Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 500 000,- for kr 2 500 000,-

Fasade

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Innglasset balkong

Utsikt fra innglasset balkong

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom med skyvedørsgarderobe

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Bad

Entre

Fasade

Collage

Fasade

Fasade

Plantegning

Gulskogen

Hjalmar Johansens gate 9

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 450 000,-

Gulskogen: Pen vestvendt 3-roms med innglasset balkong.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 974,-
Fellesgjeld:
Kr 230 609,-
AREAL (P-ROM / BRA)
73 / 81 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger sentralt på Gulskogen med kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, Gulskogen kjøpesenter, Gulskogen idrettspark og elvepark. 5 minutters kjøring til Drammen sentrum med bl.a restauranter, kafèer, kjøpesentre, kino, teater etc.

Kort gangavstand til bussholdeplass med kommunikasjon til Drammen og Mjøndalen. Kort gangavstand til togstasjon på Gulskogen med avganger mot Kongsberg, Asker og Oslo. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog til Gardermoen fra Drammen stasjon med tre avganger i timen.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Strømsgodset er et aktivt idrettsanlegg med mange aktiviteter. Kort gangavstand til Strømsgodsets idrettsanlegg med bla. kunstgressbane. Gang/sykkelavstand til Marienlyst med idrettsanlegg og Drammensbadet. Turstier og lysløype langs begge sider av Drammenselva.

Barnehager og skoler

Kort gangavstand (ca. 500 m) til Rødskog skole (1. - 7.trinn), se hjemmeside: http://rodskog.drammen.kommune.no/. Kort gangavstand til Gulskogen skole (1. - 10. trinn), se hjemmeside: http://gulskogen.drammen.kommune.no/.

3,6 km til høyskolen i Buskerud. Hyggelige gang/sykkelveier langs elven.

Videregående skoler på Strømsø.

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 private og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø Barnehagerområde. For liste kontakt megler eller se internett: http://www.drammen.kommune.no. Den nærmeste barnehagen ligger rett ved boligen.

Adkomst

Følg Proffessor Smiths Alle forbi Gulskogen Senter. Veien følges til enden og Olav Bjaalandsgate går ned til høyre.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 450 000,-

Fellesgjeld

Kr 230 609,-

Totalpris

Kr 2 680 609,-

Felleskostnader

Kr 3 974,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1955

Soverom

2

Primærrom

73m2

Bruksareal

81m2

Tomt

13862m2

KR-kode

2017610

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hjalmar Johansens gate 9, 3048 Drammen

Gnr. 109, bnr. 116 i Drammen kommune.

Leil.nr. H0201, andelsnr. 33 i Olav Bjaalandsgt Borettslag, org.nr. 957 686 710

Tomten

Eiet tomt på 13.862 kvm som tilhører borettslaget. Pent beplantet med plen, blomster og diverse annen beplantning.

Parkering

Biloppstillingsplass utenfor, på borettslagets eiendom. God parkeringskapasitet langs gaten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 86 kvm

Totalt bruksareal: 81 kvm

Totalt primærrom: 73 kvm

Primærrom:

Gang, 2 soverom, stue, kjøkken og bad. : 73 kvm

Sekundærrom: Innglasset balkong: 8 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjeller og 1/4 av loftet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.12.2017 utført av Jahn Otto Benjaminsen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder "Pen leilighet med en normal enkel standard. Noe skjevheter i gulver er registert. Kjøkken er skiftet i senere tid (ca 2007) og bad fra 2005. Arbeider på bad er ufagmessig utført og det anbefales montering av dusjkabinett." Rapporten omhandler ikke fellesarealer og er kun en kontroll av leilighetens innvendige overflater og innredning.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i 2 etasje med felles trappegang.

Entre med parkett på gulv, malt brystningspanel på vegger med tapet over og malt panel i tak. Speilskap som medfølger. Dørcalling med video og fjernåpner. Vedovn (som ikke har vært brukt av denne og forrige eier).

Badet har fliser på gulv med varmekabler (ny thermostat 2017), fliser på vegger og malt panel i tak med spotter. Pen innredning med nedfelt servant. WC. Dusj. Badet har blitt pusset opp i 2006 og utvidet av forrige eier.

Kjøkken med parkett på gulv, malte flater på vegger og malt panel i tak med spotter. Pen innredning med integrerte og medfølgende hvitevarer slik som ventilator, stekeovn, komfyrtopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Barløsning. Pen Norema kjøkkeninnredning fra 2007 (pusset opp av forrige eier).

Soverom1 med parkett på gulv, MDF plater på vegger og takesspanel i tak. Innebygget skap.

