Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 270 000,- for kr 1 270 000,-

Fasade

Innglasset veranda. Vestvendt og meget solrikt

Innglasset veranda

Stue

Stue

Stue

Stue og spisestue

Stue og spisestue

Spisestue (kan evt. deles av til soverom hvis ønskelig)

Flislagt bad

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken med spiseplass

Kjøkken

Soverom

Pent opparbeidet fellesområder

Oversiktskart

3D Planskisse

 
Video

FALKUM

J A Schneiders veg 9 D

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 250 000,-

FALKUM: Lys 3-roms i toppetasje. Pent flislagt bad og solrik innglasset veranda. NB! Varmtvann inkl. i felleskost!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 250 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 000,-
Fellesgjeld:
Kr 281 500,-
AREAL (P-ROM / BRA)
67 / 73 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet i rolig og barnevennlig område med lite trafikk. Kort avstand til skoler, barnehage, dagligvare (KIWI og REMA 1000), Tinholt Bakeri, Skagerak Arena samt kort gangavstand til sentrum. Bredt utvalg av tur- og rekreasjonsmuligheter i området, som bl.a. populære Lundedalen.

Barnehager og skoler

Lunde barneskole og Mæle ungdomsskole som ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 250 000,-

Fellesgjeld

Kr 281 500,-

Totalpris

Kr 1 531 500,-

Felleskostnader

Kr 4 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1960

Soverom

2

Primærrom

67m2

Bruksareal

73m2

Tomt

11640m2

KR-kode

2617162

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

J A Schneiders veg 9 D, 3723 Skien

Gnr. 300, bnr. 761 i Skien kommune.

Leil.nr. H0301. Andelsnr. 23 i Falkum 6 Borettslag, org.nr. 947 440 985

Tomten

Eiet tomt på 11.640 kvm som tilhører borettslaget. Parkmessig og meget pent opparbeidet fellesområder med store grøntarealer. Gode parkerings-muligheter og asfalterte internveier. Det er også opparbeidet flere sittegrupper/arealer for sosiale aktiviteter samt lekeplass for de små.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser for beboere utenfor blokka, og her er det rikelig med plasser. Det følger ikke garasje med leiligheten, men det er eget garasjelag på Falkum med ventelisteordning.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 75 kvm

Totalt bruksareal: 73 kvm

Totalt primærrom: 67 kvm

Primærrom 67 kvm:

3. etg: Entré med garderobe/kott, pent flislagt bad, soverom, kjøkken, spisestue (opprinnelig soverom - kan enkelt tilbakestilles ved oppføring av lettvegg) og stue.

Sekundærrom 6 kvm.

3. etg: Innglasset veranda. I tillegg tilkommer 2 boder i kjeller og 1 bod på loftet

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er oppmålt av megler. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Bebyggelse

Blokka er oppført i 3 etasjer samt kjeller og loft, og er oppført med grunnmurer i betong, vegger i betong og teglstein, betong i etasjeskiller og saltak med plassbygde sperrer og dragere. Taket er tekket med betongtakstein. Alle bad i borettslaget ble renovert i 2011 i regi av borettslaget. I 2015 ble det gjennomført utskifting av vinduer og balkongdører samt nye lufteventilier i stuer. Det ble også foretatt tiltak for å hindre brannspredning.

Standard

Perfekt mulighet for førstegangskjøpere! Her får man en leilighet som man kan sette sitt eget preg på, og med gunstige løpende kostnader (her er varmtvann inkludert i felleskostnadene). Videre er det lave kjøpsomkostninger - ingen dokumentavgift til staten! Ledig for snarlig overtagelse hvis ønskelig!

Lettstelt leilighet i toppetasje med god og arealeffektiv planløsning og åpne rom som gir god lysinngang. Lys og fin stue med utgang til vestvendt innglasset veranda med gode solforhold.

Leiligheten har pent flislagt bad med varmekabler og fin innredning. Dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken med profilerte fronter og takhøy innredning med god skapplass. Videre er det liten spiseplass ved kjøkkenvinduet, og her har man morgensol.

Ellers er et helte furugulv i leiligheten og det er tapetserte vegger og malte himlinger. Overflater er i god stand, og klare for oppussing iht. eget ønske og behov. Det er mulighet for montering av peisovn i stuen hvis ønskelig.

