Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 8 300 000,- for kr 8 300 000,-

Velkommen til Hjørungkroken 6!

God takhøyde på gjennomsnittlig 2,44 m og store vindusflater er med på å gi stuen naturlig lysinnslipp og en god romfølelse.

Lekker Luna kjøkkeninnredning med hvite fronter, håndtak i stål og benkeplate av laminert spon.

Integrert i innredningen er ovn, induksjon platetopp, kaffemaskin og nisje til kjøleskap og oppvaskmaskin.

Praktisk, forlenget benkeplate gir mulighet til en ekstra spiseplass ved kjøkkenet.

God plass til spiseplass mellom stue og kjøkken.

Åpen stue/kjøkken løsning med rikelig plass til sofagruppe og spiseplass. Moderne 3-stavs ask parkett.

En særdeles innbydende og lys bolig fra 2009 med en rekke fasiliteter som solrik terrasse, peis, hageparsell, garasje og bod.

Utgang til boligens flotte og solrike terrasse fra stuen via dobbel balkongdør.

En svært solrik terrasse beliggende i et ettertraktet og rolig område på Vinderen.

Detaljbilde, stue. bak bokhyllen er det y7tterligere et vindu.

Romslig og lyst soverom

Store vindusflater gir rommet naturlig med lys.

Praktisk integrert garderobsekap sikrer god lagringsplass.

Boligen har 3 gode soverom

Stort og luftig soverom

Godt med garderobeskap på soverommet

Et soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Soverom med plassbyget seng og rikelig med garderobeplass

Pent og romslig flislagt bad med varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Velutstyrt bad med vegghengt toalett, dusjinnredning i glass med gulvsokkel, frittstående badekar, servantskap og speilskap.

Flott bad med varmekabler

Gang.

Velkommen inn!

Boligen har et praktisk vaskerom på hele 12 kvm innenfor garasjen.

Hyggelig inngangsparti med plass til en liten sittebenk.

Fasade

Innholdsrik leilighet over hel etasje i tomannsbolig

Fasade

Garasje med stor sportsbod i bakkant

Parkeringsplass med sykkelstativ

Plantegning Kjeller

Kort gangavstand til T-bane fra Borgen

Smestaddammen

Flotte turmuligheter

Vestregravlund

Heggeli/Vinderen

Hjørungkroken 6

Vis på kart

Prisantydning

Kr 8 500 000,-

Heggeli/Vinderen: Lekker toppleilighet over hel etasje i tomannsbolig. Vestvendt, solfylt terrasse. Garasje og p-plass. Hageparsell.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 8 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 533,-
AREAL (P-ROM / BRA)
102 / 105 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Stille og meget barnevennlig beliggenhet mellom Heggeli og Vinderen. Stor og flott omkringliggende villabebyggelse. Omgivelsene er grønne, solrike og meget barnevennlige. Privat stikkvei uten gjennomgangstrafikk. Nærheten til byen gjør dette til et av de mest attraktive bostedene på Oslo vest. Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon i form av buss og T-bane (egen lukket utgang direkte til Sørkedalsveien fra sameiets fellesareal). Kort vei til Vinderen senter med en rekke av servicetilbud som tilfredsstiller de fleste behov. Her finner man blant annet apotek, dagligvareforretninger, bakeri, vinmonopol, gartneri, kafé og klesbutikk, samt flere treningssenter.

Gangavstand til Majorstuen. Grøntområder og friarealer i nærområdet med Frognerparken og Vigelandsanleggene som er perfekt for rekreasjon og tur- og treningsøkter. Her er det bare å knyte på seg joggeskoene og nyte de idylliske stiene rundt i parken. Det er en agility-bane for hunder like ved, samt lekeplass, fotballbane, skøytebane og svømmehall. Kort vei til Sognsvann, Holmenkollen, marka og den historisk interessante turveien langs Sognsvannsbekken.

Eiendommen sogner til Vinderen Barneskole og Ris Ungdomsskole. Flere barnehager i nærområdet. Det er kort vei til idrettshall, tennisanlegg, treningssenter med mer. Boligen har nærhet til Holmendammen med omkringliggende parkområde. Dammen benyttes aktivt av fluefiskere og på vinterstid prepareres det en rundløype på området. Bygdøy ligger i fin sykkelavstand med flott turterreng og fine badeplasser. Det er sykkelsti langs Frognerkilen inn til Aker Brygge og ut langs Bestumkilen. Om vinteren er det oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken.