Soverom2 med tregulv, tapet på vegger og malt panel i tak. Speil skyvedørsgarderobe (2015) med god skapplass.

Stue med laminat på gulv, malte flater på vegger og malt panel i tak. Seksjon i stuen medfølger boligen. Dovre vedovn (2003) og Daikin varmepumpe (2015). Utgang til delvis overbygget og innglasset vestvendt balkong.

2 boder i kjeller samt 1/4 del på loft. Felles vaskerom i kjeller og sykkelparkering.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad, varmepumpe i stue og vedovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1955. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger dog ferdigattest på innredet kjeller tilhørende annen enhet i bygget.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Olav Bjaalandsgate borettslag, som består av 40 boliger - fordelt på 10 stk. 4 mannsboliger.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 02

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Forkjøpsretten er forhåndsutlyst. Ingen har meldt forkjøpsrett, fristen er utløpt.

Borettslagets bygninger fremstår godt vedlikeholdt. I 2015 ble vinduer og terrassedører skiftet. Det er ikke opplyst om vedtatte påkostninger som forutsetter økning av felleskostnader. Styret i borettslaget har startet undersøkelser i forhold til utskiftning av soil/avløpsrør innvendig.

Det er store grøntarealer i borettslaget og beboerne har gjennom årene etablert ulike løsninger for plattinger, hagestuer, uteplasser. Det er fattet vedtak om at utførte tiltak er godkjent. Den enkelte andelseier er ansvarlig for vedlikehold av egne installasjoner og kan bli ansvarlig for å fjerne tiltaket ved gravearbeider eller lignende.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligformål, i kommuneplan datert 05/10-2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Området vest for eiendommen ligger for fremtidig utvikling av boliger og bydelspark. Av reguleringskart på kommunens hjemmesider ligger hele det nærmest området inntegnet som grøntområdet, med boliger innenfor. Det utredes også for å utvide dagens jernbanespor til et dobbeltspor i fremtiden.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og avklart uten å ha blitt benyttet.

Diverse

- Selger opplyser at noen av platene inne i peisen har sprekker og bør byttes. Kontroll med ildsteder har kommentert avvik på at brennbart materiale er for nære ildsted/pipe og må rettes opp. Disse punktene blir ikke utbedret av selger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.974,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsmessig vedlikehold, forsikring av bygg, Altibox/Viken Fiber (TV er inkludert), renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, renovasjon, forretningsførsel, etc.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.14.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet internett med signaler fra Viken fiber og koster ca. kr. 409,- pr. mnd. Kabel-tv er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 4.590,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 625,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.686.258,-. Av dette beløpet utgjør kr 230.609,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Gulskogen-sundhaugen 11
Kirkesogn Strømsgodset

Steder i nærheten

Drammens museum 3.2 km
Tinghus 2.7 km
Pukerud 3.6 km
Fylkeshuset 3.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 97 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 0.7 km
Bussholdeplass Rødgata 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Gulskogen idrettspark 0.9 km
Idrettsanlegg Gulskogen idrettshall 1.3 km
Treningssenter CrossFit Drammen 1.3 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 2.5 km

Steder av interesse

Skoler

Rødskog skole (1-7 kl.) 1.3 km
Gulskogen skole (1-10 kl.) 1.3 km
Børresen skole (8-10 kl.) 3.7 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 5.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.9 km
Akademiet videregående skole Drammen 2.4 km

Barnehager

Gullstien familiebarnehage (0-5 år) 0.2 km
Kjerraten barnehage (1-5 år) 0.3 km
Gulskogen barnehage avd. Rødgata (0-5 år år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 0.7 km
Kjøpesenter Torget Vest 4.2 km
Postkontor Rema 1000 Gulskogen 0.9 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 1.8 km
Apotek Apotek 1 Gulskogen 0.8 km
Apotek Apoteket Union Brygge 3.4 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.5 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4.3 km
Dagligvare Meny Gulskogen 0.6 km
Dagligvare Kiwi Gulskogen 0.7 km
Kiosk/video Narvesen Prof. Smiths allé 0.8 km
Kiosk/video Mix Gulskogen 0.9 km
Bensin Shell Svingen 1.9 km
Bensin Statoil Butikk Rosenkrantzgt. 2.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46 %
Andel kvinner 54 %
Gj.snittalder menn 37,7 %
Gj.snittalder kvinner 41 %
Husholdninger med barn 29,3 %
Husholdninger uten barn 70,7 %
Gj.snitt byggeår 1966
Gj.snitt tomtestørrelse 759
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 67150 31895
Grunnkrets: Gulskogen-sundhaugen 11 543 252

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 42.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?