Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 550 000,- for kr 4 550 000,-

Velkommen til visning i Karlstadgata 14!

Stuen ble i sin helhet malt i 2018. Fra stuen er det direkte utgang til flott balkong!

Moderne peis.

Plass for både sofagruppe, spisebord og tv-seksjon.

Store vindusflater gir leiligheten godt med naturlig lys

Uavbrutt sol fra 09-21 på sommerstid

Fantastisk Sydvendt balkong på 6 kvm

God plass til å møblere etter eget ønske

Her sitter man skjermet med utsikt over en pent opparbeidet og frodig bakgård!

Vegger på kjøkken ble malt i 2015

Induksjonstopp og stekeovn er ny fra 2017

Delikat kjøkken

Hyggelig spisegruppe

Lyst og delikat bad

Lyst og delikat bad

Nytt dusjkabinett fra 2018 og opplegg til vaskemaskin

Her er det plass til dobbeltseng og oppbevaring

vegg- og himlingsflater på begge soverommene ble malt i 2015

Her er det god plass til seng og diverse oppbevaringsløsninger

Malte vegger og malt himling fra 2015

Praktisk krok kan enten brukes til oppbevaring eller innredes med pult for kontor

Stor vindusflate gir mye naturlig lys og ett flott utsyn

Pen og romslig entré

Praktisk sittebenk

Gode oppbevaringsmuligheter

Entréen har lyse og moderne farger

Bakgården er skjermet

Detalj

Bakgård på kveldstid

Sittegruppe

Idyllisk bakgård

Bakgård

Fasade

Kart

BotaniskHage

AkuAku

Bistro Brocante

Parkteatret

Grünerløkka

Elixia Ringnes park

Ringen Kino

Rodeløkka

Ringnes park

Fru Hagen

Tim Wendelboe

Karlstadgata

Planskisse

Grünerløkka - Delikat, lys og gjennomgående 3-romsleilighet - Fantastisk solrik balkong - Skjermet og frodig beliggenhet - veldrevet borettslag!

Karlstadgata 14

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 300 000,-

Grünerløkka - Delikat, lys og gjennomgående 3-romsleilighet - Fantastisk solrik balkong - Skjermet og frodig beliggenhet - veldrevet borettslag!: Grünerløkka - Delikat, lys og gjennomgående 3-romsleilighet - Fantastisk solrik balkong - Skjermet og frodig beliggenhet - veldrevet borettslag!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 300 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 918,-
Fellesgjeld:
Kr 115 558,-
AREAL (P-ROM / BRA)
56 / 56 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

På Rodeløkka finnes det omlag hundre gamle trehus, som hovedsakelig ble oppført i siste halvdel av attenhundretallet. Rodeløkka er sammen med Kampen og Vålerenga et av byens gamle trehusmiljøer med massevis av sjarm og hyggelige gater som gjør dette til en helt unik del av byen.

Nabolaget er en sosial og grønn oase med en aktiv velforening som steller til arrangementer både for store og små. Du kan følge med på hva som skjer på velforeningens nettsider: http://www.rodelokkavel.no/.

Boligen ligger i et meget sentralt, attraktivt men skjermet boområde med kort gangavstand til Grünerløkkas spennende butikker og servicetilbud. Få minutters gange til hjertet av Grünerløkka, her finner du Løkkas mest attraktive spise- og utesteder, som Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Fru Hagen, Aku Aku, Parkteateret og Ryes for å nevne noen få. Populære Vespa & Humla finner du i samme gate og er en favoritt i nabolaget.

Matvarehandel i umiddelbar nærhet med Kiwi-forretning i samme gate. Alle de store kjedene er lett tilgjengelig. Meny finner man ved Rignes Park som også huser kino, treningssenter og diverse andre servicetilbud.

På Løkka er det fantastiske muligheter for å kunne bryne seg på småbutikk-shopping: Frisører, optiker, apotek, vinmonopol, klær, sko, blomsterbutikk, jernvare, skinnmaker, renseri etc. Alt du trenger innen gangavstand!

Gode rekreasjonsmuligheter med Sofienbergparken like i nærheten. Kort vei til Tøyenparken, Botanisk hage, samt turstier langs Akerselva som tar deg til Maridalen i nord, og Bjørvika i sør.

Svært sentralt med tanke på offentlig kommunikasjon. Trikk stopper på oversiden av Birkelunden/Olaf Ryes plass og er et såkalt 5 minuttersstopp der både linje 11, 12 og 13 stopper hyppig. Trikk (17) og buss (31 og 32) med stoppested Sofienberg like i nærheten.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 300 000,-

Fellesgjeld

Kr 115 558,-

Totalpris

Kr 4 415 558,-

Felleskostnader

Kr 2 918,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1894

Soverom

2

Primærrom

56m2

Bruksareal

56m2

Tomt

724m2

KR-kode

421824

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Karlstadgata 14, 0553 Oslo

Gnr. 227, bnr. 245 i Oslo kommune.

