Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 150 000,- for kr 3 150 000,-

Velkommen til Herslebs gate 2 A

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Mot soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Bad

Entré

Rosett

Detalj

Detalj

Stue detalj

Rosett

Rosett

Bakgård

Bakgård

Fasade

Fasade

Bakgård

Fasade

Plantegning

Ringen Kino

Sofienbergparken

Botanisk Hage

Botanisk Hage

Birkenlunden

Olaf Ryes plass

Akerselva

Blå

Grünerløkka

Herslebs gate 2 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 100 000,-

Grünerløkka: Gjennomgående og klassisk 2-roms med stukkatur og rosett. Godt med vindusflater og god takhøyde. Sentral beliggenhet.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 100 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 999,-
Fellesgjeld:
Kr 80 776,-
AREAL (P-ROM / BRA)
42 / 42 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral og attraktiv beliggenhet på Grünerløkka. Helt fra slutten av 1990-tallet har "Løkka" utviklet seg til å bli en urban og trendy bydel og en av de mest populære i Oslo. Mange tilbud innen kultur og uteliv samt kort vei til sentrum. Thorvald Meyers gate fungerer som områdets hovedgate. Langs Thorvald Meyers gate ligger flere kaffebarer, kaféer, kiosker, restauranter og butikker. Alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet. En kort spasertur unna ligger Ringnes Park med blant annet Ringen Kino, ELIXIA treningssenter og Meny dagligvarebutikk.

Foruten Sofienbergparken som du finner rett rundt hjørnet er de velkjente og flotte grønne lungene; Botanisk hage, Birkelunden, Olaf Ryes plass og fine turmuligheter langs Akerselva ikke langt unna. Akerselvas bredde innbyr til rekreasjons- og turmuligheter. Veien er ikke lang til Oslo sentrum hvor man finner alt av tilbud en søker i hovedstadens pulsåre.

Det siste tilskuddet i bydelens flerfoldige tilbud er kulturarenaen «Vulkan» med blant annet den populære Mathallen, Oslos første og eneste i sitt slag.

Bredt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Trikken går på dagtid hvert 3. - 4. minutt mot sentrum og Storo (nr. 11, 12 og 13) fra Thorvald Meyers gate. Trikk nr. 17 går fra Trondheimsveien i retning Høyskolen. Busstilbudet inkluderer blant annet rute 30 via sentrum til Huk/Bygdøy og motsatt retning BI og Nydalen. Rute 21 via St. Hanshaugen og Bislett, til Frogner og Tjuvholmen. Grünerløkka ligger dessuten ca 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St. Hanshaugen.

For den treningsgladet er det et Evo treningssentersom ligger ca. 4 min unna og Sats ELIXIA ca. 3 min unna ved Trondheimsveien.

Flere av byens mest populære spisesteder og kaféer ligger på Grünerløkka, blant annet Südøst, Egget kafé Delikatessen, Fru Hagen, Mucho Mas, Nighthawk Diner og ikke minst Villa Paradiso. Flere med flott uteservering om sommeren. Kort vei er det også til populære Mathallen på Vulkan.

Grünerløkka er i dag kjent for sitt kulturliv. Kulturscener som Blå, Parkteatret og Grünerløkka Lufthavn/MIR preger bydelens kulturliv.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 100 000,-

Fellesgjeld

Kr 80 776,-

Totalpris

Kr 3 180 776,-

Felleskostnader

Kr 2 999,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1895

Soverom

1

Primærrom

42m2

Bruksareal

42m2

Tomt

550m2

KR-kode

56.18143

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Herslebs gate 2 A, 0561 Oslo

Gnr. 228, bnr. 87, fnr. i Oslo kommune.

Andelsnr. 1,

Borettslaget Herslebsgate 2,

Org.nr. 964 900 795

Tomten

Eiet tomt på 550,3 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 49 kvm

Totalt bruksareal: 42 kvm

Totalt primærrom: 42 kvm

Primærrom:

Entré, bad, kjøkken, stue og soverom: 42 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca 7 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.01.2019 utført av Rana Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Grunnmur i tegl/naturstein. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak i trekonstruksjon. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Bad grunnet sår/rissdannelser på enkelte av flisene. Skjevheter/plan- og helningsavvik på gulvflatene. Vinduer grunnet alder. Entrédør grunnet alder. Dettehar fått TG2.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré

Velkommen inn til denne spennende leiligheten. Koselig entré med plass til å henge fra seg yttertøy.

Stue

Lys stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys. Plass til sofagruppe med tv-bord. Gulv fra 2017. Rosett og stukkatur.

Kjøkken

Pent og praktisk kjøkken fra 2012 med hvite glatte fronter. Benkeplate i laminat, rustfri oppvaskkum, ventilator og integrerte hvitevarer.

Soverom

Plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Vindu ut mot bakgård.

