Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 665 000,- for kr 1 665 000,-

Fasade

Fasade sommer

Fasade sommer

Fasade sommer

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Baderom

Baderom

Soverom

Soverom

Entre

Utsikt

Veranda

Planløsning

Åssiden - 2-roms leilighet i 2. etasje

Ingeniør Rybergs gate 17 a

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 650 000,-

Åssiden - 2-roms leilighet i 2. etasje: Åssiden - 2-roms leilighet i 2. etasje

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 1 650 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 284,-
Fellesgjeld:
Kr 198 994,-
AREAL (P-ROM / BRA)
33 / 48 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Blokken er beliggende meget sentralt på Åssiden med gang avstand til "alt". Attraktivt og rolig boligområde med skole, offentlig kommunikasjon og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Gode solforhold.

Meget gunstig busskommunikasjon med få minutters gange til busstopp. 10 min. med buss til sentrum. 10 min. med tog fra Drammen stasjon til Asker. 36 min. med tog til Oslo. Kort vei til Timeekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Kongsberg/Notodden. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.timeekspressen.no og www.nsb.no.

De fleste fritidstilbud på Åssiden og i Drammen sentrum. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Flere treningssentre i bydelen. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatring. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. For komplett liste se www.drammen.kommune.no.

Åssiden barneskole samt Kjøsterud ungdomskole.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høyskolen i Sørøst Norge. Se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Følg Rosenkranzgt. fra Drammen sentrum forbi Åssiden kirke. Ta inn til venstre ved McDonalds/Meny på venstre hånd. Hold til venstre i sving mot Buskerudveien/elven. Myre borettslag ligger første vei inn til høyre. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 650 000,-

Fellesgjeld

Kr 198 994,-

Totalpris

Kr 1 848 994,-

Felleskostnader

Kr 3 284,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1976

Soverom

1

Primærrom

33m2

Bruksareal

48m2

Tomt

31823m2

KR-kode

2017457

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Ingeniør Rybergs gate 17 a, 3024 Drammen

Andel/leil.nr. 37 i Myre Borettslag, org.nr. 853125202

Gnr. 116, bnr. 292 i Drammen kommune

Tomten

Leiligheten har egen overbygget veranda med utgang fra stuen. Verandaen er innglasset med skyvevinduer. Utelys. Dobbel stikkontakt.

Andel av fellesarealer på 31.823 kvm som er opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Asfaltert innkjørsel og internveier.

Parkering

Det tildeles fast biloppstillingsplass etter henvendelse til borettslaget. Borettslaget eier også garasjer som tildeles etter ansiennitetsprinsippet (egen liste). For øvrig gjesteparkering på borettslagets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 52 kvm

Totalt bruksareal: 48 kvm

Totalt primærrom: 33 kvm

I tillegg disponerer leiligheten en egen loftsbod (låsbar nettingbod) samt en egen utvendig bod på bakkeplan i fellesanlegg (låsbar nettingbod), begge bodene er merket med H202.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.01.2018 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen.

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:

Entre: Laminat på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Åpen løsning mot stuen. Ny ytterdør, ny dørtelefon med automatisk døråpner.

Bod: Teppe på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak.

Soverom: Laminat på gulv, malt tapetstrie/malte vegger, malt tak.

Baderom: Fliser på gulv og vegger. Malt tak. Varmekabler i gulv. Toalett. Servant. Dusj. Baderommet ble iflg. dagens eier pusset opp for ca. fem år siden.

Kjøkken: Vinylbelegg på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Fliser over kjøkkebenk. Enkel kjøkkeinnredning. Åpen løsning mot stuen.

Stue: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Utgang til overbygget veranda.

Felles vaskeri i det runde huset mellom blokkene.

Felles sykkelbod.

Standard

Leiligheten holder en normal grei standard, med nytt og pent baderom.

