Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 650 000,- for kr 1 650 000,-

Trappefri adkomst utvendig

Inngangsparti

Stue

 

 

 

 

 

Kjøkken

 

 

 

 

 

 

 

Bad

 

 

Balkong

 

Utsikt

Jupiterveien 180 - U. Etasje

Jupiterveien 180 - 1. Etasje

Krokstadelva/Stenseth

Jupiterveien 180

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 650 000,-

Krokstadelva/Stenseth: Oppussingsobjekt - Leilighet med 3 soverom i barnevennlig område - Trappefri adkomst - Kort vei til barneskole og butikk

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 1 650 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 782,-
Fellesgjeld:
Kr 509 765,-
AREAL (P-ROM / BRA)
94 / 105 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Borettslaget ligger i et populært og barnevennlig område med mange barnefamilier og flott lekeplass i nærmiljøet. Det er meget kort gangavstand til barneskole (1.-7. klasse), barnehage og nærbutikk.

I Krokstadelva finner du bl.a. Buskerud storsenter med de fleste servicetilbud og Eknes idrettshall med svømmehall.

IF Birkebeineren er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med eget klubbhus og flott idrettsanlegg med bla. kunstgressbane og tennisbaner. Idrettsanlegget og populære Årbogen med badestrand og sandvolleyballbane er kun 3 minutters kjøretur unna. Fra Årbogen kan du på skogsbilvei ta deg til Ulevann, som er et poulært utgansgpunkt for ski innover Finnemarka. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier.

Fra leiligheten er det ca. 400 meter på sti gjennom skogholt til Batteriet og lysløypen Solbergmoen - Åssiden. Her blir det kjørt med løypemaskin vinterstid når det er forhold for det.

Ca. 10 min. med bil til Drammen aktivitetspark med moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m.

Kort vei til busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca 45 min., og ca 30 min. til Kongsberg. Fra Mjøndalen er det påkjøring til E134 mellom Mjøndalen og Drammen. Det er ca. 55 minutters kjøring til Oslo, ca. 30 minutter til Kongsberg og ca. 15 minutter til Drammen sentrum.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. Flere barnehager i området. For liste kontakt megler eller se www.bine.no.

Fra leiligheten er det kort gangavstand til Stenseth barneskole (1- 7. klasse), som også har skolefritidsordning, se: www.stenseth.nek-skole.no

Eknes ungdomsskole (8-10 klasse) ligger nær sentrum i Krokstadelva, se: www.eknes.nek-skole.no.

Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Se kart i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 650 000,-

Fellesgjeld

Kr 509 765,-

Totalpris

Kr 2 159 765,-

Felleskostnader

Kr 5 782,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1977

Soverom

3

Primærrom

94m2

Bruksareal

105m2

Tomt

17363m2

KR-kode

191892

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Jupiterveien 180, 3055 Krokstadelva

Gnr. 42, bnr. 227, fnr. i Nedre Eiker kommune.

Andelsnr. 94 i Furulia Borettslag, org.nr. 950 472 596

Tomten

Felles eiet tomt på 17.363 kvm som tilhører borettslaget. Borettslagets fellesarealer har asfalterte adkomstveier, parkeringsplasser, lekeplass, bed og grøntarealer i tillegg til nedgravd avfallsløsning.

Parkering

Utvendig biloppstilling på borettslagets fellesområde er inkludert i felleskostnadene.

Utover dette kan garasjeplasser leies. Ledige plasser tildeles etter ansiennitet dersom det er venteliste.

Furulia borettslag har egne kjøre- og parkeringsregler for borettslaget som kan fås hos megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen grenser til offentlig/kommunal vei. Borettslaget har ansvar for snørydding/vedlikehold på internveier.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 114 kvm

Totalt bruksareal: 105 kvm

Totalt primærrom: 94 kvm

Primærrom:

1. etasje: Entré, gang, 3 soverom, WC-rom og bad: 52 kvm

2. etasje: Stue/spisestue og kjøkken: 42 kvm

Sekundærrom:

Boder og kott: 11 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.10.2018 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av betong med fasader forblendet med teglsteinimitasjon. Flat takkonstruksjon tekket med Sarnafilduk eller lignende taktetting. Vinduer og balkongdør av tre i hvit utførelse med 2-lags glass datert 2009. Standard inngangsdør i grønn utførelse med vindusfelt datert 2012.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Enkelte glasslister er værslitte. Badet er fra byggeår og må påregnes oppgradering. Noe fuktskade i benkeplate rundt servant og utett vannkran på kjøkkenet.

Selger opplyser i egenerklæringen at det er sprekk i sluk for badekar.

Tilstandsrapporten og egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse før bud inngis.

Standard

Leiligheten har god planløsning og sørvendt balkong på ca. 15 kvm med gode solforhold.

Gulvene har laminat og linoliumsbelegg.

Veggene har malte veggplater og malt panel.

Himling har malte overflater.

1. etasje:

Baderom fra byggeår med vinylbelegg på gulv og trepanel på veggene. Flislagt i dusjen/badekar. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt skap, badekar

m/sprutsikker glassdør samt opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger. Reflektorovn på gulv og naturlig avtrekk med tilluft i utskåret dørterskel.

Toalettrom med laminat på gulv og malte overflater på veggene. Rommet er utstyrt med gulvstående toalett og servant. Naturlig avtrekk uten tilluft

Tre soverom som alle er malt i nyere tid. Garderobeskap på to av rommene. 2 stk Stompa cabin seng med pult medfølger.

I tillegg til bod så er det lagringsmuligheter under trappen.

2.etasje:

Stuen, med sine store vindusarealer gir et åpent og lyst rom. Plass til både sofa-, og spisegruppe. Fra stue er det utgang til balkong fra 2015 på ca. 15 kvm.

