Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 600 000,- for kr 4 600 000,-

Lys og romslig stue. Downlights i himlingen og pen 1-stavs eikeparkett på gulvene

Det er endret planløsningen ved at kjøkken er flyttet nærmere stuen og er dermed en del av det sosiale rommet

Koselig spisestue med utgang til balkong

Balkongen er av god størrelse med plass til utemøblement og gassgrill

Balkongen har gode solforhold fra morgen til tidlig ettermiddag og den er sval og lun om kvelden

Utsyn mot frodige fellesområder

Stuen har peis og pipen er nylig rehabilitert

Stue

Stuen er avgrenset mot kjøkkenet på en fin måte

Kjøkken

Pent kjøkken fra 2013

Rikelig med skap og benkeplass - et godt arbeidskjøkken

Kjøkken

Fra kjøkkenvinduet er det hyggelig utsyn mot fellesområdene

Integrerte hvitevarer medfølger

Entré/kjøkken

Entré med garderobeskap, skoskap og knaggrekke for oppheng av yttertøy

Entré/gang

Lekkert bad som ble pusset opp i 2013. Pen og moderne innredning og downlights i himlingen

Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel

Detalj bad

Dusj med svingbare dusjvegger i glass

Stort hovedsoverom med god skapplass

Soverom

Soverom

Koselig barnerom//gjesterom med garderobeskap

Soverom 2

Fasade

Fine lekeplasser like i nærheten

Frodige uteområder

Planskisse

Grefsen - Meget pen 3-roms med nyere kjøkken, bad og stor balkong. P-leie

Kjelsåsveien 5 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 500 000,-

Grefsen - Meget pen 3-roms med nyere kjøkken, bad og stor balkong. P-leie: Grefsen - Meget pen 3-roms med nyere kjøkken, bad og stor balkong. P-leie

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 038,-
Fellesgjeld:
Kr 20 032,-
AREAL (P-ROM / BRA)
64 / 72 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et meget populært område med kort vei til både marka og sentrum. Borettslagets tomt er pent og parkmessig opparbeidet med store grøntarealer, sittebenker og lekeplasser med lekeapparater. Området har meget gode parkeringsmuligheter både i Kjelsåsveien og inne på borettslagets område, for eksempel i Åsensvingen og det er nylig etablert 3 ladestasjoner for el-bil i nærheten av blokken.

Borettslaget arrangerer flere hyggelige tradisjoner som 17.mai-feiring og julegrantenning.

Blokken har Muselunden rett ved som er en grønn oase, med bl.annet frisbeegolf for de som liker det og kunstgressbane med fotballmål. Skeidbanen, som brukes til skøytegåing om vinteren og ballspill om sommeren, er rett i nærheten.

Gode rekreasjonsmuligheter er det i Torshovdalen og på Muselunden.

For alpint på vinteren kan man ta turen til Oslo skisenter som ligger noen minutter unna i bil i Grefsenkollen. Om man foretrekker langrenn er det et meget flott løypenett i nærområdet med blant annet lysløyper i Lillomarka. Her er det mange muligheter og holdeplass for buss og tog er omtrent i umiddelbar nærhet til leiligheten. Ta bussen til Solemskogen eller toget til Stryken for flotte skiturer.

Flotte turstier og bademuligheter langs Akerselva.

Gangavstand til nærbutikker (REMA1000 ligger rett ved), Storo Storsenter, SATS, restauranter, kafeer, Torshov, Nydalen og BI.

I Nordre Åsen borettslag har man et kollektivt knutepunkt med fire forskjellige trikkeruter, fire t-banelinjer, flere bussruter og i tillegg holdeplass for tog kun få minutters gange fra leiligheten. Belilggenheten er helt perfekt for de som vil bo nære marka men samtidig ha meget enkel tilgang til store deler av byen via offentlig kommunikasjon.

Barnehager og skoler

Det ligger flere private og offentlige barnehager i området. Det er ca 200 meter til nærmeste barnehage (Nordre Åsen Kanvas barnehage). Eiendommen sokner til Disen barneskole (1-7 klasse) og Morellbakken Ungdomsskole (8-10 klasse). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 20 032,-

Totalpris

Kr 4 520 032,-

Felleskostnader

Kr 3 038,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1954

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

64m2

Bruksareal

72m2

Tomt

55064m2

KR-kode

411848

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kjelsåsveien 5 B, 0488 Oslo

Gnr. 79, bnr. 34 i Oslo kommune.

