Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 230 000,- for kr 3 230 000,-

Velkommen til Karl Staaffs vei 22 - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen

Lys og hyggelig stue som er enkel å innrede, med god plass til både sofa- og spisegruppe, tv-seksjon og øvrig møblement

Stuen har store vindusflater og følgelige gode lysforhold, noe som er med på å skape en fin romfølelse

Spisestue

Direkte utgang fra stue til den vestvendte balkongen på 7 kvm.

Balkongen har meget gode solforhold fra tidlig ettermiddag til langt på kveld

Utsyn fra balkongen mot pent opparbeidede fellesområder

Solkart - kun til illustrasjon

Her har du plass til både sittegruppe med tilhørende møblement, grill, m.m.

 

Kjøkkenets innredning skaper et naturlig skille mellom stue/spisestue og kjøkken, samtidig som den slipper naturlig lys inn fra begge sider pga. gjennomgående planløsning

Rikelig med både skap- og benkeplass

Kjøkkenet har profilerte fronter og laminat benkeplate

Hvitevarer, samt vinskap medfølger

 

Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord

Oppbevaringsplass også i innebygde garderobeskap på hovedsoverommet

 

Flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i perioden 2004-2005

Vannbåren varme i gulv og opplegg for vaskemaskin

Soverom II har rikelig med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med speilfronter

Plass til dobbeltseng også på dette soverommet om ønskelig

Utsyn fra soverom II mot fellesområder

Lysmalt og romslig entré med god plass for sko- og yttertøy

Plass for klesavheng, samt oppbevaringsplass i innebygde skap

 

Fasade

Pene fellesområder mellom boligblokkene i borettslaget

Fasade og inngangsparti

Egen nærbutikken i borettslaget, ca. 100 meter fra inngangsdøren

Nye Intility Arena

Kollektivt knutepunkt på Helsfyr med buss, t-bane, flybuss osv.

Baker Hansen på Fyrstikktorget

Fyrstikktorget

Store grøntområder med idyllisk andedam på Hovin

Kart

Plantegning

Ulven - Gjennomgående og lys 3-roms toppleilighet med vestvendt balkong og garasjeplass*. Fyring & v.vann inkl.

Karl Staaffs vei 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 200 000,-

Ulven - Gjennomgående og lys 3-roms toppleilighet med vestvendt balkong og garasjeplass*. Fyring & v.vann inkl. : Ulven - Gjennomgående og lys 3-roms toppleilighet med vestvendt balkong og garasjeplass*. Fyring & v.vann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 835,-
Fellesgjeld:
Kr 114 620,-
AREAL (P-ROM / BRA)
67 / 67 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentrumsnær og attraktivt beliggende på Ulven. Skjermet og trafikksikkert innenfor borettslagets område. Kort vei til skole, barnehage, off. komm., butikker (Matkroken 1 min. gange), idrettsanlegg og bydelssenter som Fyrstikktorget og kjøpesentrene Bryn og Alna med de fleste servicetilbud og fasiliteter. Kort vei også til Vålerengas nye storstue - Intility arena.

Store grøntarealer i nærområdet med fine tur- og rekreasjonsmuligheter rundt andedammen ved Valle Hovin, hvor det forøvrig er fotballbane, skøytebane, sykkelbane, Vallhall trenings- og terapisenter og diverse andre fritidstilbud. En hyggelig spasertur og du befinner deg på Tøyenbadet eller i Botanisk hage.

Kort vei til offentlig kommunikasjon (buss nr. 100 og 110 fra Ulvenkrysset til sentrum, buss nr. 68 og 58 til Helsfyr/Grorud og buss nr. 23 og 24 langs Ring 3 til Lysaker/Simensbråten. T-bane linje 1-4 på Helsfyr. Det er kun ca. 5 min. til sentrum med T-bane fra Helsfyr.

