Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 650 000,- for kr 7 650 000,-

Velkommen til Hoffselvpromenaden 4!

En pen 3-roms leilighet fra 2007 med god standard, 2 balkonger, heis og garasjeplass.

Balkongen er nordvendt og har god plass til sittegruppe. Flott utsikt mot Holmenkollen.

Utgang til leilighetens første balkong på hele 8 kvm fra stuen.

Leiligheten har sentralstøvsuger med ekstra uttak i stuen

Kombinasjonen av lysmalte vegger, store vindusflater og generøs takhøyde er med på å gi en god romfølelse.

Gasspeis i stuen som kommer godt med på kalde høst/vinterdager.

Et romslig separat kjøkken med god plass til å invitere kjente tilbords!

Pen kjøkkeninnredning med hvite fronter, håndtak i stål og benkeplate av laminert spon.

God skap og benkeplass på kjøkkenet som legger til rette for god arbeidsplass.

Det er montert elektriske terrasse varmere og stikkontakter ute på begge balkongene

Flislagt dekke. Det er montert elektriske terrassevarmere og stikkontakter ute på begge balkongene.

Velkommen inn!

Praktisk og innbydende entré med god plass til oppheng av ytterklær og skotøy i tillegg til integrert garderobeskap.

Velkommen til leilighetens hoved soverom!

Et romslig soverom med god plass til dobbeltseng og integrert garderobeskap på begge ender av rommet som gir god lagringsplass.

Stor vindusflater tilfører rommet naturlig belysning. Rolig og intern beliggenhet.

God plass til seng og kommode samt integrert garderobeskap.

Soverom II.

Lyst flislagt bad med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin.

Badet er ustyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegg og servantinnredning med nisje for vaskemaskin og tørketrommel.

Dusjhjørne med glassvegg.

Praktisk, flislagt separat wc med varmekabler i gulv.

Vegghengt toalett og servant.

Plantegning.

Fasaden

Utsikt mot fjorden fra balkongen utenfor kjøkkenet

To felles takterrasser med utsikt mot Bestumkilen og Holmenkollen.

Bruksrett til garasjeplass i lukket garasje anlegg.

Fin utsikt mot Holmenkollen og nærområdene på Skøyen fra balkongen

Frognerparken

Karenslyst alle

xSkøyenKarenlystAlle (11)

Flotte turmuligheter i nærområdet

Skøyen togstasjon

Bygdøy

Sjølyststranda

Hoffselvpromenaden 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 450 000,-

Sjølyststranda: Gjennomgående, stor 3-roms i 4. etasje med 2 solrike balkonger, fjordutsikt, garasje og gasspeis. To felles takterrasser

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 7 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 632,-
AREAL (P-ROM / BRA)
86 / 89 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral og attraktiv beliggenhet i umiddelbar nærhet til alle servicefunksjoner, offentlig kommunikasjon og turområder.

Meget attraktiv og hyggelig beliggenhet i et spennende og eksklusivt område i stor vekst på Sjølyst/Skøyen. Karenlyst Allè kan by på flere butikker, serveringssteder, hyggelige kafeer, treningssenter (S.A.T.S og Elixia) , og andre andre servicetilbud (postkontor, bank m. m).

Umiddelbar nærhet til Skøyen stasjon med trikk, tog, flytog og bussforbindelser. En spasertur unna finner du Frogner og Majorstuen med cafè- og uteliv, samt spennende shopping-muligheter.

Gangavstand til marina/båtplasser i Bestumkilen og Frognerkilen. Ca. 100 meter til Bygdøylandet med flotte rekreasjonsområder som tur - og sykkelstier samt flere strender som Paradisbukta, Bygdøy sjøbad og Huk. Det er også kort vei til Frognerparken. Boligen passer perfekt for den som vil bo urbant med alt dette har å by på av goder.

Den særegne bebyggelsen gir området en helt spesiell og sjarmerende atmosfære. Skøyen med sin sentrale beliggenhet var tidligere et yrende industriområde, best kjent fra vognfabrikkene til NEBB og Thunes Mek. Verksted. Senere kom Norges Varemesse på 1950 tallet, og det er hovedsakelig denne tomten som nå er forvandlet til Sjølyststranda og den nye boligbebyggelsen.