Leil.nr. 263, andelsnr. 166,

Nordre Åsen Borettslag, org.nr. 948 225 425

Tomten

Borettslagets tomt er på 55.064 kvm og er en eiet tomt. Det er store opparbeidede fellesarealer med gressplener, prydbusker, trær, lekeplass, sittegrupper og asfalterte gangveier. Borettslagets tomt grenser mot Muselunden som er et fantastisk grøntområde med gressletter, akebakker om vinteren, kunstgressbaner og frisbeegolfbane.

Parkering

Eier leier garasje i frittstående garasjeanlegg i Kjelsåsveien 7. Ny eier av leiligheten kan overta leien av garasjeplassen som for tiden er kr 690,- pr. mnd. Det er 3 måneders gjensidig oppsigelse av garasjeplassen.

Utover dette er det opparbeidet 167 parkeringsplasser som leies ut til beboerne etter ventelister. Leie av parkering koster i dag 100 kr pr mnd. Borettslaget har 4 garasjer i vaskeriets underetasje som leies ut til beboerne. I tillegg eier og forvalter Nordre Åsen garasjelag 90 garasjer fordelt på 5 garasjeanlegg. Det er utleie av 5 garasjer i et eget hus ved siden av REMA1000 som eies og forvaltes av OBOS Forretningsbygg.

Ellers godt med gateparkering etter områdets bestemmelser. Det ble i november/desember 2016 etablert 3 ladestasjoner for el-bil i Åsensvingen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 79 kvm

Totalt bruksareal: 72 kvm

Totalt primærrom: 64 kvm

Primærrom:

2.etasje: 64 kvm: Bad, entré, kjøkken, stue og 2 soverom

Sekundærrom:

2.etasje: 8 kvm: Innglasset balkong og kott

I tillegg disponerer boligen 3 boder. En stor bod på loftet samt to i kjelleren.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.05.2018 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i mur/betong. Det er videre grunn til å tro at blokken er fundamentert på faste masser med betongsåler. Grunnmuren er av betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten skal takstmannen angi tilstandsgrader (TG1-TG3) på de forskjellige bygningsdelene.

Det er kun gitt TG2 på vinduer og på terrassedør grunnet alder. Eier opplyser i egenerklæringsskjema at rørleggerarbeid og flisearbeid er utført som vennetjeneste. Ny membran er utført av fagmann. Elektrisk arbeid er utført ved Elektrokameratene AS. Ny drenering i regi av borettslaget i 2017 og pipene er rehabilitert av borettslaget i 2018.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Meget pen 3-roms leilighet med god beliggenhet i 2.etasje. Leiligheten ble pusset opp i 2013 med nytt 1-stavs eikeparkett, overflatebehandlig av vegger og tak og nytt kjøkken og nytt og utvidet bad. Utstrakt bruk av downlights (LED).

Planløsningen ble også endret ved at kjøkkenet ble flyttet til dagens plassering, en fin og mer moderne løsning enn den originale layout.

Borettslaget har drenert i 2017 og pipene ble rehabilitert i 2018.

Inneholder:

Entré med flislagt gulv og gulvvarme. Det er plass til skoskap og det er montert garderobeskap og en knaggrekke for yttertøy som medfølger boligen.

Meget pent kjøkken som har rikelig med skapplass i overskap og praktiske uttrekksskuffer. Oppvaskmaskin, komfyr, microovn og platetopp medfølger. Innredningen har en langstrakt benkeplate noe som gjør dette til et meget godt arbeidskjøkken. Kjøkkenet har en naturlig overgang til stuen.

Fin og lys stue med downlights i himlingen. Det er god plass til sofa og spisestuemøbler og det er montert en nyere peisovn med kleberstein.

Utgang til balkong fra stuen.

Romslig balkong med god plass til utemøblement og gassgrill. Hyggelig utsyn mot borettslagets frodige fellesområder. Rikelig med sol fra morgen til ca. kl.14 om sommeren. Terrassevarmer er montert i taket.