Bad

Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Pusset opp i regi av borettslaget i 2006. Klosett og servant med speil over. Varmekabler i gulv.

Bod

Det følger med en bod i kjeller på ca. 7 kvm.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 31.12.1895, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 8834, tinglyst 16.01.2007, type heftelse: Opprinnelig borettsinnskudd.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant bestemmelse om bebyggelse fra 1895, samt bestemmelser om adkomstrett. Dette omhandler gjensidig bruk av gårdsrom, kommunal rett til vedlikehold av ledninger m.v

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Herslebsgate 2.

Borettslaget består av 15 leiligheter.

Forretningsfører er Brækhus Dege Eiendom AS, tlf. 22 83 60 60

Dugnad må påregnes. Vår- og høstdugnad.

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets forutgående skriftlige dispensasjon. Dispensasjon kan bare gis dersom andelseieren kan dokumentere gode grunner for dyrehold og at dyreholdet ikke er til vesentlig sjenanse for øvrige andelseiere.

Foretatt påkostninger de senere år:

Trappeløpene er nylig malt og nye LEDlamper blir installert.

- Malt fasade ut mot gaten i 2015.

- Bakgården ble oppgradert i 2014.

- Brannvarslingssystem installert i 2013.

- El. kontroll og brannkontroll utført av Infratek og Brannvesenet i 2010.

- Nye tak, renner og beslag i 2009. Uført av Hjellnes Consult

- Badene ble oppgradert i 2006 i borettslagets regi. Utført av Brødrene Bastiansen.

Styret har i sin sittende periode gjort alminnelig vedlikehold, reparasjon av port og diverse saker og gjort det tilgjengelighet for arbeidsfolk.

Planlagte påkostninger:

- Styret har besluttet å selge loftareal. Ytelse kommer stort sett i form av balkonger. I følge styreleder vil 1. etasje få utbetalt kompensasjon i form av verdi. Dette vil ligge på ca. kr 100.000,- . Utbedringen og jobben på dette vil starte mandag 14.01.2019.

Normalt vedlikehold.

- Vegger i kjeller samt utvendig sykkelbod.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Frist for å melde interesse ved forkjøp blir søndag 20. januar kl. 23.59. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 og kommunedelsplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn datert 23.09.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Taklampe på kjøkken medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.999,- pr. mnd. og inkluderer: Fibernett fra BLIX, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorar, trappevask, betjening av andel fellesgjeld og andre ordinære driftskostnader.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.200,- pr. år. / 8.800 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet fibernett fra BLIX som leverandør av internett og er inkludert i felleskostnadene.

Boligen er tilknyttet alarmselskap som koster kr ca 500 pr. mnd. Abonnement kan overføres til kjøper.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Forhåndsmelding av forkjøpsrett kr. 7 063,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.188.871,-. Av dette beløpet utgjør kr 80.776,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Grunerløkka Rode 9
Kirkesogn Paulus og Sofienberg

Steder i nærheten

Schous plass 0.3 km
Nybrua 0.4 km
Olaf Ryes plass 0.4 km
Legevakten 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.6 km
Sentralstasjon Oslo S 1.5 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.5 km
T-bane Grønland T-banestasjon 1 km
Trikk Schous plass 0.2 km
Buss Schous plass 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.3 km
Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.6 km
Treningssenter EVO Grünerløkka 0.2 km
Treningssenter SATS Schous plass 0.2 km

Steder av interesse

Skoler

Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.5 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.6 km
Grünerløkka skole (1-7 kl.) 0.7 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 0.8 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.5 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 2.8 km
Hersleb videregående skole 0.3 km
Elvebakken videregående skole 0.6 km

Barnehager

Akerselva barnehage (0-6 år) 0.3 km
Gaia barnehus (2-6 år) 0.4 km
Sjokoladefabrikken barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.4 km
Kjøpesenter Gunerius Shoppingsenter 0.9 km
Postkontor / post i butikk Coop Extra Trondheimsveien 0.2 km
Postkontor / post i butikk Grünerløkka Postkontor 0.4 km
Apotek Ditt Apotek Grünerløkka 0.3 km
Apotek Boots apotek Grünerløkka 0.5 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.3 km
Dagligvare Bunnpris Thorvald Meyers Gate 0.2 km
Dagligvare Coop Extra Trondheimsveien 0.2 km
Kiosk Mix Maxima 0.2 km
Kiosk 7-Eleven Thorvald Meyers gate 0.2 km
Bensinstasjon Uno-X Grünerløkka 0.3 km
Bensinstasjon Uno-X Fredensborg 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,4 %
Andel kvinner 50,6 %
Gj.snittalder menn 33,8 år
Gj.snittalder kvinner 33,1 år
Husholdninger med barn 12,8 %
Husholdninger uten barn 87,2 %
Gj.snitt byggeår 1967
Gj.snitt tomtestørrelse 148
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grunerløkka Rode 9 793 569

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Christian Høiby
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?