Kjøkkenet har godt med benkeplass og mye lagringsmuligheter i skuffer, over- og underskap. Innredning har profilerte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt stålvask. Fliser på vegg mellom benk og overskap, ventilator over komfyr. Integrert kjøle-, og fryseskap. Frittstående ppvaskaskemaskin, komfyr og mikrobolgeovn medfølger.

Det gis ingen garanti på medfølgende hvitevarer.

Oppvarming

Reflektor ovn på bad, og panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.01.1977. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Tinglyste serviutter vil følge borettslagets felleseiendom.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Furulia Borettslag som består av 94 leiligheter fordelt på 10 terrasseblokker.

Styreleder er Elly Therese Thoresen.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 31 21 15 00

Dugnad må påregnes i tillegg til snømåking ved inngangsparti og trapp opp et nivå, samt biloppstillingsplass.

Borettslaget har vaktmester i 25% stilling.

Dyrehold er tillatt ifølge styreleder, men må søkes styret.

Borettslaget har hjemmeside med adresse: furulia.borettslag.net

Vedtektene regulerer driften av borettslaget og inneholder bl.a. bestemmelser for vedlikehold, bygningsmessige endringer og tilvalg som vinterhage, lettak på terrasse, markise, pipe og ildsted. Vedtektene kan fås ved henvendelse til megler.

Foretatt påkostninger de senere år: Borettslaget har de siste årene oppgradert parkerings- og utearealer. Det er i den forbindelse installert moderne nedgravde beholdere for sortering av avfall. Tregulvene på terrassene er nye i 2014/15.

Oppgraderinger av utearealer fortsetter gradvis i fremtiden basert på borettslagets økonomi. Det er startet prosjektering av felles utebod/sykkelskur ved det store søppelpunktet på toppen av trappa i retning fellesgarasje.

Styret jobber med ferdigstillelse av lekeplass, samt å bedre inneklimaet/ventilasjonen for leilighetene etter en gjennomgang av takstmann engasjert av borettslaget. Styret vil videreføre dette arbeidet frem til prosjektering av tiltak.

Årsberetningen for 2016 forteller at borettslaget gikk med overskudd på kr. 1.317.524,-.

Borettslagets totale negative egenkapital skyldes i all hovedsak vedlikeholdskostnader som er finansiert ved opptak av langsiktig gjeld.

Styret har gjennomført kostnadskrevende tiltak på fellesområder de siste årene, som delvis er finansiert med oppsparte midler og utvidelse av lån. Pr april 2018 har ikke borettslaget midler til ytterligere større vedlikeholdstiltak, og derfor vil 2018 være et år med minimum vedlikehold, for å spare opp midler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og fristen for å melde forkjøpsrett er utgått. NBBO har varslet at de har medlem/medlemmer som har forhåndsmeldt interesse for å benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget. Ta kontakt med megler for mer info.

Borettslaget er tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen ligger i område som ikke er regulert. I kommuneplan, datert 07/10-2015, er eiendommen avsatt til boligformål. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Lampetter og lysekrone medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.782,- pr. mnd. og inkluderer:betjening av fellesgjeld, bygningsforsikring, honorar til revisjon og forretningsfører, grunnpakke TV, kommunale avgifter (a-konto vann/avløp + renovasjon), snøbrøyting og strøm til fellesarealer. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

1 utendørs parkeringsplass er inkludert i felleskostnaden.

Nåværende eier har et strømforbruk på ca. 9.000 kwh. pr. år

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av TV-signaler og internett. (grunnpakke TV er inkludert i felleskostnader) Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring. Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.166.997,- Av dette beløpet utgjør kr 509.765,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nedre Eiker
Grunnkrets Stenseth Terrasse Delfelt3
Kirkesogn Nedre Eiker

Steder i nærheten

Solberg Legesenter 2.7 km
Mjøndalen 3 km
Hokksund 10.3 km
Buskerud sentralsykehus 10.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 107.1 km
Jernbanestasjon Mjøndalen stasjon 3.7 km
Bussholdeplass Neptunveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Årbogen Idrettsanlegg 3.3 km
Idrettsanlegg Eknes idrettsanlegg 3.5 km
Treningssenter Stamina Mjøndalen 4.1 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 7.6 km

Steder av interesse

Skoler

Stenseth skole (1-7 kl.) 0.1 km*
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.) 3.3 km
Åssiden videregående skole 7.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 10.5 km

Barnehager

Stenseth andelsbarnehage 0.9 km
Stensethalléen barnehage (1-3 år) 1.1 km
Møllenhof barnehage (0-6 år) 1.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Buskerud Storsenter 4.3 km
Kjøpesenter Solberg Senter 4.4 km
Postkontor Coop Prix Mjøndalen 3.6 km
Postkontor Coop Obs! Krokstadelva 4.3 km
Apotek Apotek 1 Buskerud Storsenter 4.3 km
Apotek Apotek 1 Mjøndalen 4.2 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 4.3 km
Dagligvare Kiwi Stenseth 0.3 km
Dagligvare Price lagerbutikk 1.3 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Mjøndalen 3.5 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 4.3 km
Bensin Shell Mjøndalen 3 km
Bensin 1-2-3 Krokstadelva 3.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,7 %
Andel kvinner 50,3 %
Gj.snittalder menn 32,6 år
Gj.snittalder kvinner 33,4 år
Husholdninger med barn 47,8 %
Husholdninger uten barn 52,2 %
Gj.snitt byggeår 1980
Gj.snitt tomtestørrelse 538
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nedre Eiker 24718 10510
Grunnkrets: Stenseth Terrasse Delfelt3 740 295

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2,42% av salgssummen.

Minimumsprovisjon: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?