Moderne baderom som ble pusset opp i 2013. Det er utvidet fra opprinnelig størrelse og er utstyrt med vegghengt wc, dusjvegger i glass, opplegg for vaskesøyle og servant med et pent og praktisk underskap. Fine detaljer med flisebord ved himlingen og nisjehylle over toalettsisternen. Det er eget vindu på badet som både gir dagsly og en ekstra god utluftningsmulighet.

Leiligheten har to gode soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og det medfølger en romslig garderobe. Soverom 2 har plass til enkeltseng, skrivepult og det medfølger også her et garderobeskap.

Boligen har ellers rikelig med lagringsplass i 3 boder.

Oppvarming

Oppvarming med panelovn. Peisovn i stuen. Gulvvarme på bad og i entré.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1950.

Det foreligger byggeanmeldelse datert 20.03.1948, samt et ekspedisjonsdokument. Det fremkommer ikke av dokumentene at det er ferdigattest for oppføring av blokkene.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Dagboknr. 80620, tinglyst: 09.12.1986: Erklæring/avtale: Servitutten er en kjøpekontrakt og et skjøte fra borettslagets kjøp av tomten fra Oslo kommune. Kontrakten inneholder bestemmelser som gir kommunen rett til å legge og ha liggende ledninger i eller over ubebygde deler av tomten og har rett til adkomst for anlegg og vedlikehold samt å sette opp nettstasjon (transformator). Borettslaget er pliktig til å avstå grunn til veiutvidelser eller som adkomstvei til nabotomter. Tomten kan ikke inngjerdes og allmennheten må ha tilgang til ubebygde deler av tomten. Kommunen har forkjøpsrett dersom borettslaget skal selge tomt. Dersom kommunen ønsker kjøpe ubebygget tomt til nye boliger, er borettslaget forpliktet til å inngå avtale om salg til kommunen på rimelige vilkår.

Servitutten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Nordre Åsen Borettslag.

Borettslaget består av 313 andelsleiligheter og en tjenesteleilighet.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Det er ansatt en vaktmester i 100% stilling.

Dyrehold: Husdyrhold er kun tillatt når gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere. Borettslaget opprettholder krav om at det skal søkes om tillatelse for dyrehold, for i praksis å kunne avklare "gode grunner" og "ulempe".

Foretatt påkostninger de senere år:

2017: Kontroll av sikringsskap.

2016: Lufteventiler kjeller.

2015: Maling av oppganger, nye branndører, detektor kjeller og loft, detektor tavlerom, lysarmatur oppganger, lysarmatur kjeller/loft, branntetting av hull og terskler til el-rom, termografering el-tavler, nye slukkemidler, rens av ventilasjon og vask balkong.

2014: Nytt fiberbredbånd og digital-TV installert.

2013: Utbedret piper i Kjelsåsvn. 1 og vedlikeholdsspyling av soil og bisoil.

2011: Ny støtsand på lekeplass.

2010: Nytt låssystem.

Planlagte påkostninger:

På generalforsamling gjennomført 15.06.2017 ble det vedtatt følgende i forhold til vedlikeholdsplan for borettslaget:

Det vedtas at styret ved en senere anledning legger frem en plan som kan behandles. Denne skal minimum inneholde en lettfattelig detaljering av tiltakene som ønskes utført, herunder;

- Hva tiltaket innebærer, - Evt. følger i hver leilighet, - Når tiltaket ønskes utført, - Hvor viktig det er at tiltaket blir utført, og evt. følger om det ikke blir utført, - Om tiltaket kan flyttes frem i tid, - Hva tiltaket vil koste, - Hva denne kostnaden vil bety for økning av felleskostnader og fellesgjeld, - Om det finnes evt. alternativer til tiltaket.

Styret i borettslaget sendte ut informasjon til beboerne 20.06.17 der de henstilte til alle som planlegger å pusse opp bad, å avvente til endelig avgjørelse er tatt, jfr vedlikeholdsplan gjennomgått på generalforsamlingen 2017. Det ble allikevel ikke konkludert ved ekstraordinær- eller ordinær generalforsamling i år å igangsette rehabilitering av baderom/soilrør i denne omgang, men at det sannsynlig vil vurderes en type "strømpe-i-rør-løsning" ved behov.