Barnehager og skoler

Eiendommen sogner i utgangspunktet til Vinderen skole (1-7 kl.) som er ca 1.3 km unna samt Ris ungdomsskole (8-10 kl.) som er ca 1.2 km unna. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen da man aldri er garantert skoleplass på de skolene adressen sogner til. Det er flere andre skoler og barnehager i nærheten, blant annet Skøyen Barneskole.

1-7 kl. Smestad skole 1.1 km

1-7 kl. Skøyen skole 1.2 km

1-10 kl. Majorstuen skole 1.6 km

Vgs. Ullern videregående skole 2.6 km

Vgs. Persbråten videregående skole 2.6 km

Bhg. Lille Borgen barnehage (0-5 år) 0.7 km

Bhg. Hakkebakkeskogen familiebarnehage 0.8 km

Bhg. Dalskroken barnehage (1-6 år) 0.9 km

Adkomst

Fra Majorstuen følger man Sørkedalsveien mot Smedstad og tar første vei til høyre, Tuengen allé, etter at man har passert Volvat Medisinske. Ta deretter første vei til venstre, Hjørungveien. Følg denne vestover til Hjørungkroken. Avkjøring til venstre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 8 500 000,-

Felleskostnader

Kr 1 533,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

2009

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

102m2

Bruksareal

105m2

Tomt

2041m2

KR-kode

40.18271

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hjørungkroken 6, 0375 Oslo

Gnr. 4, bnr. 24, snr. 2 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 2.041 kvm som tilhører sameiet i felleskap. Hver av de 6 seksjonene har fått tinglyst en del av hagen som tilleggsdel til sin seksjon. Se vedlagt oversikt hentet fra seksjoneringsbegjæring.

Relativt flat tomtegrunn med asfaltert adkomst til garasje og biloppstillingsplass. Singlet adkomst til inngangsparti. Trapp og platting i trykkimpregnert materiale. Tomten er delvis opparbeidet av en landskaps arkitekt. Det er beplantning mellom de eksklusive arealene med busker, og de opprinnelige, gamle frukttrærne er bevart på fellesarealene. I tillegg er det opparbeidet grusgang/sti fra enden av p-plassen og opp til porten i gjerdet mot Sørkedalsveien - praktisk når en ønsker raskeste vei til T-banen. Rundt stien busker og krypvekster.

Parkering

Eier disponerer garasjeplass i felles dobbelgarasje. Automatisk port og støpt gulvsåle. I tillegg disponerer seksjonen en egen biloppstillingsplass som også har privat sykkelstativ. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet samt de andre som benytter veien. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 118 kvm

Totalt bruksareal: 105 kvm

Totalt primærrom: 102 kvm

Primærrom: 2. etasje: Vindfang, gang, stue med åpen kjøkkenløsning, 3 soverom og bad.

Vestvendt terrasse på 10 m2, med utgang fra stue.

Primærrom kjeller: Flislagt vaskerom med varmekabler i tilknytning til garasjen.

Sekundærrom: 2. etasje 3 kvm: Garderobe/bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.12.18 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Vinduer og terrassedør fra 2008 utført med 2-lags isolerglass. Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2.

TG 2:

Drenering: Deler av drensplatene mangler topplist som kan føre til at vann/fuktighet kan renne mellom drensplater og grunnmur. Dette bør utbedres. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Hjørungkroken 6! En innholdsrik 1/2 part av horisontaldelt tomannsbolig med en rekke fasiliteter som solrik terrasse, peis, hageparsell, garasje, biloppstillingsplass, 3 romslige soverom og stort vaskerom i tilknytning til garasjen. Boligen ble ferdigstilt i 2009 og fremstår i svært god stand med svært gode lys- og solforhold i fin kombinasjon med en arealeffektiv planløsning. Boligen er lettstelt og utgjør hele øverste etasje i bygget. Her har du vinduer mot alle fire himmelretninger. Planløsningene legger til rette for sosiale soner med romslig stueareal med god plass til stort spisebord, stort og hyggelig kjøkken med mye skap- og arbeidsplass. Boligen har gjennomgående fin standard og oppleves svært moderne.

Seksjonen disponerer en garasjeplass og en biloppstillingsplass, samt hageparsell. Hver av seksjonene har fått tinglyst en del av hagen som tilleggsdel til sin seksjon. Boligen har en svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Heggeli/Vinderen. Her bor du i en lettstelt leilighet omgitt av grønne hager og hyggelig villabebyggelse. De 6 boligene i sameiet er egnet av arkitekt Eigil Ramsfjell.