Ulven og Økern er under spennende utvikling, og en del av nye Hovinbyen. Hovinbyen er Oslos største byutviklingsområde. På Økern kommer det over 150 butikker av alle slag. Det planlegges også en ny mathall, kino, restauranter, caféer, bibliotek, og et stort innendørs badeland.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 200 000,-

Fellesgjeld

Kr 114 620,-

Totalpris

Kr 3 314 620,-

Felleskostnader

Kr 3 835,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1954

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

67m2

Bruksareal

67m2

Tomt

54543m2

KR-kode

371879

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Karl Staaffs vei 22, 0665 Oslo

Gnr. 131, bnr. 64 i Oslo kommune.

Leil.nr.188, andelsnr. 247,

Ulven Borettslag, org.nr. 947 851 217

Tomten

Festet tomt på 54.543 m² som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, beplantning, og sittegrupper. Oppsatte lekeapparater på lekeplass, asfalterte gang- og kjøreveier. Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse, med hyggelige tun og store fellesarealer med flere lekeplasser.

Borettslaget fester tomt av Kirke og Undervisningsdepartementet for en avtaleperiode på 99 år f.o.m. 01.10.1953. Festeavgiften er p.t. ca. kr 134.000,- pr. år. Ifølge forretningsfører er det mottatt varsel om økning til ca. kr 524.000,-, men det er ikke avklart når eller om dette vil tre i kraft. Festeavgiften betales over felleskostnadene og kostnaden fordeles på alle 441 leilighetene i borettslaget.

Parkering

Selger eier i dag leierett til en garasjeplass i borettslaget. Disse plassene er omsettelig basert på markedspris. Overdragelse eller fremleie av garasjeplassen kan imidlertid kun skje til andre andelseiere i Ulven Borettslag.

Garasjeplassen kan kjøpes for kr 80.000,-.

Det tilkommer kr 200,- pr. mnd. i tillegg til opplyste felleskostnader for garasje. Alle overdragelser eller fremleie av garasjeplass skal godkjennes av styret og ny leietaker skal signere egen leiekontrakt med borettslaget.

Hver andel får utlevert ett parkeringsbevis som gir rett til å parkere på borettslagets parkeringsplasser ved Ringveien. Borettslaget har videre 29 parkeringsplasser som leies ut (kr 200,- pr. mnd). Ledige plasser kunngjøres på informasjonstavlen utenfor vaktmesterkontoret. Den søker med lengst ansiennitet blir tildelt plassen.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 74 kvm.

Totalt bruksareal: 67 kvm.

Totalt primærrom: 67 kvm.

Primærrom:

Entré/gang, bad, 2 soverom, stue og kjøkken.

I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på hhv. 3 kvm. og 3,5 kvm.

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.04.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Velkommen til Karl Staaffs vei 22, en gjennomgående og lys 3-roms toppleilighet (4. etg.) med svært gode sol- og lysforhold. Usjenert beliggenhet i øverste etasje kombinert med god takhøyde og fin planløsning gjør at boligen føles ekstra romslig. Leiligheten har nymalte vegg- og himlingsflater i stue, kjøkken og entré. Stor, vestvendt balkong på 7 kvm. med ettermiddags- og kveldssol. Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnader. Boligen inneholder: stue, kjøkken, to soverom, bad/wc og entré.

Nærmere innhold:

Entré/gang:

Romslig og praktisk entré med gode oppbevaringsmuligheter i innebygde skap, samt plass for ytterligere oppbevaringsmøblement. Plass til sko- og yttertøy for øvrig. Fliser på gulv og nymalte vegg- og himlingsflater.

Stue:

Lys og hyggelig stue som er enkel å innrede, med god plass til både sofa- og spisegruppe, tv-seksjon og øvrig møblement. Stuen har store vindusflater og følgelige gode lysforhold, noe som er med på å skape en fin romfølelse. Laminatgulv og nymalte vegg- og himlingsflater. Fra stuen er det utgang til den vestvendte balkongen på 7 kvm. Balkongen har meget gode solforhold fra tidlig ettermiddag til langt på kveld. Her har du plass til både sittegruppe med tilhørende møblement, grill, m.m. Lammellfliser på balkonggulv.