På ekstraordinær generalforsamling i januar 2018 ble det vedtatt å igangsette følgende:

2018: Branndører og hovedtavler skal skiftes ut, piper skal rehabiliteres, samt innvendig rehabilitering av bunn- og uttrekksledninger og drenering rundt resterende blokker.

Piperehabilitering: Startet 12.02.18 og er planlagt ferdig i løpet av august 2018. Arbeidene startet i Kjelsåsveien 1.

Innvendig rehabilitering av bunn- og uttrekksledninger og drenering rundt resterende blokker: Det arbeides med å innhente tilbud, det er planlagt at arbeidet starter høst/vinter 2018/2019.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Dersom boligen tas på forkjøpsrett, løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til S-374 i henhold til reguleringsplan datert 07.06.1949 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.06.1949.

Eiendommen Kjelsåsveien 7 med blant annet REMA1000 planlegger utvidelse av av lokalene. I planitiativet fra OBOS Forretningsbygg, som eier tomten, heter det at "REMA 1000 er en viktig nærbutikk for området og har et stort behov for å utvide forretningen som

vil kreve en omregulering". Plansaken ligger til politisk behandling med saksnummer: 201206817.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Oppgi ønsket overtagelse i budskjema. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Fastmonterte hyller, kjøleskap, taklampe på hovedsoverom, skoskap og liftgardin på soverom medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.038,- pr. mnd. og inkluderer: Betjening av andel fellesgjeld, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, trappevask, felles forsikring, forretningsførsel, vaktmestertjenester samt løpende mindre vedlikehold i borettslaget.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.11.2017 med 20%. Det var den gang flere år siden felleskostnadene ble justert sist og økningen i 2017 er pga. større vedlikeholdsbehov og for å dekke fremtidig vedlikehold. Det er foreløpig ikke tatt opp nye lån. Det er videre planlagt 5% økning fra 01.01.2019. Det er fra en forvaltningskonsulent anbefalt å øke med 5% årlig etter dette, dette er foreløpig ikke avklart og vurderes fortløpende.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr. 2.912,-

Kabel-tv kr.126,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.300,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og fibernett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.527.620,-. Av dette beløpet utgjør kr 20.032,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Nordre Aker
Grunnkrets Nordre Åsen
Kirkesogn Grefsen

Steder i nærheten

Storokrysset 0.6 km
Sinsenkrysset 0.6 km
Sæveruds plass 1.2 km
Aker sykehus 1.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.8 km
Sentralstasjon Oslo S 4.9 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.2 km
T-bane stasjon Storo T-banestasjon 0.8 km
Trikkeholdeplass Grefsen stasjon 0.2 km
Bussholdeplass Grefsen stasjon 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Nordre Åsen Idrettsanlegg 0.2 km
Idrettsanlegg Muselunden balløkke 0.4 km
Treningssenter Fitness24Seven Storo 0.8 km
Treningssenter SATS Storo 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Disen skole (1-7 kl.) 1 km
Nordpolen skole (1-10 kl.) 1 km
Fernanda Nissen skole (1-7 kl.) 1.3 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1.8 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 0.8 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.8 km
Nydalen videregående skole 1.9 km
Kuben videregående skole 3 km

Barnehager

Nordre Åsen barnehage (1-6 år) 0.2 km
100Meterskogen Barnehage (0-6 år) 0.3 km
Hakkebakkeskogen familiebarnehage (1-3 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Storo Storsenter 1.1 km
Kjøpesenter Sandaker Senter 1.4 km
Postkontor Nydalen postkontor 1.3 km
Postkontor Meny Løren 1.7 km
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.8 km
Apotek Boots apotek Storo 1.1 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 1.1 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 1.4 km
Dagligvare Rema 1000 Skeidbanen 0.1 km
Dagligvare Kiwi Grefsen 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Kiosk 1.1 km
Kiosk/video Narvesen Grefsenveien 1.3 km
Bensin Circle K Storo 0.9 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,1 %
Andel kvinner 51,9 %
Gj.snittalder menn 30,6 år
Gj.snittalder kvinner 39,1 år
Husholdninger med barn 29,3 %
Husholdninger uten barn 70,7 %
Gj.snitt byggeår 1950
Gj.snitt tomtestørrelse 6684
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Nordre Åsen 439 246

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 40.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Tommy Løvli
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?