Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 350 000,- for kr 2 350 000,-

Velkommen til Hotvetveien Vest 3 B...

Fasade

Terrasse

Spiseplass

Stue

Stue

Stue

Stue

Spiseplass og kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Flislagt bad

Flislagt bad

Flislagt bad

Entré/gang

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Terrasse

Mastfoto 01

Fasade

Plantegning

Åssiden

Hotvetveien Vest 3 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 350 000,-

Åssiden: Meget pen 3-roms selveierleilighet med balkong. Beliggende i rolig gate.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 350 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
58 / 58 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Åssiden med kort vei til gang og sykkelvei langs elva samt flotte friarealer i Elveparken. Behagelig avstand inn til bykjernen. Solrikt. Kort gangavstand til nærbutikk, diverse servicetilbud og et bredt utvalg butikker på Gulskogen Senter. Attraktivt for barnefamilier med kort vei til skoler, idrettsanlegg og friområder.

Boligen ligger nært de fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF. med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og ny klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Øvre Bragernes motorbåtforening har en småbåthavn hvor det er mulighet for tildeling av båtplass (enklest for mindre båter). Det kreves et medlemskap og så foregår løpende tildeling. For mer informasjon henvises det til foreningens hjemmesider: http://obmf.no.

Busskommunikasjon langs Rosenkrantzgata med hyppige avganger (hvert 10. minutt). Timekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Kongsberg/Notodden. 15-20 min. gange til Gulskogen stasjon tilknyttet Drammen stasjon med ca. 40 min. med tog til Oslo. 15 min. med tog til Asker. Ca. 25 min. gange til sentrum. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no og www.timekspressen.no.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. Nærmeste barnehagen ligger rett ved barneskolen.

Åssiden barneskole samt Kjøsterud ungdomskole i gang avstand fra boligen.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høyskolen i Sørøst Norge, se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata (R 11) fra Drammen sentrum og ta inn til venstre i Vårveien. Følg denne til den endes og ta deretter til venstre ned Buskerudveien. Denne veien går videre over i Hotvetveien Vest og nr 3 ligger på venstre side av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 350 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

1

Byggeår

1930

Soverom

2

Primærrom

58m2

Bruksareal

58m2

Tomt

1003m2

KR-kode

201848

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hotvetveien Vest 3 B, 3023 Drammen

Gnr. 116, bnr. 1252, snr. 4 i Drammen kommune.

Tomten

Felles eiet tomt på 1.003 kvm som tilhører sameiet. Felles gårdsplass som er gruset. Seksjonen har steinlagt sin del av gårdsplassen samt opparbeidet med 2 blomsterbed. Solrik terrasse med utgang fra stuen.

Parkering

2 utvendige biloppstillingsplasser som disponeres av leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 62 kvm

Bruksareal: 58 kvm

Primærrom: 58 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré/gang, flislagt bad, 2 soverom, stue og kjøkken med utgang til terrasse: 58 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 14 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.02.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Eiendommen består av en firemannsbolig over tre etasjer samt kjeller. Grunnmur av betong med sparestein. Yttervegger over grunnmur av tre med utvendig liggende kledning. Saltak med undertak av bord, tekket med takstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Vinduer med isolerglass og er datostemplet 2008.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Eiendommen ble ombygget og pusset opp i 2008. Leiligheten har en normal god standard. Det ble ved befaring registret noe skjevheter og knirk i gulvene. Det ble også usikkert om membran på gulv er ført ned i klemring på sluk, men det ble ikke påvist noe lekkasjer i underliggende konstruksjon. Noe kjellerfukt i boden kan påregnes da fundament sannsynlig har begrenset fuktsikring.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Fliser på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Skyvedørsgarderobe med speildører. Montert varmepumpe i 2016.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv og ownlights i tak. Dusjhjørne med foldedører, servant i seksjon med speil og overskap, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin.

Soverom1: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Skap medfølger ikke.

Stue: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Downlights i tak. Utgang til solrik terrasse.

Kjøkken: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Downlights i tak. Ikea innredning med plater over benk. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert platetopp og stekeovn. Åpen løsning mot stuen.

