Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 375 000,- for kr 3 375 000,-

Velkommen til Kjølberggata 18 - Presentert av Kristian Bangen Paulsen (48 29 39 97) v/ Eiendomsmegler Krogsveen

IKKE BRUK

På kjøkkenet er det god plass til et spisestuebord.

IKKE BRUK

Kjøkken i separat rom, her er det romslig med mange gode muligheter.

Entréen leder videre inn til separat kjøkken og en lys og romslig stue.

Velkommen inn! Entréen er innbydende med plassbygd garderobe med rikelig av oppbevaringsplass.

Delikat flislagt baderom fra 2017, renovert i regi av aksjelaget.

Baderommet har dusjhjørne, vegghengt toalett og varmekabler i gulv.

Sommerfrydløkken AS dekker et helt kvartal og består av vakker mursteinsbebyggelse fra 1930-tallet.

Utsikt fra soverommet. Visninger søndag 27. januar kl 14:30-15:30 og mandag 28. januar kl 17:30-18:30. Vi sees!

Stuen har generøs takhøyde og store vindusflater, dette gir et lyst og romslig rom med mange innredningsmuligheter.

Mange innredningsmuligheter med god plass til både sofaseksjon og spisestuebord.

IKKE BRUK

Kjøkken.

Stort vindu gir en god romfølelse og mye naturlig lys.

Tøyen

Kjølberggata 18

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 990 000,-

Tøyen: Sjarmerende 2-roms hjørneleilighet | Varmtvann og fyring ink - Idyllisk bakgård - Bad fra 2017 - Attraktiv beliggenhet

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 990 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 659,-
Fellesgjeld:
Kr 143 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
44 / 44 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Nedre Kampen ligger sentralt i hjertet av Oslo med kort gangavstand til sentrum. Buss 37 fra Galgeberg som går døgnet rundt er kun 7 min å gå fra leiligheten. Buss nr. 20 går fra Kjølberggata kun ca. 50 m. å gå fra leiligheten. Kort vei til både Tøyen (7 min å gå) og Grønland t-bane.

I umiddelbar nærhet har man alt en kan ønske av servicefasiliteter som populære cafeer, dagligvarebutikker og frukt/ grønnsaksbutikker. Tøyensenteret, eller Tøyen torg, som det er omdøpt til, er straks ferdig med å rustes opp samtidig som det åpner flere nye spisesteder og butikker. Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret. Allerede har dette blitt en populær møteplass for folk fra Gamle Oslo. Du finner også andre nyåpnede restauranter som Munks (thai), Anatolia (tyrkisk), Human mote (bar) og Norð&Natt. Andre populære spiseplasser i nærheten er Grådi på Sørli plass, samt Brutus bar som også ligger på vei ned mot Grønland.

Veien er heller ikke lang til Grønland med ulike servicetilbud som man trenger i det daglige. Apotek, kolonialforretninger, frisører, vinmonopol, serveringssteder og en rekke grønnsaksforhandlere preger det nærliggende gatebildet. For den kaffetørste finner en Det grønne kjøkken like i nærheten, Kaffebrenneriet i den tidligere brannstasjonen og nyetableringen Teaterplassen med en rekke hyggelig serveringssteder. Oslo Mekaniske Verksted og Olympen er populære møteplasser i dette området. Sørenga sjøbad åpnet sommeren 2015 med badeplasser, brygger og spisesteder.

Det er også kort vei til urbane Grünerløkka med et bredt tilbud av trivelige kafeer og spisesteder som Villa Paradiso (pizza restaurant), Delicatessen (tapas), Mucho Mas (Mexikansk), Fru Hagen og Godt Brød. Her finnes det også et bra shoppingstrøk, barer, konserter og Ringen kino.

I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Klosterenga park, Botanisk hage, Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 990 000,-

Fellesgjeld

Kr 143 000,-

Totalpris

Kr 3 133 000,-

Felleskostnader

Kr 2 659,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

3

Byggeår

1933

Soverom

1

Primærrom

44m2

Bruksareal

44m2

Tomt

300m2

KR-kode

38.198

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 2
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kjølberggata 18, 0653 Oslo

Gnr. 231, bnr 254, aksjenr 00097

Tomten

Eiet tomt på 300 kvm som tilhører aksjelaget. Aksjelaget har en idyllisk bakgård med frodig beplantning, gressplener lekeplass og sitteplasser.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 50 kvm

Totalt bruksareal: 44 kvm

Totalt primærrom: 44 kvm

Romfordeling

Entré/gang, bad, kjøkken, stue og soverom.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod. Fellesvaskeri i samme oppgang.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner i mur.