Godt med bodplass; både loftsbod (enkel adkomst - kun én etasje opp) og det medfølger praktiske kjellerboder.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler (bad). Det er pipeløp i stuen som muliggjør vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.11.1960. Det foreligger også ferdigattest for fasadeendring (verandaer) fra 2005 og for renovering av bad fra 2011. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter/avtaler på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Falkum 6 Borettslag.

Forretningsfører er Skien Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 11

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets samtykke

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av Skien Boligbyggelag har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 526 - "Reguleringsplan for ett område mellom Århusvegen og Lundedalen, med tilhørende regulerings-bestemmelser" datert 29.11.84. Det skjer mye spennende på "Lekelandstomta" (på tvers overfor denne bygningen) som Skien Boligbyggelag har kjøpt og har store planer. Det planlegges å utvikle området med boliger og diverse servicefunksjoner. Reguleringsplanen er behandlet og godkjent i kommunen. Kommunen skal også opparbeide et større areal til park og lekeområder. Konf. megler.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for snarlig overtagelse hvis ønskelig. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Leiligheten er vasket og rengjort til visning, og overleveres kjøper slik den fremstod på visning uten videre vasking.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.000,- pr. mnd. og inkluderer varmtvann (NB!), kabel TV og internett (Altibox - Viken FiberAS), kommunale avgifter, trappevask, plenklipping, snømåking, forsikring, avsetning utvendig vedlikehold, forretningsførlsel mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr 698,-

Avdrag kr 739,-

Driftsutgifter kr 2.563,-

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.532.559,- Av dette beløpet utgjør kr 281.500,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Nordre Falkum 1
Kirkesogn Skien

Steder i nærheten

Skagerak Arena 0.9 km
Betanien sykehus 1.4 km
Skien kirke 1.7 km
Teater Ibsen 1.8 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 55.8 km
Jernbanestasjon Skien stasjon 1.1 km
Bussholdeplass Schneiders veg 0 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Stevneplassen idrettshaller 0.4 km
Idrettsanlegg Skiens Ballklubb 0.9 km
Treningssenter Elixia Skien 0.7 km
Treningssenter SKY Fitness Skien 1.9 km

Steder av interesse

Skoler

Lunde barneskole (1-7 kl.) 2 km
Gjerpen barneskole (1-7 kl.) 3.3 km
Grenland Kristne skole (1-10 kl.) 2.9 km
Mæla ungdomsskole (8-10 kl.) 0.3 km
Skien vgs. - Brekkeby 1.6 km
Toppidrettsgymnaset i Telemark 1.9 km

Barnehager

Falkum barnehage (0-6 år) 0.3 km
Lundedalen barnehage (0-6 år) 1 km
Tabernaklets korttidsbarnehage 1.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Lietorvet 1.5 km
Kjøpesenter Arkaden Skien Storsenter 2 km
Postkontor Eurospar Falkum 1 km
Postkontor Skien Sentrum Postkontor 1.6 km
Apotek Apotek 1 Bien (Lietorvet) 1.6 km
Apotek Boots apotek Medicus Skien 1.6 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 1.6 km
Vinmonopol Porsgrunn Vinmonopol 10.9 km
Dagligvare Rema 1000 Falkum 0.6 km
Dagligvare Eurospar Falkum 0.7 km
Kiosk/video Rudolf Kiosk & Gatekjøkken 0.4 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Wattenberg 1.5 km
Bensin Statoil Service Nylende 1.2 km
Bensin Shell/7-Eleven Wattenberg 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 39,6 %
Andel kvinner 60,4 %
Gj.snittalder menn 43,2 år
Gj.snittalder kvinner 51,2 år
Husholdninger med barn 16,3 %
Husholdninger uten barn 83,7 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 4284
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 53802 24596
Grunnkrets: Nordre Falkum 1 452 316

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Leiligheten har i dag ett soverom samt en romslig stue. Opprinnelig har det vært 2 soverom i leiligheten, og dette kan enkelt tilbakestilles hvis ønskelig. Se forslag til alternativ planløsning (med 2 soverom).

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 25.000,-

Grunnhonorar: kr 7.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 9.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?