Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 825 000,- for kr 1 825 000,-

Velkommen til Ingeniør Rybergs Gate 19 b

Balkongen i Ingeniør Rybergsgate ligger sørvendt med gode solforhold, og har fint utsyn mot borettslagets store grøntarealer

Utsikt fra innglasset

Stuen har god størrelse og åpen løsning mot kjøkken

Fra stuen er det utgang til innglasset balkong

Stuen

Stuen

Fra kjøkken mot stue

Spiseplass

Leiligheten har et romslig kjøkken med god arbeidsplass. Heltre benkplater og renslige plater over benk.

Kjøkken

Gang

Bad med opplegg for vaskemaskin. Borettslaget har også et stort fellesvaskeri.

Garderobebod

Soverom med plassbygget garderobe

Soverom

Plantegning

Leiligheten ligger i 4.etasje og har fast parkeringsplass utenfor inngangen.

Borettslaget er veldrevet og har hyggelige fellesarealer. Boligen ligger i 4.etasje, og har i tillegg bodplass på loft og i utendørs bodbygg.

Ingeniør Rybergs gate 19

Felles uteplatting

Åssiden

Ingeniør Rybergs gate 19 b

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 690 000,-

Åssiden: Meget pen to-roms i veldrevet borettslag. Fast parkering . Stor, innglasset veranda. Forkjøpsretten er avklart.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 1 690 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 284,-
Fellesgjeld:
Kr 196 250,-
AREAL (P-ROM / BRA)
35 / 49 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Blokken er beliggende meget sentralt på Åssiden med kort gangavstand til bla. butikk. Attraktivt og rolig boligområde med skole, offentlig kommunikasjon og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Gode solforhold.

Meget gunstig busskommunikasjon med få minutters gange til busstopp. 10 min. med buss til sentrum. 10 min. med tog fra Drammen stasjon til Asker. 36 min. med tog til Oslo.

De fleste fritidstilbud på Åssiden og i Drammen sentrum. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter med treningsstudio. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatring på sommeren. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. For komplett liste se www.drammen.kommune.no.

Åssiden barneskole samt Kjøsterud ungdomskole.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med nytt høyskolesenter, her ligger universitetet.

Adkomst

Følg Rosenkranzgt. fra Drammen sentrum forbi Åssiden kirke. Ta inn til venstre ved McDonalds. Hold til venstre i sving mot Buskerudveien/elven. Myre borettslag ligger første vei inn til høyre. Nr.19 ligger til høyre på tomten, som innnerste blokk. Se for øvrig kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 690 000,-

Fellesgjeld

Kr 196 250,-

Totalpris

Kr 1 886 250,-

Felleskostnader

Kr 3 284,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1976

Soverom

1

Primærrom

35m2

Bruksareal

49m2

Tomt

31823m2

KR-kode

2018456

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Ingeniør Rybergs gate 19 b, 3024 Drammen

Gnr. 116, bnr. 290 i Drammen kommune.

Andelsnr. 8 i Myre Borettslag, org.nr. 853 125 202

Tomten

Andel av fellesarealer på 31.823 kvm som er opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Asfaltert parkeringsplass og adkomstarealer.

Boligen har en stor, innglasset veranda. Verandaen er sørvendt, med gode solforhold og utsikt til store grøntarealer.

Parkering

Det tildeles fast biloppstillingsplassnær blokken. Borettslaget eier også garasjer som tildeles etter ansiennitet (egen liste). For øvrig gjesteparkering på borettslagets eiendom.

Vei, vann og avløp

Private stikkveier inne på borettslaget sin tomt med tilknytning til offentlig vei. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp via privat stikkledning.

Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 55 kvm.

Totalt bruksareal: 49 kvm.

Totalt primærrom: 35 kvm., herunder entré med dørtelefon og garderobe, bad med opplegg for vaskemaskin, kjøkken med åpen løsning mot stue, stue med utgang til inngalsset veranda og soverom med garderobeplass.

Totalt sekundærrom er 14 kvm. innglasset veranda.

I tillegg følger en bod (ca 4 kvm) på loft, bod (ca 2 kvm) i fellesanlegg ute og tilgang til felles sykkelbod.

Borettslaget har et velutstyrt fellesvaskeri, som kan benyttes dersom man ikke ønsker å ha vaskemaskin på badet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.10.2018 utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Lavblokk med 4 etasjer, samt loft. Fundament/såle og gulv er plassstøpt betong. Yttervegger er dels betong, stål og noe bindingsverk. Utvendig kledd med fasadeplater. Bygget har faste karmer og åpningsvinduer med isolerglass. Terrassedør med isolerglass.Vinduer er av aluminium og ble skiftet i -97. Tak tekket med takfolie.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann skriver i sin rapport at boligen har gjennomgående normalt god standard over innredninger, overflater og utstyr. Takstmann har ikke avdekket spesielle feil under sin befaring. Det er benyttet fuktmålerutstyr ved gjennomgang, og man har ikke funnet forhøyede verdier på normalt utsatte steder i boligen.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Denne boligen er en pen og innflyttingsklar to-romsleilighet i et veldrevet borettslag. Leiligheten har en god planløsning med åpen løsning mellom kjøkken og stue, og et svært innholdsrikt kjøkken. Smarte plassbyggede løsninger og stor veranda forsterker rosmlighetsfølelsen.

Leiligheten er nylig malt i en tiltalende fargepalett. God flyt gjennom hele boligen, med nylagte gulver av en lys og pen høytrykkslaminat fra Kronoteks i alle rom.

Entréen har dørtelefon med fjernlås. Tilliggende til entré finnes en romslig garderobebod.