Byggemåte: Tradisjonell bygård fra 1933, bygget etter den tids byggeskikker og krav. Støpt dekke med oppforet tregulv i enkelte rom. Bærende konstruksjoner i murverk. Saltak i trekonstruksjoner. Antas tekket med betongstein. Betong/mur grunnmur. Fasader forblendet emd teglstein. Etasjeskillere og trappeløp i oppgang i betong. Felles oppgang med betong/mur og malte flater. 6. etasjer, samt kjeller og loft.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Kjøkkeninnredning, vinduer og ventilasjon har fått tilstandsgrad 2. Dette skyldes hovedsaklig alder og generell slitasje.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré | Velkommen inn!

Lys og innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Entréen har en praktisk plassbygd garderobeløsning med masse oppbevaringsplass og speil. Sikringsskapet er lokalisert inne i garderobeskapet.

Kjøkken | Separat og sjarmerende

Separat kjøkken med god plass til spisestuebord og øvrig møblement. Kjøkkeninnredningen er malt i nyere tid. Innredning bestående av malte profilerte fronter, laminat benkeplate og rustfritt benkebeslag. Ventilator med kullfilter, vask med utslagsvask, lyslister og malt flisfelt over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er romslig, og det er god plass til å et større spisestuebord.

Stue | Lyst og luftig

Stuen er foretrukket oppholdsrom i leiligheten med sin generøse takhøyde og store vindusflater, dette skaper en romslig atmosfære i rommet med mye naturlig lys. Stuen er veldimensjonert med god plass til sofaseksjon og tilhørende TV- og mediamøblement som naturlig følger med. Ny en-stavs laminat gulv og nylig malte overflater. Takhøyde måll til 266 cm.

Baderom | Nytt fra 2017

Delikat flislagt baderom med fliser på gulv og vegger. Baderomsinnredning bestående av heldekkende servant med skuffeskjon, speilskap med lysarmatur og høyskap med speilfront. Videre har badet dusjhjørne og vegghengt toalett. Varmekabler i gulv.

Baderommet ble rehabilitert i forbindelse med rør- og våtromsrehabilitering i regi av aksjelaget i 2016/2017. Det er feil i utførelsen av baderommet som vil bli utbedret og rettet de kommende måneder. Kostnader for utbedringen dekkes av aksjelaget, og det vil ikke påløpe noen kostnader ifbm dette for ny kjøper.

Soverom |

Lunt og koselig soverom med stort vindu og utsyn mot idylliske sommerfrydhagen park. Rommet er funksjonelt med skyvedørsgarderobe med speil og plass dobbeltseng på 140 cm.

Bod | Ekstra oppbevaring

Med boligen medfølger det to boder.

Overflater gulv: Tregulv (furu), laminat og fliser

Overflater vegger: Malt strie, malt panel og fliser på badet

Overflater himling: malte flater.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer fra sentralvarmeanlegg og varmekabler på gulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1931

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 09.02.31, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 230753, tinglyst 23.03.2011, type heftelse: Pantedokument

Dagboknr 186558, tinglyst 03.03.2016, type heftelse: Pantedokument

Dette er pantedokumenter med pant i aksjelaget som følge av låneopptak hos OBOS-Banken.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om felles gårdsplass, bestmmelser om adkomstrett og bestemmelser om brannvegg/-dør. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sommerfrydløkken AS.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

Aksjelaget består av 145 leiligheter og 1 tjenesteleilighet.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning , tlf. 02333.

Dugnad på påregnes

Dyrehold er tillatt, dog kun et husdyr per husstand. Dyrehold skal ikke være til ulempe eller sjenanse for øvrige beboere. Med flere regler.