Andelsnr. 12 i borettslaget Karlstadgaten 14, org.nr. 952 098 616.

Tomten

Eiet tomt på 720 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med hellebelagte internveier, sykkelstativ, sittegruppe, gressplener, prydbusker og trær. Boder for plassering av barnevogner og annet utstyr er tilgjengelig i bakgården.

Parkering

Det finnes flere garasjeanlegg i området hvor det kan være plasser for utleie i privat regi. Dette gjelder blant annet i Kiwi-bygget like ved, samt rett rundt hjørnet i Karlstadgata 13. For øvrig er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Beboerparkering i området kommer vår 2018. Med beboerparkering kan du parkere fritt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kr. 3.000,- pr.år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 61 kvm

Totalt bruksareal: 56 kvm

Totalt primærrom: 56 kvm

Leiligheten ligger i 3. etasje.

Primærrom:

Entré, stue, bad, kjøkken, 2 soverom: 56 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod på loft (ca. 4,5 kvm) samt 1 bod i kjeller (ca 3 kvm)

Kan enkelt gjøres om til 2-roms om man ønsker et større kjøkken eller ett større soverom fremfor to

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser. Dreneringen til bygget er ukjent for takstmann. Det var ingen synlig dreneringsplater mot grunnmur på befaringsdagen. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Frittbærende dekker / etasjeskiller antatt i tre, isolert med stubbloftsleire. Saltakskonstruksjon tekket med takstein. Trapper og repo i oppgang i støpejern.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på:

TG 2:

Vinduer:

Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk. Enkelte av

vinduene er noe harde å åpne/lukke

Bad:

Badet er en eldre konstruksjon antatt uten membran i gulv og vegger, som er pusset opp med nye fliser, dusjkabinett og garnityr.

Det dusjes i dusjkabinett, og derfor blir ikke gulvet eller veggene utsatt for direkte vannsprut. Dette er ingen garanti mot lekkasjer

til sideliggende og underliggende konstruksjon dersom sluket går tett eller det oppstår en lekkasje fra vaskemaskinen.

Sluket er, forklart av eier, plassert midt under dusjkabinettet. Kabinettet må dras frem for rengjøring, som er svært viktig for å

unngå at sluket går tett eller vannstanden i sluket økes som videre kan føre til lekkasjer til underliggende konstruksjoner.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Dette er en meget delikat, lys og gjennomgående 3-roms leilighet med en fantastisk solrik balkong, beliggende i ett meget veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Balkongen har sol fra tidlig formiddag til ca. kl 21 på sommerstid, her bor man svært sentralt på Grünerløkka med en skjermet og frodig beliggenhet!

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder følgende:

Entré:

Pen og romslig entré med gode oppbevaringsmuligheter for både sko- og yttertøy. Det er et innebygget og romslig garderobeskap i entréen. Her er det lyse og moderne farger.

Stue:

Lys og pen stue med store vindusflater som gir leiligheten godt med naturlig lys, samt en åpen og luftig romfølelse. Her finnes plass for både sofagruppe, spisebord og tv-seksjon. En moderne peisovn fra Morsø varmer godt og sørger for lun og trivelig stemning på kalde vinterdager. Stuen ble i sin helhet malt i 2018. Fra stuen er det direkte utgang til flott balkong!

Balkong:

Fantastisk balkong på ca 6 kvm med god plass til å møblere etter eget ønske. Her kan man nyte utsikten over borettslagets pent opparbeidede og frodige bakgård. Balkongen er sydvendt og har uavbrutt solgang fra tidlig formiddag til ca kl 21 sommerstid. Et nydelig uterom i skjermede, idylliske omgivelser!

Kjøkken:

Lyst og praktisk kjøkken med mye oppebevaringsplass, hvite fronter, lys under overskap, håndtak i stål og benkeplate i heltre eik. Veggene ble malt i 2015. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, ovn, induksjon og platetopp. Induksjonstopp og stekeovn er ny fra 2017. Det er nisje til kjøl/frys. Rund stålkum og ett-greps blandebatteri, fliser mellom over- og underskap. Ventilator over kokeplate. Her får man et praktisk og flott kjøkken med masse skap- og benkeplass, og en god arbeidssone til matlaging. Det er også plass til hyggelig spisegruppe ved vinduet.

Bad:

Lyst og delikat bad med nytt dusjkabinett fra 2018. Flislagte gulv og vegger, servant, downlights i tak. Stor vindusflate gir mye naturlig lys. Opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Hovedsoverom:

Flott og stort soverom med god plass til dobbeltseng. Her er det rikelig med oppbevaringsmuligheter. Vegg- og himlingsflater ble malt i 2015 og skaper en god atmosfære. Det første som møter deg når du går ut av rommet er stuen og den fantastiske balkongen!