Med miljølokket over E- 18 som sikrer fri adkomst til sjøen og friarealene på Bygdøy, har en ny tidsregning begynt på Skøyen. Kongsgården er en del av nabolaget, og rett utenfor stuedøren er bondeland med beitende hester og norsk rødt fe. Områdets historie er en viktig del av Oslo bys historie.

Barnehager og skoler

Skøyen skole (1-7 kl.) 1.3 km

Smestad skole (1-7 kl.) 1.4 km

Bygdøy skole (1-7 kl.) 2.5 km

Sollerudstranda skole (8-10 kl.) 3.2 km

Øraker skole (8-10 kl.) 3.9 km

Ullern videregående skole 2 km

Oslo Private Gymnasium 3.4 km

Tingeliten barnehage (1-5 år) 0.6 km

Askeveien barnehage (1-5 år) 0.6 km

Hoffsgrenda barnehage 0.6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 450 000,-

Felleskostnader

Kr 3 632,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

4

Byggeår

2007

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

86m2

Bruksareal

89m2

Tomt

772m2

KR-kode

40.1912

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hoffselvpromenaden 4 , 0276 Oslo.

Gnr. 3, bnr. 639, snr. 26 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 772 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, lekeplass, sittegrupper, gressplener, prydbusker og trær. Det er også tilgang til to felles takterrasser. De felles uteområdene hører inn under Sjølyststranda Driftsameie som har ansvaret for vedlikehold, beplanting osv.

Parkering

Med boligen medfølger bruksrett til garasjeplass nr. 212 i Sjøstranda garasjesameie med opplegg for elbilladning i felles garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter gjeldene bestemmelser. Det påløper adminisrteasjonsgebyr til garasjelaget på 715,- ved eierskifte.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 102 kvm

Totalt bruksareal: 89 kvm

Totalt primærrom: 86 kvm

Primærrom:

Leilighet: 4. etasje 86 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken med spisestue, bad/vaskerom med wc, seperat wc og 2 soverom. Nordvendt balkong på 8 m2, med utgang fra stuen. Sørvendt balkong på 8 m2, med utgang fra kjøkkenet.

Sekundærrom:

Leilighet: 4. etasje 3 kvm: Innvendig bod.

I tillegg disponerer boligen en garasjeplass samt en kjellerbod på ca. 6 kvm foran garasjeplassen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.02.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong og stål. Leiligheten ligger i 4. etasje i et bygg på 10 etasjer pluss en underetasje. Vinduer og balkongdører fra 2006 utført med 2-lags isolerglass. Det er heis i bygget.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2.

TG 2:

Dørlister på badet: Geriktene (dørlistene) har svulmet opp i nedre del da disse er laget at et materiale som ikke egner seg til bruk på våtrom. Dette er dog kosmetisk.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Det ble påvist skjeggkre i andre leiligheter i bygget (A3) høsten 2018. Etter instruks fra styret i Hoffseelva boligsameie ble det lagt ut limfeller. Etter 3 uker var det ikke tegn til skjeggkre på de tre limfellene som ble lagt ut i leiligheten. Det ble ifølge styret påvist skjeggkre på 8 andre steder i bygget (informasjon fra styret januar 2019). Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Hoffselvpromenaden 4!

En pen 3-roms eierleilighet fra 2007 med god standard og en rekke fasiliteter som blant annet 2 balkonger, heis, garasjeplass, gasspeis, rolig beliggenhet og store vindusflater. Boligen har en meget attraktiv og hyggelig beliggenhet i et spennende og eksklusivt område i stor vekst på Sjølyst/Skøyen. Karenlyst Allè kan by på flere butikker, serveringssteder, hyggelige kafeer, treningssenter et godt kollektiv tilbud.

Stue:

Et romslig oppholdsrom med god plass til sofagruppe og en evt. spiseplass. Lys malte vegger og store vindusflater i kombinasjon med generøs takhøyde er med på å gi en god romfølelse. Lun gasspeis i stuen kommer godt med på kalde høst/vinterdager. Store vindusflater er med på å tilføre rommene i leiligheten naturlig lys. Utgang fra stuen til leilighetens første balkong på hele 8 kvm. Balkongen er nord vendt og med fin utsikt mot Holmenkollen og nærområdene på Skøyen. Her har du god plass til både sittegruppe og spisebord. En flott uteplass som kommer godt med på varme vår/sommer dager.