Foretatte påkostninger de senere år:

I perioden 2016/2017 gjennomgikk aksjelaget en vesentlig rør- og våtromsrehabilitering. Det har vært uenigheter tilknyttet sluttoppgjøret mellom entrepenør og aksjelaget. Entrepenøren har slått seg selv konkurs i ettertid og det er usannsynlig at konkursboet vil forsøke å stille krav mot aksjelaget. Det har vært flere feil i utførelsen av badene, dette følges løpende opp av styret.

Planlagte påkostninger:

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Det er vedtatt i ekstraordinær generalforsamling en fullstendig utskifting av alle varmerør og radiatorer i samtlige leiligheter i boligselskapet. Styret har fått fullmakt til å låne opptil 15 millioner kroner for å gjennomføre prosjektet. Lånet vil bli

fordelt på alle aksjeeiere iht. fordelingsnøkkel med innkreving via felleskostnader. Usbl Prosjekt AS og Siv Ing Haga & Haugseth AS er engasjert i forbindelse med forarbeider og gjennomføring av prosjektet. Oppstart er planlagt til 2. kvartal 2019 med ferdigstillelse 4. kvartal 2019.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Øvrige

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale. Rask overtagelse er ønskelig. Overtagelse av boligen kan tidligst skje etter at styregodkjenning av ny eier foreligger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgifter er kr 2 659,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, felles forsikring, forretningsførsel, drift, vedlikehold, revisor, nedbetaling av renter/avdrag, kommunale avgifter, styrehonorar og kabel-TV.

Fellesutgifter fordeles slik:

Nedbetaling kr 562,-

Oppvarming kr 304,-

Felleskostnader kr 1634,-

Lån/Renter kr 159,-

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Selger har ikke oppgitt strømforbruk.

Det gjøres oppmerksom på at varmtvann og fyring er á-konto. Det vil si at forbruket avregnes 1 gang per år. Om eier bruker mer enn det som er budsjettert for boligen blir man fakturert for overforbruket. Om eier bruker mindre enn det som er budsjetter for boligen får man resterende beløp tilbakebetalt.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskifte-/transportgebyr til forretningsfører kr 8 625,-

- Pantenoterings-/urådighetsgebyr for kjøpers lån kr 3 450,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 002 075,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 145 075,-

Av dette beløpet utgjør kr 143 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Kampen Rode 4
Kirkesogn Kampen

Steder i nærheten

Kampen kirke 0.4 km
Munchmuseet 0.6 km
Politihuset 0.6 km
Jordal Amfi 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.9 km
Sentralstasjon Oslo S 3 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.1 km
T-bane Tøyen T-banestasjon 0.3 km
Trikk Munkegata 0.9 km
Buss Kjølberggata 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Kampen park 0.7 km
Idrettsanlegg Jordalhallen 0.7 km
Treningssenter Tøyen Fitness og Tr.senter 0.6 km
Treningssenter Partner Sol- og Tr.senter 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Tøyen skole (1-7 kl.) 0.4 km
Kampen skole (1-7 kl.) 0.6 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.9 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 0.9 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 0.8 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1.7 km
Hersleb videregående skole 1.2 km
Etterstad videregående skole 1.4 km

Barnehager

Sommerfryd barnehage (0-5 år) 0.2 km
Sigurdsgate familiebarnehage (0-3 år) 0.2 km
Heibergløkka barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tøyen Torg 0.2 km
Kjøpesenter Grønland Basar 1 km
Postkontor / post i butikk Coop Mega Tøyen 0.4 km
Postkontor / post i butikk Coop Prix St. Halvardsgate 0.7 km
Apotek Boots apotek Tøyen 0.3 km
Apotek Vitusapotek Grønland Basar 1 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 1 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 1.7 km
Dagligvare Kiwi Tøyen 0.2 km
Dagligvare Coop Prix Brinken 0.3 km
Kiosk Mix Tøyen Videosenter 0.3 km
Kiosk Shell/7-Eleven Tøyen 0.3 km
Bensinstasjon Shell/7-Eleven Tøyen 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,7 %
Andel kvinner 49,3 %
Gj.snittalder menn 35 år
Gj.snittalder kvinner 32,7 år
Husholdninger med barn 15,9 %
Husholdninger uten barn 84,1 %
Gj.snitt byggeår 1986
Gj.snitt tomtestørrelse 53
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Kampen Rode 4 871 572

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Kristian Bangen Paulsen
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Jonas Ekse Hovland
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?