbeidet med utskifting/utbedring av trapper fortsetter våren 2018.

- Det jobbes med muligheter for etablering av ladestasjoner.

Det gjøres oppmerksomt på at det legges nye ledninger i Hellerudveien. Arbeidene anslås å være ferdige til juli 2018.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Forkjøpsretten forhåndsavklares og vil være avklart ca. 5 dager etter første annonserte visning.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 20.04.18 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er gitt. Forkjøpsretten har meldefrist 22. mai 2018 og er normalt avklart dagen etter.

Diverse

Dersom oppvaskmaskin, badstuovn, beredere og vaskemaskin er påslått samtidig kan sikring gå.

Vifter og dimbart lys over speilskap på bad på loft er selvkoblet av eier.

Skap i trappegang medfølger.

Mulighet for tilkobling av liten benkeoppvaskmaskin i kjøkkeninnredning i loft.

Garderobeskap i entré, trådhyller i et soverom og garderobeskap i begge soverom medfølger.

Felles plass til sykler under kjellertrapp.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.766,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, felles forsikring, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har bebodd boligen i liten grad de senere årene og således hatt et unormalt lagt strømforbruk. Forventbart forbruk antas å ligge mellom 12-15.000,- kr.pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.473.615,-. Av dette beløpet utgjør kr 266.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Søndre Trasop
Kirkesogn Oppsal

Steder i nærheten

Oppsal kirke 0.6 km
Oppsal samfunnshus 1.4 km
Østmarksetra 1.9 km
Tveten Gård 2.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 44.6 km
Sentralstasjon Oslo S 9.7 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 3.5 km
T-bane stasjon Oppsal T-banestasjon 1.4 km
Bussholdeplass Solbergliveien 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjartbakken balløkke 0.8 km
Idrettsanlegg Oppsal Arena 0.9 km
Treningssenter Mudo Ulsrud 1.1 km
Treningssenter Femina treningssenter 1.7 km

Steder av interesse

Skoler

Trasop skole (1-7 kl.) 0.5 km
Godlia skole (1-7 kl.) 0.9 km
Oppsal skole (1-10 kl.) 0.9 km
Østmarka skole (1-10 kl.) 1.4 km
Skøyenåsen skole (8-10 kl.) 1.5 km
Ulsrud videregående skole 1.9 km
Hellerud videregående skole 1.9 km

Barnehager

Trollungene familiebarnehage (1-3 år) 0.1 km
Østmarka Idrettsbarnehage (1-6 år) 0.2 km
Fuglemyra barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tveita Senter 1.8 km
Kjøpesenter Bøler Senter 2.4 km
Postkontor Coop Prix Oppsalstubben 0.6 km
Postkontor Coop Prix Haakon Tveters vei 1.7 km
Apotek Boots apotek Oppsal 1.2 km
Apotek Vitusapotek Tveita senter 1.8 km
Vinmonopol Tveita Vinmonopol 1.8 km
Vinmonopol Bøler Senter Vinmonopol 2.4 km
Dagligvare Rema 1000 Oppsal 0.5 km
Dagligvare Coop Prix Oppsalstubben 0.6 km
Kiosk/video Narvesen Oppsal t-bane st. 1.2 km
Kiosk/video Mix Video Nova Oppsal 1.2 km
Bensin Esso Hellerudveien 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,5 %
Andel kvinner 50,5 %
Gj.snittalder menn 32,3 år
Gj.snittalder kvinner 34,2 år
Husholdninger med barn 50,4 %
Husholdninger uten barn 49,6 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 31766
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Søndre Trasop 327 113

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-.

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-.

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning.

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg.

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Mats Kvarud
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?