Soverom2: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Downlights i tak. Romslig skyvedørsgarderobe.

Ingen hvitevarer medfølger boligen, med unntak av eventuelle integrerte hvitevarer på kjøkken.

Leiligheten ble ombygget i 2008 og holder en god standard og fremstår som meget pen.

Oppvarming

Leiligheten er ikke tilkoblet ildsted. Montert varmepumpe i entré/gang. Varmekabler i entré/gang samt på baderom. For øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. I forbindelse med omgjøring av 1. etasje i 2008 har kommunen godkjent bruksendring fra næring til 2 leiligheter. Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter samt 1 reseksjonering på sameiets eiendom.

Dagboknr. 2280, tinglyst 24.03.1983: Erklæring/avtale med panterett til sameiet på kr 5.000,-. Opprinnelig seksjonering.

Dagboknr. 639970, tinglyst 07.08.2008: Bestemmelse om vannledning og vedlikehold av denne.

Dagboknr. 827800, tinglyst 13.10.2008: Reseksjonering.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og sameiet består av 4 leiligheter. Leilighetens sameiebrøk er 580/2760.

Alle seksjonseierne sitter i styret i fellesskap. Styreleder er Johanna Muri.

Pr i dag betales det ingen fellesutgifter og regninger/utlegg til sameiet betales ut i fra sameiebrøk. Sameiet vurderer å innføre fellesutgifter på kr 500-1.000,-. pr mnd. Dette er ikke vedtatt pr nå. Sameiet registeres i Brønnøysund Registrene i disse dager.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Planlagte påkostninger:

Det er besluttet at det skal males utvendig i løpet av 2018. Ny eier står for sin del av kostnadene i forbindelse med maling av boligen utvendig.

Sameiet har vurdert reseksjonering pga bytting av garasjeplasser for leilighetene i 2. etasje. Dette er satt på vent inntil videre.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Åssiden bydel datert 15.10.1953.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter ca. kr. 2.860,- pr. år (2017). Installert vannmåler slik at de kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.

Renovasjon ca. kr. 2.669,- pr. år.

Selgers andel av felles forsikringspremie for bygninger (ikke innbo) utgjør kr 1.382,- pr. år. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd og har avgift på ca. kr 999,- pr. mnd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 8.500 kWh pr. år.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.409.999,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 20
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 1.2 km
Tinghus 1.6 km
Fylkeshuset 2 km
Bibliotek, kunstgalleri 2.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.6 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 1.6 km
Bussholdeplass Åslyveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åssiden stadion 0.9 km
Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 1.1 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 1.4 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Åssiden 1.6 km

Steder av interesse

Skoler

Åssiden skole (1-7 kl.) 0.6 km
Øren skole (1-7 kl.) 1.1 km
Rødskog skole (1-7 kl.) 1.3 km
Gulskogen skole (1-10 kl.) 1.9 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1.8 km
Børresen skole (8-10 kl.) 2.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.1 km
Åssiden videregående skole 2.3 km

Barnehager

Åssiden barnehage (0-5 år) 0.6 km
Bacheparken barnehage (0-6 år) 0.8 km
Åssiden menighets barnehage (3-5 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 1.7 km
Kjøpesenter Torget Vest 3 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 0.6 km
Postkontor Coop Prix Store Landfall 1.2 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 0.8 km
Apotek Apotek 1 Gulskogen 1.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 3.1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.9 km
Dagligvare Kiwi Landfalløya 0.4 km
Dagligvare Rema 1000 Vårveien 0.6 km
Kiosk/video Vårveien Spill 0.7 km
Kiosk/video Lillemors Frukt og Tobakk 1.1 km
Bensin Shell Svingen 0.4 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,9 %
Andel kvinner 50,1 %
Gj.snittalder menn 34,7 %
Gj.snittalder kvinner 35,8 %
Husholdninger med barn 39,2 %
Husholdninger uten barn 60,8 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 565
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 20 587 250

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 36.250,-

Grunnhonorar: kr 8.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?