Kjøkken:

Et romslig separat kjøkken med god plass til å invitere kjente til bords! Pen kjøkkeninnredning med hvite fronter, håndtak i stål og benkeplate av laminert spon. God skap- og benkeplass på kjøkkenet som legger til rette for god arbeidsplass. Lys under overskap og fliser mellom over- og underskap. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp og kjøl-/fryseskap. Ventilator over platetoppen og stålkum og ett-greps blandebatteri. Utgang til leilighetens andre balkong på hele 8 kvm fra kjøkkenet. Balkongen er sørvendt og har gode solforhold.

Det er montert elektriske terrasse varmere og stikkontakter ute på begge balkongene.

Entré:

Praktisk og innbydende entré med tilknytning til de fleste rom i leiligheten. God plass til oppheng av ytterklær og skotøy i skyvedørsgarderobe med speilfront. Porttelefon med fjernåpner.

Soverom:

Leiligheten har 2 romslige soverom med god plass til både seng og garderobeskap. Hovedsoverom har god plass til dobbeltseng og har integrert garderobeskap på begge ender av rommet som gir god lagringsplass. Det er i tillegg dør til innvendig bod/walk-in garderobe fra dette soverommet. Soverom nr. II passer ypperlig som barnerom/gjesterom/kontor. Og så dette soverommet har medfølgende garderobeskap.

Bad:

Lyst, flislagt bad av god størrelse med varmekabler i gulv og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegg og servantinnredning med nisje for vaskemaskin og tørketrommel under praktisk benk. Koblingskap/lekkasjeskap med stoppekraner for rør-i-rør-systemet (vannrør) er plassert i himlingen.

Separat wc:

Praktisk, flislagt separat wc med varmekabler i gulv. Vegghengt toalett og servant.

Diverse:

- Leiligheten har sentralstøvsuger med ekstra uttak i stuen.

- Balkongdør og vinduer fra 2006 utført med 2-lags isolerglass.

- 3-stavs eik parkett i alle rom foruten bad.

- Balansert ventilasjon med avtrekk på kjøkken og bad. Tilluft i stue og på soverommene.

- Sikringsskap plassert i skyvedørsgarderoben i entréen. Hovedbryter på 40 AMP.

Oppvarming

Oppvarming via fjernvarme og radiatorer. Det er installert gasspeis i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.08.2013 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for represjon og vedlikehold.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hoffselva boligsameie, med sameiebrøk 86/4910.

Sameiet består av 63 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dyrehold er tillatt så langt det ikke er til sjenanse for resten av beboerne.

To felles takterrasser med utsikt mot Bestumkilen og Holmenkollen. Her avholdes årlig sommerfest for beboerne.

Ved eierskifte av seksjonen må det foretas en gass avlesing som sendes til forvaltningskonsulent på e-post: marcus.dhondup@obos.no.

Det foreligger en tilstandsrapport utført av OPAK As med vedlikeholdsplan bor hele bygget.

Det var tilfeller med lekkasje i garasje- og bodanlegg ved regnvær de første årene. Etter reklamasjon fra styret i Sjølyststranda Garasjesameie ble dette utbedret av utbygger Veidekke med bl.a. fuging. Styret anbefaler likevel å ikke oppbevare verdigjenstander eller gjenstander som ikke tåler fukt i kjellerboder. Ved snøvær må det påregnes smeltevann ved garasjeplassen.

Foretatt påkostninger de senere år:

Malearbeid av takterrasse og diverse vinduskarmer i 2018.

Planlagte påkostninger:

Det er avsatt midler i budsjettet for 2019 for reparasjon/vedlikehold av heis i Hoffselvpromenaden 2 og til oppussing av inngangspartiene/boning.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger, forretninger, bevertning og allmennyttige formål (barnehage, idrett og kultur) i henhold til reguleringsplan S-3911 datert 19.06.2002. Eiendommen reguleres også av "Kommuneplan - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Plan og bygningsetaten har vedtatt at Skøyen er et område hvor befolkningstettheten skal økes. I og med at det er begrenset med arealer hvor det kan bygges bolig og næringsbygg, så er løsningen at man bygger i høyden. Det må påberegnes at det vil bygges ut i nærområdet ifm dette.