Kjøkken:

Kjøkken i delvis åpen løsning mot stue som har profilerte fronter og laminat benkeplate. Rikelig med både skap- og benkeplass. Kjøkkenets innredning skaper et naturlig skille mellom stue/spisestue og kjøkken, samtidig som den slipper naturlig lys inn fra begge sider pga. gjennomgående planløsning. Oppvaskkum nedfelt i benkeplate og nisje til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap, samt (smalt) vinskap. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Ventilator over komfyr tilkoblet kanal i yttervegg. Laminatgulv og nymalte vegg- og himlingsflater.

Bad/wc:

Flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i perioden 2004-2005. Baderommet har dusjhjørne med glassdører, veggmontert toalett, servant med tilhørende innredning og innmurt speil med lys over. Servantinnredningen har mye oppbevarings- og benkeplass. Vannbåren varme i gulv og opplegg for vaskemaskin. Hovedsluk med klemring og synlig banemembran i dusjen. Hjelpesluk mellom toalettet og dusjen. Nye bunn- og vannledninger er montert i borettslaget (2015) i følge styrets årberetning.

Soverom:

To gode og romslige soverom hvor det er rikelig med plass til dobbeltseng på hvert av disse. Et av soverommene benyttes i dag som gjesterom/kontor. Begge soverommene har god oppbevaringsplass i garderobeskap og skyvedørsgarderobe. Hovedsoverommet har i tillegg til dobbeltseng plass til både nattbord og øvrig oppbevaringsmøblement. Begge soverommene vender ut mot stille og rolige fellesområder. Laminatgulv på begge soverom.

Diverse:

- Ingen forkjøpsrett!

- Felles varmtvann og fyring med radiatorer.

- Mulighet for kjøp av garasjeplass.

- Veldrevet borettslag.

- Rikelig med bodplass.

- Sikringsskap i oppgangen med automatsikringer.

- Ingen forkjøpsrett!

- Lave kjøpsomkostninger.

- Beliggende i et meget spennende boligområde under stor utvikling.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme fra radiatorer og vannbåren gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger et arkivkort på eiendommen som henviser til at ferdigattest på eiendommen foreligger med dato 25.11.1960.

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av bad datert 16.06.2005.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr. 13699, tinglyst: 04.11.1959, type heftelse: Festekontrakt

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fire servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser rundt bebyggelse, vei og garasje/parkering.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet Ulven Borettslag som består av totalt 441 leiligheter, herav 439 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter.

- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf 22865500

- Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

- Dugnad må påregnes.

- Borettslaget har 2 heltidsansatte vaktmestere.

- Dyrehold i borettslaget skal foregå på en slik måte som ikke er til sjenanse eller ulempe for andre borettshavere.

- Grilling på balkong med godkjent elektrisk eller gassdrevet grill tillates.

- Borettslagets eiendommer er forsikret hos If Skadeforsikring med polisenummer: 5456015.

- Ulven borettslag har hjemmeside med adresse: www.ulvenborettslag.no. Her finnes blant annet ordensregler, vedtekter og annen relevant informasjon.

- Styret har følgende e-postadresse: styret@ulvenborettslag.no

* Tidligere vedtatt bergvarme-/varmepumpeprosjekt vil med stor sannsynlighet ikke bli gjennomført. Det vurderes andre alternativer, herunder fjernvarme.

* Fellesvaskeriet ligger i Karl Staaffs vei 6. Bruk av vaskeri betales sammen med felleskostnadene etterskuddsvis etter faktisk forbruk for den enkelte andelseier. Nytt vaskerisystem med elektronisk brikke er iverksatt 18. februar 2016. Ny eier må henvende seg til vaktmester for å få nytt vaskerikort.

* Det er inngått en avtale med Selvaag Prosjekt om en rapport for vedlikeholdsbehovet i borettslaget på kort og lang sikt.