Stue:

Flott og romslig stue som gir god romfølelse! Kombinasjonen av stuens lyse, nøytrale farger, store vindusflater og gasspeis skaper en hyggelig atmosfære. Fra stuen er det direkte adkomst til solrik terrasse fra via dobbel balkongdør. Det er gulvarme på stue/kjøkken, i entré og på badet.

Terrasse:

Utgang fra stuen til en romslig vestvendt terrasse på 10 m2 med særdeles gode solforhold. Boligen har i tillegg bruksrett til en del av hagen

Kjøkken:

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot spisestue og stue. Lekker Luna kjøkkeninnredning med hvite fronter, håndtak i stål og laminert benkeplate. Lys under overskap. Integrert i innredningen er ovn, induksjon platetopp, kaffemaskin (Miele Nespresso), oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap. Praktisk, forlenget benkeplate gir mulighet til ekstra spiseplass ved kjøkkenet. Ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps kjøkkenbatteri med praktisk uttrekkbar hånddusj. Downlights i taket.

Entré:

Innholdsrik og innbydende entré med god plass til oppheng av ytterklær og skotøy i tillegg til garderobeskap. Det er varmekabler i gulvet som luner og tørker opp etter våte sko. Adkomst videre til gangen som binder øvrige som i leiligheten sammen. Innfelt downlights i taket.

Bad:

Pent flislagt bad med varmekabler i gulv og dimbare downlights i taket. Badet er av god størrelse og utstyrt med vegghengt toalett, dusjinnredning i glass med gulvsokkel, frittstående badekar, servantskap og speilskap. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom:

Boligen tilbyr 3 soverom av god størrelse. Alle tre soverommene har plass til dobbeltseng og garderobeskap. På to av soverommene medfølger plassbygde senger med smart oppbevaring under.

Vaskerom:

Romslig flislagt vaskerom i kjelleren på hele 12 kvm. med varmekabler i gulv og netto takhøyde på 2,3 meter. Her er det både utslagsvask, sluk i gulv og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Automatisk avtrekk. Dette er perfekt sted for både vask og tørk av klær, vask av sykler, parkdresser og hunder, som smørebod eller kjærkommen ekstra lagringsplass. Fastmonterte hyller til oppbevaring medfølger.

Diverse:

- Alle oppholdsrommene har parkett på gulv og slette malte flater i lyse farger.

- Vinduer og terrassedør fra 2008 utført med 2-lags isolerglass.

- Gulv: 3-stavs ask parkett.

- Varmekabler i alle oppholdsrom utenom soverommene. Panelovn på to av soverommene

- Luftbehandling generelt: Mekanisk avtrekk på kjøkkenet og på badet. Avtrekksmotoren er plassert på kaldloftet. Bryter til avtrekksviften er plassert utenfor badet. Naturlig tilluft via luftespalter over vinduer.

- Sikringsskap plassert i vaskerommet i garasjen. Hovedsikring på 50 AMP.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til gasspeis. Gulvarme i stue, kjøkken, entré, bad og vaskerom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.01.12. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Vaskerommet i kjelleren er byggemeldt som en sportsbod (sekundærrom), men er oppført som et fungerende vaskerom og er derfor definert som vaskerom og primærrom. Endringen fra sportsbod til vaskerom er ikke byggemeldt. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.

Dagboknr 74, tinglyst 04.09.1914, type heftelse: Rettigheter i skjøtet - Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets 10 Hjørungkroken 6 eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Dagboknr 12498, tinglyst 15.12.1941, type heftelse: Erklæring/avtale -Gammel servitutt som sier at eier av tidligere bolig må fjerne av ovn i gang i 2 etg når brannsjef krever dette.

Dagboknr 53841, tinglyst 30.04.1964, type heftelse: Skjønn - Fravikelseskjennelse ang. grunn Korrekt dgbnr. er i hht. Manuell grunnbok og pantebokskopi 5384/1964.

Dagboknr 58650, tinglyst 11.09.1987, type heftelse: Bestemmelse om vannledning som sier at eier av gnr 4, bnr 6 og tidliger utskilte parseller samt gnr 4, bnr 24 (denne tomten) gir hverandre gjensidig lov til å føre vannledning til eiendommene over hverandres eiendommer, samt rett til oppgraving og ettersyn og vedlikehold, dersom det finnes påkrevd.