Soverom 2:

Her er det god plass til seng og diverse oppbevaringsløsninger. Stor vindusflate gir mye naturlig lys og ett flott utsyn. Praktisk krok kan enten brukes til oppbevaring eller innredes med pult for kontor. Malte vegger og malt himling fra 2015.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn på badet. Peisovn fra 2016 i stuen. Felles varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden antatt oppføring av bygården i 1894.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 23.09.1898, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. I tillegg foreligger det ferdigattest fra 2002 på loftsutbygging og balkonger.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bruksrett og adkomstretter, vedlikehold av ledninger mv.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Karstadgaten 14.

Borettslaget består av 18 leiligheter.

Forretningsfører er HBRI AS, tlf. 22867516.

Dugnad må påregnes vår og høst. Borettslaget har vaktmesterordning, dvs. at 3 uker pr. år har du som beboer ansvaret for snømåking, trappevask osv.

Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt. Styret kan i særlige tilfelle gjøre unntak fra forbudet etter søknad. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller

ulempe for andre brukere av eiendommen.

Foretatt påkostninger de senere år:

• 1999: Loftsutbygging av to nye leiligheter

• 2000: Balkongbygging (mot bakgård) for resterende leiligheter

• 2009: Nye varmekabler takrenner

• 2013: Rehabilitering takterrasse, loftsleilighet oppgang A (Utførende: Pre-Loft AS)

• 2014: Rehabilitering takterrasse, loftsleilighet oppgang B (Utførende: Pre-Loft AS)

• 2014: Vegger og dører i begge trappeløp malt på dugnad

• 2015: Ytterdører skiftet i begge oppganger (Utførende: Pre-Loft AS)

• 2016: Piper rehabilitert og godkjent for videre bruk (Utførende: Pipe-eksperten AS)

• 2017: Ventilasjonsrør renset og rehabilitert (Utførende: Frontmaster AS)

• 2017: Piper over tak revet og murt på nytt (Utførende: Pipe-eksperten AS)

• 2017: Yttertak rehabilitert og skiftet, inkl. nye takvinduer, snøfangere, takrenner (Utførende: Pre-Loft AS

og Tak og Fasade AS)

• 2017: Nye inngangsdører (med dørpumpe) til leiligheter (Utførende: Pre-Loft AS)

• 2017: Nytt elektronisk låsesystem (Salto) for port, inngangsdører, kjeller og loft (Utførende: R. Bergersen

AS (Avdeling Sikkerhet og Design)

• 2017: Ny brannsentral for hele bygget

Planlagte påkostninger:

Styret jobber med en langsiktig plan for vedlikehold av fasade og på sikt utskifting av vindu. Når dette skal skje er opp til fremtidige generalforsamlinger å vurdere, i følge styreleder.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen. Henviser til kommunensnettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.918,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv, internett, nedbetaling av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretninsgførsel m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Kapitalutgifter kr 459,-

Driftsutgifter kr 2.459,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Get, internett (25/10) og kabel-TV grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.

Bygningen er forsikret gjennom: Gjensidige Forsikring ASA, polisenr. 85789526.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.416.617,- Av dette beløpet utgjør kr 115.558,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Rodeløkka Rode 1
Kirkesogn Paulus og Sofienberg

Steder i nærheten

Freiaparken 0.1 km
Sofienberghjemmet 0.3 km
Olaf Ryes plass 0.5 km
Birkelunden 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.1 km
Sentralstasjon Oslo S 2.5 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.4 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 1 km
Trikkeholdeplass Olaf Ryes plass 0.4 km
Bussholdeplass Birkelunden 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Dælenenga fotballanlegg 0.2 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.9 km
Treningssenter Fitness24Seven Grünerløkka 0.6 km
Treningssenter EVO Grünerløkka 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Grünerløkka skole (1-7 kl.) 0.4 km
Sagene skole (1-10 kl.) 1 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 1 km
Vahl skole (1-7 kl.) 1.2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Foss videregående skole 0.8 km
Hersleb videregående skole 0.9 km

Barnehager

Seilduken barnehage (0-6 år) 0.2 km
Birk barnehage (0-6 år) 0.4 km
Læringsverkstedet Konfektfabrikken (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.6 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.3 km
Postkontor Grünerløkka Postkontor 0.6 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 0.8 km
Apotek Apotek 1 Grünerløkka 0.5 km
Apotek Boots apotek Grünerløkka 0.6 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Kiwi Rodeløkka 0.1 km
Dagligvare Joker Københavngate 0.4 km
Kiosk/video Mix Pedersen & Co Kiosk 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Thorvald Meyers gate 42 0.4 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 0.5 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,5 %
Andel kvinner 48,5 %
Gj.snittalder menn 34,9 år
Gj.snittalder kvinner 36,4 år
Husholdninger med barn 14,3 %
Husholdninger uten barn 85,7 %
Gj.snitt byggeår 1995
Gj.snitt tomtestørrelse 128
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Rodeløkka Rode 1 1741 1199

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,89 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Thor Wæraas
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?