Foretatt vedlikehold:

2016: Nye ytterdører - De andelseiere som ønsker kan bytte ut inngangsdøren. Boligselskapet dekker utskiftningen, men andelseier må betale for døren.

2016: Utskifting av vinduer og verandadører - Gjøres fortløpende der hvor det trengs.

2015: Nye bunn- og vannledninger.

2015: Oppgradering av uteområdene

2012: Nye fellesrør til varmesentralen

2008: Diverse: Nye lekeapparater. Oppussing av trappeoppganger. Oppstart varmepumpeprosjekt.

2006 - 2007: Oppussing av oppganger + nye postkasser

2004 - 2005: Våtromsrehabilitering

2000 - 2002: Div vedlikehold: - Skiftet elektrisk anlegg / uteareal. Nye stigeledninger til leilighetene + byttet til automatsikringer.

2000 - 2001: Rehab. av fyrhus og undersentraler

1993 - 1994: Rehab. av fasader + nye balkonger

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-493 datert 18.09.1953 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det foreligger planer om ny gang- og sykkelbru over E6 i Ulvenkrysset.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.835,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, kabel-tv fra Get, bredbånd (Get basis), renter og avdrag andel fellesgjeld, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, trappevask, vaktmestertjeneste m.m.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.000 kwh. pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Mulighet for fibernett via Lynet.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.315.679,-. Av dette beløpet utgjør kr 114.620,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Ny eier skal betale kr 260,- + administrasjonskostnader kr 94,- for nye skilt til postkasse og ringetablå. Dette blir fakturert ny eier direkte fra forretningsfører.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Alna
Grunnkrets Nordre Fjellhus
Kirkesogn Østre Aker og Haugerud

Steder i nærheten

Teisenkrysset 0.5 km
Valle-Hovin 0.7 km
Hovin friluftsområde 1 km
Tvetenbrua 1.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 43.8 km
Sentralstasjon Oslo S 6.3 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 1.8 km
T-bane stasjon Helsfyr T-banestasjon 1.2 km
Trikkeholdeplass Sinsenkrysset 3.7 km
Bussholdeplass Ulvenkrysset 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Valhall idrettsanlegg 0.8 km
Idrettsanlegg Bryn 7 og 11-mannsbane 1.1 km
Treningssenter Vallhall Treningssenter 0.7 km
Treningssenter Toppform Treningssenter 1.5 km

Steder av interesse

Skoler

Bryn skole (1-7 kl.) 1 km
Hasle skole (1-7 kl.) 1.7 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.9 km
Brynseng skole (1-7 kl.) 1.9 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1.8 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.4 km
Valle Hovin videregående skole 0.7 km
Kuben videregående skole 1.3 km

Barnehager

Regnbuen barnehage (1-6 år) 0.5 km
Teisenparken barnehage (1-6 år) 0.7 km
Teisen Vest barnehage (1-3 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Fyrstikktorget 1.5 km
Kjøpesenter Økernsenteret 1.7 km
Postkontor Etterstad Postkontor 1.5 km
Postkontor Meny Alna 2.4 km
Apotek Fyrstikktorget Apotek 1.5 km
Apotek Vitusapotek Hasle Torg 1.7 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 1.7 km
Vinmonopol Alna Vinmonopol 2.3 km
Dagligvare Matkroken Ulven 0.1 km
Dagligvare Joker Teisen 0.7 km
Kiosk/video Nye Terningen kiosk 0.7 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 1.2 km
Bensin Smart Fjellhus 0.9 km
Bensin Circle K Økern 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,7 %
Andel kvinner 49,3 %
Gj.snittalder menn 34,7 år
Gj.snittalder kvinner 36,6 år
Husholdninger med barn 30,1 %
Husholdninger uten barn 69,9 %
Gj.snitt byggeår 1970
Gj.snitt tomtestørrelse 15356
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Nordre Fjellhus 2019 989

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,3% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?