Dagboknr 44408, tinglyst 17.09.1992, type heftelse: Erklæring/avtale- Bestemmelse om kloakkledning - gjelder avtale mellom denne tomten og gnr 4, bnr 19 om at gnr 4, bnr 19 kan legge stikkledninger og avløpsrør over denne tomten. gjelder også bestemmelser om vedlikehold.

Dagboknr 683206, tinglyst 29.08.2007, type heftelse: Erklæring/avtale – Denne eiendommen skal ha bruksrett for vei over areal tilhørende eiendommen gnr 4 og bnr 289, som ligger i sistnevntes eiendoms sørøstlige hjørne. Denne eiendommen skal sørge for at kloakkledningen som går fra gnr 4, bnr 289 og inn over førstnevnte eiendom, forblir forskriftsmessig sikret.

Dagboknr 796536, tinglyst 04.10.2007, type heftelse: Erklæring/avtale - Vedrørende bredden på Sørkedalsveien. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune når de skulle kreve det .Eier skal også opparbeide utvidelsen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Sameiet består av 3 bygninger med til sammen 6 seksjoner. Sameiebrøk: 1/6

Styreleder/forretningsfører er Øystein Olsen og har tlf nr 99490305

Dugnad må påregnes. Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: Husene er malt Sommeren 2017.

Planlagte påkostninger: Ingen vedtatte planer.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser av samme dato. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030.

Svalbardveien 4 B Saksnummer 201611214 - Riving av eksisterende bolig (deler har brent ned) og oppføring av ny enebolig med utleiedel i kjeller og takterrasse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Fryseskap i kjellerbod medfølger ikke ved salg. Elfa-trådkurver i skapene under sengene medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.533,- pr. mnd. Og inkluderer: Felles byggforsikring, snømåking, kommunale avgifter, kollektiv avtale på kabel-tv og Internett fra Get (grunnpakke).

Fellesutgiftene betales kvartalsvis med kr 4.600,-. Fellesutgiftene vil bli justert opp i 2019 for å dekke generell prisvekst, og at vi har inngått en dyrere kollektiv avtale med Get på kabel-tv og Internett. Nytt budsjett vil bli utarbeidet og vedtatt Januar 2019.

Eiendomsskatten er kr 4.410 pr år. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 12.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tvtuner/ dekoder medfølger ikke.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 0,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.713.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Vestre Aker
Grunnkrets Heggeli
Kirkesogn Ris

Steder i nærheten

Smestadkrysset 0.8 km
Volvat 0.9 km
Skøyen hovedgård 1.1 km
Smestaddammen 1.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 53.4 km
Sentralstasjon Oslo S 6 km
Jernbanestasjon Skøyen jb.st. 3.3 km
T-bane stasjon Borgen T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass Majorstuen Kirkeveien 1.7 km
Bussholdeplass Heggeli 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Skøyenhallen 1.2 km
Idrettsanlegg Ris idrettsplass 1.5 km
Treningssenter SATS Vinderen 1.1 km
Treningssenter Mudo Vinderen 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Smestad skole (1-7 kl.) 1.1 km
Skøyen skole (1-7 kl.) 1.2 km
Vinderen skole (1-7 kl.) 1.3 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 1.6 km
Ris ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Ullern videregående skole 2.6 km
Persbråten videregående skole 2.6 km

Barnehager

Lille Borgen barnehage (0-5 år) 0.7 km
Hakkebakkeskogen familiebarnehage 0.8 km
Dalskroken barnehage (1-6 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vinderen Sentrum 1.2 km
Kjøpesenter Colosseum Senter 1.4 km
Postkontor Rema 1000 Vinderen 1.1 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 1.8 km
Apotek Vitusapotek Volvat - Oslo 0.9 km
Apotek Ditt Apotek Smestad 1 km
Vinmonopol Vinderen Vinmonopol 1.1 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 1.4 km
Dagligvare Atles Hjørne 0.9 km
Dagligvare Rema 1000 Vinderen 1.1 km
Kiosk/video Flipper Frukt & Tobakk 1.1 km
Kiosk/video Mix Colosseum 1.5 km
Bensin Circle K Smestad 0.8 km
Bensin Shell Vinderen 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,4 %
Andel kvinner 51,6 %
Gj.snittalder menn 37,8 år
Gj.snittalder kvinner 40,1 år
Husholdninger med barn 32,9 %
Husholdninger uten barn 67,1 %
Gj.snitt byggeår 1975
Gj.snitt tomtestørrelse 574
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Heggeli 1765 781

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,--

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?