Badet holder en normalgod standard. Flislagte gulver, og flissatte vegger i dusjsone. Rommet har god størrelse og opplegg for vaskemaskin. Innredet med dusjnisje, toalett, enkel servantinnredning med underskap og overskap med speilfronter.

Soverom med plassbygget garderobeinnredning.

Pent kjøkken, med klassisk hvitprofilert innredning fra IKEA. Kjøkkenet har en meget romslig innredning, med mye skap- og benkplass. Heltre eikebenk og lettstelte plater over benken. Kjøkkenet har integrert stekeovn og koketopp som vil medfølge ved overtakelse. Kjøleskapet er frittstående, og vil ikke medfølge.

Stuen har fin størrelse, spiseplass ved barløsning og åpen løsning mot kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til en stor, inngalsset veranda med mye sol og fint utsyn. Verandaen har skyvbare glasslameller med solskjerming over rekkverket. Lunt og lettstelt teppe på gulv.

Leiligheten disponerer en romslig bod på loftet, samt en bod ute.

Borettslaget har en velholdt bygningsmasse.Fellesoppgangene ble pusset oppi 2015, og inngangsdørene ble samtidig skiftet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden oppføring, og det ble gitt innflyttingstillatelse i blokken 17.06.1976.

Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten heftelsesfri.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagbok nr 217, datert: 15.01.1975: Bestemmelse om gjerde.

Dagbok nr 223, datert: 15.01.1975: Bestemmelse om bebyggelse.

Dagbok nr 8417, datert: 22.12.1975: Erklæring/avtale med bestemmelse om trafostasjon.

Servituttene som er tinglyst på borettslagets eiendom antas ikke å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen, og kopi fås hos megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Myre Borettslag, som består av 215 leiligheter, fordelt på 6 lavblokker.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 02

Styreleder er Gunnar Alternes.

Borettslaget har bygningsforsikring i Gjensidige.

Dersom en andelseier skal pusse opp bad og/eller kjøkken, skal det sendes inn eget meldeskjema om dette til borettslagets styre. Borettslaget har lagt inn i sin vedlikeholdsplan at alle badene i borettslaget skal pusses opp i regi av borettslaget med oppstart estimert til år 2023, dette inkluderer også renovering/fornying av felles rørsystem. Detaljer om finansieringsplan er ikke opplyst.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett, men i dette salget er forkjøpsretten forhåndsutlyst, og ingen medlemmer har meldt seg.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Husdyrhold er ikke tillatt ut over borettslagets regler. Reglene samsvarer med Borettslovens §5-11 (4) der det heter: "Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen".

Fremgangsmåte ved husdyrhold: Det må søkes styret om tillatelse til husdyrhold før husdyr tas inn i leiligheten. Ved brudd på fremgangsmåten blir søknaden avslått. Søknadsskjema fås hos vaktmester.

Kopi av ordensregler, vedtekter, årsoppgave for borettslaget, kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Myre" datert 09.01.1974 og kommunaplanens arealdel.

Utsnitt av planer med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

I kommuneplanens arealdel er eiendommen avsatt til boligformål.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.284,- pr. mnd. og inkluderer

Felleskostnadene dekker bla. bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld (hvorav nedbetaling for balkonger utgjør kr. 772.-), grunnpakke kabel-TV og internett fra Altibox, trappevask, snøbrøyting, plenklipping, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, strøm fellesarealer, drift vaskeri, utvendig vedlikehold og forretningsførsel.

Differensiering av felleskostader foreligger ikke i fra forretningsfører.

Dagens strømforbruk er ukjent.

Kjøper må selv tegne innboforsikring samt eget abonnement for strøm/nettleie.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 1.893.383,-

Av dette beløpet utgjør kr 196.250,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS, kr 4.100,-.

Det må også påregne innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på 550,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 18
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 2.3 km
Tinghus 3 km
Fylkeshuset 3.2 km
Bibliotek, kunstgalleri 3.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 96.8 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 2.9 km
Bussholdeplass Farmen nedre 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åssiden stadion 0.4 km
Idrettsanlegg Berskaug tennisbaner 0.6 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Åssiden 0.7 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Åssiden 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Åssiden skole (1-7 kl.) 0.8 km
Aronsløkka skole (1-7 kl.) 1.6 km
Øren skole (1-7 kl.) 2.2 km
Rødskog skole (1-7 kl.) 2.7 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 0.8 km
Åssiden videregående skole 1.1 km
Akademiet Ypsilon vgs 2.3 km

Barnehager

NLM - Tryggheim bhg. - Drammen (0-5 år) 0.3 km
Åssiden menighets barnehage (3-5 år) 0.7 km
Åssiden barnehage (0-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 3 km
Kjøpesenter Solberg Senter 3.8 km
Postkontor Meny Åssiden 0.1 km*
Postkontor Drammen Bedriftssenter 0.7 km
Apotek Apotek 1 Pålsøya 0.3 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 0.8 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4.1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 5.1 km
Dagligvare Meny Åssiden 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Åssiden 0.7 km
Kiosk/video Åssiden Grill 0.6 km
Kiosk/video Vårveien Spill 0.7 km
Bensin st1 Drammen 1.1 km
Bensin Uno-X Travbanen 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 45 %
Andel kvinner 55 %
Gj.snittalder menn 42,5 år
Gj.snittalder kvinner 45,7 år
Husholdninger med barn 20 %
Husholdninger uten barn 80 %
Gj.snitt byggeår 1958
Gj.snitt tomtestørrelse 3115
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 18 713 416

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 32.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?