Oppvarming

Varmekabler i baderomsgulv. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen fra oktober 1976. Kopi kan fås v/henv. megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for heftelser med unntak av borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på eiendommen 15.01.1975, men denne antas å ikke ha noen praktisk betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Myre Borettslag, som består av 215 leiligheter/andeler, fordelt på 6 lavblokker.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 02

Styreleder er Gunnar Alternes.

Borettslaget har bygningsforsikring i Gjensidige.

Dersom en andelseier skal pusse opp bad og/eller kjøkken, skal det sendes inn eget meldeskjema om dette til borettslagets styre. Borettslaget har lagt inn i sin vedlikeholdsplan at alle badene i borettslaget skal pusses opp i regi av borettslaget med oppstart estimert til år 2023, dette inkluderer også renovering/fornying av felles rørsystem. Detaljer om finansieringsplan er ikke opplyst.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Husdyrhold er ikke tillatt ut over borettslagets regler. Reglene samsvarer med Borettslovens §5-11 (4) der det heter: "Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen".

Fremgangsmåte ved husdyrhold: Det må søkes styret om tillatelse til husdyrhold før husdyr tas inn i leiligheten. Ved brudd på fremgangsmåten blir søknaden avslått. Søknadsskjema fås hos vaktmester.

Kopi av ordensregler, vedtekter, årsoppgave for borettslaget, kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Myre" datert 09.01.1974 og kommunaplanens arealdel. Kopi av kommuneplan og reguleringsplan kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette. Dagens eier har opplyst at leiligheten fraflyttes i løpet av februar 2018.

Diverse

Leiligheten selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for leilighetens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig. Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnader: kr. 3.284,- pr. måned.

Felleskostnadene dekker bla. bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld (hvorav nedbetaling for balkonger utgjør kr. 772.-), grunnpakke kabel-TV fra Altibox, grunnpakke internett, trappevask, snøbrøyting, plenklipping, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, strøm fellesarealer, drift vaskeri, utvendig vedlikehold og forretningsførsel.

Differensiering av felleskostader foreligger ikke i fra forretningsfører.

Kjøper må selv tegne innboforsikring samt eget abonnement for strøm/nettleie.

Boligen er tilknyttet Viker fiber som leverandør av kabel-tv og nett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnader.

Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr. 1.850.603,-. Av dette beløpet utgjør kr 198.994,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 18
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Tinghus 2.9 km
Fylkeshuset 3.1 km
Buskerud sentralsykehus 2.3 km
Bibliotek, kunstgalleri 3.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 96.6 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 2.9 km
Bussholdeplass Farmen nedre 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åssiden stadion 0.3 km
Idrettsanlegg Berskaug tennisbaner 0.7 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Åssiden 0.8 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Åssiden 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Åssiden skole (1-7 kl.) 0.7 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 0.9 km
Åssiden videregående skole 1.2 km
Akademiet Ypsilon vgs 2.2 km

Barnehager

NLM - Tryggheim bhg. - Drammen (0-5 år) 0.4 km
Åssiden barnehage (0-5 år) 0.7 km
Åssiden menighets barnehage (3-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 2.9 km
Kjøpesenter Solberg Senter 3.9 km
Postkontor Meny Åssiden 0.1 km
Postkontor Drammen Bedriftssenter 0.8 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 0.7 km
Apotek Ditt Apotek Åssiden 1.2 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 4.8 km
Dagligvare Meny Åssiden 0.3 km
Dagligvare Rema 1000 Vårveien 0.6 km
Kiosk/video Åssiden Grill 0.5 km
Kiosk/video Vårveien Spill 0.6 km
Bensin st1 Drammen 1.2 km
Bensin Shell Svingen 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,5 %
Andel kvinner 52,5 %
Gj.snittalder menn 41,3 år
Gj.snittalder kvinner 44 år
Husholdninger med barn 19,8 %
Husholdninger uten barn 80,2 %
Gj.snitt byggeår 1958
Gj.snitt tomtestørrelse 3115
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 67150 31895
Grunnkrets: Åssiden 18 651 383

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Budregler

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.

Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.650,- samt dekning av utlegg.

Dokumenter
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?