Det er flere planforslag i nærheten som bl. a:

Saksnr 201505199: Drammensveien 159 M.FL. Gnr. 5 bnr. 58 m.fl. Ønske om å omregulere til forretning, tjensesteyting,kontor,bevertning, ev.hotell m.m. med høy utnyttelse.

Saksnr201407581: Fornebubanen (Lysaker-Majorstuen/Blindern) og eventuelt planene for å flytte trikketraseen til Hoffsveien og anlegge vei der trassen er nå. http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201407581

Saksnr 201414412: Områderegulering for Skøyen gjelder bla. annet regulering av vei og kollektivtrafikk samt høydereguleringer på bygg slik at man skal kunne bygge flere etasjer m.m se mer informasjon på: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201414412&wfl=N&Dateparam=12/20/2016&sti=

Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon ved kommuneplan: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for overtakelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.632,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, Kabel-tv, internett, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles byggforsikring m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019.

Fellesutgiftene fordeles slik:

Felleskostnader 2.392,-

Oppvarming 736,-

TV/Bredbånd 504,-

Det betales i tillegg kr. 323,- i mnd til Sjøstranda garasjesameie.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1.732,- pr. år. / 3287 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Viasat som leverandør av kabel-tv og Home net som internett leverandør. TV-mottaker fra Viasat følger leiligheten. Avlesing av forbruk på gasspeisen samt årlig service betales en gang per år. Selger betaler ca. kr. 800,- per år inkl serviceavtale.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2017 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 2.035,- for 2019. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,- og for administrasjonsgebyr for garasjen 715,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.643.937,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Ullern
Grunnkrets Sjølyst
Kirkesogn Skøyen

Steder i nærheten

Sjølyst plass 0.4 km
Sjølystparken 0.5 km
Skøyen næringssenter 0.6 km
Skøyen kirke 1.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 56.8 km
Sentralstasjon Oslo S 5.5 km
Jernbanestasjon Skøyen jb.st. 0.2 km
T-bane Borgen T-banestasjon 2 km
Trikk Skøyen 0.3 km
Buss Skøyen jb.st. 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bygdøy stadion 0.5 km
Idrettsanlegg Madserud Tennisanlegg 1.1 km
Treningssenter Elixia Sjølyst 0.6 km
Treningssenter SATS Skøyen 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Skøyen skole (1-7 kl.) 1.3 km
Smestad skole (1-7 kl.) 1.4 km
Bygdøy skole (1-7 kl.) 2.5 km
Sollerudstranda skole (8-10 kl.) 3.2 km
Øraker skole (8-10 kl.) 3.9 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 4 km
Ullern videregående skole 2 km
Oslo Private Gymnasium 3.4 km

Barnehager

Tingeliten barnehage (1-5 år) 0.6 km
Askeveien barnehage (1-5 år) 0.6 km
Hoffsgrenda barnehage 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Skøyentorget 0.4 km
Kjøpesenter Tårnhuset 0.5 km
Postkontor / post i butikk Skøyen Bedriftssenter 0.5 km
Postkontor / post i butikk Rema 1000 Hoffsveien 0.7 km
Apotek PulsApoteket Skøyen 0.3 km
Apotek Boots apotek Skøyen 0.5 km
Vinmonopol Skøyen Vinmonopol 0.1 km
Dagligvare Coop Mega Sjølyst 0.1 km
Dagligvare Meny Skøyen 0.3 km
Kiosk Narvesen Butikken 0.3 km
Kiosk Mix Skøyen 0.7 km
Bensinstasjon Circle K Skøyen 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,5 %
Andel kvinner 50,5 %
Gj.snittalder menn 41,6 år
Gj.snittalder kvinner 42 år
Husholdninger med barn 15,7 %
Husholdninger uten barn 84,3 %
Gj.snitt byggeår 2000
Gj.snitt tomtestørrelse 268
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Sjølyst 1617 991

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?